Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kako da zamrznete leblebije?Kako da zamrznete leblebije?
25. avgust
1
Evo načina kako da zamrznete leblebiju i da je koristite odmah, kada vam se jedu ćuftice od leblebije, janija sa leblebijom ili neko drugo jelo....
Kako da pravilno pečemo divljačKako da pravilno pečemo divljač
08. feb.
Pre nego što se pristupi pečenju mesa divljači, obavezno je da se ono ostavi u marinadi na jedan dan i jednu noć....
Kako da napravimo domaću jufkuKako da napravimo domaću jufku
14. jul
Već znate kako da napravite domaću jufku. Prijatno!...
Kako da napravimo domaći kravlji sirKako da napravimo domaći kravlji sir
13. januar
Cediljka sa domaćim sirom se pristiska nečim teškim, u nagnutoj tepsiji, podignuta nečim u jednom kraju kako bi se oblikovao kotur sira i da se dobro iscedi, tako stoji otprilike 12 sati....
Kako da pravilno začinimo mleveno meso?Kako da pravilno začinimo mleveno meso?
16. jul
Bez obzira na to kakve ste začine odabrali da začinite mleveno meso, imajte na umu, da je dobro da mleveno meso ostavite sa njima najmanje 30 minuta, kako bi začini oslobodili arome....
Kako da pravilno začinite salatu?Kako da pravilno začinite salatu?
08. jun
Po želji, salate možete da začinite i sa svežim ili sušenim biljem, prema vašem ukusu. Ne zaboravite da salate morate da začinite neposredno pre posluženja i da ih konzumirate odmah nakon toga....
Kako da na pravilan način začinimo ražnjiće?Kako da na pravilan način začinimo ražnjiće?
29. mart
Da bismo dobro začinili ražnjiće, potrebno je da odvojimo dovoljno vremena za marinadu, kako bi oni imali željeni ukus. Kako bi meso bilo sočno i ukusno, preporučuje se da začini budu sveži, a ne sušeni....
Pečeno pilePečeno pile
29. maj
1
Nakon toga ga staviti u pleh za pečenje, i celo ga premazati maslacem....
Kako da pravilno začinimo mleveno meso za ćuftice i ćevapeKako da pravilno začinimo mleveno meso za ćuftice i ćevape
21. mart
Mleveno meso sa kojim ih spremate može se začiniti na razne načine, pod uslovom da se pridržavate nekih osnovnih pravila, ali ćuftice uvek moraju biti ovalne, a ćevap duguljast....
Veliko pečeno pileVeliko pečeno pile
26. januar
Dok se pile peče, možete ga i okretati da se još brže i ravnomernije skuva. Ako nam je preostalo pileće glazure od maslaca, premažite je preko piletine nakon vađenja iz rerne. Prijatno!...
Hrskavo pečeno pileHrskavo pečeno pile
26. feb.
Nakon što istekne vreme, okrenite pečeno pile sa grudima na gore, prelijte maslacem i pecite dok korica ne dobije lepu zlatnobraon boju....
Kuvano pečeno pileKuvano pečeno pile
30. jun
Stavite u rernu da se lepo zapeče. Prženi krompir stavite oko pileta i servirajte....
Babino pečeno pileBabino pečeno pile
19. avgust
Namažemo posudu za pečenje masnoćom i sipamo pirinač. Preko njega postavimo pile i pospemo ga čubrom, biberom i solju. Zapečemo ga u umernoj rerni dok se ne dobije hrskava korica....
Saveti za sočno pečeno pileSaveti za sočno pečeno pile
24. jun
Celo pečeno pile je fantastična zdrava porodična večera. Nije skupa i možete je začiniti začinima i biljkama po vašem ukusu. Ustvari, pečenje pileta je mnogo lakše nego što mislite....
Kako pravilno da kombinujemo začineKako pravilno da kombinujemo začine
06. jul
Bosiljak Bosiljak je odlična dopuna uz belo meso, jagnjetinu i ćuretinu i pečenu govedinu. Drugi začini sa kojim možemo smelo da ga kombinujemo su majčina dušica i origano, kao i mirođija i origano....
Kako pravilno da skuvamo špagete?Kako pravilno da skuvamo špagete?
19. maj
Imajte u vidu da Italijani preferiraju špagete u sirovijem obliku, nego Bugari, ali ukoliko želite da pripremite prave al dente italijanske špagete, pratite njihova pravila; 9....
Kako da pravilno umutite belanca?Kako da pravilno umutite belanca?
02. april
Ako su belanca pravilno umućena, pena neće ispasti iz posude. Međutim, ovaj metod je malo rizičan. Da biste proverili, samo prođite nožem po peni. Ako ostane jasan i vidljiv trag, onda su belanca pravilno umućena!...
Kako da pravilno pržimo ribu?Kako da pravilno pržimo ribu?
18. januar
Evo i još nekoliko saveta za pravilno prženje ribe: • Da bi se uklonio jak miris prilikom pečenja ribe, u tiganj se stavlja jedan krompir, oguljen i iseckan na kriškice....
Kako da pravilno jedemo banane?Kako da pravilno jedemo banane?
08. maj
Međutim, ispostavilo se da ljudi ne znaju kako pravilno da konzumiraju bananu. Prema studijama, oko 90% onih koji jedu banane bacaju njihov najkorisniji sastojak....
Kako da pravilno pripremimo čajKako da pravilno pripremimo čaj
27. jul
Postoje mnoga pravila za pripremu čaja, ali ih mi često zanemarujemo. Mnogi smatraju da čaj treba da se pije vruć. Ipak, to može da dovede do opekotina sluzokože u ustima, grlu, pa čak i želucu....
Kako pravilno da kuvamo mesoKako pravilno da kuvamo meso
09. jul
Važno pravilo prilikom kuvanja mesa je da se ono u celim komadima spušta i da za vreme kuvanja bude prekriveno vodom....
Pečeno pile na roštiljuPečeno pile na roštilju
18. dec.
Poslužite pečeno pile sa povrćem pečenim na žaru. Prijatno! Uvek je dobra ideja da pripremite Pečeno pile na roštilju!...
Pečeno pile, umotano maslacemPečeno pile, umotano maslacem
04. dec.
Pečena piletina umotana u maslac je neverovatno ukusna, mirisna i mekana!...
Pečeno pile na soliPečeno pile na soli
21. sep.
Bitno je da pile bude suvo. U pleh, na sredinu, gde će biti pile, rasporediti so. Staviti pile tako da prsima leži na podlozi od soli.Voditi računa da so bude raspoređena svuda ispod pileta....
Moje uspešno pečeno pileMoje uspešno pečeno pile
13. jul
Pile vraćamo u frižider na oko sat vremena, može i više da se začini. Nakon toga pile prebacujemo u đuvečaru. Maslac isečemo na kockice i rasporedimo ispod kože i unutriašnjost pileta....