Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kako da pravilno začinimo mleveno meso za ćuftice i ćevapeKako da pravilno začinimo mleveno meso za ćuftice i ćevape
21. mart
Mleveno meso sa kojim ih spremate može se začiniti na razne načine, pod uslovom da se pridržavate nekih osnovnih pravila, ali ćuftice uvek moraju biti ovalne, a ćevap duguljast....
Kako da zamrznete leblebije?Kako da zamrznete leblebije?
25. avgust
1
Evo načina kako da zamrznete leblebiju i da je koristite odmah, kada vam se jedu ćuftice od leblebije, janija sa leblebijom ili neko drugo jelo....
Kako pravilno da kuvamo mesoKako pravilno da kuvamo meso
09. jul
Važno pravilo prilikom kuvanja mesa je da se ono u celim komadima spušta i da za vreme kuvanja bude prekriveno vodom....
Kako da napravimo domaću jufkuKako da napravimo domaću jufku
14. jul
Već znate kako da napravite domaću jufku. Prijatno!...
Kako da napravimo domaći kravlji sirKako da napravimo domaći kravlji sir
13. januar
Cediljka sa domaćim sirom se pristiska nečim teškim, u nagnutoj tepsiji, podignuta nečim u jednom kraju kako bi se oblikovao kotur sira i da se dobro iscedi, tako stoji otprilike 12 sati....
Kako da pravilno začinimo pečeno pile?Kako da pravilno začinimo pečeno pile?
05. avgust
Ostali začini su lična želja i afinitet. Pogodni izbori su majčina dušica, ruzmarin, beli luk, limun i drugi. Unutrašnjost pileta takođe se može napuniti začinima na celim grančicama....
Kako da pravilno začinite salatu?Kako da pravilno začinite salatu?
08. jun
Po želji, salate možete da začinite i sa svežim ili sušenim biljem, prema vašem ukusu. Ne zaboravite da salate morate da začinite neposredno pre posluženja i da ih konzumirate odmah nakon toga....
Začini za mleveno mesoZačini za mleveno meso
11. dec.
Kada znate kako se pravilno začinjava mleveno meso, preporučujemo da probate neki od sledećih recepata sa mlevenim mesom: - Rolat sa mlevenim mesom; - Musaka sa mlevenim mesom; - Princeze sa mlevenim mesom u rerni...
Kako da napravite mleveno meso od ribe?Kako da napravite mleveno meso od ribe?
28. sep.
Svakako, najvažniji zadatak kod pravljenja mlevenog mesa od ribe jeste da ono bude što gušće. Odgovarajući začini za mleveno meso od ribe su: vegeta, čubar, đumbir, biber, a može i malo korijandera....
Mleveno meso sa leblebijomMleveno meso sa leblebijom
12. april
Čim slaninica pusti mirise, dodajte mleveno meso. Smanjite temperaturu na ringli i nastaviti sa dinstanjem. Dinstati 10-ak minuta, posoliti i pobiberiti, sipati iseckan peršun, iseckani korijander, beli luk i kari....
Kako se pravilno seče meso?Kako se pravilno seče meso?
18. jun
Glavna pravila za sečenej mesa Generalno, nema mnogo pravila za sečenje mesa. Jedno od najvažnijih pravila je važna priprema. Takođe treba da kupujete uvek samo sveže meso....
Kako da na pravilan način začinimo ražnjiće?Kako da na pravilan način začinimo ražnjiće?
29. mart
Da bismo dobro začinili ražnjiće, potrebno je da odvojimo dovoljno vremena za marinadu, kako bi oni imali željeni ukus. Kako bi meso bilo sočno i ukusno, preporučuje se da začini budu sveži, a ne sušeni....
Pečurke, obučene u mleveno mesoPečurke, obučene u mleveno meso
08. dec.
Mleveno meso pomešamo sa jajetom, prezlama i začinima koji se vama dopadaju za mleveno meso ili koristite univerzaalni začin za mleveno meso. Pravimo 10 loptica kao za velike ćufte....
Mleveno meso, praziluk i prosoMleveno meso, praziluk i proso
12. feb.
1
Na zagrejanom maslinovom ulju propržiti sitno nasečenu slaninu, dodati praziluk, kada malo svene, dodati beli luk da zamiriši, zatim meso i sve zajedno dinstati da meso promeni boju....
Da napravimo mleveno meso za ćufticeDa napravimo mleveno meso za ćuftice
20. april
U mleveno meso se u različitim krajevima dodaju različiti začini. To mogu biti peršun, biber, i/ili kumin. U Bugarskoj je u širokoj upotrebi začin čubar....
Mleveno meso sa povrćem i majonezomMleveno meso sa povrćem i majonezom
31. avgust
Mleveno meso sa povrćem i majonezom u rerni je spremno....
Rolovano mleveno meso u šampinjon sosuRolovano mleveno meso u šampinjon sosu
15. okt.
1
Kad se šampinjoni izdinstaju staviti pavlaku za kuhanje, senf i začiniti, a soja sos dodati pred kraj. Ostaviti da se krčka na laganoj vatri, pa preliti preko ispečenog i isečenog rolovanog mesa....
Kuvana jaja umotana u mleveno mesoKuvana jaja umotana u mleveno meso
26. jun
Kuvajte jaja oko 12 minuta, ostavljajući jedno za mleveno meso. Ohladite jaja hladnom vodom i oljuštite ih. Zamesite mleveno meso dodajući sitno isečen luk. čubar i rastvorene prezle sa malo vode....
Mleveno meso sa pirinčem i paradajzomMleveno meso sa pirinčem i paradajzom
12. maj
U ostaloj masnoći upržiti mleveno meso. Nakon toga ga dodati u već gotov sos. Posoliti i začiniti ostalim začinima, pa dodati prethodno očišćen i opran pirinač....
Da napravimo mleveno meso u domaćim uslovimaDa napravimo mleveno meso u domaćim uslovima
25. januar
Gotovo mleveno meso obavezno začinite solju. Dodajte kumin, koji je tradicionalni začin za meso. Možete koristiti piskavicu u kombinaciji sa peršunom i čubrom....
Kako da odmrznemo mesoKako da odmrznemo meso
08. jun
Pravilno odmrzavanje mesa je veoma važno. To je zato što meso sadrži mnogo važnih sastojaka za organizam, koji bi se izgubili ako se ne odmrzne na pravilan način....
Musaka sa krompirom, mleveno meso i pirinčemMusaka sa krompirom, mleveno meso i pirinčem
17. okt.
Odmah nakon toga dodajemo mleveno meso i pirinač. Kuvamo dok krompir ne omekša i dodajemo paradajz pire, alevu papriku, muskatni oraščić, crni biber i so....
Mleveno meso sa krompirom u multikukeru hermetikMleveno meso sa krompirom u multikukeru hermetik
23. maj
Serviramo mleveno meso sa krompirom u multikukeru hermetik u odgovarajućem tanjiru....
Mleveno meso na šišu na turkmenski načinMleveno meso na šišu na turkmenski način
01. dec.
U posudi pomešajte mleveno meso sa začinima i zelenišem isečenim na sitno. Zamesimo dobro i ostavljamo jedan sat na hladnom da odstoji....
Mleveno meso sa patlidžanom u paradajz sosuMleveno meso sa patlidžanom u paradajz sosu
05. april
Uvijamo foliju tako da sačuvamo oblik patlidžana da bude svuda obavijen mlevenim mesom. Prebacujemo u sos od paradajza i pečemo na srednje umerenoj rerni dok mleveno meso ne bude gotovo....