Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kako da zamrznete leblebije?Evo načina kako da zamrznete leblebiju i da je koristite odmah, kada vam se jedu ćuftice od leblebije, janija sa leblebijom ili neko drugo jelo....
25. avgust
1
Kako da napravimo domaći kravlji sirCediljka sa domaćim sirom se pristiska nečim teškim, u nagnutoj tepsiji, podignuta nečim u jednom kraju kako bi se oblikovao kotur sira i da se dobro iscedi, tako stoji otprilike 12 sati....
13. januar
Kako da spremate, a da vam kuhinja ostane čista?Mirisi ostaju, a nije baš prijatno kada se probudite da vidite neurednu kuhinju. Operite sudove i stavite hranu koja vam je ostala u frižider ili je bacite.
2....
24. januar
Podignuta penjurlija (tutmanik)Mali trik - možete da koristite papir za pečenje da se ne zalepi i da bude mekša donja strana penjurlije. Isecite ga u oblik posude za pečenje....
21. mart
Kako da pogača ostane mekana?A kada je testo umešeno, kvalitet pogače nakon pečenja je takav da ona ostaje mekana i vazdušasta.
Dodajte više masnoće u testo i tada će pogača imati drugačiji izgled i mekša je od pogače bez ulja u testu....
04. maj
Trouglovi prste da poližešPrethodno skuvamo sirup od šećera i vode i ostavljamo da se ohladi.
Trouglove prelivamo u pelehu i ostavljamo 3-4 sata da upiju sirup, posle jedemo sa užitkom. Neka vam je slatko!...
30. avgust
2
Kokos rolat da keksomNapomena: Možete rolat dodatno da glazirate po želji, predlog je da otopite 100 gr. čokolade sa 1 s.k. arome pomorandže.
Kokos rolat da keksom je gotov!...
27. dec.
Đuveč Prste da poližešIsecite meso na kockice i propržite. Dodajte luk, isečen na rebarca i šargarepu na kolutiće.
Dodajte krompire, paradajz, začinei vino. Nakon što malo vri, dodajte iseckano suvo meso i masline.
U đuvečaru sipajte malo...
14. feb.
Saveti kako da mleveno meso ostane sočnijeNajbolje je da mleveno meso ostane na hladnom 12 sati da upije aromu začina.
Mleveno meso može biti samo svinjsko meso ili mešavina govedine i svinjskog mesa, a poželjno je da bude mešano....
24. avgust
Podignuti kolač sa kondenzovanim mlekomMešaju se špatulom da belanca ne bi spala, dodaju se tri puta i prosejano brašno sa praškom za pecivo.
Sve se meša dok se ne dobije homogena smesa. Sipa se u podmazani kalup....
22. april
Kako da prepoznamo dobar avokado i kako da ga čuvamoAvokado je bogat mononezasićenim kiselinama koje nam pomažu da se izborimo sa mastima u oblasti torzoa, koje predstavljaju rizik od kardiovaskularnih bolesti.
Osim toga, avokado ima visko sadžaj kalijuma, magnezijuma...
26. feb.
Kako da ispečete kikiriki?Kikiriki je veoma dobar izvor mononezasićenih masti i jedan je od savršenih saveznika zdravog srca. Ima bogat skup hranljivih materija kao što su vitamin E, niacin, folna kiselina, proteini i mangan. Osim toga, kikiriki...
26. maj
Kako da pijemo kafu?Još u prošlosti, pa i do danas kafa ostaje napopularniji napitak koga obožavaju hiljade ljudi po svetu i ne mogu da zamisle početak dana bez nje....
19. maj
Kako da ispletemo milibrotDa bi uskršnji milibrot bio ne samo ukusan i vazdušast, nego takođe i lep on treba da se isplete da bi zaista bio prazničan.
Milibrot u obliku pletenice izgleda veoma ukusno i teško da će se zadržati duže od nekoliko...
27. april
Kako da postanem vegetarijanac?U zoru renesanse jedan od genija naše civilizacije - Leonardo da Vinči govori da će doći vreme kada će ljudi gledati na ubistvo životinja kao na ubistvo ljudi, a dosta pre njega Pitagora tvrdi da će se ljudi ubijati između...
15. mart
Kako da osušimo slinavke?Rekli smo mnogo, jer kada se očiste, ostaje samo 1/3 od njih.
Moraju se očistiti čim se sakupe. Odstranjuje se žilava i sluzava kožica na vrhu, a na zrelijim pečurkama uklanja se i sunđerasti deo na dnu....
10. mart
Kako da skuvamo brancinaPostoji na stotine recepata za pripremanje brancina od kojih ćeme ovde predstaviti 2 od njih, a ostale možete pogledati na kraju....
16. feb.
Kako da spremimo brancina?Brancin, poznat i kao morski vuk, je morska riba koja se sreće u Atlantskom okeanu, Sredozemnom moru i ređe u Crnom moru, uzgaja se i u odgajivačnicama.
Brancin se preferira zbog čvrstog, belog, nežnog, posnog mesa,...
03. feb.
Kako da pripremimo pastrmkuDa bismo pripremili ukusnu ribu, nezavisno od toga kakva je ona, potrebno nam je nekoliko obaveznih komponenti. Uvek treba da imamo limunove - to je nešto bez čega riba ne može dovoljno dobro da se začini. Najbolje bi bilo...
05. januar
Kako da odaberemo kačkavaljKačkavalj se kod nas dosta koristi. On prisustvuje na stolu u raznim oblicima. Dodajemo ga na praznične ovale, hladne sendviče i u razna jela. Naime, kvalitet mlečnog proizvoda je garant da će jelo biti ukusno i lepog...
27. dec.
Kako da usolimo slaninuAko pritisnete svežu slaninu prstom, ostaće udubljenje, a ako pritisnete staru slaninu, udubljenje će odmah nestati....
10. dec.
Kako da smanjite apetitDa li osećate da u poslednje vreme imate lavlji apetit? Da biste ga smanjili, nutricionisti savetuju 10-15 minuta pre glavnog obroka treba da se konzumira šolja mleka sa dvopekom ili malom kriškom integralnog hleba, šolja...
12. maj
Kako da čuvamo testo?Gotovo testo za picu je vrlo jednostavno za čuvanje - može se čuvati i u frižideru i u zamrzivaču. Može se čuvati u frižideru najviše tri dana, a zatim počinje da gubi elastičnost i ne može se više koristiti.
Prethodno...
22. april