Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kako da zamrznete leblebije?Kako da zamrznete leblebije?
25. avgust
1
Evo načina kako da zamrznete leblebiju i da je koristite odmah, kada vam se jedu ćuftice od leblebije, janija sa leblebijom ili neko drugo jelo....
Kako da napravimo domaću jufkuKako da napravimo domaću jufku
14. jul
Već znate kako da napravite domaću jufku. Prijatno!...
Kako da napravimo domaći kravlji sirKako da napravimo domaći kravlji sir
13. januar
Cediljka sa domaćim sirom se pristiska nečim teškim, u nagnutoj tepsiji, podignuta nečim u jednom kraju kako bi se oblikovao kotur sira i da se dobro iscedi, tako stoji otprilike 12 sati....
Kako da napravimo idealan milfojKako da napravimo idealan milfoj
18. april
Da napravite krem, stavite 200 ml svežeg mleka da se blago zgreje na ringli. U posudi pomešajte dva žumanca, 4 kašike šećera, 2 kašike brašna i 1 vanilu. Umutite mikserom....
Patatnik sa jajimaPatatnik sa jajima
15. dec.
Začinite patatnik biberom. Patatnik sa jajima je gotov....
Patatnik na sačuPatatnik na saču
09. sep.
Patatnik okrenite na poklopac ili ravan tanjir. Sač namažite ponovo mašću i patatnik vratite da porumeni i sa druge strane. Takođe uradite i sa drugim delovima. Servirajte topao sa kiselim mlekom....
Patatnik sa sodomPatatnik sa sodom
24. nov.
Krompir se oljušti i narenda na rende. Dodaju se kiselo mleko, ulje, so, sitno isečen luk, iseckan peršun i biber. Meša se. Nakon toga postepeno se dodaje brašno i soda. Mešaju se dobro. Sipa se u podmazanu posudu...
Patatnik iz rernePatatnik iz rerne
01. sep.
Patatnik pečemo na 180 stepeni 20-25 minuta dok ne porumeni. Serviramo sa rendanim sirom i maslinama....
Patatnik sa krompiromPatatnik sa krompirom
22. april
Stavite sitno iseckan luk da se izdinsta u 1/2 ugrejanog ulja i dodajte narendan krompir. Začinite mlevenim biberom i dobro promešajte. Skinite sa vatre i pomešajte sa umučenim jajima i sirom....
Kako da napravite alkalnu vodu?Kako da napravite alkalnu vodu?
24. dec.
Evo kako bi sami mogli da napravite alkalnu vodu kući....
Kako da napravite savršeni frape?Kako da napravite savršeni frape?
27. okt.
Naravno, nikada se ne predajemo i danas ćemo vam dati nekoliko sjajnih ideja kako napraviti savršeni frape. I čisto da znate, 7. oktobra u Sjedinjenim Državama slave dan frapea....
Kako da napravite ukusne mafineKako da napravite ukusne mafine
02. jul
Za ukus testa se dodaje: - kakao, čokolada, kafa - voće, sušeno voće, ušećereno voće - vanilin šećer, razne esencije, cimet - sitan sir, mlečni proizvodi Da napravite meke i vazdušaste mafine, testu se treba dodati...
Kako da napravite veganski majonez?Kako da napravite veganski majonez?
08. okt.
Među sosevima za aromatiziranje osnovnih namirnica, majonez zauzima centralno mesto. Pogodan je dodatak grickalicama i sendvičima. Pravi savršen tandem sa različitim vrstama mesa, sa salatama, pecivom i povrćem. Međutim...
Kako da napravite lisnato testo?Kako da napravite lisnato testo?
23. sep.
Ako želite da napravite testo po klasičnom receptu, kao što su to radili u prošlosti, umesite testo od brašna, vode i malo soli na vrhu noža. Razvaljajte testo u debeo sloj....
Kako da napravite pirinčano brašno?Kako da napravite pirinčano brašno?
21. sep.
Kašica za decu se može napraviti od pirinčanog brašna kod kuće umesto da se kupuje gotova kaša. Da biste napravili pirinčano brašno kod kuće, biće vam potreban blender sa nastavkom za mlevenje....
Kako da napravite strava mafineKako da napravite strava mafine
06. mart
Međutim, najukusniji su onog dana kada se naprave. Oni su savršeni za doručak i mnogo su lepi. Kako biste napravili strava mafine, potrebno je koristite hladan i tvrd maslac iz frižidera....
Kako da napravimo sajderKako da napravimo sajder
25. januar
1
Najrasprostranjeniji je sajder od jabuka. On se dobija fermentacijom soka od jabuka bez korišćenja kvasca. Rezultat toga je lagan alkoholni napitak - oko 7 gradi - lepe boje ćilibara. Sajder je veoma popularan u Francuskoj...
Kako da napravimo šlagKako da napravimo šlag
01. mart
Možete ga napraviti i kod kuće, tako što koristite biljnu ili mlečnu tečnu pavlaku. Od kisele pavlake se ne može napraviti šlag, jer se pri mućenju dobija različita vrsta krema, dosta tečnija i glatka....
Mini patatnik u lisnatom testuMini patatnik u lisnatom testu
21. feb.
Posolimo i ostavljamo u posudi da odstoje oko 20 minuta da se odvoji voda od njih. Nakon toga rukama jako iscedimo krompir dok se ne ocedi cela voda....
Tradicionalni patatnik sa siromTradicionalni patatnik sa sirom
25. mart
U tiganj sam stavila još 3 supene kašike ulja i pažljivo sam kliznula patatnik kako bi se dobro ispekao i sa druge strane....
Rodopski patatnik sa nanomRodopski patatnik sa nanom
12. jun
Lepo je da prilikom okretanja uzmete ravan tanjir i uz pomoć njega da ga okrenete. Tako se patatnik neće raspasti....
Lažni patatnik sa pirinčemLažni patatnik sa pirinčem
03. feb.
Ostavite da se ohladi, nakon toga dodajte jaja i mrvljeni sir, promešajte dobro....
Klasičan patatnik na tiganjuKlasičan patatnik na tiganju
30. avgust
U tiganj ponovo stavite maslac i vratite patatnik da se zapeče i sa druge strane....
Patatnik sa prepeličjim jajimaPatatnik sa prepeličjim jajima
30. dec.
Pecite patatnik u zagrejanoj rerni dok ne postane zlatast. Razbijte jaja u gnezdašca, pospite kačkavaljem i dopecite dok ne bude gotovo. Garnirajte s peršunom....
Rodopski patatnik sa siromRodopski patatnik sa sirom
29. dec.
SIpamo smesu i ostavljamo da se zapeče, kad se zapeče da jedne strane, uz pomoć velikog tanjira okrećemo patatnik na drugu stranu da se zapeče. Možemo servirati i sa rendanim kačkavaljem. Prijatno!...