Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kako da zamrznete leblebije?Evo načina kako da zamrznete leblebiju i da je koristite odmah, kada vam se jedu ćuftice od leblebije, janija sa leblebijom ili neko drugo jelo....
25. avgust
1
Kako da napravimo domaći kravlji sirCediljka sa domaćim sirom se pristiska nečim teškim, u nagnutoj tepsiji, podignuta nečim u jednom kraju kako bi se oblikovao kotur sira i da se dobro iscedi, tako stoji otprilike 12 sati....
13. januar
Kako da očistite frižider?Pogledajte još:
- kako odmrznuti frižider;
- zašto frižider pravi led;
- zašto frižider bruji;...
07. sep.
Kako odmrznuti frižider?Sačekajte da se led otopi i ceo frižider dobro obrišite suvom krpom.
Opširnije:
- kako instalirati frižider;
- zašto se zamrzava frižider;
- na koliko stepeni treba da držimo frižider....
18. nov.
Pravila da vaš frižider troši manje strujeMorate pravilno da postavite frižider - Gde ćete postaviti frižider može imati veoma dobar uticaj na to koliko električne energije će frižider da potroši....
18. mart
Kako da razmrznemo lisnato testo?Najbolji način da ga razmrznete je da ostavite lisnato testo preko noći u frižideru i tada će ono biti spremno da ujutru od njega napravite mini lisnate pite....
08. feb.
Kako da brzo razmrznemo testo?Najbolja varijanta je da testo izvadimo iz zamrzivača prethodne večeri i da ga ostavimo da se opusti na sobnoj temperaturi ili u frižideru....
23. april
Kako da razmrznemo mleveno meso?Najbolji način za razmrzavanje mlevenog mesa je da ga ostavite 24 sata u frižideru i to će vam garantovati očuvanje boje i ukusa....
22. feb.
Kako da brzo razmrznemo ribu?Proces razmrzavanja ribe je najbolje obavljati u frižideru ili na sobnoj temperaturi. Samo tako možete da budete sigurni, da će se hranljivi sastojci u njoj sačuvati u velikoj meri....
28. april
Zašto da ne stavljate vruću hranu u frižider?Ako vaš frižider ima funkciju za hlađenje hrane, naime Nо Frost ili GRUB, onda možete mirno da stavljate čak i vruća jela u frižider....
07. jun
Trouglovi prste da poližešPrethodno skuvamo sirup od šećera i vode i ostavljamo da se ohladi.
Trouglove prelivamo u pelehu i ostavljamo 3-4 sata da upiju sirup, posle jedemo sa užitkom. Neka vam je slatko!...
30. avgust
2
Kokos rolat da keksomNapomena: Možete rolat dodatno da glazirate po želji, predlog je da otopite 100 gr. čokolade sa 1 s.k. arome pomorandže.
Kokos rolat da keksom je gotov!...
27. dec.
Đuveč Prste da poližešIsecite meso na kockice i propržite. Dodajte luk, isečen na rebarca i šargarepu na kolutiće.
Dodajte krompire, paradajz, začinei vino. Nakon što malo vri, dodajte iseckano suvo meso i masline.
U đuvečaru sipajte malo...
14. feb.
Milibrot iz frižideraNakon toga ga stavljamo u frižider i oblikujemo narednog dana. Vadimo testo iz frižidera i ostavljamo da dostigne sobnu temperaturu.
Testo delimo na tri dela....
29. maj
Testo iz frižideraPosle možemo raditi sa njim odmah ili da ga stavimo u namazanu kesu u frižider i da pripremamo sledećeg dana....
06. okt.
Kako da prepoznamo dobar avokado i kako da ga čuvamoAko želite da ga sačuvate, poprskajte ga limunovim sokom, hermetički ga spakujte i stavite u frižider....
26. feb.
Kako da ispečete kikiriki?Kikiriki je veoma dobar izvor mononezasićenih masti i jedan je od savršenih saveznika zdravog srca. Ima bogat skup hranljivih materija kao što su vitamin E, niacin, folna kiselina, proteini i mangan. Osim toga, kikiriki...
26. maj
Kako da pijemo kafu?Još u prošlosti, pa i do danas kafa ostaje napopularniji napitak koga obožavaju hiljade ljudi po svetu i ne mogu da zamisle početak dana bez nje. Napravljen je niz proučavanja tako što je 2016. godine SZO (Svetska zdravstvena...
19. maj
Kako da ispletemo milibrotDa bi uskršnji milibrot bio ne samo ukusan i vazdušast, nego takođe i lep on treba da se isplete da bi zaista bio prazničan.
Milibrot u obliku pletenice izgleda veoma ukusno i teško da će se zadržati duže od nekoliko...
27. april
Kako da postanem vegetarijanac?U zoru renesanse jedan od genija naše civilizacije - Leonardo da Vinči govori da će doći vreme kada će ljudi gledati na ubistvo životinja kao na ubistvo ljudi, a dosta pre njega Pitagora tvrdi da će se ljudi ubijati između...
15. mart
Kako da osušimo slinavke?Slinavke su jedne od najpoznatijih pečuraka koje su jestive, zbog činjenice da matene nemaju otrovne dvojnike.
Meso im je veoma nežno i meko, a boje je bledo žute. Aroma je voćna i veoma je ukusna pečurka. Ove pečurke...
10. mart
Kako da skuvamo brancinaBrancin je veoma ukusna riba, posebno ako se pravi tako da vaši gosti poližu prste i da zažele dodatnu porciju.
Postoji na stotine recepata za pripremanje brancina od kojih ćeme ovde predstaviti 2 od njih, a ostale...
16. feb.
Kako da spremimo brancina?Brancin, poznat i kao morski vuk, je morska riba koja se sreće u Atlantskom okeanu, Sredozemnom moru i ređe u Crnom moru, uzgaja se i u odgajivačnicama.
Brancin se preferira zbog čvrstog, belog, nežnog, posnog mesa,...
03. feb.