Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kako da zamrznete leblebije?Kako da zamrznete leblebije?
25. avgust
1
Evo načina kako da zamrznete leblebiju i da je koristite odmah, kada vam se jedu ćuftice od leblebije, janija sa leblebijom ili neko drugo jelo....
Kako da napravimo domaću jufkuKako da napravimo domaću jufku
14. jul
Već znate kako da napravite domaću jufku. Prijatno!...
Kako da napravimo domaći kravlji sirKako da napravimo domaći kravlji sir
13. januar
Cediljka sa domaćim sirom se pristiska nečim teškim, u nagnutoj tepsiji, podignuta nečim u jednom kraju kako bi se oblikovao kotur sira i da se dobro iscedi, tako stoji otprilike 12 sati....
Kako prepoznati kvalitetnu kurkumu?Kako prepoznati kvalitetnu kurkumu?
02. dec.
Kako prepoznati kurkumu lošeg kvaliteta? Jednostavnim testom: Napunite čašu toplom vodom i sipajte u nju kašiku kurkume bez mešanja. Sačekajte 20 minuta. Ako se nakon toga začin slegne na dno, onda je kvalitetan....
Kako da odaberemo kvalitetan hleb?Kako da odaberemo kvalitetan hleb?
24. april
U najjednostavnijoj rerni takođe možete napraviti odličan kvalitetan hleb, koji zahteva samo kvalitetno brašno i malo truda s vaše strane....
Kako da prepoznamo dobru ribu?Kako da prepoznamo dobru ribu?
06. jul
Zamrznuta riba ima iste nutritivne kvalitete i kvalitete ukusa kao sveža. Opasna za konzumaciju je riba koja je više od jedanput odmrzavana i ponovo zamrzavana....
Kako prepoznati kvalitetno vino i šampanjacKako prepoznati kvalitetno vino i šampanjac
22. mart
Mehurići su pokazatelj dobrog kvaliteta šampanjca. U dobrom šampanjcu mehurići treba da budu mali i ujednačene veličine. Svaki mehurić živi nekoliko sekundi....
Kako da prepoznamo dobar avokado i kako da ga čuvamoKako da prepoznamo dobar avokado i kako da ga čuvamo
26. feb.
Avokado je bogat mononezasićenim kiselinama koje nam pomažu da se izborimo sa mastima u oblasti torzoa, koje predstavljaju rizik od kardiovaskularnih bolesti. Osim toga, avokado ima visko sadžaj kalijuma, magnezijuma...
Kako da prepoznate pravi sirKako da prepoznate pravi sir
15. feb.
Specijalisti su objasnili kako možete prepoznati kvalitetan sir usred svih imitacija, koje se mogu naći u prodavnicama....
Kako da prepoznate Kraljevski vrganj?Kako da prepoznate Kraljevski vrganj?
22. avgust
Kraljevski vrganj /Boletus regius/ je iz porodice Boletaceae (Vrganjevke). On spada u neotrovne pečurke i pogodan je za konzumaciju. Zovu ga još i kraljevka. Klobuk pečurke raste do 20 cm u prečniku. Kod mladih je poluloptast...
Kako prepoznati kvalitetan majonez?Kako prepoznati kvalitetan majonez?
05. januar
Da biste prepoznali kvalitetan majonez, pogledajte sastojke u njemu – moraju biti prirodnog porekla, moraju imati nizak nivo kiselosti, stabilnu emulziju i veliku gustinu....
Proverite da li jedete kvalitetan med uz pomoć ovog jednostavnog testaProverite da li jedete kvalitetan med uz pomoć ovog jednostavnog testa
27. april
Svako može uraditi test kako bi proverio kvalitet pravog meda uz pomoć joda ili sirćeta....
Kako da prepoznate lažno alkoholno pićeKako da prepoznate lažno alkoholno piće
13. mart
Ako sa dna flaše se slivaju kapi kao od gustog slatka, pred vama je kvalitetan konjak....
