Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kako da napravimo domaći kravlji sirCediljka sa domaćim sirom se pristiska nečim teškim, u nagnutoj tepsiji, podignuta nečim u jednom kraju kako bi se oblikovao kotur sira i da se dobro iscedi, tako stoji otprilike 12 sati....
13. januar
Kako da zamrznete leblebije?Evo načina kako da zamrznete leblebiju i da je koristite odmah, kada vam se jedu ćuftice od leblebije, janija sa leblebijom ili neko drugo jelo....
25. avgust
1
Kako da sačuvamo svežinu hleba?Najlakše je da se hleb sačuva u obliku dvopeka ili krutona, koji su stavljeni u papirnu kesu na tamnom mestu....
10. dec.
Kako da sačuvamo grašak za zimuU mahunarke spada povrće poput graška, pasulja, sočiva i kikirikija. Ono se veoma lako čuva, a postoji nekoliko načina za to. Grašak će najbolji biti kada se zamrzne. Pasulj i grašak, kada se oljušti, može da s eosuši...
21. sep.
Kako da sačuvamo tikvice za zimuNakon toga se iseku na veće krugove i sačuva se kora na krajevima....
17. jul
Kako da prepoznate pravi sirNa našem tržištu je sir bezbedan za konzumaciju. Postoje problemi koji se dovode u vezu sa njegovim kvalitetom, ali se radi na njegovom poboljšanju.
Specijalisti su objasnili kako možete prepoznati kvalitetan sir usred...
15. feb.
Kako da se sačuvamo od toga da premesimo testo?Često, čitajući recepte za različite specijalite od testa, nailazimo na izraz nemojte da premesite testo, ali bez ikakvih uputstava kako da izbegnemo ovu grešku. U ovom članku ćemo pokušati da objasnimo zašto se ovaj problem...
02. jul
Kako da sačuvate jabuke tokom zimeNišta se ne može porediti sa ukusom i aromom ubrane jabuke. Nažalost, ako ih ostavite u činiju sa voćem, jabuke će početi da gube svoju svežinu. Dobra vest je da kada ih čuvate na pravilan način, onda možete uživati u...
30. januar
Kako pravilno da konzumiramo sitan sir i kako da ga kombinujemo?Sitni sir je dosta popularan hranljivi proizvod. Pravi se od različitih vrsta mleka, s tim što je najrasprostraljeniji sitni sir od kravljeg mleka. On je odličan izvor proteina, otprilike 18-20 grama na 100 g u zavisnosti...
17. dec.
Kako sazreva sir?Proces sazrevanja sira je poslednja etapa njhove pripreme. Njemu prethodi sirenje, ceđenje i presovanje sireva, sečenje i soljenje. Prilikom njega se dobijaju najkomplikovanije promene u njegovim sastavnim delovima. Tokom...
17. jun
Da sačuvamo grožđe za zimuUkus svežeg grožđa se može osetiti i tokom cele zime, dovoljno je da sačuvate pravilno grožđe za hladne mesece. Potrebni su određeni uslovi da se ne bi stvorila buđ na zrnima....
25. maj
Kako sačuvati cveklu?Da biste sačuvali cveklu nekoliko meseci, prvo morate da je sortirate. Uklonite oštećene glavice cvekle - udarene i trule.
Koristite ih za pravljenje soka od cvekle ili salata jer se ne mogu čuvati....
24. nov.
Kako se pravi plavi sir?Plavi sir se smatra da je sasvim slučajno izmišljen, kada se jedan pastir sakrio u pećini, u hladovinu, da bi jeo. Izvadio svoj ručak - komad hleba i kocku ovčjeg sira. Prošla je devojka, koja ga je rasejala i on je...
28. jun
Kako se pravi topljeni sir?Da se napravi topljeni sir u kućnim uslovima je veoma jednostavno. Ovakav sir je znatno ukusniji od onog iz prodavnice i ne sadrži hemijske dodatke.
Napravljeni topljeni sir ima konzistenciju kao i kupovnog topljenog...
27. jun
Kako da sačuvamo pečurke?Ovo će zaustaviti dejstvo enzima, a na taj način ćete sačuvati njihov kvalitet i veoma je važno da ne propustite ovaj korak. Možete ih samo blanširati i nakon toga zamrznuti....
21. maj
Kako da sačuvamo šampinjone?Zbog toga je veoma važno da znamo kako da ih sačuvamo da budu sveži i u isto vreme ukusni....
29. mart
Kako da sačuvamo masline?Nezavisno od toga da li volite crne masline ili zelene masline, punjene ili drugu vrstu, uvek ćete sebi postaviti pitanje kako da sačuvate ovaj ukusni plod, ako ste kupili veću količinu....
20. feb.
Kako da sačuvamo pasulj?Pasulj (zreo pasulj) je među najstarijim biljkama poznatim čovečanstvu. Postoje dokazi, koje su otkrili arheolozi na Tajlandu, da su ljudi koristili pasulj u ishrani još oko 9750 godina pre Hrista. Pasulj je takođe bio rasprostranjen...
04. dec.
Njušatel (Neufchatel) sir - kako ga poslužitiTradicionalni Njušatel (Neufchatel) datira iz šestog veka i najstariji je sir u Francuskoj, napravljen od kravljeg mleka, često napravljen u obliku srca.
Sir Neufchatel je dobio ime po gradu Neufchatel-en-Brai u Normandiji...
10. feb.
Kako se pravi salamura za sirDa biste sačuvali sir na duži vremenski period, potrebno je da odstoji u salamuri na temperaturi oko 10 stepeni....
13. feb.
Kako da odsolite sir?Ako mnogo volite sir, ali ne treba da jedete slanu hranu, u ovom savetu ćemo vam reći kako možete da ga odsolite. Da biste odsolili sir, samo ga morate staviti u vodu na nekoliko sati ili jedan dan.
Možete ga staviti...
26. jul
Topljeni sir - šta treba da znamoMnogima omiljeni topljeni sir - toliko je mekan i ukusan da se bukvalno topi u ustima. Međutim, pitali ste se šta tačno predstavlja, šta sadrži topljeni sir. Nije manje interesantno da shvatite kako se pravi topljeni sir...
21. april
Mančego sir - šta treba da znamoDa li je moguće da jedan sir ima ukus makadamije, sa nijansama karamela, a njegov miris da podseća na pečenu jagnjetinu? A u isto vreme da bude pravi mlečni proizvod.
Opis se savršeno podudara sa španskim sirom Mančego...
16. okt.
Čime da zamenimo sir u ishraniSir je važan deo ishrane mnogih ljudi. Može da bude teško da se pronađu zdrave zamene sira, ale nije nemoguće! Kao dokaz za to navešćemo nekoliko zamena za sir koje treba da se probaju.
Evo koje su to:
Sir Neufchatel...
02. avgust