Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kako da napravimo domaću jufkuKako da napravimo domaću jufku
14. jul
Već znate kako da napravite domaću jufku. Prijatno!...
Kako da napravimo domaći kravlji sirKako da napravimo domaći kravlji sir
13. januar
Domaći sir od kravljeg mleka je toliko ukusan da ćete već želeti uvek sami da ga pravite. Za sir koristim domaće kravlje mleko....
Mocarela u kućnim uslovimaMocarela u kućnim uslovima
18. jun
Mocarela u kućnim uslovima je veoma uspešna....
Kako da napravimo krokan za tortuKako da napravimo krokan za tortu
19. maj
Krokan za tortu (grilijaž) predstavlja originalni, ukusni i lep posip za tortu, koji je čini pravim užitkom za oko. Savršen krokan za tortu se priprema sa orašastim plodovima....
Sušene drenjine u kućnim uslovimaSušene drenjine u kućnim uslovima
01. dec.
Ostavite ih da se dobro ocede. Cilj ovog prelivanja slanom vodom je da se učine nepoželjnim za male životinjice. Posle toga, drenjine poređajte na mrežu za sušenje....
Kako da zamrznete leblebije?Kako da zamrznete leblebije?
25. avgust
1
Evo načina kako da zamrznete leblebiju i da je koristite odmah, kada vam se jedu ćuftice od leblebije, janija sa leblebijom ili neko drugo jelo....
Kako se koristi špric (poš) za torte?Kako se koristi špric (poš) za torte?
02. jun
Ovde se radi o istoj stvari, a malo treninga će dovesti do toga da možete da napravite neverovatne ukrase za vaše torte, slatkiše, kolače, i druga jela, čineći srećnima vaše najbliže svojim neponovljivim kulinarskim...
Kako napraviti vinsko sirće u kućnim uslovimaKako napraviti vinsko sirće u kućnim uslovima
09. maj
Postoji još jedan način da napravite sirće kod kuće. Treba vam crno vino - sedamsto mililitara, sto mililitara sirćeta i komad daske od hrasta. Možete koristiti i belo vino, i onda će sirće imati svetliju boju....
Da napravimo krem za tortuDa napravimo krem za tortu
05. maj
Najlakši način da napravimo tortu u domaćim uslovima je da koristimo gotove kore i da je ukrasimo odgovarajućim kremom....
Kako da pročistimo vodu u kućnim uslovimaKako da pročistimo vodu u kućnim uslovima
29. mart
Ekolozi u celom svetu upozoravaju da je kvalitete vode svake godine sve gori i gori i da je broj mesta sa čistom izvornom vodom sve manji. Svaka nedestilovana voda sadrži razne primese kao što su: fosfati, hloridi, sulfati...
Kako da dimite ribu u kućnim uslovima?Kako da dimite ribu u kućnim uslovima?
30. sep.
Ako volite dimljenu ribu, možete je pripremiti kod kuće i biće još ukusnija od one iz prodavnice. Pre nego što dimite ribu, treba da je usolite. Na kilogram ribe se dodaje 100 grama soli, riba se pritisne težinom i ostavi...
Kako da napravimo tofu u domaćim uslovimaKako da napravimo tofu u domaćim uslovima
24. dec.
Samo sa dva sastojka lako možete pripremiti tofu u domaćim uslovima, a možete ga konzumirati samostalno ili kao dodatak drugim ukusnim jelima. Potrebno vam je 500 grama soje i 2-3 supene kašike soka od limuna....
Kako da napravimo špric za kolače?Kako da napravimo špric za kolače?
27. feb.
Zaista, glazure i ukrasi na tortama postaju čudesni uz pomoć šprica, ali spokojno možete da napravite i špric kod kuće....
Kako gajiti kres salatu u kućnim uslovimaKako gajiti kres salatu u kućnim uslovima
25. mart
Kres salata je biljka koja se lako može odgajati i u kućnim uslovima. Možete je čuvati na terasi ili na prozoru. Sve što joj je neophodno za uspešan rast jeste toplota i svetlost....
Trikovi za jeftine supernamirnice u kućnim uslovimaTrikovi za jeftine supernamirnice u kućnim uslovima
19. feb.
Čim se priča o zdravoj ishrani, većina nas odmah počne da se brine i računa kako će to uticati na kućni budžet....
Kako da napravimo kiselo testo za hlebKako da napravimo kiselo testo za hleb
10. april
Da biste napravili kiselo testo za hleb, treba da pratite nekoliko tačno određenih pravila. Na prvom mestu obratite pažnju na posudu u kojoj ćete ga "nadgledati"....
Brza radionica: Kako da napravimo savršeno testo u domaćim uslovimaBrza radionica: Kako da napravimo savršeno testo u domaćim uslovima
26. maj
Hajde da probamo da shvatimo kako da pripremimo savršeno testo, kako da ga pravilno napravimo i da podelimo univerzalni recept Kako da napravimo savršeno testo, da na kraju dobijemo savršen rezultat?...
Kako da napravimo sajderKako da napravimo sajder
25. januar
1
Najrasprostranjeniji je sajder od jabuka. On se dobija fermentacijom soka od jabuka bez korišćenja kvasca. Rezultat toga je lagan alkoholni napitak - oko 7 gradi - lepe boje ćilibara. Sajder je veoma popularan u Francuskoj...
Kako da napravimo šlagKako da napravimo šlag
01. mart
Sa pavlakom možete napraviti krem brule, krem karamel, eklere i čokoladnu tortu....
Top namirnice za detoksikaciju jetre u kućnim uslovimaTop namirnice za detoksikaciju jetre u kućnim uslovima
25. april
U današnje vreme jetra je često izložena prekomernom stresu i primorana da funkcioniše i u ne tako dobrim uslovima....
Kako da napravimo smesu za pohovanje od piva?Kako da napravimo smesu za pohovanje od piva?
07. maj
Napravite smesu za pohovanje od piva, sledeći gore opisan način. Možete da mu dodate još bosiljak ili kantarion. Zapamtite da smesa od piva treba da se iskoristi neposredno nakon njene pripreme....
Da napravimo mleveno meso u domaćim uslovimaDa napravimo mleveno meso u domaćim uslovima
25. januar
Svako je bar jednom probao da napravi mleveno meso u domaćim uslovima. Ovde je potrebna pomoć mašine za mlevenje mesa. Ustvari, mlevenje mesa je jedan jednostavan korak u celom procesu....
Kako napraviti tortu od kartona?Kako napraviti tortu od kartona?
03. januar
1
Kako napraviti dekoraciju za tortu od kartona – Jedan od načina da ukrasite tortu od kartona je sledeći: umotajte svaki komad torte trakom. Napravite mali prostor iza jednog dela....
Dimljenje pileta u kućnim uslovimaDimljenje pileta u kućnim uslovima
18. jun
Kako da spremite dimljeno pile u kućnim uslovima i bez štetnih dodataka i konzervanasa? Veoma lako - samo nakon 10 sati pripreme imaćete najukusnije i najsočnije dimljeno pile!...
Kako da napravimo domaći nektarKako da napravimo domaći nektar
25. avgust
Kod nas je najrasprostranjeniji nektar od breskvi i kajsija koji možemo opušteno da spremimo i u domaćim uslovima, dok treba da se primeti da je najukusniji nektar od domaće gajenog voća....