Nedostatak proteina - kako da ga prepoznamo i sprečimoNedostatak proteina - kako da ga prepoznamo i sprečimo
26. jun
Prema nekima, proteini su mnogo težak sastojak i baš zbog toga je važno da se ograniči njegov unos. Ali, da li je to tako i koja je istina o proteinima? I tako, oni su nezamenljiva komponenta i osnovni su gradivni materijal...
Kako prepoznati kvalitetan soja sos?Kako prepoznati kvalitetan soja sos?
12. okt.
Šta sadrži kvalitetan soja sos i kako ga razlikovati? Kvalitetni tradicionalni soja sos sadrži soju, vodu, so i pšenicu. Pre svega, ne sadrži nikakve dodatne aditive....
Kako da saznamo da li je med prirodan pomoću svećeKako da saznamo da li je med prirodan pomoću sveće
02. avgust
Ako se šibice rasplamsaju znači da je med dobrog kvaliteta. Lažni med se neće rasplamsati, zbog sadržaja vlage u njemu. Možete koristiti i neke pamučne fitilje sveća....
Kako da prepoznate ekstra devičansko maslinovo ulje?Kako da prepoznate ekstra devičansko maslinovo ulje?
26. nov.
Jedan siguran način da prepoznate kvalitetno ekstra devičansko maslinovo ulje je da se ono zgusne kada je na hladnom. To znači da stavljeno u frižider treba da promeni svoju konzistenciju....
Med i luk - kako da se lečimo čudotvornom smesomMed i luk - kako da se lečimo čudotvornom smesom
20. nov.
Koji god priručnik alternativne medicine ili drugu literaturu za alternativno lečenje da otvorite, sigurno će postojati recept sa medom. Ovo nije iznenađujuće - proizvod ne samo da je koristan samo po sebi, već i poboljšava...
Jaje od zdrave kokoške - evo kako da ga prepoznate!Jaje od zdrave kokoške - evo kako da ga prepoznate!
11. jun
Pokazalo se da je najlakše ustanoviti kvalitet jajeta prema njegovom žumancetu. I sami vidite veliku razliku među ovim žumancima - posebno kada je njihova boja u pitanju....
Borov med (Med od borovih iglica)Borov med (Med od borovih iglica)
01. jun
Tečnost polako isparava, ne vri, da bismo sačuvali njene kvalitetne sastojke. Gustinu sirupa proveravamo na tacni, izvađenoj iz frižidera. Čim se kapljica ne razliva ili se kašikom stvori put, borov med je gotov....
MedMed
12. jun
Najlakši savet specijalista je da konzumiramo 1-2 kašike kristalizovanog meda oko 30-60 minuta pre spavanja, što garantuje veću seksualnu moć i kvalitet ljubavi....
Kako da prepoznamo jestivi kesten?Kako da prepoznamo jestivi kesten?
20. sep.
Najlakše je prepoznati jestiv kesten prema njegovom omotaču, ako ga još ima. Omotač je pun bodlji, a te bodlje su veoma oštre....
Kako da prepoznamo GMO voće?Kako da prepoznamo GMO voće?
05. feb.
Poslednjih godina se povećava broj GMO voća koje se pojavljuje na našim trpezama. Prema podacima različitih organizacija, skoro 80% namirnica, koje svakodnevno stavljamo na sto su genetski modifikovane i sadrže DNK promenjenog...
Da li je med štetan kod dijabetesaDa li je med štetan kod dijabetesa
11. maj
Ishrana svakog dijabetičara je veoma stroga, odnostno unos šećera i slatkiša. Zbog toga nije iznenađujuće pitanje da li je med dozvoljen kod pacijenata koji imaju dijabetes. Dijabetes je neizlečiva bolest, koja je povišen...
Kako da prepoznate vrganj?Kako da prepoznate vrganj?
29. okt.
U sledećim redovima pogledajte kako prepoznati vrganj: Vrganj možete prepoznati po nekoliko indikatora: Meso Vrganj ima gusto i zdravo meso ploda. Kod zrelijih pečuraka postaje mekano....