Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kako da zamrznete leblebije?Evo načina kako da zamrznete leblebiju i da je koristite odmah, kada vam se jedu ćuftice od leblebije, janija sa leblebijom ili neko drugo jelo....
25. avgust
1
Kako da napravimo domaći kravlji sirCediljka sa domaćim sirom se pristiska nečim teškim, u nagnutoj tepsiji, podignuta nečim u jednom kraju kako bi se oblikovao kotur sira i da se dobro iscedi, tako stoji otprilike 12 sati....
13. januar
Kako da napravimo idealan milfojDa napravite krem, stavite 200 ml svežeg mleka da se blago zgreje na ringli. U posudi pomešajte dva žumanca, 4 kašike šećera, 2 kašike brašna i 1 vanilu. Umutite mikserom....
18. april
Patatnik na sačuPatatnik okrenite na poklopac ili ravan tanjir. Sač namažite ponovo mašću i patatnik vratite da porumeni i sa druge strane.
Takođe uradite i sa drugim delovima. Servirajte topao sa kiselim mlekom....
09. sep.
Patatnik sa sodomKrompir se oljušti i narenda na rende.
Dodaju se kiselo mleko, ulje, so, sitno isečen luk, iseckan peršun i biber.
Meša se. Nakon toga postepeno se dodaje brašno i soda. Mešaju se dobro.
Sipa se u podmazanu posudu...
24. nov.
Patatnik iz rernePatatnik pečemo na 180 stepeni 20-25 minuta dok ne porumeni. Serviramo sa rendanim sirom i maslinama....
01. sep.
Patatnik sa krompiromStavite sitno iseckan luk da se izdinsta u 1/2 ugrejanog ulja i dodajte narendan krompir.
Začinite mlevenim biberom i dobro promešajte.
Skinite sa vatre i pomešajte sa umučenim jajima i sirom....
22. april
Kako da napravite savršeni frape?Naravno, nikada se ne predajemo i danas ćemo vam dati nekoliko sjajnih ideja kako napraviti savršeni frape. I čisto da znate, 7. oktobra u Sjedinjenim Državama slave dan frapea....
27. okt.
Kako da napravite ukusne mafineZa ukus testa se dodaje:
- kakao, čokolada, kafa
- voće, sušeno voće, ušećereno voće
- vanilin šećer, razne esencije, cimet
- sitan sir, mlečni proizvodi
Da napravite meke i vazdušaste mafine, testu se treba dodati...
02. jul
Kako da napravite veganski majonez?Među sosevima za aromatiziranje osnovnih namirnica, majonez zauzima centralno mesto. Pogodan je dodatak grickalicama i sendvičima. Pravi savršen tandem sa različitim vrstama mesa, sa salatama, pecivom i povrćem.
Međutim...
08. okt.
Kako da napravite lisnato testo?Ako želite da napravite testo po klasičnom receptu, kao što su to radili u prošlosti, umesite testo od brašna, vode i malo soli na vrhu noža.
Razvaljajte testo u debeo sloj....
23. sep.
Kako da napravite pirinčano brašno?Kašica za decu se može napraviti od pirinčanog brašna kod kuće umesto da se kupuje gotova kaša.
Da biste napravili pirinčano brašno kod kuće, biće vam potreban blender sa nastavkom za mlevenje....
21. sep.
Kako da napravite strava mafineMeđutim, najukusniji su onog dana kada se naprave. Oni su savršeni za doručak i mnogo su lepi. Kako biste napravili strava mafine, potrebno je koristite hladan i tvrd maslac iz frižidera....
06. mart
Kako da napravimo sajderNajrasprostranjeniji je sajder od jabuka. On se dobija fermentacijom soka od jabuka bez korišćenja kvasca. Rezultat toga je lagan alkoholni napitak - oko 7 gradi - lepe boje ćilibara.
Sajder je veoma popularan u Francuskoj...
25. januar
1
Kako da napravimo šlagMožete ga napraviti i kod kuće, tako što koristite biljnu ili mlečnu tečnu pavlaku. Od kisele pavlake se ne može napraviti šlag, jer se pri mućenju dobija različita vrsta krema, dosta tečnija i glatka....
01. mart
Mini patatnik u lisnatom testuPosolimo i ostavljamo u posudi da odstoje oko 20 minuta da se odvoji voda od njih.
Nakon toga rukama jako iscedimo krompir dok se ne ocedi cela voda....
21. feb.
Tradicionalni patatnik sa siromU tiganj sam stavila još 3 supene kašike ulja i pažljivo sam kliznula patatnik kako bi se dobro ispekao i sa druge strane....
25. mart
Rodopski patatnik sa nanomLepo je da prilikom okretanja uzmete ravan tanjir i uz pomoć njega da ga okrenete. Tako se patatnik neće raspasti....
12. jun
Lažni patatnik sa pirinčemOstavite da se ohladi, nakon toga dodajte jaja i mrvljeni sir, promešajte dobro....
03. feb.
Klasičan patatnik na tiganjuU tiganj ponovo stavite maslac i vratite patatnik da se zapeče i sa druge strane....
30. avgust
Patatnik sa prepeličjim jajimaPecite patatnik u zagrejanoj rerni dok ne postane zlatast.
Razbijte jaja u gnezdašca, pospite kačkavaljem i dopecite dok ne bude gotovo.
Garnirajte s peršunom....
30. dec.
Rodopski patatnik sa siromSIpamo smesu i ostavljamo da se zapeče, kad se zapeče da jedne strane, uz pomoć velikog tanjira okrećemo patatnik na drugu stranu da se zapeče.
Možemo servirati i sa rendanim kačkavaljem. Prijatno!...
29. dec.