Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kako da napravimo domaći kravlji sirKako da napravimo domaći kravlji sir
13. januar
Domaći sir od kravljeg mleka je toliko ukusan da ćete već želeti uvek sami da ga pravite. Za sir koristim domaće kravlje mleko....
Kako da zamrznete leblebije?Kako da zamrznete leblebije?
25. avgust
1
Evo načina kako da zamrznete leblebiju i da je koristite odmah, kada vam se jedu ćuftice od leblebije, janija sa leblebijom ili neko drugo jelo....
Da napravimo domaću sušenu kobasicuDa napravimo domaću sušenu kobasicu
13. januar
Nije teško napraviti pravu domaću sušenu kobasicu, ali treba da se naoružate strpljenjem, zato što se ne dobija za jedan dan....
Kako da napravimo domaću jufkuKako da napravimo domaću jufku
14. jul
Već znate kako da napravite domaću jufku. Prijatno!...
Kako da sami napravite čokoladne mrviceKako da sami napravite čokoladne mrvice
07. okt.
Pored toga, dešava se da proizvodi koje ste kupili u prodavnici imaju potpuno nejasne sastojke, konzervanse i boje, koji su štetni za zdravlje, a priznaćete da nema ničeg lepšeg od domaće pripremljenih stvari....
Kako da napravimo domaći nektarKako da napravimo domaći nektar
25. avgust
Kod nas je najrasprostranjeniji nektar od breskvi i kajsija koji možemo opušteno da spremimo i u domaćim uslovima, dok treba da se primeti da je najukusniji nektar od domaće gajenog voća....
Kako da napravimo sušene šljiveKako da napravimo sušene šljive
11. mart
Veliki deo mesa divljači se sprema sa šljivama, a veliki broj domaćica ga stavlja u jela sa teletinom. Sušene plave šljive su i veoma korisne....
Kako da napravite domaći sok i sirupKako da napravite domaći sok i sirup
23. januar
Nema ništa ukusnije od domaćeg soka i sirupa. Oni se mogu napraviti po vašem ukusu - sa manje ili više šećera, da budu ređi ili gušći. Pritom, ne sadrže veštačke boje ni konzervanse....
Kako napraviti domaći majonezKako napraviti domaći majonez
29. april
Ali da bismo uspeli da napravimo gust majonez, a da se pritom ne osećaju sastojci, postrebno je pravo mastorstvo i umeće, a to ne polazi za rukom baš svakoj domaćici....
Kako da sami napravite ušećereni limun i pomorandžu?Kako da sami napravite ušećereni limun i pomorandžu?
15. jun
Da bi se proces ubrzao, kore se suše u rerni sa otvorenim vratima na oko 100 stepeni. Kada se osuše, uvaljajte komade u šećer u prahu....
Kako sami da napravimo začine od povrćaKako sami da napravimo začine od povrća
06. april
Začini su nešto bez čega ne može da prođe nijedno jelo. Oni daju ukus, aromu i vraćaju apetit. Jedno dobro rešenje tokom letnjih meseci, kada imamo na raspolaganju razno povrće i začine, jeste da spremimo univerzalne...
Kako da napravimo domaće suvo grožđeKako da napravimo domaće suvo grožđe
15. maj
U protivnom, sušenje će oduzeti mnogo vremena. Izvadite grožđe iz šerpe, ostavite da se ocedi voda i otkinite zrna. Ako su zrna krupnija, isecite ih na pola. Sušite grožđe na provetrivom mestu na rešetki ili situ....
Kako da napravimo domaće balsamiko sirćeKako da napravimo domaće balsamiko sirće
16. januar
Veliki deo poznatih kuvara u inostranstvu koristi balsamiko sirće koje su sami pripremili. Svako može da pripremi kvalitetno balsamiko sirće koje će uneti mirisnu notu u jela i salate. Balsamiko sirće se pravi jednostavno...
Da napravite sami koktel trešnjeDa napravite sami koktel trešnje
01. maj
Koktel trešnje možete napraviti i na drugi način. Potrebni sastojci: 600 grama trešnji, 60 mililitara vode, 120 grama šećera, 2 kašike maraskino likera ili konjaka. U nedostatku likera, zamenjuje se votkom....
Da napravimo domaći sudžukDa napravimo domaći sudžuk
14. feb.
Domaći sudžuk ne može da se poredi po ukusu i aromi sa gotovim koji se prodaju u prodavnicama. Ukoliko želite da probate ukus pravog domaćeg sudžuka, napravite ga sami kod kuće....
Da napravimo domaći ratlukDa napravimo domaći ratluk
12. avgust
Veoma lako možete da napravite sami ratluk i da počastite svoje goste ovim ukusnim desertom. Možete da napravite ratluk različitih aroma i ukusa....
Da napravimo domaći kečapDa napravimo domaći kečap
07. feb.
Da biste dobili ukusan domaći kečam po klasičnom receptu, potrebni su 1 glavica crvenog luka, 1 stabljika celera, 2 čena belog luka, pola ljute paprike, 1 vezica bosiljka, 1 supena kašika semena korijandera, 1 kašičica...
Da napravimo sušeno mesoDa napravimo sušeno meso
30. mart
Šta god ko da kaže, domaće je domaće. A domaće sušeno meso je delikates koji ne može da zameni bilo koje drugo kupljeno meze. Samo ako ga napravite kako treba, razume se....
Domaći sušeni biftekDomaći sušeni biftek
28. april
Ostavite sušeno meso na suvom i provetrivom mestu, dok se ne osuši potpuno tokom nekoliko nedelja....
Domaći sušeni lososDomaći sušeni losos
05. jun
Da bi sačuvali duže vašu domaćeg sušenog lososa, prekrijte je maslinovim uljem i čuvajte u frižideru u dobro zatvorenoj posudi. Fantastičan prilog za prazničnu trpezu! Prijatno!...
Kako da napravimo tofu u domaćim uslovimaKako da napravimo tofu u domaćim uslovima
24. dec.
Uživajte u vašem domaćem niskokaloričnom tofu siru. Dodajte ga u razne supe, glavna jela, salate ili razle recepte za tofu....
Kako da napravimo domaću pastu od maslinaKako da napravimo domaću pastu od maslina
27. jul
Lako možete da napravite pastu od maslina u domaćim uslovima. Pasta od maslina može da se čuva u teglicama u frižideru dva meseca. Neophodni sastojci: 200 grama crnih maslina bez koštica....
Kako da napravimo domaću limunadu i citronaduKako da napravimo domaću limunadu i citronadu
16. jul
Za pripremu domaće limunade je potrebno samo zrelo voće, jer im se koristi i kora i unutrašnjost. Voda treba da bude mineralna ili prethodno filtrirana. Po želji, možete koristiti i gaziranu vodu....
Kako da pripremimo sušeni paradajzKako da pripremimo sušeni paradajz
13. januar
Sušeni paradajz je postao veoma popularan poslednjih godina. On se priprema veoma lako i ima neobičan pikantan ukus i miris. Za sušeni paradajz je najbolje koristiti dobro uzreo, ne mnogo veliki mesnat paradajz....
Kako da sami napravite napitak za mršavljenje sa jabukovim sirćetom?Kako da sami napravite napitak za mršavljenje sa jabukovim sirćetom?
09. nov.
Kako da napravite tonik za sagorevanje masti za 5 minuta: Za jednu dozu napitka za mršavljenje trebaće vam: 1 šolja ohlađenog skuvanog zelenog čaja; 1 kašika jabukovog sirćeta; 1 kašika sirupa od javora; 1 kašika...