Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kako da napravimo domaću jufkuKako da napravimo domaću jufku
14. jul
Već znate kako da napravite domaću jufku. Prijatno!...
Kako da napravimo domaći kravlji sirKako da napravimo domaći kravlji sir
13. januar
Domaći sir od kravljeg mleka je toliko ukusan da ćete već želeti uvek sami da ga pravite. Za sir koristim domaće kravlje mleko....
Da napravimo testo za hlebDa napravimo testo za hleb
09. jun
Nakon što se udvostruči, ponovo zamesite sa malo brašna, napravite pogaču i pecite u ugrejanoj rerni /180-200 stepeni/, dok korica ne postane braon....
Evo kako da napravimo koristan Živi hleb (Seoski hleb od kiselog testa)Evo kako da napravimo koristan Živi hleb (Seoski hleb od kiselog testa)
12. januar
1
Svaki kuvar koji je barem jednom mesio testo za hleb zna kako miriše kuhinja na sveže ispečen domaći hleb....
Kako da zamrznete leblebije?Kako da zamrznete leblebije?
25. avgust
1
Evo načina kako da zamrznete leblebiju i da je koristite odmah, kada vam se jedu ćuftice od leblebije, janija sa leblebijom ili neko drugo jelo....
Kako da napravimo mekani hlebKako da napravimo mekani hleb
08. jul
Nije potrebno da za taj cilj idete do obližnje pekare, jer ga sami možete napraviti u domaćim uslovima....
Kako da napravimo kuvano testoKako da napravimo kuvano testo
12. avgust
Kada dodate jaja, testo je gotovo i možete da pređete na interesantniji deo pripreme - od kuvanog testa možete da napravite mnogo različitih vrsta deserata, a možete da koristite i slano punjenje....
Osnovno testo za hlebOsnovno testo za hleb
07. januar
Stavim kvasac da se aktivira u toplom mleku sa šećerom i kašikom brašna. Dodajem ga u ostatak brašna. Dodajemo so i maslac. Zamesim testo na nabrašnjenoj radnoj površini. Pravim sebi doručak od testa....
Kako da napravite lisnato testo?Kako da napravite lisnato testo?
23. sep.
Ako želite da napravite testo po klasičnom receptu, kao što su to radili u prošlosti, umesite testo od brašna, vode i malo soli na vrhu noža. Razvaljajte testo u debeo sloj....
Kako da napravite mekani i vazdušasti hleb?Kako da napravite mekani i vazdušasti hleb?
19. okt.
Majstorstvo je u mešenju testa i prema mišljenju ljudi sa najdužim iskustvom, testo mora da se udari sto puta o sto, kako bi se dobio željeni rezultat....
Kako da napravimo krokan za tortuKako da napravimo krokan za tortu
19. maj
Krokan za tortu (grilijaž) predstavlja originalni, ukusni i lep posip za tortu, koji je čini pravim užitkom za oko. Savršen krokan za tortu se priprema sa orašastim plodovima. Tajna pripreme krokana je u ugrevanju šećera...
Vrste kvasca za hleb. Kako da izaberemo?Vrste kvasca za hleb. Kako da izaberemo?
21. jun
Znajući neke nijanse koje treba imati u vidu prilikom izbora kvasca, vi možete napravite pravi izbor. Osim toga, domaćica određuje koji kvasac je najbolje da koristi za pravljenje hleba....
Testo za hleb od spelte i belog brašnaTesto za hleb od spelte i belog brašna
13. dec.
Zamesimo meko testo. Testo stavljamo preko mesta posutog brašnom i mesimo dok ne postane vazdušasto i meko....
Kako da čuvamo testo?Kako da čuvamo testo?
22. april
Kada čuvate testo za picu u zamrzivaču, potrebno je da formirate kuglice, od kojih je svaka dovoljna da napravite picu. Svaka kuglica je umotana u najlon....
Kako da pripremite idealno testo za američku pitu?Kako da pripremite idealno testo za američku pitu?
12. jun
tačnim receptom za testo za tu pitu....
Brza radionica: Kako da napravimo savršeno testo u domaćim uslovimaBrza radionica: Kako da napravimo savršeno testo u domaćim uslovima
26. maj
U zavisnosti od recepta u testo se mogu dodati razni mlečni proizvodi: sveže mleko i kiselo, kisela pavlaka, sitan sir itd. Mlečni proizvodi prave mlečno-kiselu fermentaciju i doprinose boljem "opuštanju" testa....
Kako da napravimo sajderKako da napravimo sajder
25. januar
1
Potrebni sastojci: 12 jabuka srednje veličine, kiselog ukusa, 1 pomorandža, 1 šolja smeđeg šećera, prstohvat cimeta, 2 pstohvata muskatnog orašćića, 4 karanfilića, voda. Jabuke i pomorandže sečemo na komade....
Kako da napravimo šlagKako da napravimo šlag
01. mart
Možete ga napraviti i kod kuće, tako što koristite biljnu ili mlečnu tečnu pavlaku. Od kisele pavlake se ne može napraviti šlag, jer se pri mućenju dobija različita vrsta krema, dosta tečnija i glatka....
Kako da odaberemo kvalitetan hleb?Kako da odaberemo kvalitetan hleb?
24. april
U najjednostavnijoj rerni takođe možete napraviti odličan kvalitetan hleb, koji zahteva samo kvalitetno brašno i malo truda s vaše strane....
Kako da ispečemo domaći hlebKako da ispečemo domaći hleb
24. jul
Želite da napravite domaći hleb i da se prisetite ukusa iz detinjstva? Napravite hleb koji je skoro kao onaj u prodavnicama, samo što je pravi i ukusniji....
Kako napraviti dobar kiseli kupusKako napraviti dobar kiseli kupus
28. okt.
Danas ćemo vam reći kako da sami pripremite lep kiseli kupus kod kuće. Pre nego što počnete, treba da znate da bi napravili dobar kiseli kupus, morate da uzmete u obzir vreme kada počinjete....
Kako da napravimo smesu za pohovanje od piva?Kako da napravimo smesu za pohovanje od piva?
07. maj
Napravite smesu za pohovanje od piva, sledeći gore opisan način. Možete da mu dodate još bosiljak ili kantarion. Zapamtite da smesa od piva treba da se iskoristi neposredno nakon njene pripreme....
Kako da kiseli kupus brže bude spreman za upotrebu?Kako da kiseli kupus brže bude spreman za upotrebu?
25. nov.
Pogledajte i neke ideje za: - patka sa kiselim kupusom; - salate sa kiselim kupusom; - svinjetina sa kiselim kupusom....
Kako da napravimo domaći nektarKako da napravimo domaći nektar
25. avgust
Nema čoveka koji se ne seća aromatičnog i slatkog ukusa pravih nektara koji su nam spremale naše mame i bake. To što danas kupujemo u prodavnicama i što je označeno kao nekatar, zaista može da nas zasladi, ali relano...
Kako da napravimo savršene ćufticeKako da napravimo savršene ćuftice
08. maj
Pre nego što napravite svako ćufte, umočite ruke u posudu sa hladnom vodom. Tako formirane ćuftice stavite da se prže u umereno zagrejanom ulju s obe strane....