Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kako da zamrznete leblebije?Evo načina kako da zamrznete leblebiju i da je koristite odmah, kada vam se jedu ćuftice od leblebije, janija sa leblebijom ili neko drugo jelo....
25. avgust
1
Kako da napravimo domaći kravlji sirCediljka sa domaćim sirom se pristiska nečim teškim, u nagnutoj tepsiji, podignuta nečim u jednom kraju kako bi se oblikovao kotur sira i da se dobro iscedi, tako stoji otprilike 12 sati....
13. januar
Kako prepoznati kvalitetnu kurkumu?Kako prepoznati kurkumu lošeg kvaliteta?
Jednostavnim testom: Napunite čašu toplom vodom i sipajte u nju kašiku kurkume bez mešanja. Sačekajte 20 minuta. Ako se nakon toga začin slegne na dno, onda je kvalitetan....
02. dec.
Kako da odaberemo kvalitetan hleb?U najjednostavnijoj rerni takođe možete napraviti odličan kvalitetan hleb, koji zahteva samo kvalitetno brašno i malo truda s vaše strane....
24. april
Kako da prepoznamo dobru ribu?Zamrznuta riba ima iste nutritivne kvalitete i kvalitete ukusa kao sveža. Opasna za konzumaciju je riba koja je više od jedanput odmrzavana i ponovo zamrzavana....
06. jul
Kako prepoznati kvalitetno vino i šampanjacMehurići su pokazatelj dobrog kvaliteta šampanjca.
U dobrom šampanjcu mehurići treba da budu mali i ujednačene veličine. Svaki mehurić živi nekoliko sekundi....
22. mart
Kako da prepoznamo dobar avokado i kako da ga čuvamoAvokado je bogat mononezasićenim kiselinama koje nam pomažu da se izborimo sa mastima u oblasti torzoa, koje predstavljaju rizik od kardiovaskularnih bolesti.
Osim toga, avokado ima visko sadžaj kalijuma, magnezijuma...
26. feb.
Kako da prepoznate pravi sirSpecijalisti su objasnili kako možete prepoznati kvalitetan sir usred svih imitacija, koje se mogu naći u prodavnicama....
15. feb.
Kako da prepoznate Kraljevski vrganj?Kraljevski vrganj /Boletus regius/ je iz porodice Boletaceae (Vrganjevke). On spada u neotrovne pečurke i pogodan je za konzumaciju.
Zovu ga još i kraljevka.
Klobuk pečurke raste do 20 cm u prečniku. Kod mladih je poluloptast...
22. avgust
Kako prepoznati kvalitetan majonez?Da biste prepoznali kvalitetan majonez, pogledajte sastojke u njemu – moraju biti prirodnog porekla, moraju imati nizak nivo kiselosti, stabilnu emulziju i veliku gustinu....
05. januar
Proverite da li jedete kvalitetan med uz pomoć ovog jednostavnog testaSvako može uraditi test kako bi proverio kvalitet pravog meda uz pomoć joda ili sirćeta....
27. april
Kako da prepoznate lažno alkoholno pićeAko sa dna flaše se slivaju kapi kao od gustog slatka, pred vama je kvalitetan konjak....
13. mart
Nedostatak proteina - kako da ga prepoznamo i sprečimoPrema nekima, proteini su mnogo težak sastojak i baš zbog toga je važno da se ograniči njegov unos. Ali, da li je to tako i koja je istina o proteinima?
I tako, oni su nezamenljiva komponenta i osnovni su gradivni materijal...
26. jun
Kako prepoznati kvalitetan soja sos?Šta sadrži kvalitetan soja sos i kako ga razlikovati?
Kvalitetni tradicionalni soja sos sadrži soju, vodu, so i pšenicu. Pre svega, ne sadrži nikakve dodatne aditive....
12. okt.
Kako da saznamo da li je med prirodan pomoću svećeAko se šibice rasplamsaju znači da je med dobrog kvaliteta. Lažni med se neće rasplamsati, zbog sadržaja vlage u njemu.
Možete koristiti i neke pamučne fitilje sveća....
02. avgust
Kako da prepoznate ekstra devičansko maslinovo ulje?Jedan siguran način da prepoznate kvalitetno ekstra devičansko maslinovo ulje je da se ono zgusne kada je na hladnom. To znači da stavljeno u frižider treba da promeni svoju konzistenciju....
26. nov.
Med i luk - kako da se lečimo čudotvornom smesomKoji god priručnik alternativne medicine ili drugu literaturu za alternativno lečenje da otvorite, sigurno će postojati recept sa medom. Ovo nije iznenađujuće - proizvod ne samo da je koristan samo po sebi, već i poboljšava...
20. nov.
Jaje od zdrave kokoške - evo kako da ga prepoznate!Pokazalo se da je najlakše ustanoviti kvalitet jajeta prema njegovom žumancetu. I sami vidite veliku razliku među ovim žumancima - posebno kada je njihova boja u pitanju....
11. jun
Borov med (Med od borovih iglica)Tečnost polako isparava, ne vri, da bismo sačuvali njene kvalitetne sastojke.
Gustinu sirupa proveravamo na tacni, izvađenoj iz frižidera. Čim se kapljica ne razliva ili se kašikom stvori put, borov med je gotov....
01. jun
MedNajlakši savet specijalista je da konzumiramo 1-2 kašike kristalizovanog meda oko 30-60 minuta pre spavanja, što garantuje veću seksualnu moć i kvalitet ljubavi....
12. jun
Kako da prepoznamo jestivi kesten?Najlakše je prepoznati jestiv kesten prema njegovom omotaču, ako ga još ima. Omotač je pun bodlji, a te bodlje su veoma oštre....
20. sep.
Kako da prepoznamo GMO voće?Poslednjih godina se povećava broj GMO voća koje se pojavljuje na našim trpezama. Prema podacima različitih organizacija, skoro 80% namirnica, koje svakodnevno stavljamo na sto su genetski modifikovane i sadrže DNK promenjenog...
05. feb.
Da li je med štetan kod dijabetesaIshrana svakog dijabetičara je veoma stroga, odnostno unos šećera i slatkiša. Zbog toga nije iznenađujuće pitanje da li je med dozvoljen kod pacijenata koji imaju dijabetes. Dijabetes je neizlečiva bolest, koja je povišen...
11. maj
Kako da prepoznate vrganj?U sledećim redovima pogledajte kako prepoznati vrganj:
Vrganj možete prepoznati po nekoliko indikatora:
Meso
Vrganj ima gusto i zdravo meso ploda. Kod zrelijih pečuraka postaje mekano....
29. okt.