Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kako da napravimo domaću jufkuKako da napravimo domaću jufku
14. jul
Već znate kako da napravite domaću jufku. Prijatno!...
Kako da napravimo domaći kravlji sirKako da napravimo domaći kravlji sir
13. januar
Cediljka sa domaćim sirom se pristiska nečim teškim, u nagnutoj tepsiji, podignuta nečim u jednom kraju kako bi se oblikovao kotur sira i da se dobro iscedi, tako stoji otprilike 12 sati....
Kako da zamrznete leblebije?Kako da zamrznete leblebije?
25. avgust
1
Evo načina kako da zamrznete leblebiju i da je koristite odmah, kada vam se jedu ćuftice od leblebije, janija sa leblebijom ili neko drugo jelo....
Karamelizovane jabuke na štapićuKaramelizovane jabuke na štapiću
29. jul
Odmah treba da smanjite vatru da se to ne desi. Brzo stavite jabuke na štapić i potopite u karamel smesu kružnim pokretima. Stavite na aluminijumsku foliju ili namazan papir za pečenje....
Karamelizovane jabuke sa karamel mlekomKaramelizovane jabuke sa karamel mlekom
25. jun
Jabuke očistite i nemojte ljuštiti koru, zato što će vlaga smetati da se dobro karamelizuje. Na ringlu stavite šerpu sa dovoljno vode da provri. Skinite sa vatre. Jabuke potopite u vrelu vodu na 15-30 sekundi....
Karamelizovane jabuke sa kukuruznim sirupomKaramelizovane jabuke sa kukuruznim sirupom
28. jun
Tačna temperatura je od velikog značaja za pravljenje dobrih karamelizovanih jabuka....
Karamelizovane jabukeKaramelizovane jabuke
13. jun
Svaku jabuku na štapiću potopite u smesu od karamele odmah, poređajte jabuke na papir za pečenje i ostavite da smesa očvrsne oko 20-30 minuta....
Kako da napravimo šlagKako da napravimo šlag
01. mart
Možete ga napraviti i kod kuće, tako što koristite biljnu ili mlečnu tečnu pavlaku. Od kisele pavlake se ne može napraviti šlag, jer se pri mućenju dobija različita vrsta krema, dosta tečnija i glatka....
Kako da napravimo sajderKako da napravimo sajder
25. januar
1
Najrasprostranjeniji je sajder od jabuka. On se dobija fermentacijom soka od jabuka bez korišćenja kvasca. Rezultat toga je lagan alkoholni napitak - oko 7 gradi - lepe boje ćilibara....
Kako da napravimo karamelizovane breskve?Kako da napravimo karamelizovane breskve?
15. avgust
Ukusne, karamelizirane i sočne breskve sa malim daškom cimeta ili burbona ili ruma pretvaraju najobičniji sladoled u najbolji desert. Predlažemo vam dva načina za pripremu karamelizovanih breskvi....
Zalogaji od guščije džigerice i karamelizovane jabukeZalogaji od guščije džigerice i karamelizovane jabuke
09. mart
Na svaki hlebić stavite komadić ili dva komadića karamelizovane jabuke. Na nju stavite komad guščije džigerice i prelijte sa malo masnoće, koju ste odvojili tokom pečenja, samo je bitno da nije zagorela....
Nekoliko načina da napravite ušećerene jabukeNekoliko načina da napravite ušećerene jabuke
19. mart
Da napravite dobar karamel, potrebno je da se naoružate velikim strpljenjem. Šećer se može karamelizovati na vodenoj pari, što je bolja opcija, jer tada ne postoji mogućnost da on zagori....
Kako da napravimo kandirano voće?Kako da napravimo kandirano voće?
22. maj
Dakle, hajde da naučimo kako da pravilno napravimo kandirano voće kod kuće tako da bude lepo, mirisno i meko....
Kako da napravimo ukusne kroasaneKako da napravimo ukusne kroasane
03. jul
Topli kroasani sa delikatnom koricom sa čokoladom, kremom ili nadevom sa sirom su simbol francuske kuhinje. Mnogo domaćica traži odgovarajući recept za pripremu kroasana zato što su domaće pripremljena peciva mnogo...
Kako da napravimo domaći nektarKako da napravimo domaći nektar
25. avgust
Nema čoveka koji se ne seća aromatičnog i slatkog ukusa pravih nektara koji su nam spremale naše mame i bake. To što danas kupujemo u prodavnicama i što je označeno kao nekatar, zaista može da nas zasladi, ali relano...
Kako da napravimo savršen ganašKako da napravimo savršen ganaš
03. sep.
Ganaš je možda najukusniji nadev, s kojim možete da napravite torte i čokoladne kolače koje poželite....
Kako da napravimo kuvano testoKako da napravimo kuvano testo
12. avgust
Kada dodate jaja, testo je gotovo i možete da pređete na interesantniji deo pripreme - od kuvanog testa možete da napravite mnogo različitih vrsta deserata, a možete da koristite i slano punjenje....
Kako da napravimo mekani hlebKako da napravimo mekani hleb
08. jul
Nije potrebno da za taj cilj idete do obližnje pekare, jer ga sami možete napraviti u domaćim uslovima....
Kako da napravimo savršen topingKako da napravimo savršen toping
07. april
Evo zašto je dobro da naučimo kako sami da napravimo toping, a ne odmah da trčimo u prodavnicu....
Kako da napravimo sušene šljiveKako da napravimo sušene šljive
11. mart
Sušene plave šljive spadaju u najčešće korišćeno sušeno voće u kulinarstvu. Mogu da se dodaju ne samo u kolače, torte i bilo koje druge slatkiše, nego i u glavna jela. Veliki deo mesa divljači se sprema sa šljivama...
Kako da napravimo savršene ćufticeKako da napravimo savršene ćuftice
08. maj
Pre nego što napravite svako ćufte, umočite ruke u posudu sa hladnom vodom. Tako formirane ćuftice stavite da se prže u umereno zagrejanom ulju s obe strane....
Kako da napravimo idealan milfojKako da napravimo idealan milfoj
18. april
Da napravite krem, stavite 200 ml svežeg mleka da se blago zgreje na ringli. U posudi pomešajte dva žumanca, 4 kašike šećera, 2 kašike brašna i 1 vanilu. Umutite mikserom....
Zašto i kako da zamrznemo jabukeZašto i kako da zamrznemo jabuke
27. dec.
Ako imate svoju sopstvenu jabuku, sigurno vam se dešavalo da je bila toliko opterećena voćem da vam i nakon što ste napravili džem od jabuka, kompote, sokove, marmeladu, sušene jabuke, davali komšijama i prijateljima...
Kako da sačuvate jabuke tokom zimeKako da sačuvate jabuke tokom zime
30. januar
Sazrevanje jabuka ne prestaje, tako da različite sorte odvojte (svaka sorta jabuke sazreva u različito vreme)....
Kako da osušimo jabuke za zimu?Kako da osušimo jabuke za zimu?
23. april
Jabuke se seku na kolutove sa debljinom od pola centimetra. Ne gule se, zato što će se pretvoriti u kašu tokom sušenja. Trula mesta se iseku. Rezančići od jabuke se raspoređuju na papir u ravnom sloju....