Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kako da zamrznete leblebije?Kako da zamrznete leblebije?
25. avgust
1
Evo načina kako da zamrznete leblebiju i da je koristite odmah, kada vam se jedu ćuftice od leblebije, janija sa leblebijom ili neko drugo jelo....
Kako da napravimo domaću jufkuKako da napravimo domaću jufku
14. jul
Već znate kako da napravite domaću jufku. Prijatno!...
Kako da napravimo domaći kravlji sirKako da napravimo domaći kravlji sir
13. januar
Domaći sir od kravljeg mleka je toliko ukusan da ćete već želeti uvek sami da ga pravite. Za sir koristim domaće kravlje mleko....
Da napravimo domaću slatku pavlakuDa napravimo domaću slatku pavlaku
28. mart
Tako se jedno vreme dobijala pavlaka. Danas se pavlaka sprema na različite načine, a može da se napravi čak i u domaćim uslovima....
Kako da napravite mleveno meso od ribe?Kako da napravite mleveno meso od ribe?
28. sep.
Mleveno meso se treba odmah zamrznuti čim se napravi ili se iskoristiti za jela i zatim da se zamrzne u roku od 4-5 sati nakon proizvodnje. namirnice treba čuvati u frižideru, dok ne bude vreme da se zamrznu....
Kako da napravimo sok od paradajzaKako da napravimo sok od paradajza
24. dec.
Jedan od načina da sačuvamo paradajz zimi je da napravimo sok od paradajza u domaćim uslovima. To je i moguće da busmo osigurali ukusan dodatak jelima od mesa, supama i sosevima....
Kako da sami pripremimo kiselu pavlakuKako da sami pripremimo kiselu pavlaku
26. nov.
Nezavisno koji recept ste odabrali da probate, nemojte zaboraviti da nakon što napravite kiselu pavlaku i stajala je dovoljno vremena, na način na koji ne objašnjeno, čuvajte je obavezno u frižideru....
Kako da napravimo domaću pastu od maslinaKako da napravimo domaću pastu od maslina
27. jul
Lako možete da napravite pastu od maslina u domaćim uslovima. Pasta od maslina može da se čuva u teglicama u frižideru dva meseca. Neophodni sastojci: 200 grama crnih maslina bez koštica....
Kako sami da napravimo začine od povrćaKako sami da napravimo začine od povrća
06. april
Začini su nešto bez čega ne može da prođe nijedno jelo. Oni daju ukus, aromu i vraćaju apetit. Jedno dobro rešenje tokom letnjih meseci, kada imamo na raspolaganju razno povrće i začine, jeste da spremimo univerzalne...
Kako se pravi pavlaka od kokosa?Kako se pravi pavlaka od kokosa?
09. april
Nemojte misliti da je ovaj proizvod teško pronaći, da je skup ili da je pavlaku od kokosa teško napraviti. Zapravo, pavlaka od kokosa nije ni skupa ni teška za nabavku....
Kako da napravite slatko, marmeladu i sirup od ribizleKako da napravite slatko, marmeladu i sirup od ribizle
20. sep.
Saznajte kako da napravite slatko, marmeladu i sirup od ribizle. Sveže slatko od ribizle Ovo slatko je odlično jer se tokom pravljanja gube manje količine vitamina i minerala ribizle....
Kokos rolat da keksomKokos rolat da keksom
27. dec.
Jednu polovinu pomešati sa mlevenim keksom, otopljenom čokoladom i aromom pomorandže, a drugu sa kokosom. Rastanjiti koru od keksa, staviti po sredini smesu u obliku valjka od kokosa i uviti u rolat....
Kako da napravimo smesu za pohovanje od piva?Kako da napravimo smesu za pohovanje od piva?
07. maj
Napravite smesu za pohovanje od piva, sledeći gore opisan način. Možete da mu dodate još bosiljak ili kantarion. Zapamtite da smesa od piva treba da se iskoristi neposredno nakon njene pripreme....
Sladoled od kokosa i kikiriki puteraSladoled od kokosa i kikiriki putera
06. sep.
Sladoled od kokosa i kikiriki putera sipati u činije i po želji dodatno zalediti ili možete i odmah da jedete....
Kako da napravite veganski majonez?Kako da napravite veganski majonez?
08. okt.
Među sosevima za aromatiziranje osnovnih namirnica, majonez zauzima centralno mesto. Pogodan je dodatak grickalicama i sendvičima. Pravi savršen tandem sa različitim vrstama mesa, sa salatama, pecivom i povrćem. Međutim...
Kako da napravite lisnato testo?Kako da napravite lisnato testo?
23. sep.
Ako želite da napravite testo po klasičnom receptu, kao što su to radili u prošlosti, umesite testo od brašna, vode i malo soli na vrhu noža. Razvaljajte testo u debeo sloj....
Kako da napravite pirinčano brašno?Kako da napravite pirinčano brašno?
21. sep.
Kašica za decu se može napraviti od pirinčanog brašna kod kuće umesto da se kupuje gotova kaša. Da biste napravili pirinčano brašno kod kuće, biće vam potreban blender sa nastavkom za mlevenje....
Kako da napravite alkalnu vodu?Kako da napravite alkalnu vodu?
24. dec.
Evo kako bi sami mogli da napravite alkalnu vodu kući....
Kako da napravite savršeni frape?Kako da napravite savršeni frape?
27. okt.
Naravno, nikada se ne predajemo i danas ćemo vam dati nekoliko sjajnih ideja kako napraviti savršeni frape. I čisto da znate, 7. oktobra u Sjedinjenim Državama slave dan frapea....
Kako da napravite strava mafineKako da napravite strava mafine
06. mart
Međutim, najukusniji su onog dana kada se naprave. Oni su savršeni za doručak i mnogo su lepi. Kako biste napravili strava mafine, potrebno je koristite hladan i tvrd maslac iz frižidera....
Kako da napravite ukusne mafineKako da napravite ukusne mafine
02. jul
Za ukus testa se dodaje: - kakao, čokolada, kafa - voće, sušeno voće, ušećereno voće - vanilin šećer, razne esencije, cimet - sitan sir, mlečni proizvodi Da napravite meke i vazdušaste mafine, testu se treba dodati...
Kako da napravite idealni patatnikKako da napravite idealni patatnik
21. feb.
Međutim, ako ga pravite u kućnim uslovima, poželjno je da ga napravite u tepsiji i da ga ispečete u rerni, jer na taj način je ova pita mnogo ukusnija, a i biće zdravija....
Kako napraviti tortu od kartona?Kako napraviti tortu od kartona?
03. januar
1
Trebalo bi da ima dovoljno komada da kolač bude okrugao; - Nakon što napravite sve komade, potrebno je da napravite i njenu osnovu....
Rolat od kokosa sa kakaomRolat od kokosa sa kakaom
26. maj
Posipamo kokosom, uvijamo streč folijom i zamrzavamo 2 sata...
Panakota od kokosa sa smokvamaPanakota od kokosa sa smokvama
07. nov.
U šerpu sipajte mleko i pavlaku. Dodajte šećer, vanilu i ostavite da se ugreje, te ali pazite da ne provri. Skinite sa vatre i dodajte želatin (pripremljen prema uputstvu)....