Facebook
Omiljeno
Pinterest
Kako da zamrznete leblebije?Evo načina kako da zamrznete leblebiju i da je koristite odmah, kada vam se jedu ćuftice od leblebije, janija sa leblebijom ili neko drugo jelo....
Kako da napravimo domaći kravlji sirCediljka sa domaćim sirom se pristiska nečim teškim, u nagnutoj tepsiji, podignuta nečim u jednom kraju kako bi se oblikovao kotur sira i da se dobro iscedi, tako stoji otprilike 12 sati....
Cejlonski cimet - šta treba da znamoMožda malo ko od vas zna da se kod nas cimet masovno prodaje, a to baš i nije pravi cimet. Originalni cimet je takozvani cejlonski cimet, a drugi začin je njegova mnogo jeftinija zamena....
CimetCejlonski cimet je poznat još i kao "pravi cimet", dok se kineski naziva i "kasia"....
Kako da sameljemo kafu?Najbolji način da sameljete kafu za pripremanje turske kafe je da je smrvite u avanu, zato što samo na taj način možete da dobijete fini prah....
Cimet palačinkeGotove palačinke možete da servirate sa medom, dulce de leche-om, voćem... po svom izboru.
Cimet palačinke su mnogo ukusne....
Koktel Park cimetCimet možete da dodate po ukusu ili jednostavno pospite još cimeta na već pripremljeni koktel pre nego što ga popijete....
Cimet karamel kolačNakon toga ga premestite u friider i ostavite da se ohladi i potpuno stegne.
Pažljivo okrenite u tanjir i ukrasite parčićima banana i belom čokoladom.
Cimet karamel kolač je gotov....
Čuros sa cimet šećeromNakon što su čurosi isprženi uvaljajte ih u cimet i šećer.
Možete da servirate čuros sa cimet šećerom sa tečnom čokoladom ili kuglom sladoleda....
Đuveč Prste da poližešIsecite meso na kockice i propržite. Dodajte luk, isečen na rebarca i šargarepu na kolutiće.
Dodajte krompire, paradajz, začinei vino. Nakon što malo vri, dodajte iseckano suvo meso i masline.
U đuvečaru sipajte malo...
Kokos rolat da keksomNapomena: Možete rolat dodatno da glazirate po želji, predlog je da otopite 100 gr. čokolade sa 1 s.k. arome pomorandže.
Kokos rolat da keksom je gotov!...
Trouglovi prste da poližešPrethodno skuvamo sirup od šećera i vode i ostavljamo da se ohladi.
Trouglove prelivamo u pelehu i ostavljamo 3-4 sata da upiju sirup, posle jedemo sa užitkom. Neka vam je slatko!...
Kako da prepoznamo dobar avokado i kako da ga čuvamoAvokado je bogat mononezasićenim kiselinama koje nam pomažu da se izborimo sa mastima u oblasti torzoa, koje predstavljaju rizik od kardiovaskularnih bolesti.
Osim toga, avokado ima visko sadžaj kalijuma, magnezijuma...
Kako da osušite urmeSušene urme imaju visoku hranljivu vrednost. Pune su vrednih minerala kao što su kalijum, kalcijum, magnezijum, fosfor, gvožđe. Ne treba zaboraviti da imaju i visok sadržaj vitamina A i B. Njihova konzumacija obezbeđuje brzu...
Kako da skuvate jezik?Jezik je delikates, ali je za njegovu pripremu je potrebno malo više vremena. Ako ga imate, možete ga pripremiti na razne načine - da ga ispržite, ispečete u rerni ili napunite. Svaki od recepata ima svoje dobre strane...
Kako da očistite frižider?Pošto frižider služi za skladištenje proizvoda koje jedemo, moraju se poštovati dobre higijenske procedure kako bi se sprečilo da štetne bakterije i plesni uđu u našu hranu.
Čišćenje spoljašnjih delova frižidera se ponavlja...
Kako da ispečete kikiriki?Kikiriki je veoma dobar izvor mononezasićenih masti i jedan je od savršenih saveznika zdravog srca. Ima bogat skup hranljivih materija kao što su vitamin E, niacin, folna kiselina, proteini i mangan. Osim toga, kikiriki...
Kako da pijemo kafu?Možete i da eksperimentišete isprobavajući nove kombinacije kao na primer da pijete kafu sa cimetom, medom, kakaom ili pak kokosovim uljem. Od njih pak može neki da vam se dopadne i čak da vam postane omiljeni....
Kako da ispletemo milibrotDa bi uskršnji milibrot bio ne samo ukusan i vazdušast, nego takođe i lep on treba da se isplete da bi zaista bio prazničan.
Milibrot u obliku pletenice izgleda veoma ukusno i teško da će se zadržati duže od nekoliko...
Kako da postanem vegetarijanac?U zoru renesanse jedan od genija naše civilizacije - Leonardo da Vinči govori da će doći vreme kada će ljudi gledati na ubistvo životinja kao na ubistvo ljudi, a dosta pre njega Pitagora tvrdi da će se ljudi ubijati između...
Kako da osušimo slinavke?Slinavke su jedne od najpoznatijih pečuraka koje su jestive, zbog činjenice da matene nemaju otrovne dvojnike.
Meso im je veoma nežno i meko, a boje je bledo žute. Aroma je voćna i veoma je ukusna pečurka. Ove pečurke...
Kako da skuvamo brancinaBrancin je veoma ukusna riba, posebno ako se pravi tako da vaši gosti poližu prste i da zažele dodatnu porciju.
Postoji na stotine recepata za pripremanje brancina od kojih ćeme ovde predstaviti 2 od njih, a ostale...
Kako da spremimo brancina?Brancin, poznat i kao morski vuk, je morska riba koja se sreće u Atlantskom okeanu, Sredozemnom moru i ređe u Crnom moru, uzgaja se i u odgajivačnicama.
Brancin se preferira zbog čvrstog, belog, nežnog, posnog mesa,...