Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kako da zamrznete leblebije?Kako da zamrznete leblebije?
25. avgust
1
Evo načina kako da zamrznete leblebiju i da je koristite odmah, kada vam se jedu ćuftice od leblebije, janija sa leblebijom ili neko drugo jelo....
Kako da napravimo domaću jufkuKako da napravimo domaću jufku
14. jul
Već znate kako da napravite domaću jufku. Prijatno!...
Kako da napravimo domaći kravlji sirKako da napravimo domaći kravlji sir
13. januar
Cediljka sa domaćim sirom se pristiska nečim teškim, u nagnutoj tepsiji, podignuta nečim u jednom kraju kako bi se oblikovao kotur sira i da se dobro iscedi, tako stoji otprilike 12 sati....
Sterilizovano svinjsko mesoSterilizovano svinjsko meso
07. avgust
Kupila sam tri kilograma svinjskog mesa. Isekla sam na velike komade, posolila i propržila u mnogo ulja u velikoj šerpi. Odvojila sam nekoliko komada da ih skuvam....
Špikovano svinjsko mesoŠpikovano svinjsko meso
16. mart
Možete da koristite recept za špikovano svinjsko meso bilo koju vrstu svinjetine....
Kuvano špikovano svinjsko mesoKuvano špikovano svinjsko meso
26. april
Stavljamo da se kuva. Kada provri dodajemo na sitno isečen luk, šargarepe i celer i lovorv list. Ostavljamo da se kuva na tihoj vatri dok meso ne bude gotovo....
Svinjsko meso sa pečurkamaSvinjsko meso sa pečurkama
14. okt.
Nakon toga sam ga stavila da se zaprži i malo da omeška i promešala sam kašikom. Isekla sam meso na zalogaje i dodala u luk i promešala! I onda sam oprala pečurke u ostavila ih da se ocede....
Svinjsko meso sa boranijomSvinjsko meso sa boranijom
14. okt.
Svinjsko meso se iseče na zalogaje i isprži se. Izvadi se i na istom mestu se zaprži luk, ubrzo se dodaje očišćena boranija i malo vode. Dinsta se dok boranija ne omekša....
Dinstano aromatično svinjsko mesoDinstano aromatično svinjsko meso
17. feb.
Probajte da li je krhka svinjetina i ako je potrebno nastavite kuvanje, dok ona ne omekša i do ne postane dovoljno krhka. Dolivajte toplu vodu toliko koliko gust želite da vam bude sos. 5....
Meraklijsko suvo svinjsko mesoMeraklijsko suvo svinjsko meso
12. januar
Temperatura treba da bude 5-7 stepeni da bi se osušilo. Druga opcija za svinjsko suvo meso je da se ostavi u frižideru (na temperaturi od 5-7 stepeni) 4-5 dana....
Svinjsko meso sa spanaćemSvinjsko meso sa spanaćem
27. jun
Dodajemo vodu i ostavljamo da vri. Stavimo začine po ukusu. Ako vam se jelo čini retko, možete da ga zgusnete sa 1-2 kašike brašna, tako što ga prvo razmutite u malo tople vode i dodate ga....
Domaće konzervisano svinjsko mesoDomaće konzervisano svinjsko meso
06. dec.
Konzervisano svinjsko meso se kuva bar dva, dva i po sata....
Svinjsko meso sa zeljemSvinjsko meso sa zeljem
12. jul
Ostavlja se da se krčka na srednjoj vatri dok ne bude gotovo. Jelo začinjavam svežom divljom nanom. Kod kuće volimo da jedemo sa kašikom kiselog mleka. Svinjsko meso sa zeljem je veoma ukusno....
Svinjsko meso i grašakSvinjsko meso i grašak
23. maj
DOdaju se 2 šolje vode i ostavi se da provri. Ako je potrebno zatim se doliva još malo vode....
Sos za svinjsko mesoSos za svinjsko meso
22. mart
Stalno mešamo da ne zagori. Lagano dodajemo buljon od mesa, so, biber po ukusu. Odvojimo žumance od belanca. Žumance se pomeša sa senfom, kiselom pavlakom i sokom od limuna....
Svinjsko meso sa prazilukomSvinjsko meso sa prazilukom
14. mart
Nasecite meso na zalogaje. Stavite mast u tiganj i dodajte meso. Pržite dok ne bude gotovo, povremeno ga mešajući. Za to vreme očistite i naseckajte praziluk na krupnije komade pa ga dodajte u gotovo meso. Posolite...
Svinjsko meso u đuvečariSvinjsko meso u đuvečari
13. mart
Ostavite smesu da odstoji na hladnom 5-6 sati. Rasporedite meso i maslac u đuvečaru, stavite poklopac i zapecite....
Domaće usoljeno svinjsko mesoDomaće usoljeno svinjsko meso
20. jul
Dobro je da se nadgleda i proverava njegovo stanje i tvrdoća....
Svinjsko meso sa povrćemSvinjsko meso sa povrćem
25. jun
Gotovo povrće se dodaje u svinjsko meso. Serviraju se topli....
Kako da prepoznamo kvalitetan med?Kako da prepoznamo kvalitetan med?
11. mart
Ako usred zime neki trgovac pokuša da vam proda tečan meda s garancijom da je pravi - ne verijte mu. Izuzatak mogu da budu samo med od heljde i bagrema, koji se ne kristalizuju. Prirodni med je tečan samo tokom prva...
Kako da prepoznamo dobru ribu?Kako da prepoznamo dobru ribu?
06. jul
Za pokvarenu ribu je karakteristično još prilikom čišćenja i sečenja da se kosti lako odvajaju od mesa i iz njih izlazi neprijatan miris. Prilikom stavljanja u vodu pokvarena riba ispliva na površinu....
Kako da odmrznemo mesoKako da odmrznemo meso
08. jun
Pravilno odmrzavanje mesa je veoma važno. To je zato što meso sadrži mnogo važnih sastojaka za organizam, koji bi se izgubili ako se ne odmrzne na pravilan način. Poštijte jedno od najvažnijih pravila, jednom odmrznuto...
Pečeno svinjsko meso sa krompiromPečeno svinjsko meso sa krompirom
18. okt.
Operite i očistite svinjetinu od opni i žila. Naseckajte ga na filee debljine 4 cm. Začinite solju, biberom i potopite ga u belo vino. Marinirajte ga oko 2 sata. Poređajte meso na dno vatrostalne staklene posude, koju...
Brzo svinjsko meso u tiganjuBrzo svinjsko meso u tiganju
17. sep.
Na taj način mogu da se spreme i pileće meso ili svinjske i pileće šnicle, ali uzimamo u obzir odgovarajući začin za meso (na primer piletina će ići uz začin za piletinu)....
Sos za pečeno svinjsko mesoSos za pečeno svinjsko meso
23. nov.
Smanjite temperaturu na srednu jačinu, često mešajte, ostavite da krčka dok se ne zgusne, oko 5 minuta - do gustine po vašoj želji. Proverite da li je potrebno još soli....