Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kako da zamrznete leblebije?Evo načina kako da zamrznete leblebiju i da je koristite odmah, kada vam se jedu ćuftice od leblebije, janija sa leblebijom ili neko drugo jelo....
25. avgust
1
Pirinač - različite vrste, različita pripremaOva vrsta italijanskog pirinča se ne preporučuje samo za rižoto, nego i za druge razne vrste predjela i hrane, koja se priprema u rerni....
16. sep.
Kako da napravimo domaći kravlji sirCediljka sa domaćim sirom se pristiska nečim teškim, u nagnutoj tepsiji, podignuta nečim u jednom kraju kako bi se oblikovao kotur sira i da se dobro iscedi, tako stoji otprilike 12 sati....
13. januar
Koliko vremena se mariniraju različite vrste mesaDruga vrsta marinade je takozvana enzimna. Potrebni sastojci za njih su smokve, dinje, papaja, đumbir i kivi. Ovaj tip marinade je dosta agresivan....
12. okt.
Glikemijski indeks različitih vrsta mesaGlikemijski indeks različitih vrsta mesa
- Svinjsko meso ima glikemijski indeks 50
- Goveđe meso ima indeks 40
- Pileće meso ima glikemijski indeks 30
- Meso ribe ima glikemijski indeks 38....
08. april
Različite vrste lukaPoznato je oko 1.200 vrsta luka, od kojih koristimo samo nekoliko – crni luk, praziluk, mladi luk i sibirski luk (iako ređe). Pogledaćemo najpopularnije i najčešće korišćene vrste luka na našim prostorima....
14. dec.
Kako da pravilno pečemo divljačNezavisno o kakvoj vrsti mesa divljači govorimo, obavezno je da ono odstoji u svojoj koži ili perju nekoliko dana....
08. feb.
Taglijatele sa dve vrste mesaTaljatele skuvajte u slanoj vodi.
Paradajz prelijte ključalom vodom, oljuštite i presecite na četiri dela, uklonite koštice i naseckajte. Beli luk oljuštite i naseckajte. Papričicu rasecite po dužini, uklonite semenke,...
17. okt.
1
Đuveč sa tri vrste mesaKad se rerna ugreje pečemo oko 2 sata.
Pred kraj pečenja možemo otvoriti poklopac da ispari deo bujona i da se zapeče odozgo.
Prilikom serviranja posipamo peršunom.
Prijatno!...
30. nov.
Sač sa tri vrste mesaLepo promešamo i stavljamo u ugrejan glineni sač (sač stavljamo na hladnu ringlu, inače će pući), često mešamo da meso ne ostane živo....
14. jul
Kako da pečemo povrće u aluminijumskoj foliji?Kada konvencionalne metode kuvanja rezultiraju dosadnim prilozima od povrća koji se serviraju ponovo i ponovo, pokušajte da povrće pečete u aluminijumskoj foliji u rerni....
15. okt.
Kako da sotiramo zalogaje svinjskog mesaZa sotiranje je potrebno kratko vreme i minimalno masnoće. Sotiranje svinjskog mesa je izuzetno zdravo i hranljivo jelo.
Crveno meso se sotira u malo masnoće, koja se koristi samo da se svinjsko meso ne zalepi po površini...
10. jun
Kako da pravilno začinimo pečeno pile?Pečena piletina odlična je ideja za jelo u bilo koje doba godine. To je ne samo ukusno, već je i zdravo jelo, jer je meso pernatih životinja lagano i hranjivo, ne sadrži štetne masti....
05. avgust
Kako se peče ceo komad mesaNastavite da pečete meso, dok ga stalno polivate sokom koji se odvojio od njega. Meso je već poptpuno gotovo kad dok ga probadate iz njega izlazi prozračan sok....
01. maj
Kako da spremimo pečenu bundevuIzvadite tepsiju i posipajte bundevu sa šećerom, pa vratite još 10 minuta da se peče. Ako želite, možete umesto šećera koristiti med.
Bundeva sa začinima iz rerne: uklonite semenke i koru bundeve....
27. feb.
Bundeva punjena sa tri vrste mesaSpremni smo da punimo bundevu.
Ja pečem u vatrostalnoj činiji i obično mi ostane nadev koji rasporedim oko bundeve - stavljam i vodu i stavljam da se peče oko sat i po dok bundeva ne bude gotova, u umerenoj rerni....
25. dec.
Domaći sudžuk sa dve vrste mesaMožete uviti sudžuk u potkovicu ili da napravite kao običnu kobasicu.
Ako ćete kao potkovicu, gnječite svaki dan, stavite da se suši na provetrivom mestu 2-3 nedelje, nakon toga je gotovo za jelo....
02. sep.
Raskošni kroketi sa tri vrste mesaOstavite da se ohladi i sameljite na kašu u blenderu na srednjoj brzini. Možete iseckati oštrim nožem sitno.
Iseckajte sitno i kuvana jaja i pomešajte sa tri vrste mesa u velikoj posudi....
20. jun
Ukusan sač sa tri vrste mesaIsecite svinjsko meso na male parčiće i zapržite u zagrejanom tiganju.
Dodajte dimljeno meso isečeno na kocke i slaninu isečenu na tanke kriške. Dodajte isečene na sitno luk i beli luk. Dodajte začina po ukusu. Na kraju...
03. dec.
Vrste kvasca za hleb. Kako da izaberemo?Svež kvasac se može naći u obliku kockica, ova vrsta se koristi pre svega prilikom pečenja. Razlog je jednostavan: on daje unikatan ukus i oblik hleba. Ova vrsta kvasca se još naziva živi kvasac....
21. jun
Pizza sa 3 vrste mesa i lukomOvo testo je za 4 tepsije i od svake je druga vrsta pice napravljena i ovo je jedna od 4.
Nauljite i pobrašnite tepsiju. Na sto stavite brašna, pa testo razvucite oklagijom....
06. feb.
Pirinač u tiganju sa dve vrste mesaPirinač u tiganju sa 2 vrste mesa - san svakog ljubitelja mesa!...
31. mart