Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kako da pripremimo domaći ražani (crni) hleb?Kako da pripremimo domaći ražani (crni) hleb?
03. jun
Prvo treba da pripremite kiselo testo - starter. Za njega je potrebno raženo brašno i topla voda. Jedna čaša raženog brašna pomeša se sa čašom tople vode....
Kako da pripremite domaće pečena zrna kafe?Kako da pripremite domaće pečena zrna kafe?
25. jul
Ako imate sveže pečenu kafu, preporučujemo da probate: - Espresso Romano; - Aromatična turska kafa; - ili samo pripremite frape;...
Kako da pripremimo pastrmkuKako da pripremimo pastrmku
05. januar
Ako pri ruci imate pastrmku i pitate se kako da je pripremite, najbolje je da je napravite na roštilju....
Kako da pripremimo tunuKako da pripremimo tunu
16. mart
Tuna se priprema na različite načine u različitim krajevima sveta. U Italiji se pravi zapečena tuna sa krompirom i alevom paprikom ili se servira karpačo - fino isečeno sirovo meso tune. U Japanu, kao što je već...
Kako da pravilno pripremimo čajKako da pravilno pripremimo čaj
27. jul
Pored dugačkog kuvanja, ne treba da se preteruje i sa višestrukim pripremama iste količine čaja. Prvi čaj ima oko 50% aktivnih supstanci....
Kako da pripremimo mekanog zecaKako da pripremimo mekanog zeca
17. jul
Ako niste uspeli da pronađete domaćeg zeca ili kunića, dobro je da divljeg zeca potopite u marinadu, u koju ste osim vode, stavili so, sirće i začine po izboru....
Kako da pripremimo sušeni paradajzKako da pripremimo sušeni paradajz
13. januar
Sušeni paradajz je postao veoma popularan poslednjih godina. On se priprema veoma lako i ima neobičan pikantan ukus i miris. Za sušeni paradajz je najbolje koristiti dobro uzreo, ne mnogo veliki mesnat paradajz. Najbolje...
Kako da pripremimo tursku pituKako da pripremimo tursku pitu
01. avgust
Potrebni sastojci: 2 lista domaće razvijenih kora, salama, kačkavalj, 1 belance, biber, peršun. Način pripreme: Salamu, kačkavalj i peršun sitno isečemo. Začinimo....
Kako da pripremimo crveno sočivoKako da pripremimo crveno sočivo
25. jul
Evo nekoliko interesantnih recepata, koje možete probati, ukoliko ste rešili da pripremite nešto sa crvenim sočivom....
Kako da pripremite kinouKako da pripremite kinou
21. jul
Kinoa je južnoamerička žitarica, koja je u poslednje vreme veoma popularna širom sveta. Seme kinoe su mala zrna prečnika od 2 mm i veoma su korisna. Kinoa je biljka koja je uzgajana od strane drevnih Inka. Sadrži više...
Kako se prave domaće grisine?Kako se prave domaće grisine?
15. april
Od ohlađenog testa kidajte male kuglice i rukama oblikujte domaće grisine. Poređajte ih u tepsiju i pecite u zagrejanoj rerni na 180 ° C Pikantne grisine Potrebni sastojci: Testo za picu - 500 g....
Kako da napravimo domaće suvo grožđeKako da napravimo domaće suvo grožđe
15. maj
Da biste sami pripremili suvo grožđe, koristite samo grožđe bez semenki. U suprotnom, semenke će promeniti ukus suvom grožđu i biće gorko. Stavite 5 litara vode, dodajte u nju sto grama sode za hleb....
Kako da napravimo domaće balsamiko sirćeKako da napravimo domaće balsamiko sirće
16. januar
Veliki deo poznatih kuvara u inostranstvu koristi balsamiko sirće koje su sami pripremili. Svako može da pripremi kvalitetno balsamiko sirće koje će uneti mirisnu notu u jela i salate....
Kako da ispečemo domaći hlebKako da ispečemo domaći hleb
24. jul
Domaći hleb se ne mrvi toliko kao kupljen, ali ipak ima veću trajnost. Pogledajte primer jednog recepta za ukusan domaći hleb....
Kako da napravimo domaći nektarKako da napravimo domaći nektar
25. avgust
Kod nas je najrasprostranjeniji nektar od breskvi i kajsija koji možemo opušteno da spremimo i u domaćim uslovima, dok treba da se primeti da je najukusniji nektar od domaće gajenog voća....
Kako da pripremimo savršeni Ribaj stekKako da pripremimo savršeni Ribaj stek
07. jul
Ako ste od onih ljudi koji nisu čuli za Ribaj stek, ništa strašno. U sledećim redovima će vam biti jasnije i sigurni smo da ćete ga odmah probati. Ribaj stek je ustvari goveđa šnicla. Možete prepoznati ribaj stek po...
Kako da sami pripremimo kiselu pavlakuKako da sami pripremimo kiselu pavlaku
26. nov.
Eto zašto je dobro da naučimo da sami pripremamo kiselu pavlaku, posebno ako imamo gde da nađemo domaće mleko. Nemojte zaboraviti da i njega kupujete kod proverenih izvora....
Kako da pripremimo sirup od zoveKako da pripremimo sirup od zove
01. okt.
Sirup od zove možete pripremiti na drugačiji način. Potrebno vam je 65 cvetova zove i šest limuna. Limun isecit, e nemojte da ljuštiti kora i stavite u veliku posudu u koju ste stavili cvetove zove....
Kako da pripremimo američke krompiriće vedžisKako da pripremimo američke krompiriće vedžis
07. mart
Priprema poslednjih godina popularnih krompirića vedžis, je izuzetno jednostavna, a rezultat je savršeno jelo, koje izgleda efektno i može da nahrani neočekivane goste. U stvari vedžis, poznat u SAD-u kao džodžos, je...
Kako da pripremimo perfektno pohovanu piletinuKako da pripremimo perfektno pohovanu piletinu
28. jul
Uz odgovarajuću tehniku i neke tajne sastojke, možete pripremiti ukusnu pohovanu piletinu u udobnosti svoje kuhinje....
Kako da pripremite riblji bujonKako da pripremite riblji bujon
30. jun
Pripremili smo dva recepta za odličan domaći riblji bujon....
Kako da pripremimo Zabajone - anđeoski desert italijanaKako da pripremimo Zabajone - anđeoski desert italijana
17. dec.
Topli dani su zvanično iza nas, ali to nije razlog da se odreknemo omiljenih letnjih iskušenja. Jedna od poslastica koja će vas ispuniti vedrim raspoloženjem i po najmračnijem vremenu je anđeoski krem Zabajone. Zabajone...
Kako da pripremimo okupane kore za pitu?Kako da pripremimo okupane kore za pitu?
01. jun
Kako bismo izbegli ovaj gubitak stare kuhinje, evo nekoliko saveta kako da pripremite sami kore za okupanu pitu. Za samo testo su vam potrebni sledeći sastojci: 4 jaja, 1kg brašna, 3 kašike ulja i voda....
Kako da pripremimo domaće brašno od heljdeKako da pripremimo domaće brašno od heljde
06. maj
Od nje možemo prirpemiti odlično brašno u domaćim uslovima i da obogatimo našu testeninu sa dozom korisnih svojstava, koje ćemo kasnije spomenuti....
Kako da pripremite trpezu za imendanKako da pripremite trpezu za imendan
29. januar
Kako bi imali dobro postavljen sto, prvo što treba da imate jeste trpezariju ili mesto gde će održati okupljanje. Takođe, potrebna je i odgovarajuća temperatura u prostoriji, kao i to da trpeza bude pripremljena 2 sata pre...