Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kako da zamrznete leblebije?Evo načina kako da zamrznete leblebiju i da je koristite odmah, kada vam se jedu ćuftice od leblebije, janija sa leblebijom ili neko drugo jelo....
25. avgust
1
Kako da napravimo domaći kravlji sirCediljka sa domaćim sirom se pristiska nečim teškim, u nagnutoj tepsiji, podignuta nečim u jednom kraju kako bi se oblikovao kotur sira i da se dobro iscedi, tako stoji otprilike 12 sati....
13. januar
Kako da prepoznamo kvalitetan med?Ako usred zime neki trgovac pokuša da vam proda tečan meda s garancijom da je pravi - ne verijte mu. Izuzatak mogu da budu samo med od heljde i bagrema, koji se ne kristalizuju.
Prirodni med je tečan samo tokom prva...
11. mart
Kako da pravilno pržimo ribu?Međutim, da bi bila zdravija, dobro bi bilo da se prži u maslinovom ulju. Prilikom prženja komadi se okreću samo jednom lopaticom....
18. januar
Kako da spremimo najukusniju ribuPrilikom pečenja rive takođe važi pravilo da se prati boja oka - ona treba da postane mlečno bela da bismo bili sigurni da je dobro skuvana....
27. dec.
Kako da prepoznamo dobar avokado i kako da ga čuvamoAvokado je bogat mononezasićenim kiselinama koje nam pomažu da se izborimo sa mastima u oblasti torzoa, koje predstavljaju rizik od kardiovaskularnih bolesti.
Osim toga, avokado ima visko sadžaj kalijuma, magnezijuma...
26. feb.
Kako da prepoznate pravi sirSpecijalisti su objasnili kako možete prepoznati kvalitetan sir usred svih imitacija, koje se mogu naći u prodavnicama....
15. feb.
Kako da prepoznate Kraljevski vrganj?Kraljevski vrganj /Boletus regius/ je iz porodice Boletaceae (Vrganjevke). On spada u neotrovne pečurke i pogodan je za konzumaciju.
Zovu ga još i kraljevka.
Klobuk pečurke raste do 20 cm u prečniku. Kod mladih je poluloptast...
22. avgust
Kako da prepoznate lažno alkoholno pićeSamo specijalisti mogu sa sigurnošću da kažu da je alkoholno piće koje im se servira nije pravo, ali postoje trikovi u otkrivanju falsifikata koji pomažu i onima koji nisu specijalisti.
Da biste ustanovili da li je vino...
13. mart
Kako da lako i brzo očistite ribu?Nakon što ste uklonili iznutrice ribe, treba je dobro oprati pod tekućom vodom.
U slučaju da treba da filetirate ribu, nudimo vam dve mogućnosti da to uradite....
30. maj
Kako da dimite ribu u kućnim uslovima?Pre soljenja, ribu je dobro očistiti od iznutrica. Krljušt se ne skida.
Nakon vađenja iz posude, riba se opere hladnom vodom i ostavi da se osuši, okači na provetrenom mestu nekoliko sati....
30. sep.
Nedostatak proteina - kako da ga prepoznamo i sprečimoPrema nekima, proteini su mnogo težak sastojak i baš zbog toga je važno da se ograniči njegov unos. Ali, da li je to tako i koja je istina o proteinima?
I tako, oni su nezamenljiva komponenta i osnovni su gradivni materijal...
26. jun
Kako odmrznuti ribu?Kupite zamrznutu ribu i sve što treba da uradite je da je odmrznete i skuvate. Dakle, koji je najbolji način za odmrzavanje ribe?
Kako se riba odmrzava?
Glavna briga prilikom odmrzavanja smrznute ribe je bezbednost....
19. sep.
Kako prepoznati kada je riba sveža i dobra?Na površini kvalitetne i sveže ribe nalazi se veoma tanak sloj sluzi. Ali ako ove sluzi ima u izobilju, a sloj je gust, to znači da je riba stajala predugo.
Krljušti ribe su sjajne ako je sveža. Kljušti sveže ribe čvrsto...
30. maj
Kako da prepoznate ekstra devičansko maslinovo ulje?Jedan siguran način da prepoznate kvalitetno ekstra devičansko maslinovo ulje je da se ono zgusne kada je na hladnom. To znači da stavljeno u frižider treba da promeni svoju konzistenciju....
26. nov.
Kako kuvati ribu iglicuRiba iglica je deo darova mora. To je riba grabljivica koja ide u jatima, a odlikuje je veoma izduženo telo, kao i veoma izdužene čeljusti nalik kljunu. Često se meša sa jeguljom, ali ove dve vrste ribe su potpuno drugačije...
05. okt.
Jaje od zdrave kokoške - evo kako da ga prepoznate!Jaja spadaju u najomiljenije i najzdravije namirnice današnjice. Ona se mogu konzumirati bilo kada - za doručak, ručak, večeru.
Nema ničeg lošeg u tome da jedete jaja svakog dana - štaviše, upravo je suprotno....
11. jun
Kako prepoznati kvalitetnu kurkumu?Kurkuma je dobro poznata po žuto-narandžastoj boji, pa je uobičajena praksa da je farbaju veštačkim bojama, koje ovaj inače zdrav začin mogu pretvoriti u nešto opasno po zdravlje....
02. dec.
Kako čuvati svežu ribu i školjke?Čuvena i ukusna usoljena sušena riba je takođe dobra alternativa za čuvanje ribe. Riba se ponovo očisti i stavi u slani rastvor oko 12 sati. Nakon što prođe ovo vreme, operite ribu i okačite je za rep na otvoreno mesto....
01. okt.
Kako da filetirate ribu?Sve što ostane od ribe nakon ove obrade može se koristiti za pravljenje riblje čorbe, nakon što se ukloni unutrašnjost ribe i dobro se opere pod tekućom hladnom vodom....
24. avgust
Kako da prepoznamo jestivi kesten?Najlakše je prepoznati jestiv kesten prema njegovom omotaču, ako ga još ima. Omotač je pun bodlji, a te bodlje su veoma oštre....
20. sep.
Kako da prepoznamo GMO voće?Poslednjih godina se povećava broj GMO voća koje se pojavljuje na našim trpezama. Prema podacima različitih organizacija, skoro 80% namirnica, koje svakodnevno stavljamo na sto su genetski modifikovane i sadrže DNK promenjenog...
05. feb.
Alergija na ribu - šta treba da znateAlergija na ribu je jedna od najtežih. Kod alergije na ribu se dobija alergijska reakcija na određeni protein. Protein se nalazi u mišićima ribe. Taj protein koji izaziva alergiju je u drugačijon koncetraciji u različitim...
28. dec.
Kako prepoznati kvalitetno vino i šampanjacMehurići su pokazatelj dobrog kvaliteta šampanjca.
U dobrom šampanjcu mehurići treba da budu mali i ujednačene veličine. Svaki mehurić živi nekoliko sekundi....
22. mart