Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kako da zamrznete leblebije?Kako da zamrznete leblebije?
25. avgust
1
Evo načina kako da zamrznete leblebiju i da je koristite odmah, kada vam se jedu ćuftice od leblebije, janija sa leblebijom ili neko drugo jelo....
Kako da napravimo domaću jufkuKako da napravimo domaću jufku
14. jul
Već znate kako da napravite domaću jufku. Prijatno!...
Kako da pripremimo domaće grisine?Kako da pripremimo domaće grisine?
13. jul
Zbog toga smo danas odlučili da vam ponudimo neverovatno lak i ukusan recept za domaće grisine, tako da vaše voljene kod kuće možete iznenaditi nečim ukusnim i drugačijim. Kako da pripremimo domaće grisine?...
Kako da napravimo domaći kravlji sirKako da napravimo domaći kravlji sir
13. januar
Domaći sir od kravljeg mleka je toliko ukusan da ćete već želeti uvek sami da ga pravite. Za sir koristim domaće kravlje mleko....
Kako da pripremimo domaći ražani (crni) hleb?Kako da pripremimo domaći ražani (crni) hleb?
03. jun
Pre pečenja testo dobro promešajte. Posudu za pečenje dobro podmazati biljnim uljem i odozgo pospite prezlama da se testo ne zalepi za posudu....
Kako da pripremite kinouKako da pripremite kinou
21. jul
Kinoa je južnoamerička žitarica, koja je u poslednje vreme veoma popularna širom sveta. Seme kinoe su mala zrna prečnika od 2 mm i veoma su korisna. Kinoa je biljka koja je uzgajana od strane drevnih Inka. Sadrži više...
Kako da pripremite riblji bujonKako da pripremite riblji bujon
30. jun
Domaće pripremljen bujon se, pak, lako pravi i veoma je koristan i ukusan. Riblji bujon zadržava sve korisne sastojke....
Kako da pripremimo tunuKako da pripremimo tunu
16. mart
File tune je prži u tiganju ili se peče na roštilju ili u rerni. Ako pržite tunu, okrenite je i skinite sa vatre čim se lagano zapeče....
Kako da pripremimo pastrmkuKako da pripremimo pastrmku
05. januar
Ali ukoliko ste provrženici pečenja u rerni ili prženja, možete da je pripremite i tako. Kao miris za ribu pastrmku veoma su pogodni sveži začini - peršun, mirođija, majčina dušica....
Kako da spremimo pečenu bundevuKako da spremimo pečenu bundevu
27. feb.
Izvadite tepsiju i posipajte bundevu sa šećerom, pa vratite još 10 minuta da se peče. Ako želite, možete umesto šećera koristiti med. Bundeva sa začinima iz rerne: uklonite semenke i koru bundeve....
Kako da smanjimo svekodnevnu konzumaciju kafe?Kako da smanjimo svekodnevnu konzumaciju kafe?
08. dec.
Možda najpopularniji napitak na svetu je kafa. Milioni ljudi započinju svoj dan šoljom aromatične kafe. Okrepljujući napitak sastavni je deo njihove svakodnevice. Sa tačke gledišta medicine, kafa ima kako svoje pozitivne...
Kako da napravimo domaće suvo grožđeKako da napravimo domaće suvo grožđe
15. maj
Da biste sami pripremili suvo grožđe, koristite samo grožđe bez semenki. U suprotnom, semenke će promeniti ukus suvom grožđu i biće gorko. Stavite 5 litara vode, dodajte u nju sto grama sode za hleb....
Kako da napravimo domaće balsamiko sirćeKako da napravimo domaće balsamiko sirće
16. januar
Veliki deo poznatih kuvara u inostranstvu koristi balsamiko sirće koje su sami pripremili. Svako može da pripremi kvalitetno balsamiko sirće koje će uneti mirisnu notu u jela i salate....
Kako da napravimo domaći nektarKako da napravimo domaći nektar
25. avgust
Kod nas je najrasprostranjeniji nektar od breskvi i kajsija koji možemo opušteno da spremimo i u domaćim uslovima, dok treba da se primeti da je najukusniji nektar od domaće gajenog voća....
Kako da ispečemo domaći hlebKako da ispečemo domaći hleb
24. jul
Domaći hleb se ne mrvi toliko kao kupljen, ali ipak ima veću trajnost. Pogledajte primer jednog recepta za ukusan domaći hleb....
Kako da pripremite trpezu za imendanKako da pripremite trpezu za imendan
29. januar
Kako bi imali dobro postavljen sto, prvo što treba da imate jeste trpezariju ili mesto gde će održati okupljanje. Takođe, potrebna je i odgovarajuća temperatura u prostoriji, kao i to da trpeza bude pripremljena 2 sata pre...
Kako da pravilno začinimo pečeno pile?Kako da pravilno začinimo pečeno pile?
05. avgust
Pečena piletina odlična je ideja za jelo u bilo koje doba godine. To je ne samo ukusno, već je i zdravo jelo, jer je meso pernatih životinja lagano i hranjivo, ne sadrži štetne masti....
Kako da pravilno pripremimo čajKako da pravilno pripremimo čaj
27. jul
Dolaskom hladnijih, zimskih dana, sve češće posežemo za omiljenim napitkom za zagrevanje. Postoje mnoga pravila za pripremu čaja, ali ih mi često zanemarujemo. Mnogi smatraju da čaj treba da se pije vruć. Ipak, to može...
Kako da pripremimo mekanog zecaKako da pripremimo mekanog zeca
17. jul
Evo šta je dobro da znate, ukoliko želite da zečetina bude krhka, da izgubi karakterističnu suvoću: Uvek kada pripremate zečetinu, birajte samo kuniće iz domaćeg uzgoja....
Kako da pripremimo sušeni paradajzKako da pripremimo sušeni paradajz
13. januar
U rerni vam so e treba U rerni najbolje poređajte paradajz na namazan papir za pečenje Na temperaturi od 100 stepeni paradajz će se osušiti za desetak sati. Paradajz treba da sušite, ne da pečete....
Kako da pripremimo crveno sočivoKako da pripremimo crveno sočivo
25. jul
Salata od crvenog sočiva Potrebni sastojci: 500 g crvenog sočiva, 5 kiselih krastavčića, 1 pečena crvena paprika, 1 glavica crnog luka, 150 g slanine, maslinovo ulje, sirće, so i peršun po ukusu....
Kako da pripremimo tursku pituKako da pripremimo tursku pitu
01. avgust
Pečemo u prethodno ugrejanoj rerni na 180 stepeni. Prženi burek sa salamom i kačkavaljem. Potrebni sastojci: 2 lista domaće razvijenih kora, salama, kačkavalj, 1 belance, biber, peršun....
Kako da pravilno pečemo divljačKako da pravilno pečemo divljač
08. feb.
Meso divljači je izuzetno ukusno samo ako znate kako da ga pripremite. Za njega je karakteristično što je suvlje, a mišići životnja su tvrđi i žilavi....
Kako da pripremite sušeno voće kod kućeKako da pripremite sušeno voće kod kuće
04. jul
Zbog toga je domaće sušeno voće veoma dobar izvor energije i može se koristiti kao dodatak u: - voćnim tortama; - raznim kolačićima; - sirovim desertima; - kompotu....
Kako da pripremimo savršeni Ribaj stekKako da pripremimo savršeni Ribaj stek
07. jul
Potrebno je da ga pečete na roštilju ili u tiganju. Ključno za ribaj stek je trenutak njegovog pečenja. Postoje različite varijante pečenja - blago sirov ili dobro pečen. To zavisi od važih želja....