Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kako da zamrznete leblebije?Kako da zamrznete leblebije?
25. avgust
1
Evo načina kako da zamrznete leblebiju i da je koristite odmah, kada vam se jedu ćuftice od leblebije, janija sa leblebijom ili neko drugo jelo....
Kako da napravimo domaću jufkuKako da napravimo domaću jufku
14. jul
Već znate kako da napravite domaću jufku. Prijatno!...
Kako da napravimo domaći kravlji sirKako da napravimo domaći kravlji sir
13. januar
Cediljka sa domaćim sirom se pristiska nečim teškim, u nagnutoj tepsiji, podignuta nečim u jednom kraju kako bi se oblikovao kotur sira i da se dobro iscedi, tako stoji otprilike 12 sati....
Kako da osušite urmeKako da osušite urme
15. dec.
Zatim ih ponovo osušite na laganoj vatri u rerni 30 minuta. U rerni Voće poređajte na papir za pečenje stavljen u pleh i osušite na 80-90 stepeni....
Kako da sačuvamo tikvice za zimuKako da sačuvamo tikvice za zimu
17. jul
Obično se smatra da tako zamrznute i sačuvane za zimu tikvice, ne mogu da budu korišćene za prženje. Zato je bolje da zamrznemo već ispržene tikvice. Prvo treba da ih operemo i dobro osušimo....
Kako da osušimo slinavke?Kako da osušimo slinavke?
10. mart
Nadamo se da vam je naš članak bio koristan i da ćete moći da osušite slinavke kod kuće....
Kako da osušimo bosiljakKako da osušimo bosiljak
03. dec.
Ukoliko vam je dosadno da čekate danima dok se bosiljak ne osuši, listove osušite u rerni na četrdeset stepeni, ali ne više od pola sata. Nakon toga listovi se hlade i stavljaju se u platnene kesice ili gazu....
Kako da osušimo mirođiju?Kako da osušimo mirođiju?
22. sep.
Možete sušiti mirođiju u stručkovima ili da je isečete i na taj način da je osušite....
Kako da osušimo jujubuKako da osušimo jujubu
25. feb.
U dehidratoru voću treba 24 sata da se potpuno osuši. Čuvajte suvo voće u kesama na sobnoj temperaturi. Rok trajanja im je jedna godina....
Kako da osušimo šljiveKako da osušimo šljive
12. feb.
Ako vam se ne suši u šporetu, šljive možete osušiti na suncu. Voće poređajte na papir, stavite na sunčano i čisto mesto. Potrebno je 8-10 dana da se šljive potpuno osuše....
Kako da osušimo smokveKako da osušimo smokve
22. januar
Smokve ostaju desetak dana na suncu, nakon čega se lagano pritiskaju, kako bi zauzimale manje mesta, i dok se potpuno ne osuše ostavljaju se na senovitom mestu....
Kako da osušimo breskveKako da osušimo breskve
03. mart
Ako vam se ne čeka, s obzirom da proces sušenja može oduzeti više od 10 dana, breskve možete osušiti u rerni. Za tu namenu operite i isecite breskve i stavite ih u tepsiju....
Kako da osušite origano i majčinu dušicu?Kako da osušite origano i majčinu dušicu?
25. maj
Smatra se da ste pravilno osušili origano ili majčinu dušicu, ako nisu izgubili boju ili ukus. Lako ćete saznati da li su biljke već osušene – čim ih dodirnete prstom, listovi i cvetovi počinju da opadaju....
Kako da osušimo jabuke za zimu?Kako da osušimo jabuke za zimu?
23. april
Kada se sasvim lagano osuše, rerna se smanjuje do sto trideset stepeni i tako se ostavlja do kraja sušenja voća. Nakon što se dovoljno osuše, izvade se iz rerne i ostavljaju se da se ohlade....
Kako da osušimo papriku za zimuKako da osušimo papriku za zimu
25. januar
Da biste osušili paprike, potrebne su vam zdrave paprike, ne baš mesnate. Najbolje da se suše crvene paprike. Ostavite ih na tri dana u provetrivoj prostoriji, poređajte na rastojanju jednu od druge....
Tikvice u teglamaTikvice u teglama
01. jul
Isecite tikvice na deblje kolutiće. Napunite tegle do kraja. Sipajte vodu i tegle dobro zatvorite. Okrenite tegle poklopcem nadole i ostavite ih tako. Nema potrebe da se sterilizuju....
Tikvice u rerniTikvice u rerni
06. jul
Najbolje da koristite mikser. Očistite tikvice, isecite ih na krugove, a beli luk izgnječite i pomešajte s prelivom....
Tikvice u kačkavaljuTikvice u kačkavalju
13. jul
Operite tikvice, nasecite ih na kolutove i skuvajte ih u slanoj vodi. Ocedite ih, a nakon toga polovinu tikvica poređajte u nauljeni pleh. Pokrijte ih narendanim kačkavaljem i odozgo poređajte drugu polovinu tikvica....
Pohovani punjeni cvetovi od tikvica i pohovane bebi tikvicePohovani punjeni cvetovi od tikvica i pohovane bebi tikvice
03. avgust
Isecite mlade (bebi) tikvice po dužini na srednje debele trake i posolite ih. Ostavite na kratko da puste vodu, nakon čega ih pohujete, potapajući svako parče prvo u brašno, zatim u jaja i prezle....
Hrskave tikvice u rerniHrskave tikvice u rerni
08. jun
Posipaju se tikvice biberom i prstohvatom soli. Svaki štapić tikvice se valja prvo u belo brašno, posle u umućena jaja i na kraju u smesu od kukuruznog brašna i prezli....
Hrskave tikvice s kačkavaljemHrskave tikvice s kačkavaljem
11. mart
1
Tikvice oprati, iseći na trakice i osušiti. Razbiti 4 jaja u dubokoj činiji, a u drugoj pomešati univerzalni začin sa kornfleksom, suvi beli luk, biber, brašno, i sitno rendani kačkavalj....
Tikvice u kukuruznom brašnuTikvice u kukuruznom brašnu
21. jun
Gotove tikvice se serviraju sa majonez sosom....
Cocozelle - Tikvice i jajaCocozelle - Tikvice i jaja
17. feb.
Mešati varjačom da se jaja lepo zgusnu Pripremljene tikvice sa jajima poslužiti odmah po sklanjanju sa vatre....
Pržene tikvice u đuvečariPržene tikvice u đuvečari
14. april
Pržene tikvice podelite u četiri male đuvečare i prelijte kiselim mlekom sa belim lukom i mirođijom. Stavite posude u frižider na nekoliko sati....
Punjene tikvice u slaniniPunjene tikvice u slanini
05. januar
Dobijenom smesom puniti tikvice. Svaku polovinu tikvice obaviti lentom slanine. Peći 40 minuta na 180 stepeni C. Služiti toplo....