Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kako da zamrznete leblebije?Evo načina kako da zamrznete leblebiju i da je koristite odmah, kada vam se jedu ćuftice od leblebije, janija sa leblebijom ili neko drugo jelo....
25. avgust
1
Kako da pripremimo domaće grisine?Zbog toga smo danas odlučili da vam ponudimo neverovatno lak i ukusan recept za domaće grisine, tako da vaše voljene kod kuće možete iznenaditi nečim ukusnim i drugačijim.
Kako da pripremimo domaće grisine?...
13. jul
Kako da napravimo domaći kravlji sirDomaći sir od kravljeg mleka je toliko ukusan da ćete već želeti uvek sami da ga pravite.
Za sir koristim domaće kravlje mleko....
13. januar
Kako da pripremimo domaći ražani (crni) hleb?Pre pečenja testo dobro promešajte. Posudu za pečenje dobro podmazati biljnim uljem i odozgo pospite prezlama da se testo ne zalepi za posudu....
03. jun
Kako da pripremite kinouKinoa je južnoamerička žitarica, koja je u poslednje vreme veoma popularna širom sveta. Seme kinoe su mala zrna prečnika od 2 mm i veoma su korisna.
Kinoa je biljka koja je uzgajana od strane drevnih Inka. Sadrži više...
21. jul
Kako da pripremite riblji bujonDomaće pripremljen bujon se, pak, lako pravi i veoma je koristan i ukusan. Riblji bujon zadržava sve korisne sastojke....
30. jun
Kako da pripremimo tunuFile tune je prži u tiganju ili se peče na roštilju ili u rerni.
Ako pržite tunu, okrenite je i skinite sa vatre čim se lagano zapeče....
16. mart
Kako da pripremimo pastrmkuAli ukoliko ste provrženici pečenja u rerni ili prženja, možete da je pripremite i tako. Kao miris za ribu pastrmku veoma su pogodni sveži začini - peršun, mirođija, majčina dušica....
05. januar
Kako da spremimo pečenu bundevuIzvadite tepsiju i posipajte bundevu sa šećerom, pa vratite još 10 minuta da se peče. Ako želite, možete umesto šećera koristiti med.
Bundeva sa začinima iz rerne: uklonite semenke i koru bundeve....
27. feb.
Kako da smanjimo svekodnevnu konzumaciju kafe?Možda najpopularniji napitak na svetu je kafa. Milioni ljudi započinju svoj dan šoljom aromatične kafe. Okrepljujući napitak sastavni je deo njihove svakodnevice.
Sa tačke gledišta medicine, kafa ima kako svoje pozitivne...
08. dec.
Kako da napravimo domaće suvo grožđeDa biste sami pripremili suvo grožđe, koristite samo grožđe bez semenki. U suprotnom, semenke će promeniti ukus suvom grožđu i biće gorko.
Stavite 5 litara vode, dodajte u nju sto grama sode za hleb....
15. maj
Kako da napravimo domaće balsamiko sirćeVeliki deo poznatih kuvara u inostranstvu koristi balsamiko sirće koje su sami pripremili. Svako može da pripremi kvalitetno balsamiko sirće koje će uneti mirisnu notu u jela i salate....
16. januar
Kako da napravimo domaći nektarKod nas je najrasprostranjeniji nektar od breskvi i kajsija koji možemo opušteno da spremimo i u domaćim uslovima, dok treba da se primeti da je najukusniji nektar od domaće gajenog voća....
25. avgust
Kako da ispečemo domaći hlebDomaći hleb se ne mrvi toliko kao kupljen, ali ipak ima veću trajnost. Pogledajte primer jednog recepta za ukusan domaći hleb....
24. jul
Kako da pripremite trpezu za imendanKako bi imali dobro postavljen sto, prvo što treba da imate jeste trpezariju ili mesto gde će održati okupljanje. Takođe, potrebna je i odgovarajuća temperatura u prostoriji, kao i to da trpeza bude pripremljena 2 sata pre...
29. januar
Kako da pravilno začinimo pečeno pile?Pečena piletina odlična je ideja za jelo u bilo koje doba godine. To je ne samo ukusno, već je i zdravo jelo, jer je meso pernatih životinja lagano i hranjivo, ne sadrži štetne masti....
05. avgust
Kako da pravilno pripremimo čajDolaskom hladnijih, zimskih dana, sve češće posežemo za omiljenim napitkom za zagrevanje. Postoje mnoga pravila za pripremu čaja, ali ih mi često zanemarujemo.
Mnogi smatraju da čaj treba da se pije vruć. Ipak, to može...
27. jul
Kako da pripremimo mekanog zecaEvo šta je dobro da znate, ukoliko želite da zečetina bude krhka, da izgubi karakterističnu suvoću:
Uvek kada pripremate zečetinu, birajte samo kuniće iz domaćeg uzgoja....
17. jul
Kako da pripremimo sušeni paradajzU rerni vam so e treba U rerni najbolje poređajte paradajz na namazan papir za pečenje Na temperaturi od 100 stepeni paradajz će se osušiti za desetak sati. Paradajz treba da sušite, ne da pečete....
13. januar
Kako da pripremimo crveno sočivoSalata od crvenog sočiva
Potrebni sastojci: 500 g crvenog sočiva, 5 kiselih krastavčića, 1 pečena crvena paprika, 1 glavica crnog luka, 150 g slanine, maslinovo ulje, sirće, so i peršun po ukusu....
25. jul
Kako da pripremimo tursku pituPečemo u prethodno ugrejanoj rerni na 180 stepeni.
Prženi burek sa salamom i kačkavaljem.
Potrebni sastojci:
2 lista domaće razvijenih kora, salama, kačkavalj, 1 belance, biber, peršun....
01. avgust
Kako da pravilno pečemo divljačMeso divljači je izuzetno ukusno samo ako znate kako da ga pripremite. Za njega je karakteristično što je suvlje, a mišići životnja su tvrđi i žilavi....
08. feb.
Kako da pripremite sušeno voće kod kućeZbog toga je domaće sušeno voće veoma dobar izvor energije i može se koristiti kao dodatak u:
- voćnim tortama;
- raznim kolačićima;
- sirovim desertima;
- kompotu....
04. jul
Kako da pripremimo savršeni Ribaj stekPotrebno je da ga pečete na roštilju ili u tiganju. Ključno za ribaj stek je trenutak njegovog pečenja. Postoje različite varijante pečenja - blago sirov ili dobro pečen. To zavisi od važih želja....
07. jul