Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kako da pravilno začinimo mleveno meso za ćuftice i ćevapeMleveno meso sa kojim ih spremate može se začiniti na razne načine, pod uslovom da se pridržavate nekih osnovnih pravila, ali ćuftice uvek moraju biti ovalne, a ćevap duguljast....
21. mart
Kako da zamrznete leblebije?Evo načina kako da zamrznete leblebiju i da je koristite odmah, kada vam se jedu ćuftice od leblebije, janija sa leblebijom ili neko drugo jelo....
25. avgust
1
Kako pravilno da kuvamo mesoVažno pravilo prilikom kuvanja mesa je da se ono u celim komadima spušta i da za vreme kuvanja bude prekriveno vodom....
09. jul
Kako da napravimo domaći kravlji sirCediljka sa domaćim sirom se pristiska nečim teškim, u nagnutoj tepsiji, podignuta nečim u jednom kraju kako bi se oblikovao kotur sira i da se dobro iscedi, tako stoji otprilike 12 sati....
13. januar
Kako da pravilno začinimo pečeno pile?Ostali začini su lična želja i afinitet. Pogodni izbori su majčina dušica, ruzmarin, beli luk, limun i drugi.
Unutrašnjost pileta takođe se može napuniti začinima na celim grančicama....
05. avgust
Kako da pravilno začinite salatu?Po želji, salate možete da začinite i sa svežim ili sušenim biljem, prema vašem ukusu.
Ne zaboravite da salate morate da začinite neposredno pre posluženja i da ih konzumirate odmah nakon toga....
08. jun
Začini za mleveno mesoKada znate kako se pravilno začinjava mleveno meso, preporučujemo da probate neki od sledećih recepata sa mlevenim mesom:
- Rolat sa mlevenim mesom;
- Musaka sa mlevenim mesom;
- Princeze sa mlevenim mesom u rerni...
11. dec.
Kako da napravite mleveno meso od ribe?Svakako, najvažniji zadatak kod pravljenja mlevenog mesa od ribe jeste da ono bude što gušće.
Odgovarajući začini za mleveno meso od ribe su: vegeta, čubar, đumbir, biber, a može i malo korijandera....
28. sep.
Mleveno meso sa leblebijomČim slaninica pusti mirise, dodajte mleveno meso.
Smanjite temperaturu na ringli i nastaviti sa dinstanjem. Dinstati 10-ak minuta, posoliti i pobiberiti, sipati iseckan peršun, iseckani korijander, beli luk i kari....
12. april
Kako se pravilno seče meso?Glavna pravila za sečenej mesa
Generalno, nema mnogo pravila za sečenje mesa. Jedno od najvažnijih pravila je važna priprema. Takođe treba da kupujete uvek samo sveže meso....
18. jun
Kako da na pravilan način začinimo ražnjiće?Da bismo dobro začinili ražnjiće, potrebno je da odvojimo dovoljno vremena za marinadu, kako bi oni imali željeni ukus.
Kako bi meso bilo sočno i ukusno, preporučuje se da začini budu sveži, a ne sušeni....
29. mart
Pečurke, obučene u mleveno mesoMleveno meso pomešamo sa jajetom, prezlama i začinima koji se vama dopadaju za mleveno meso ili koristite univerzaalni začin za mleveno meso.
Pravimo 10 loptica kao za velike ćufte....
08. dec.
Mleveno meso, praziluk i prosoNa zagrejanom maslinovom ulju propržiti sitno nasečenu slaninu, dodati praziluk, kada malo svene, dodati beli luk da zamiriši, zatim meso i sve zajedno dinstati da meso promeni boju....
12. feb.
1
Da napravimo mleveno meso za ćufticeU mleveno meso se u različitim krajevima dodaju različiti začini.
To mogu biti peršun, biber, i/ili kumin. U Bugarskoj je u širokoj upotrebi začin čubar....
20. april
Mleveno meso sa povrćem i majonezomMleveno meso sa povrćem i majonezom u rerni je spremno....
31. avgust
Rolovano mleveno meso u šampinjon sosuKad se šampinjoni izdinstaju staviti pavlaku za kuhanje, senf i začiniti, a soja sos dodati pred kraj.
Ostaviti da se krčka na laganoj vatri, pa preliti preko ispečenog i isečenog rolovanog mesa....
15. okt.
1
Kuvana jaja umotana u mleveno mesoKuvajte jaja oko 12 minuta, ostavljajući jedno za mleveno meso. Ohladite jaja hladnom vodom i oljuštite ih.
Zamesite mleveno meso dodajući sitno isečen luk. čubar i rastvorene prezle sa malo vode....
26. jun
Mleveno meso sa pirinčem i paradajzomU ostaloj masnoći upržiti mleveno meso. Nakon toga ga dodati u već gotov sos.
Posoliti i začiniti ostalim začinima, pa dodati prethodno očišćen i opran pirinač....
12. maj
Da napravimo mleveno meso u domaćim uslovimaGotovo mleveno meso obavezno začinite solju. Dodajte kumin, koji je tradicionalni začin za meso. Možete koristiti piskavicu u kombinaciji sa peršunom i čubrom....
25. januar
Kako da odmrznemo mesoPravilno odmrzavanje mesa je veoma važno. To je zato što meso sadrži mnogo važnih sastojaka za organizam, koji bi se izgubili ako se ne odmrzne na pravilan način....
08. jun
Musaka sa krompirom, mleveno meso i pirinčemOdmah nakon toga dodajemo mleveno meso i pirinač. Kuvamo dok krompir ne omekša i dodajemo paradajz pire, alevu papriku, muskatni oraščić, crni biber i so....
17. okt.
Mleveno meso sa krompirom u multikukeru hermetikServiramo mleveno meso sa krompirom u multikukeru hermetik u odgovarajućem tanjiru....
23. maj
Mleveno meso na šišu na turkmenski načinU posudi pomešajte mleveno meso sa začinima i zelenišem isečenim na sitno.
Zamesimo dobro i ostavljamo jedan sat na hladnom da odstoji....
01. dec.
Mleveno meso sa patlidžanom u paradajz sosuUvijamo foliju tako da sačuvamo oblik patlidžana da bude svuda obavijen mlevenim mesom.
Prebacujemo u sos od paradajza i pečemo na srednje umerenoj rerni dok mleveno meso ne bude gotovo....
05. april