Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kako da napravimo domaći kravlji sirCediljka sa domaćim sirom se pristiska nečim teškim, u nagnutoj tepsiji, podignuta nečim u jednom kraju kako bi se oblikovao kotur sira i da se dobro iscedi, tako stoji otprilike 12 sati....
13. januar
Kako da zamrznete leblebije?Evo načina kako da zamrznete leblebiju i da je koristite odmah, kada vam se jedu ćuftice od leblebije, janija sa leblebijom ili neko drugo jelo....
25. avgust
1
Karamelizovane jabuke na štapićuOdmah treba da smanjite vatru da se to ne desi.
Brzo stavite jabuke na štapić i potopite u karamel smesu kružnim pokretima. Stavite na aluminijumsku foliju ili namazan papir za pečenje....
29. jul
Karamelizovane jabuke sa karamel mlekomJabuke očistite i nemojte ljuštiti koru, zato što će vlaga smetati da se dobro karamelizuje.
Na ringlu stavite šerpu sa dovoljno vode da provri. Skinite sa vatre. Jabuke potopite u vrelu vodu na 15-30 sekundi....
25. jun
Karamelizovane jabuke sa kukuruznim sirupomTačna temperatura je od velikog značaja za pravljenje dobrih karamelizovanih jabuka....
28. jun
Karamelizovane jabukeSvaku jabuku na štapiću potopite u smesu od karamele odmah, poređajte jabuke na papir za pečenje i ostavite da smesa očvrsne oko 20-30 minuta....
13. jun
Kako da napravimo šlagMožete ga napraviti i kod kuće, tako što koristite biljnu ili mlečnu tečnu pavlaku. Od kisele pavlake se ne može napraviti šlag, jer se pri mućenju dobija različita vrsta krema, dosta tečnija i glatka....
01. mart
Kako da napravimo sajderNajrasprostranjeniji je sajder od jabuka. On se dobija fermentacijom soka od jabuka bez korišćenja kvasca. Rezultat toga je lagan alkoholni napitak - oko 7 gradi - lepe boje ćilibara....
25. januar
1
Kako da napravimo karamelizovane breskve?Ukusne, karamelizirane i sočne breskve sa malim daškom cimeta ili burbona ili ruma pretvaraju najobičniji sladoled u najbolji desert. Predlažemo vam dva načina za pripremu karamelizovanih breskvi....
15. avgust
Zalogaji od guščije džigerice i karamelizovane jabukeNa svaki hlebić stavite komadić ili dva komadića karamelizovane jabuke. Na nju stavite komad guščije džigerice i prelijte sa malo masnoće, koju ste odvojili tokom pečenja, samo je bitno da nije zagorela....
09. mart
Nekoliko načina da napravite ušećerene jabukeDa napravite dobar karamel, potrebno je da se naoružate velikim strpljenjem. Šećer se može karamelizovati na vodenoj pari, što je bolja opcija, jer tada ne postoji mogućnost da on zagori....
19. mart
Kako da napravimo kandirano voće?Dakle, hajde da naučimo kako da pravilno napravimo kandirano voće kod kuće tako da bude lepo, mirisno i meko....
22. maj
Kako da napravimo ukusne kroasaneTopli kroasani sa delikatnom koricom sa čokoladom, kremom ili nadevom sa sirom su simbol francuske kuhinje. Mnogo domaćica traži odgovarajući recept za pripremu kroasana zato što su domaće pripremljena peciva mnogo...
03. jul
Kako da napravimo domaći nektarNema čoveka koji se ne seća aromatičnog i slatkog ukusa pravih nektara koji su nam spremale naše mame i bake.
To što danas kupujemo u prodavnicama i što je označeno kao nekatar, zaista može da nas zasladi, ali relano...
25. avgust
Kako da napravimo savršen ganašGanaš je možda najukusniji nadev, s kojim možete da napravite torte i čokoladne kolače koje poželite....
03. sep.
Kako da napravimo kuvano testoKada dodate jaja, testo je gotovo i možete da pređete na interesantniji deo pripreme - od kuvanog testa možete da napravite mnogo različitih vrsta deserata, a možete da koristite i slano punjenje....
12. avgust
Kako da napravimo mekani hlebNije potrebno da za taj cilj idete do obližnje pekare, jer ga sami možete napraviti u domaćim uslovima....
08. jul
Kako da napravimo savršen topingEvo zašto je dobro da naučimo kako sami da napravimo toping, a ne odmah da trčimo u prodavnicu....
07. april
Kako da napravimo sušene šljiveSušene plave šljive spadaju u najčešće korišćeno sušeno voće u kulinarstvu. Mogu da se dodaju ne samo u kolače, torte i bilo koje druge slatkiše, nego i u glavna jela. Veliki deo mesa divljači se sprema sa šljivama...
11. mart
Kako da napravimo savršene ćufticePre nego što napravite svako ćufte, umočite ruke u posudu sa hladnom vodom. Tako formirane ćuftice stavite da se prže u umereno zagrejanom ulju s obe strane....
08. maj
Kako da napravimo idealan milfojDa napravite krem, stavite 200 ml svežeg mleka da se blago zgreje na ringli. U posudi pomešajte dva žumanca, 4 kašike šećera, 2 kašike brašna i 1 vanilu. Umutite mikserom....
18. april
Zašto i kako da zamrznemo jabukeAko imate svoju sopstvenu jabuku, sigurno vam se dešavalo da je bila toliko opterećena voćem da vam i nakon što ste napravili džem od jabuka, kompote, sokove, marmeladu, sušene jabuke, davali komšijama i prijateljima...
27. dec.
Kako da sačuvate jabuke tokom zimeSazrevanje jabuka ne prestaje, tako da različite sorte odvojte (svaka sorta jabuke sazreva u različito vreme)....
30. januar
Kako da osušimo jabuke za zimu?Jabuke se seku na kolutove sa debljinom od pola centimetra. Ne gule se, zato što će se pretvoriti u kašu tokom sušenja. Trula mesta se iseku. Rezančići od jabuke se raspoređuju na papir u ravnom sloju....
23. april