Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kako da zamrznete leblebije?Evo načina kako da zamrznete leblebiju i da je koristite odmah, kada vam se jedu ćuftice od leblebije, janija sa leblebijom ili neko drugo jelo....
25. avgust
1
Kako da pravilno pečemo divljačPre nego što se pristupi pečenju mesa divljači, obavezno je da se ono ostavi u marinadi na jedan dan i jednu noć....
08. feb.
Kako da napravimo domaći kravlji sirCediljka sa domaćim sirom se pristiska nečim teškim, u nagnutoj tepsiji, podignuta nečim u jednom kraju kako bi se oblikovao kotur sira i da se dobro iscedi, tako stoji otprilike 12 sati....
13. januar
Kako da pravilno začinimo mleveno meso?Bez obzira na to kakve ste začine odabrali da začinite mleveno meso, imajte na umu, da je dobro da mleveno meso ostavite sa njima najmanje 30 minuta, kako bi začini oslobodili arome....
16. jul
Kako da pravilno začinite salatu?Po želji, salate možete da začinite i sa svežim ili sušenim biljem, prema vašem ukusu.
Ne zaboravite da salate morate da začinite neposredno pre posluženja i da ih konzumirate odmah nakon toga....
08. jun
Kako da na pravilan način začinimo ražnjiće?Da bismo dobro začinili ražnjiće, potrebno je da odvojimo dovoljno vremena za marinadu, kako bi oni imali željeni ukus.
Kako bi meso bilo sočno i ukusno, preporučuje se da začini budu sveži, a ne sušeni....
29. mart
Kako da pravilno začinimo mleveno meso za ćuftice i ćevapeMleveno meso sa kojim ih spremate može se začiniti na razne načine, pod uslovom da se pridržavate nekih osnovnih pravila, ali ćuftice uvek moraju biti ovalne, a ćevap duguljast....
21. mart
Veliko pečeno pileDok se pile peče, možete ga i okretati da se još brže i ravnomernije skuva.
Ako nam je preostalo pileće glazure od maslaca, premažite je preko piletine nakon vađenja iz rerne.
Prijatno!...
26. januar
Hrskavo pečeno pileNakon što istekne vreme, okrenite pečeno pile sa grudima na gore, prelijte maslacem i pecite dok korica ne dobije lepu zlatnobraon boju....
26. feb.
Kuvano pečeno pileStavite u rernu da se lepo zapeče.
Prženi krompir stavite oko pileta i servirajte....
30. jun
Babino pečeno pileNamažemo posudu za pečenje masnoćom i sipamo pirinač. Preko njega postavimo pile i pospemo ga čubrom, biberom i solju. Zapečemo ga u umernoj rerni dok se ne dobije hrskava korica....
19. avgust
Saveti za sočno pečeno pileCelo pečeno pile je fantastična zdrava porodična večera. Nije skupa i možete je začiniti začinima i biljkama po vašem ukusu.
Ustvari, pečenje pileta je mnogo lakše nego što mislite....
24. jun
Kako pravilno da kombinujemo začineBosiljak
Bosiljak je odlična dopuna uz belo meso, jagnjetinu i ćuretinu i pečenu govedinu. Drugi začini sa kojim možemo smelo da ga kombinujemo su majčina dušica i origano, kao i mirođija i origano....
06. jul
Kako pravilno da skuvamo špagete?Imajte u vidu da Italijani preferiraju špagete u sirovijem obliku, nego Bugari, ali ukoliko želite da pripremite prave al dente italijanske špagete, pratite njihova pravila;
9....
19. maj
Kako da pravilno umutite belanca?Ako su belanca pravilno umućena, pena neće ispasti iz posude. Međutim, ovaj metod je malo rizičan. Da biste proverili, samo prođite nožem po peni. Ako ostane jasan i vidljiv trag, onda su belanca pravilno umućena!...
02. april
Kako da pravilno pržimo ribu?Evo i još nekoliko saveta za pravilno prženje ribe:
• Da bi se uklonio jak miris prilikom pečenja ribe, u tiganj se stavlja jedan krompir, oguljen i iseckan na kriškice....
18. januar
Kako da pravilno jedemo banane?Međutim, ispostavilo se da ljudi ne znaju kako pravilno da konzumiraju bananu. Prema studijama, oko 90% onih koji jedu banane bacaju njihov najkorisniji sastojak....
08. maj
Kako da pravilno pripremimo čajPostoje mnoga pravila za pripremu čaja, ali ih mi često zanemarujemo.
Mnogi smatraju da čaj treba da se pije vruć. Ipak, to može da dovede do opekotina sluzokože u ustima, grlu, pa čak i želucu....
27. jul
Kako pravilno da kuvamo mesoVažno pravilo prilikom kuvanja mesa je da se ono u celim komadima spušta i da za vreme kuvanja bude prekriveno vodom....
09. jul
Pečeno pile na roštiljuPoslužite pečeno pile sa povrćem pečenim na žaru.
Prijatno!
Uvek je dobra ideja da pripremite Pečeno pile na roštilju!...
18. dec.
Pečeno pile, umotano maslacemPečena piletina umotana u maslac je neverovatno ukusna, mirisna i mekana!...
04. dec.
Pečeno pile na soliBitno je da pile bude suvo.
U pleh, na sredinu, gde će biti pile, rasporediti so.
Staviti pile tako da prsima leži na podlozi od soli.Voditi računa da so bude raspoređena svuda ispod pileta....
21. sep.
Moje uspešno pečeno pilePile vraćamo u frižider na oko sat vremena, može i više da se začini.
Nakon toga pile prebacujemo u đuvečaru. Maslac isečemo na kockice i rasporedimo ispod kože i unutriašnjost pileta....
13. jul