Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kako da napravimo domaću jufkuKako da napravimo domaću jufku
14. jul
Već znate kako da napravite domaću jufku. Prijatno!...
Kako da napravimo domaći kravlji sirKako da napravimo domaći kravlji sir
13. januar
Domaći sir od kravljeg mleka je toliko ukusan da ćete već želeti uvek sami da ga pravite. Za sir koristim domaće kravlje mleko....
Kako da zamrznete leblebije?Kako da zamrznete leblebije?
25. avgust
1
Evo načina kako da zamrznete leblebiju i da je koristite odmah, kada vam se jedu ćuftice od leblebije, janija sa leblebijom ili neko drugo jelo....
Kako da napravite ukusne mafineKako da napravite ukusne mafine
02. jul
Za ukus testa se dodaje: - kakao, čokolada, kafa - voće, sušeno voće, ušećereno voće - vanilin šećer, razne esencije, cimet - sitan sir, mlečni proizvodi Da napravite meke i vazdušaste mafine, testu se treba dodati...
Kako da napravite ukusan prženi pirinač?Kako da napravite ukusan prženi pirinač?
23. maj
Za pripremu ukusnog kineskog prženog pirinča dobro je koristiti jasmin pirinač za tu svrhu....
Kako da napravimo sajderKako da napravimo sajder
25. januar
1
Dodajemo šećer, koji možemo povećati po ukusu. Dodajemo sve začine i prelivamo vodu tako da ostane dva prsta iznad voća. Kuvamo oko sat vremena na tihoj vatri bez poklopca....
Kako da napravimo šlagKako da napravimo šlag
01. mart
Možete ga napraviti i kod kuće, tako što koristite biljnu ili mlečnu tečnu pavlaku. Od kisele pavlake se ne može napraviti šlag, jer se pri mućenju dobija različita vrsta krema, dosta tečnija i glatka....
Kako da napravimo savršen ganašKako da napravimo savršen ganaš
03. sep.
Ganaš je možda najukusniji nadev, s kojim možete da napravite torte i čokoladne kolače koje poželite....
Kako da napravimo kuvano testoKako da napravimo kuvano testo
12. avgust
Kada dodate jaja, testo je gotovo i možete da pređete na interesantniji deo pripreme - od kuvanog testa možete da napravite mnogo različitih vrsta deserata, a možete da koristite i slano punjenje....
Kako da napravimo mekani hlebKako da napravimo mekani hleb
08. jul
Nije potrebno da za taj cilj idete do obližnje pekare, jer ga sami možete napraviti u domaćim uslovima....
Kako da napravimo savršen topingKako da napravimo savršen toping
07. april
Evo zašto je dobro da naučimo kako sami da napravimo toping, a ne odmah da trčimo u prodavnicu....
Kako da napravimo sušene šljiveKako da napravimo sušene šljive
11. mart
Sušene plave šljive spadaju u najčešće korišćeno sušeno voće u kulinarstvu. Mogu da se dodaju ne samo u kolače, torte i bilo koje druge slatkiše, nego i u glavna jela. Veliki deo mesa divljači se sprema sa šljivama...
Kako da napravimo karamelizovane jabukeKako da napravimo karamelizovane jabuke
27. feb.
Iako izgleda teško, karamelizovane jabuke se mogu napraviti i kod kuće. Za karamelizovane jabuke je poželjno da se koriste kisele sorte jabuka....
Kako da napravimo kandirano voće?Kako da napravimo kandirano voće?
22. maj
Ovi šareni komadi bogatog ukusa, kuvani u gustom šećernom sirupu zamene su za slatkiše u dijetama, a koriste se i za dekoraciju peciva i pripremanje deserata....
Kako da napravimo domaći nektarKako da napravimo domaći nektar
25. avgust
Nema čoveka koji se ne seća aromatičnog i slatkog ukusa pravih nektara koji su nam spremale naše mame i bake....
Kako da napravimo idealan milfojKako da napravimo idealan milfoj
18. april
Da napravite krem, stavite 200 ml svežeg mleka da se blago zgreje na ringli. U posudi pomešajte dva žumanca, 4 kašike šećera, 2 kašike brašna i 1 vanilu. Umutite mikserom....
Testo za kroasane u mini pekariTesto za kroasane u mini pekari
29. mart
Kad prođe navedeno vreme, vaše testo za kroasane je gotovo. Razvucite koru, isecite je na trouglove, oblikujte i napunite po želji. Testo možete čuvati u zamrzivaču....
Kako da spremite ukusne pileće trticeKako da spremite ukusne pileće trtice
01. okt.
Drugi omuljeni recept je onaj koji kombinuje trtice sa krompirom, koji se topi u ustima, i ukusnim mlečnim sosom....
Kako da napravimo krokan za tortuKako da napravimo krokan za tortu
19. maj
Krokan za tortu (grilijaž) predstavlja originalni, ukusni i lep posip za tortu, koji je čini pravim užitkom za oko. Savršen krokan za tortu se priprema sa orašastim plodovima....
Kako da napravimo domaće suvo grožđeKako da napravimo domaće suvo grožđe
15. maj
U suprotnom, semenke će promeniti ukus suvom grožđu i biće gorko. Stavite 5 litara vode, dodajte u nju sto grama sode za hleb. Stavite grožđe unutra da vri ne duže od tri sekunde....
Kako da napravimo domaće balsamiko sirćeKako da napravimo domaće balsamiko sirće
16. januar
Veliki deo poznatih kuvara u inostranstvu koristi balsamiko sirće koje su sami pripremili. Svako može da pripremi kvalitetno balsamiko sirće koje će uneti mirisnu notu u jela i salate. Balsamiko sirće se pravi jednostavno...
Kako da napravimo sok od paradajzaKako da napravimo sok od paradajza
24. dec.
Jedan od načina da sačuvamo paradajz zimi je da napravimo sok od paradajza u domaćim uslovima. To je i moguće da busmo osigurali ukusan dodatak jelima od mesa, supama i sosevima....
Kako da napravimo hrskavog pohovanog šaranaKako da napravimo hrskavog pohovanog šarana
23. sep.
Da bi riba bila hrskava i neodoljiva, od velikog je značaja kako ćemo je pohovati. Postoji nekoliko zlatnih pravila koje treba da poštujete prilikom pripreme ribe koja je tradicionalna za Nikoljdan. Preporučuje se da...
Kako da napravimo karamel bez greškeKako da napravimo karamel bez greške
17. mart
Ako se to ne desi ipak, ne brinite, zato što će ih biti malo i neće uticati na ukus recepta kojeg pripremate....