Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kako da zamrznete leblebije?Kako da zamrznete leblebije?
25. avgust
1
Evo načina kako da zamrznete leblebiju i da je koristite odmah, kada vam se jedu ćuftice od leblebije, janija sa leblebijom ili neko drugo jelo....
Kako da napravimo domaću jufkuKako da napravimo domaću jufku
14. jul
Već znate kako da napravite domaću jufku. Prijatno!...
Kako da napravimo domaći kravlji sirKako da napravimo domaći kravlji sir
13. januar
Cediljka sa domaćim sirom se pristiska nečim teškim, u nagnutoj tepsiji, podignuta nečim u jednom kraju kako bi se oblikovao kotur sira i da se dobro iscedi, tako stoji otprilike 12 sati....
Girice u folijiGirice u foliji
12. januar
Operemo ribu dobro i poređamo je na foliju. Začinjavamo je solju i začinom za ribu, a isečen limun stavljamo skroz odozgo. Nakon toga zavijamo folijom i pečemo 20 minuta u jakoj rerni....
Kako da pravilno pržimo ribu?Kako da pravilno pržimo ribu?
18. januar
Priprema pojedinih vrsta ribe za prženje Sitna riba se prži cela i na jakoj vatri, a krupna se čisti, seče na komade i prži se na slabijoj vatri kako bi toplotna obrada mogla da bude ravnomerna....
Girice iz rerneGirice iz rerne
08. januar
Girice očistiti, dobro oprati i posoliti po ukusu. U činiju usuti brašno, dodati suvi začin i uvaljati girice sa obe strane....
Pržene girice sa garnirungom od krompiraPržene girice sa garnirungom od krompira
11. okt.
Pržene Girice se serviraju sa komadićima limuna i prženim krompirićima, začinjene solju i crnim biberom....
Girice iz rerne sa kukuruznim brašnomGirice iz rerne sa kukuruznim brašnom
21. okt.
Uvaljane girice rasporedimo u pleh, trudimo se da nema mnogo riba jedna na drugoj. Ponavljamo sa svim giricama. Ako je potrebno stavljamo još kukuruznog brašna. Posipamo uljem....
Girice u rerni sa paradajz sosom i garnirungomGirice u rerni sa paradajz sosom i garnirungom
18. dec.
Pečemo u zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 30 minuta pod folijom, da uvri tečnost i da ostane na masnoći. Skuva se pirinač u posoljenoj vodi i ocedi se....
Neodoljive girice iz rerne na varnenski načinNeodoljive girice iz rerne na varnenski način
30. avgust
1
Ugrejte pleh /dno treba da bude apsolutno suvo/, pospite maslinovim uljem. Svaku ribu uvaljajte u suvu smesu i poređajte u pleh, nemojte da preklapaju jedna drugu....
Pržene girice sa kukuruznim brašnom na ražnjićuPržene girice sa kukuruznim brašnom na ražnjiću
21. sep.
Girice se operu i dobro očiste. Soli se i stavlja se u jednu kesu zajedno sa kukuruznim brašnom. Dobro se protrese da se zalepi po giricama....
Jednostavne i brze pržene girice iz rerneJednostavne i brze pržene girice iz rerne
24. jul
Girice operite u đevđiru pre nego što se potpuno odmrznu, posle ih ocedite U kesi ili na novinama pomešajte dve vrste brašna, sipajte ribu i pažljivo mešajte da se brašno zalepi....
Pržene girice sa dve vrste brašna i skrobomPržene girice sa dve vrste brašna i skrobom
14. jul
U tiganj sipamo ulje, sačekamo da se dobro ugreje i pržimo girice, prethodno uvaljane u smesu od brašna. Pržimo dok ne budu gotove....
Da li je korisno da jedemo girice i sardine?Da li je korisno da jedemo girice i sardine?
15. nov.
Uz sve prednosti, girice kriju i neke štetne stvari. Pošto su ribe izložene dimljenju, mogu da dovedu do kancera. Zbog rizika od tumora, česta upotreba girica se ne preporučuje....
Pržene girice sa sosom od belog luka i limunomPržene girice sa sosom od belog luka i limunom
23. mart
Očisiti utrobu girica. Posoliti i ostaviti 30 minuta da upiju so. Ribu oprati i osušiti. Ugrejati masnoću. Svaku ribu uvaljati u brašno i pržiti do zlatne boje....
Pržene giricePržene girice
15. april
Tako ispržite i preostale girice. Servirajte pržene girice obilno prelivene sokom od limuna i garnirane sa kriškom limuna. Za garnirung možete da servirate svežu salatu....
Pohovane giricePohovane girice
05. jun
Svaka ribica se natapa u poh, ostavi se da se ocedi i nakon toga se spušta u zagrejan tiganj s masnoćom. Prži se dok ne bude zlatasto. Pohovane girice se serviraju tople sa isečenim limunom....
Očišćene pohovane giriceOčišćene pohovane girice
19. okt.
Izvadimo pohovane girice i stavljamo na kuhinjski ubrus. Serviramo sa garnirungom po izboru naše očišćene pohovane girice....
Domaće marinirane giriceDomaće marinirane girice
17. jun
Tako spremljene domaće marinirane girice se čuvaju do mesec dana. Mogu da se serviraju kao predjelo ili meze, garnirane sa crvenim lukom ili u društvu sveže salate. Prijatno!...
Savršene pržene giriceSavršene pržene girice
10. okt.
Uzimamo jednu duboku posudu, unutra stavljamo kukuruzno brašno i so, promešamo dobro i ubacujemo unutra girice, mešamo dobro, da se brašno zalepi po ribi....
Kako se prave perlice šećera?Kako se prave perlice šećera?
10. nov.
Ostavljaju se da se osuše....
Kokos rolat da keksomKokos rolat da keksom
27. dec.
Napomena: Možete rolat dodatno da glazirate po želji, predlog je da otopite 100 gr. čokolade sa 1 s.k. arome pomorandže. Kokos rolat da keksom je gotov!...
Trouglovi prste da poližešTrouglovi prste da poližeš
30. avgust
2
Prethodno skuvamo sirup od šećera i vode i ostavljamo da se ohladi. Trouglove prelivamo u pelehu i ostavljamo 3-4 sata da upiju sirup, posle jedemo sa užitkom. Neka vam je slatko!...
Đuveč Prste da poližešĐuveč Prste da poližeš
14. feb.
Isecite meso na kockice i propržite. Dodajte luk, isečen na rebarca i šargarepu na kolutiće. Dodajte krompire, paradajz, začinei vino. Nakon što malo vri, dodajte iseckano suvo meso i masline. U đuvečaru sipajte malo...
Kako se prži krompirKako se prži krompir
28. april
Da bi se krompirići ispržili ravnomerno, pržite ih sa zatvorenim poklopcem, ali ova tehnologija iziskuje da pržite na slabijoj vatri....