Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kako da zamrznete leblebije?Evo načina kako da zamrznete leblebiju i da je koristite odmah, kada vam se jedu ćuftice od leblebije, janija sa leblebijom ili neko drugo jelo....
25. avgust
1
Kako da napravimo domaći kravlji sirCediljka sa domaćim sirom se pristiska nečim teškim, u nagnutoj tepsiji, podignuta nečim u jednom kraju kako bi se oblikovao kotur sira i da se dobro iscedi, tako stoji otprilike 12 sati....
13. januar
Kako da prepoznamo kvalitetan med?Med od planinskog kestena unormaljuje rad bešike, a mlečika - disajni sistem. Med od srdačice umiruje. Upotreba samo jedne njegove kašičice može drastično da poboljša san....
11. mart
Kako da prepoznamo dobru ribu?Nemasna riba se široko koristi u dijetalnoj ishrani.
Međutim, nije svakoj domaćici jasno da je riba proizvod koji se brzo kvari. Razlog za to je njeno krhko meso, zasićeno vodom. Ovo stvara sredinu za brz razvoj bakterija...
06. jul
Kako da kuvamo kestenje?Slatko kestenje sa jajima
Potrebni sastojci; 500 g kestenja, 5 jaja, 1 šolja šećera.
Način pripreme: Kestenje skuvajte i oljuštite, nakon toga procedite kroz sito. Žumanca umutite sa šećerom i dodajte u kestenje....
04. jun
Kako da prepoznamo dobar avokado i kako da ga čuvamoAvokado je bogat mononezasićenim kiselinama koje nam pomažu da se izborimo sa mastima u oblasti torzoa, koje predstavljaju rizik od kardiovaskularnih bolesti.
Osim toga, avokado ima visko sadžaj kalijuma, magnezijuma...
26. feb.
Kako da prepoznate Kraljevski vrganj?Jestiva pečurka sa odličnim istančanim ukusom. Pogodna je kako za kuvanje, tako i za konzerviranje....
22. avgust
Kako da prepoznate pravi sirSpecijalisti su objasnili kako možete prepoznati kvalitetan sir usred svih imitacija, koje se mogu naći u prodavnicama....
15. feb.
Da li je dobro jesti kestene?Divlji kesteni su veoma lepi, ali ni pod kojim uslovima ih ne treba jesti. Samo pitomi kesteni su pogodni za konzumaciju, a divlji se koriste za ukrašavanje gradskih parkova....
04. januar
Kako da prepoznate lažno alkoholno pićeSamo specijalisti mogu sa sigurnošću da kažu da je alkoholno piće koje im se servira nije pravo, ali postoje trikovi u otkrivanju falsifikata koji pomažu i onima koji nisu specijalisti.
Da biste ustanovili da li je vino...
13. mart
Nedostatak proteina - kako da ga prepoznamo i sprečimoPrema nekima, proteini su mnogo težak sastojak i baš zbog toga je važno da se ograniči njegov unos. Ali, da li je to tako i koja je istina o proteinima?
I tako, oni su nezamenljiva komponenta i osnovni su gradivni materijal...
26. jun
Kako da prepoznate ekstra devičansko maslinovo ulje?Jedan siguran način da prepoznate kvalitetno ekstra devičansko maslinovo ulje je da se ono zgusne kada je na hladnom. To znači da stavljeno u frižider treba da promeni svoju konzistenciju....
26. nov.
Pečeni kesteni u air fryer-uKestene dobro operite vodom. Ocedite ih i osušite. Nazubljenim nožem napravite poprečni presek po sredini svakog kestena.
Stavite ih u šerpu sa hladnom vodom, posolite i kuvajte 10 minuta na umereno jakoj vatri....
19. dec.
KestenKesten u kulinarstvu
Većina drevnih naroda je smatralo da je kesten "gotov hleb". Kestenje je tvrdo i sadrži sapunine, zbog kojih ima kiseo ukus. Ne mogu se jesti sirovi....
24. maj
Jaje od zdrave kokoške - evo kako da ga prepoznate!Jaja spadaju u najomiljenije i najzdravije namirnice današnjice. Ona se mogu konzumirati bilo kada - za doručak, ručak, večeru.
Nema ničeg lošeg u tome da jedete jaja svakog dana - štaviše, upravo je suprotno....
11. jun
Kako prepoznati kvalitetnu kurkumu?Kako prepoznati kurkumu lošeg kvaliteta?
Jednostavnim testom: Napunite čašu toplom vodom i sipajte u nju kašiku kurkume bez mešanja. Sačekajte 20 minuta. Ako se nakon toga začin slegne na dno, onda je kvalitetan....
02. dec.
Kako da razlikujemo divlji od jestivog kestena?Jestivi kesten je član porodice bukvi, dok otrovni brat nije....
16. januar
Ušećereni kestenKuvajte kesten oko pola sata. Nakon što prođe vreme, isključite ringlu, ali ostavite šerpu sa poklopcem još sat vremena.
Nakon toga procedite i počnite da ljuštite jedan po jedan kesten....
21. maj
Kako da ispečemo kesten?Uprkos činjenici da jestivi kesten nije biljka koja se može često naći kod nas, danas ih možete kupiti ove plodove u skoro svakoj prodavnici ili na pijaci....
29. jun
Ukusna kesten tortaStavite želatin da se hidrira 2-3 minute u hladnoj vodi, zatim ga iscedite i stavite u toplu, ali ne preterano vruću tofi-kesten smesu....
31. mart
Kako da prepoznamo GMO voće?Poslednjih godina se povećava broj GMO voća koje se pojavljuje na našim trpezama. Prema podacima različitih organizacija, skoro 80% namirnica, koje svakodnevno stavljamo na sto su genetski modifikovane i sadrže DNK promenjenog...
05. feb.
Kako prepoznati kvalitetno vino i šampanjacMožete zadiviti svoje prijatelje tako što ćete pokazati da ste pravi degustator i pokazati da razumete vino ništa manje od profesionalnih somelijera.
Najvažnije je pogledati vino. Pogledajte ga odozgo da vidite koliko...
22. mart
Kako da prepoznate vrganj?Vrganj je pečurka koja se može jesti. Čak ima i jedinstveni bogat ukus i aromu. Može se naći u šumama srednjeg pojasa....
29. okt.