Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kako da zamrznete leblebije?Kako da zamrznete leblebije?
25. avgust
1
Evo načina kako da zamrznete leblebiju i da je koristite odmah, kada vam se jedu ćuftice od leblebije, janija sa leblebijom ili neko drugo jelo....
Kako da napravimo domaću jufkuKako da napravimo domaću jufku
14. jul
Već znate kako da napravite domaću jufku. Prijatno!...
Kako da napravimo domaći kravlji sirKako da napravimo domaći kravlji sir
13. januar
Cediljka sa domaćim sirom se pristiska nečim teškim, u nagnutoj tepsiji, podignuta nečim u jednom kraju kako bi se oblikovao kotur sira i da se dobro iscedi, tako stoji otprilike 12 sati....
Kako da sačuvamo sirKako da sačuvamo sir
06. mart
Tako se sir neće mrviti i sačuvaće se mnogo duže. Preslan sir se potapa u toplu vodu ili sveže mleko....
Kako da se odreknemo hlebaKako da se odreknemo hleba
30. januar
Čime zameniti beli hleb - integralni hleb - pažljivo pročitajte etiketu, pre nego što ga kupite, jer je veoma često samo reklama. Ovaj hleb sadrži vlakna, cink, gvožđe, vitamine E i grupu B....
Kako da sačuvamo grašak za zimuKako da sačuvamo grašak za zimu
21. sep.
U mahunarke spada povrće poput graška, pasulja, sočiva i kikirikija. Ono se veoma lako čuva, a postoji nekoliko načina za to. Grašak će najbolji biti kada se zamrzne. Pasulj i grašak, kada se oljušti, može da s eosuši...
Kako da sačuvamo tikvice za zimuKako da sačuvamo tikvice za zimu
17. jul
Nakon toga se iseku na veće krugove i sačuva se kora na krajevima....
Kako da se sačuvamo od toga da premesimo testo?Kako da se sačuvamo od toga da premesimo testo?
02. jul
Kvasac Bez obzira da li koristite suvi ili sveži kvasac, morate biti sigurni da je i dalje aktivan i da radi. Proces fermentacije je veoma važan!...
Kako da odaberemo kvalitetan hleb?Kako da odaberemo kvalitetan hleb?
24. april
Vrlo je malo domaćinstava sa naših prostora koja ne konzumiraju hleb. Obično je to beli hleb. Možda zbog toga što su u prošlosti samo siromašni ljudi jeli crni hleb....
Kako da napravimo mekani hlebKako da napravimo mekani hleb
08. jul
Čak i oni od nas koji drže neku dijetu i koji su izbacili hleb i proizvode od hleba iz svog menija, momentalno bi razmislili ukoliko bi osetili aromu sveže pečenog hleba....
Kako da ispečemo domaći hlebKako da ispečemo domaći hleb
24. jul
Ako volite da eksperimentišete u kuhinji, preporu‚ujemo da probate i druge naše recepte za hleb, upravo: - integralni hleb; - turski hleb; - slatki hleb; - kukuruzni hleb;...
Kako da sačuvate jabuke tokom zimeKako da sačuvate jabuke tokom zime
30. januar
Nažalost, ako ih ostavite u činiju sa voćem, jabuke će početi da gube svoju svežinu. Dobra vest je da kada ih čuvate na pravilan način, onda možete uživati u njima duže vreme....
Vrste kvasca za hleb. Kako da izaberemo?Vrste kvasca za hleb. Kako da izaberemo?
21. jun
Generalno, suvi kvasac za hleb se koristi manje u pečenju, u odnosu na sveži. Suvi kvasac se dobija putem degidratacije gljivica. Količine vlage u njima je 8 procenata....
Kako da pripremimo domaći ražani (crni) hleb?Kako da pripremimo domaći ražani (crni) hleb?
03. jun
Četvrtog dana je spreman i možete započeti pripremu testa za raženi hleb....
Kako da napravite mekani i vazdušasti hleb?Kako da napravite mekani i vazdušasti hleb?
19. okt.
Po mogućnosti birajte sveži, jer on pruža onu vazdušastu esenciju hleba koju svi vole. Drugi uslov je brašno. Njegov izbor je važan....
Kako da napravimo kiselo testo za hlebKako da napravimo kiselo testo za hleb
10. april
Neophodni sastojci: 2 kriške kvasnog hleba, 6-8 kašika integralnog brašna, 100-150 ml vode Način pripreme: U teglu se nacepkaju kriške kvasnog hleba....
Da sačuvamo grožđe za zimuDa sačuvamo grožđe za zimu
25. maj
Ukus svežeg grožđa se može osetiti i tokom cele zime, dovoljno je da sačuvate pravilno grožđe za hladne mesece. Potrebni su određeni uslovi da se ne bi stvorila buđ na zrnima....
Kako sačuvati cveklu?Kako sačuvati cveklu?
24. nov.
Da biste sačuvali cveklu nekoliko meseci, prvo morate da je sortirate. Uklonite oštećene glavice cvekle - udarene i trule. Koristite ih za pravljenje soka od cvekle ili salata jer se ne mogu čuvati....
Kako da paradajz sačuvamo svežim duže vreme?Kako da paradajz sačuvamo svežim duže vreme?
29. jul
Ako ste rešili da sami odgajate paradajz i ako ste odabrali sorte za salatu, onda će vam biti teško da sačuvate paradajz svežim duže vreme, ali ipak, uvek možete da ga konzervirate....
Evo kako da napravimo koristan Živi hleb (Seoski hleb od kiselog testa)Evo kako da napravimo koristan Živi hleb (Seoski hleb od kiselog testa)
12. januar
1
U prošlosti kada nije bilo kvasca, naše bake su mesile hleb sa kvasom i sa sodom za hleb. Danas kvasac čini hleb laganim, veštački naduvenim, a pravi hleb je težak....
Kako da bajati hleb bude ponovo svež i mekKako da bajati hleb bude ponovo svež i mek
19. mart
Uz poneki trik, možete lako povratiti svežinu bajatog hleba, a on takođe ponovo može biti i mek kao kupljeni. Jedan od načina jeste da hleb stavite u mikrotalasnu pećnicu....
Šta da skuvate od ostataka hleba?Šta da skuvate od ostataka hleba?
16. januar
1
Pita od starog hleba Hleb se iseče na srednje debele kriške i skine se korica. Stavite ih čvrsto jednu pored druge u nauljen pleh. Ako je hleb previše suv, može se natopiti svežim mlekom....
Kako da sačuvamo pečurke?Kako da sačuvamo pečurke?
21. maj
Ovo će zaustaviti dejstvo enzima, a na taj način ćete sačuvati njihov kvalitet i veoma je važno da ne propustite ovaj korak. Možete ih samo blanširati i nakon toga zamrznuti....
Kako da sačuvamo šampinjone?Kako da sačuvamo šampinjone?
29. mart
Zbog toga je veoma važno da znamo kako da ih sačuvamo da budu sveži i u isto vreme ukusni....
Kako da sačuvamo masline?Kako da sačuvamo masline?
20. feb.
Nezavisno od toga da li volite crne masline ili zelene masline, punjene ili drugu vrstu, uvek ćete sebi postaviti pitanje kako da sačuvate ovaj ukusni plod, ako ste kupili veću količinu....