Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kako da zamrznete leblebije?Evo načina kako da zamrznete leblebiju i da je koristite odmah, kada vam se jedu ćuftice od leblebije, janija sa leblebijom ili neko drugo jelo....
25. avgust
1
Kako da napravimo domaći kravlji sirDomaći sir od kravljeg mleka je toliko ukusan da ćete već želeti uvek sami da ga pravite.
Za sir koristim domaće kravlje mleko....
13. januar
Kako da pravilno očistite zeleno lisnato povrće pre konzumacije?Koliko god korisno bilo zeleno lisnato povrće, mora se dobro očistiti i oprati pre konzumiranja....
31. avgust
Kako da očistimo rešetke od aspiratoraKoristeći jeftina i dostupna sredstva možete sa lakoćom da očistite rešetku aspiratora u kuhinji od slojeva masnoće. Sa običnim sredstvima ćete postiči željeni efekat u domaćim uslovima i bez dodatnog truda....
01. avgust
Kako da skuvate jezik?Kada je već skuvan, ogulite kožu i jezik je spreman za pripremu po izabranom receptu. Izabrali smo recept za punjeni teleći jezik. Ima dosta pripreme, ali rezultat je zaista ukusno jelo....
22. sep.
Kako da očistite frižider?Pošto frižider služi za skladištenje proizvoda koje jedemo, moraju se poštovati dobre higijenske procedure kako bi se sprečilo da štetne bakterije i plesni uđu u našu hranu.
Čišćenje spoljašnjih delova frižidera se ponavlja...
07. sep.
Pre nego počnete da pripremate meso, pročitajte ovo!Meso treba očistiti uz energično pranje tekućom mlakom vodom, ali ga ne potapati dugo;
4.) Ako meso treba da se očuva svežim nekoliko dana, to se najbolje postiže marinadom....
19. jul
Šta da skuvate od ostataka hleba?Hrana ponekad zaostaje i gubi svežinu i ukus, ali je i dalje jestiva. Tada je jedina opcija priprema hrane po novom receptu. Najčešće od trpeze ostaje hleb koji se suši i počinje da se mrvi.
Od starog hleba koji vam ostane...
16. januar
1
Jaje od zdrave kokoške - evo kako da ga prepoznate!Jaja spadaju u najomiljenije i najzdravije namirnice današnjice. Ona se mogu konzumirati bilo kada - za doručak, ručak, večeru.
Nema ničeg lošeg u tome da jedete jaja svakog dana - štaviše, upravo je suprotno....
11. jun
Kako da pravilno začinimo pečeno pile?Pečena piletina odlična je ideja za jelo u bilo koje doba godine. To je ne samo ukusno, već je i zdravo jelo, jer je meso pernatih životinja lagano i hranjivo, ne sadrži štetne masti.
Sam recept za pečeno pile u rerni...
05. avgust
Kako da skuvate pšenicu i speltu?Pšenica podrazumeva cela i neobrađena zrna, koja sadrže sva 3 sloja uključujući i spoljašnji sloj (mekinje), klicu i unutrašnji deo (endosperm). Spelta spada u najdrevnije vrste žitarice.
Pšenica, odnosno spelta...
07. mart
Kako da očistimo šaranaDa biste očistili šarana za jelo sve što vam je potrebno jeste malo vremena i oštar nož.
Čišćenje šarana
Šarana stavite na ravnu površinu sa glavom okrenutom ka vama i pronađite škrge....
19. april
Kako da očistimo šaranaNakon što očistite unutrašnjost ribe dobro operite tekućom vodom. Pripremljenog šarana stavite na obradu celog ili isečenog na komade....
11. jun
Kako da očistimo fritezu?Ako je potrebno, sklonite oba filtera na poklopcu kako biste ga očistili.
Nikada ne ostavljajte fritezu uključenu u struju dok je čistite i ne potapajte je u vodu....
06. feb.
Kako da očistimo roštiljMetalni roštilj, pa čak i barbikju mogu da se očiste uz pomoć soli. Prosto se stavi malo na namočeni sunđer i izriba se roštilj....
06. januar
Kako da skuvamo brancinaBeli luk se očisti i ispresuje.
Maslac se istopi dok se ne formira pena i u njega se dodaje beli luk. Kada je riba gotova, posipa se mastikom i zapali se. Treba da se pai, zato što se formira visok plamen....
16. feb.
Kako da skuvamo pile?Pile može da bude kuvano celo, ili podeljeno na porcije. Osim toga ono može da se kuva u običnoj šerpi ili u ekspres loncu, što bi značajno skratilo vreme kulinarske obrade.
Ako ste odlučili da kuvate celo pile, treba...
24. april
Ne posežite ka mušmulama pre nego što se pročitali ove činjenice o njima!Kada je reč o uzgajanju voćki, svi prvo pomisle na mladice koje rađaju jabuke, kruške, višnje, trešnje, dunje i drugo često sretano voće, a mušmule nekako ostaju po strani.
A ne bi smelo da bude tako, zato...
17. feb.
2
Kako da na pravilan način skuvate heljdu- Kada skuvate heljdu, sklonite je sa vatre, ali nemojte dizati poklopac, već preko njega stavite peškir i neka tako dostoji 15 minuta....
13. mart
Kako da prepoznamo dobar avokado i kako da ga čuvamoAvokado je bogat mononezasićenim kiselinama koje nam pomažu da se izborimo sa mastima u oblasti torzoa, koje predstavljaju rizik od kardiovaskularnih bolesti.
Osim toga, avokado ima visko sadžaj kalijuma, magnezijuma...
26. feb.
Kako da očistimo zagorelo posuđe?Evo nekih od njih kojima možete da očistite prljavštine sa bilo kog posuđa.
Čišćenje zagorelog pomoću soli
So je jedna od najstarijih metoda za čišćenje mrlja sa tepsija i šerpi....
01. dec.
Kako da skuvamo savršen pirinačNemojte misliti da je nemoguće da skuvate mekani beli pirinač, zrna koja su odvojena jedno od drugog, i ne liče na kašu....
30. april
Kako pravilno da skuvamo špagete?Kada znate kako da pravilno skuvate špagete, preporučujemo da probate neki od naših recepata za:
- špagete Bolonjeze;
- špagete Karbonara;
- špagete sa pečurkama;
- ili špagete sa piletom;...
19. maj