Facebook
Omiljeno
Pinterest
Kako da zamrznete leblebije?Evo načina kako da zamrznete leblebiju i da je koristite odmah, kada vam se jedu ćuftice od leblebije, janija sa leblebijom ili neko drugo jelo....
Kako da napravimo domaći kravlji sirCediljka sa domaćim sirom se pristiska nečim teškim, u nagnutoj tepsiji, podignuta nečim u jednom kraju kako bi se oblikovao kotur sira i da se dobro iscedi, tako stoji otprilike 12 sati....
Girice u folijiOperemo ribu dobro i poređamo je na foliju.
Začinjavamo je solju i začinom za ribu, a isečen limun stavljamo skroz odozgo.
Nakon toga zavijamo folijom i pečemo 20 minuta u jakoj rerni....
Girice iz rerneGirice očistiti, dobro oprati i posoliti po ukusu.
U činiju usuti brašno, dodati suvi začin i uvaljati girice sa obe strane....
Girice iz rerne sa kukuruznim brašnomUvaljane girice rasporedimo u pleh, trudimo se da nema mnogo riba jedna na drugoj. Ponavljamo sa svim giricama.
Ako je potrebno stavljamo još kukuruznog brašna. Posipamo uljem....
Jednostavne i brze pržene girice iz rerneGirice operite u đevđiru pre nego što se potpuno odmrznu, posle ih ocedite
U kesi ili na novinama pomešajte dve vrste brašna, sipajte ribu i pažljivo mešajte da se brašno zalepi....
Da li je korisno da jedemo girice i sardine?Uz sve prednosti, girice kriju i neke štetne stvari. Pošto su ribe izložene dimljenju, mogu da dovedu do kancera. Zbog rizika od tumora, česta upotreba girica se ne preporučuje....
Pohovane giriceSvaka ribica se natapa u poh, ostavi se da se ocedi i nakon toga se spušta u zagrejan tiganj s masnoćom.
Prži se dok ne bude zlatasto.
Pohovane girice se serviraju tople sa isečenim limunom....
Pržene giriceTako ispržite i preostale girice.
Servirajte pržene girice obilno prelivene sokom od limuna i garnirane sa kriškom limuna. Za garnirung možete da servirate svežu salatu....
Očišćene pohovane giriceIzvadimo pohovane girice i stavljamo na kuhinjski ubrus.
Serviramo sa garnirungom po izboru naše očišćene pohovane girice....
Savršene pržene giriceUzimamo jednu duboku posudu, unutra stavljamo kukuruzno brašno i so, promešamo dobro i ubacujemo unutra girice, mešamo dobro, da se brašno zalepi po ribi....
Domaće marinirane giriceTako spremljene domaće marinirane girice se čuvaju do mesec dana.
Mogu da se serviraju kao predjelo ili meze, garnirane sa crvenim lukom ili u društvu sveže salate.
Prijatno!...
Kokos rolat da keksomNapomena: Možete rolat dodatno da glazirate po želji, predlog je da otopite 100 gr. čokolade sa 1 s.k. arome pomorandže.
Kokos rolat da keksom je gotov!...
Đuveč Prste da poližešIsecite meso na kockice i propržite. Dodajte luk, isečen na rebarca i šargarepu na kolutiće.
Dodajte krompire, paradajz, začinei vino. Nakon što malo vri, dodajte iseckano suvo meso i masline.
U đuvečaru sipajte malo...
Trouglovi prste da poližešPrethodno skuvamo sirup od šećera i vode i ostavljamo da se ohladi.
Trouglove prelivamo u pelehu i ostavljamo 3-4 sata da upiju sirup, posle jedemo sa užitkom. Neka vam je slatko!...
Kako da prepoznamo dobar avokado i kako da ga čuvamoAvokado je bogat mononezasićenim kiselinama koje nam pomažu da se izborimo sa mastima u oblasti torzoa, koje predstavljaju rizik od kardiovaskularnih bolesti.
Osim toga, avokado ima visko sadžaj kalijuma, magnezijuma...
Kako da osušite urmeSušene urme imaju visoku hranljivu vrednost. Pune su vrednih minerala kao što su kalijum, kalcijum, magnezijum, fosfor, gvožđe. Ne treba zaboraviti da imaju i visok sadržaj vitamina A i B. Njihova konzumacija obezbeđuje brzu...