Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kako da zamrznete leblebije?Evo načina kako da zamrznete leblebiju i da je koristite odmah, kada vam se jedu ćuftice od leblebije, janija sa leblebijom ili neko drugo jelo....
25. avgust
1
Kako da napravimo domaći kravlji sirCediljka sa domaćim sirom se pristiska nečim teškim, u nagnutoj tepsiji, podignuta nečim u jednom kraju kako bi se oblikovao kotur sira i da se dobro iscedi, tako stoji otprilike 12 sati....
13. januar
Girice u folijiOperemo ribu dobro i poređamo je na foliju.
Začinjavamo je solju i začinom za ribu, a isečen limun stavljamo skroz odozgo.
Nakon toga zavijamo folijom i pečemo 20 minuta u jakoj rerni....
12. januar
Kako da pravilno pržimo ribu?Priprema pojedinih vrsta ribe za prženje
Sitna riba se prži cela i na jakoj vatri, a krupna se čisti, seče na komade i prži se na slabijoj vatri kako bi toplotna obrada mogla da bude ravnomerna....
18. januar
Girice iz rerneGirice očistiti, dobro oprati i posoliti po ukusu.
U činiju usuti brašno, dodati suvi začin i uvaljati girice sa obe strane....
08. januar
Pržene girice sa garnirungom od krompiraPržene Girice se serviraju sa komadićima limuna i prženim krompirićima, začinjene solju i crnim biberom....
11. okt.
Girice iz rerne sa kukuruznim brašnomUvaljane girice rasporedimo u pleh, trudimo se da nema mnogo riba jedna na drugoj. Ponavljamo sa svim giricama.
Ako je potrebno stavljamo još kukuruznog brašna. Posipamo uljem....
21. okt.
Girice u rerni sa paradajz sosom i garnirungomPečemo u zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 30 minuta pod folijom, da uvri tečnost i da ostane na masnoći.
Skuva se pirinač u posoljenoj vodi i ocedi se....
18. dec.
Neodoljive girice iz rerne na varnenski načinUgrejte pleh /dno treba da bude apsolutno suvo/, pospite maslinovim uljem.
Svaku ribu uvaljajte u suvu smesu i poređajte u pleh, nemojte da preklapaju jedna drugu....
30. avgust
1
Pržene girice sa kukuruznim brašnom na ražnjićuGirice se operu i dobro očiste.
Soli se i stavlja se u jednu kesu zajedno sa kukuruznim brašnom.
Dobro se protrese da se zalepi po giricama....
21. sep.
Jednostavne i brze pržene girice iz rerneGirice operite u đevđiru pre nego što se potpuno odmrznu, posle ih ocedite
U kesi ili na novinama pomešajte dve vrste brašna, sipajte ribu i pažljivo mešajte da se brašno zalepi....
24. jul
Pržene girice sa dve vrste brašna i skrobomU tiganj sipamo ulje, sačekamo da se dobro ugreje i pržimo girice, prethodno uvaljane u smesu od brašna. Pržimo dok ne budu gotove....
14. jul
Da li je korisno da jedemo girice i sardine?Uz sve prednosti, girice kriju i neke štetne stvari. Pošto su ribe izložene dimljenju, mogu da dovedu do kancera. Zbog rizika od tumora, česta upotreba girica se ne preporučuje....
15. nov.
Pržene girice sa sosom od belog luka i limunomOčisiti utrobu girica. Posoliti i ostaviti 30 minuta da upiju so.
Ribu oprati i osušiti. Ugrejati masnoću. Svaku ribu uvaljati u brašno i pržiti do zlatne boje....
23. mart
Pržene giriceTako ispržite i preostale girice.
Servirajte pržene girice obilno prelivene sokom od limuna i garnirane sa kriškom limuna. Za garnirung možete da servirate svežu salatu....
15. april
Pohovane giriceSvaka ribica se natapa u poh, ostavi se da se ocedi i nakon toga se spušta u zagrejan tiganj s masnoćom.
Prži se dok ne bude zlatasto.
Pohovane girice se serviraju tople sa isečenim limunom....
05. jun
Očišćene pohovane giriceIzvadimo pohovane girice i stavljamo na kuhinjski ubrus.
Serviramo sa garnirungom po izboru naše očišćene pohovane girice....
19. okt.
Domaće marinirane giriceTako spremljene domaće marinirane girice se čuvaju do mesec dana.
Mogu da se serviraju kao predjelo ili meze, garnirane sa crvenim lukom ili u društvu sveže salate.
Prijatno!...
17. jun
Savršene pržene giriceUzimamo jednu duboku posudu, unutra stavljamo kukuruzno brašno i so, promešamo dobro i ubacujemo unutra girice, mešamo dobro, da se brašno zalepi po ribi....
10. okt.
Kokos rolat da keksomNapomena: Možete rolat dodatno da glazirate po želji, predlog je da otopite 100 gr. čokolade sa 1 s.k. arome pomorandže.
Kokos rolat da keksom je gotov!...
27. dec.
Trouglovi prste da poližešPrethodno skuvamo sirup od šećera i vode i ostavljamo da se ohladi.
Trouglove prelivamo u pelehu i ostavljamo 3-4 sata da upiju sirup, posle jedemo sa užitkom. Neka vam je slatko!...
30. avgust
2
Đuveč Prste da poližešIsecite meso na kockice i propržite. Dodajte luk, isečen na rebarca i šargarepu na kolutiće.
Dodajte krompire, paradajz, začinei vino. Nakon što malo vri, dodajte iseckano suvo meso i masline.
U đuvečaru sipajte malo...
14. feb.
Kako se prži krompirDa bi se krompirići ispržili ravnomerno, pržite ih sa zatvorenim poklopcem, ali ova tehnologija iziskuje da pržite na slabijoj vatri....
28. april