Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kako da zamrznete leblebije?Kako da zamrznete leblebije?
25. avgust
1
Evo načina kako da zamrznete leblebiju i da je koristite odmah, kada vam se jedu ćuftice od leblebije, janija sa leblebijom ili neko drugo jelo....
Kako da napravimo domaću jufkuKako da napravimo domaću jufku
14. jul
Već znate kako da napravite domaću jufku. Prijatno!...
Kako da napravimo domaći kravlji sirKako da napravimo domaći kravlji sir
13. januar
Cediljka sa domaćim sirom se pristiska nečim teškim, u nagnutoj tepsiji, podignuta nečim u jednom kraju kako bi se oblikovao kotur sira i da se dobro iscedi, tako stoji otprilike 12 sati....
Kako da pripremite kinouKako da pripremite kinou
21. jul
Kinoa je južnoamerička žitarica, koja je u poslednje vreme veoma popularna širom sveta. Seme kinoe su mala zrna prečnika od 2 mm i veoma su korisna. Kinoa je biljka koja je uzgajana od strane drevnih Inka. Sadrži više...
Bujon sa piletinomBujon sa piletinom
06. april
Postepeno se u njega sipa bujon. Posipa se solju i biberom. Kuva se na slaboj vatri 10 minuta. Dodaje se na sitno isečeno pileće meso. Bujon se servira vruć....
Bujon za trežnjenjeBujon za trežnjenje
29. okt.
Na prstenu cara Solomona je pisalo: "I to će proći". Tako će proći i praznici Sveti Valentin i Sveti Trufun. Neka razmišljaju oni koji su preterali sa vinom, a mi ćemo misliti o njima. Osim tradicionalnih "lekova" za mamurluk...
Bujon od pečurakaBujon od pečuraka
18. okt.
Pečurke mogu da se serviraju kao garnirung, a bujon se koristi prema prvobitnoj zamisli....
Bujon od ribeBujon od ribe
04. jul
Isečen na šajbne celer, koren od peršuna, lovorov list, so, biber i na krupno isečen luk i začini se prelivaju vodom i ostavljaju se da se kuvaju na slaboj vatri. Gotov bujon se procedi pre konzumacije....
Bujon od povrćaBujon od povrća
15. jun
Voda se sipa i ostavlja se da se krčka oko sat. Cedi se kroz mrežastu cediljku, povrće se izvadi....
Kako da pripremimo pastrmkuKako da pripremimo pastrmku
05. januar
Ako volite pastrmku, savetujemo vam da probate sledeće recepte: - pastrmka u rerni; - pastrmka na roštilju; - riblja čorba od pastrmke; - ili pastrmka u tiganju; Šta god da izaberete, rezultat će uvek biti...
Kako da pripremimo tunuKako da pripremimo tunu
16. mart
U okrugli pleh, namazan masnoćom se sipa riblje testo i poravna po površini. Ukrašava se maslinama i posipa rendanim kačkavaljem. Peče se u rerni, prethodno ugrejanoj na 180 stepeni pola sata....
Domaći bujon od ćuretineDomaći bujon od ćuretine
28. okt.
Izvadite meso i povrće, procedite bujon u čistu šerpu. Proceđeni ćureći bujon se ostavi da se ohladi, a zatim se skine mast koja je očvrsnula na površini....
Domaći bujon od zecaDomaći bujon od zeca
13. okt.
Naš domaći bujon od zeca je gotov. Ne solimo dodatno, samo se oslanjamo na povrće da začini bujon. Odmah nakon što se bujon ohladi, procedite....
Bogati bujon od povrćaBogati bujon od povrća
15. avgust
1
Često, kada opisujem svoje recepte, napišem da stavljam domaći bujon (mesni ili od povrća). Preporučujem da i bujon od povrća za obrok pripremite kod kuće....
Domaći bujon od povrćaDomaći bujon od povrća
13. jun
Izvadite i oštrim nožem secite kockice kao bujon, vi odretite veličinu....
Kako da pripremite trpezu za imendanKako da pripremite trpezu za imendan
29. januar
Kako bi imali dobro postavljen sto, prvo što treba da imate jeste trpezariju ili mesto gde će održati okupljanje. Takođe, potrebna je i odgovarajuća temperatura u prostoriji, kao i to da trpeza bude pripremljena 2 sata pre...
Kako da pripremimo domaće grisine?Kako da pripremimo domaće grisine?
13. jul
Kako da pripremimo domaće grisine?...
Kako da pravilno pripremimo čajKako da pravilno pripremimo čaj
27. jul
Dolaskom hladnijih, zimskih dana, sve češće posežemo za omiljenim napitkom za zagrevanje. Postoje mnoga pravila za pripremu čaja, ali ih mi često zanemarujemo. Mnogi smatraju da čaj treba da se pije vruć. Ipak, to može...
Kako da pripremimo mekanog zecaKako da pripremimo mekanog zeca
17. jul
Nećete pogrešiti ako pripremate zeca, ne u običnom plehu, već u đuvečari sa poklopcem....
Kako da pripremimo sušeni paradajzKako da pripremimo sušeni paradajz
13. januar
Sušeni paradajz je postao veoma popularan poslednjih godina. On se priprema veoma lako i ima neobičan pikantan ukus i miris. Za sušeni paradajz je najbolje koristiti dobro uzreo, ne mnogo veliki mesnat paradajz. Najbolje...
Kako da pripremimo tursku pituKako da pripremimo tursku pitu
01. avgust
Način pripreme: Luk propržimo u ugrejanom ulju. Dodajemo mleveno meso. Mešamo dok se ne izdrobi i zaprži. Dodajemo sve začine. Uzimamo jednu veliku, okruglu, razvučenu koru....
Kako da pripremimo crveno sočivoKako da pripremimo crveno sočivo
25. jul
Evo nekoliko interesantnih recepata, koje možete probati, ukoliko ste rešili da pripremite nešto sa crvenim sočivom....
Domaći teleći bujon od kostijuDomaći teleći bujon od kostiju
14. mart
Već pričamo o koristima kvalitetnog bujona. Probajte da napravite takav i sigurno nikada više nećete koristiti bujon u kocki....
Bujon od povrća za mršavljenjeBujon od povrća za mršavljenje
17. jun
Operemo povrće i isečemo luk, šargarepu, celer, paškanat, repu, tikvicu, beli luk na krupnije komade. Papriku, kupus i peršun ne sečemo. Karfiol iskidamo na ružice, đumbir sečemo tanko i iseckamo peršun. U veliku šerpu...
Kako da pripremite domaće pečena zrna kafe?Kako da pripremite domaće pečena zrna kafe?
25. jul
Ako imate sveže pečenu kafu, preporučujemo da probate: - Espresso Romano; - Aromatična turska kafa; - ili samo pripremite frape;...