Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kako da napravimo mekani hlebNije potrebno da za taj cilj idete do obližnje pekare, jer ga sami možete napraviti u domaćim uslovima....
08. jul
Kako da zamrznete leblebije?Evo načina kako da zamrznete leblebiju i da je koristite odmah, kada vam se jedu ćuftice od leblebije, janija sa leblebijom ili neko drugo jelo....
25. avgust
1
Kako da napravimo domaći kravlji sirCediljka sa domaćim sirom se pristiska nečim teškim, u nagnutoj tepsiji, podignuta nečim u jednom kraju kako bi se oblikovao kotur sira i da se dobro iscedi, tako stoji otprilike 12 sati....
13. januar
Kako da napravimo kiselo testo za hlebDa biste napravili kiselo testo za hleb, treba da pratite nekoliko tačno određenih pravila. Na prvom mestu obratite pažnju na posudu u kojoj ćete ga "nadgledati"....
10. april
Da napravimo testo za hlebNakon što se udvostruči, ponovo zamesite sa malo brašna, napravite pogaču i pecite u ugrejanoj rerni /180-200 stepeni/, dok korica ne postane braon....
09. jun
Evo kako da napravimo koristan Živi hleb (Seoski hleb od kiselog testa)Od njega čovek postaje debeo, teško se vari i ukoliko je mekana, ostaje lopta u želucu. Ovo ne važi za seoski, domaće spremljen hleb....
12. januar
1
Kako da odaberemo kvalitetan hleb?U najjednostavnijoj rerni takođe možete napraviti odličan kvalitetan hleb, koji zahteva samo kvalitetno brašno i malo truda s vaše strane....
24. april
Kako da ispečemo domaći hlebŽelite da napravite domaći hleb i da se prisetite ukusa iz detinjstva? Napravite hleb koji je skoro kao onaj u prodavnicama, samo što je pravi i ukusniji....
24. jul
Vazdušasti hleb sa debelom koricomHleb pospite brašnom i napravite dekorativne zareze oštrim nožem.
Pecite na 180 stepeni 20-25 minuta. Vazdušasti hleb sa debelom koricom je gotov....
27. jun
Vazdušasti hleb iz mini pekareSve namirnice treba da budu izmerene tačno, kako bi dobili ovaj perfektan beli hleb.
Brašno treba da bude od najboljih vrsta, zato izaberite pažljivo....
12. dec.
Kako napraviti hleb bez brašna - nekoliko opcijaDa biste napravili hleb od bademovog brašna, možete koristiti proizvode koje volite. Na primer, jaja, maslinovo ulje, prašak za pecivo, so itd....
28. feb.
Kako da napravite strava mafineMeđutim, najukusniji su onog dana kada se naprave. Oni su savršeni za doručak i mnogo su lepi. Kako biste napravili strava mafine, potrebno je koristite hladan i tvrd maslac iz frižidera....
06. mart
Kako da napravite idealni patatnikMeđutim, ako ga pravite u kućnim uslovima, poželjno je da ga napravite u tepsiji i da ga ispečete u rerni, jer na taj način je ova pita mnogo ukusnija, a i biće zdravija....
21. feb.
Kako da napravite savršeni frape?Naravno, nikada se ne predajemo i danas ćemo vam dati nekoliko sjajnih ideja kako napraviti savršeni frape. I čisto da znate, 7. oktobra u Sjedinjenim Državama slave dan frapea....
27. okt.
Kako da napravite veganski majonez?Među sosevima za aromatiziranje osnovnih namirnica, majonez zauzima centralno mesto. Pogodan je dodatak grickalicama i sendvičima. Pravi savršen tandem sa različitim vrstama mesa, sa salatama, pecivom i povrćem.
Međutim...
08. okt.
Kako da napravite lisnato testo?Tako je testo zasićeno vazduhom i postaje vazdušastije i ukusnije. Izbegavajte da peciva oblikujete rukama, za oblikovanje koristite oštar nož....
23. sep.
Kako da napravite pirinčano brašno?Kašica za decu se može napraviti od pirinčanog brašna kod kuće umesto da se kupuje gotova kaša.
Da biste napravili pirinčano brašno kod kuće, biće vam potreban blender sa nastavkom za mlevenje....
21. sep.
Kako da napravite ukusne mafineZa ukus testa se dodaje:
- kakao, čokolada, kafa
- voće, sušeno voće, ušećereno voće
- vanilin šećer, razne esencije, cimet
- sitan sir, mlečni proizvodi
Da napravite meke i vazdušaste mafine, testu se treba dodati...
02. jul
Kako da napravimo šlagŠlag u suštini predstavlja mekani krem. Možete ga napraviti i kod kuće, tako što koristite biljnu ili mlečnu tečnu pavlaku....
01. mart
Kako da napravimo sajderNajrasprostranjeniji je sajder od jabuka. On se dobija fermentacijom soka od jabuka bez korišćenja kvasca. Rezultat toga je lagan alkoholni napitak - oko 7 gradi - lepe boje ćilibara.
Sajder je veoma popularan u Francuskoj...
25. januar
1
Kako da pripremimo mekanog zecaNezavisno od toga da li ćete ga puniti ili ćete ga iseći na porcije, nema mesa koje neće biti mekano, kada je polako pripremano u đuveču. Čak nema ni potrebe da ga zatvarate testom hermetički....
17. jul
Evo kako da napravite savršeni PatišpanjU srcu svakog dobrog kolača leži vlažna, lagana i vazdušasta patišpanj osnova....
01. mart