Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kako da zamrznete leblebije?Evo načina kako da zamrznete leblebiju i da je koristite odmah, kada vam se jedu ćuftice od leblebije, janija sa leblebijom ili neko drugo jelo....
25. avgust
1
Kako da napravimo domaći kravlji sirCediljka sa domaćim sirom se pristiska nečim teškim, u nagnutoj tepsiji, podignuta nečim u jednom kraju kako bi se oblikovao kotur sira i da se dobro iscedi, tako stoji otprilike 12 sati....
13. januar
Kako da sačuvamo sirTako se sir neće mrviti i sačuvaće se mnogo duže.
Preslan sir se potapa u toplu vodu ili sveže mleko....
06. mart
Kako da se odreknemo hlebaČime zameniti beli hleb
- integralni hleb - pažljivo pročitajte etiketu, pre nego što ga kupite, jer je veoma često samo reklama. Ovaj hleb sadrži vlakna, cink, gvožđe, vitamine E i grupu B....
30. januar
Kako da sačuvamo grašak za zimuU mahunarke spada povrće poput graška, pasulja, sočiva i kikirikija. Ono se veoma lako čuva, a postoji nekoliko načina za to. Grašak će najbolji biti kada se zamrzne. Pasulj i grašak, kada se oljušti, može da s eosuši...
21. sep.
Kako da sačuvamo tikvice za zimuNakon toga se iseku na veće krugove i sačuva se kora na krajevima....
17. jul
Kako da se sačuvamo od toga da premesimo testo?Kvasac
Bez obzira da li koristite suvi ili sveži kvasac, morate biti sigurni da je i dalje aktivan i da radi. Proces fermentacije je veoma važan!...
02. jul
Kako da odaberemo kvalitetan hleb?Vrlo je malo domaćinstava sa naših prostora koja ne konzumiraju hleb. Obično je to beli hleb. Možda zbog toga što su u prošlosti samo siromašni ljudi jeli crni hleb....
24. april
Kako da napravimo mekani hlebČak i oni od nas koji drže neku dijetu i koji su izbacili hleb i proizvode od hleba iz svog menija, momentalno bi razmislili ukoliko bi osetili aromu sveže pečenog hleba....
08. jul
Kako da ispečemo domaći hlebAko volite da eksperimentišete u kuhinji, preporu‚ujemo da probate i druge naše recepte za hleb, upravo:
- integralni hleb;
- turski hleb;
- slatki hleb;
- kukuruzni hleb;...
24. jul
Kako da sačuvate jabuke tokom zimeNažalost, ako ih ostavite u činiju sa voćem, jabuke će početi da gube svoju svežinu. Dobra vest je da kada ih čuvate na pravilan način, onda možete uživati u njima duže vreme....
30. januar
Vrste kvasca za hleb. Kako da izaberemo?Generalno, suvi kvasac za hleb se koristi manje u pečenju, u odnosu na sveži. Suvi kvasac se dobija putem degidratacije gljivica. Količine vlage u njima je 8 procenata....
21. jun
Kako da pripremimo domaći ražani (crni) hleb?Četvrtog dana je spreman i možete započeti pripremu testa za raženi hleb....
03. jun
Kako da napravite mekani i vazdušasti hleb?Po mogućnosti birajte sveži, jer on pruža onu vazdušastu esenciju hleba koju svi vole.
Drugi uslov je brašno. Njegov izbor je važan....
19. okt.
Kako da napravimo kiselo testo za hlebNeophodni sastojci:
2 kriške kvasnog hleba, 6-8 kašika integralnog brašna, 100-150 ml vode
Način pripreme:
U teglu se nacepkaju kriške kvasnog hleba....
10. april
Da sačuvamo grožđe za zimuUkus svežeg grožđa se može osetiti i tokom cele zime, dovoljno je da sačuvate pravilno grožđe za hladne mesece. Potrebni su određeni uslovi da se ne bi stvorila buđ na zrnima....
25. maj
Kako sačuvati cveklu?Da biste sačuvali cveklu nekoliko meseci, prvo morate da je sortirate. Uklonite oštećene glavice cvekle - udarene i trule.
Koristite ih za pravljenje soka od cvekle ili salata jer se ne mogu čuvati....
24. nov.
Kako da paradajz sačuvamo svežim duže vreme?Ako ste rešili da sami odgajate paradajz i ako ste odabrali sorte za salatu, onda će vam biti teško da sačuvate paradajz svežim duže vreme, ali ipak, uvek možete da ga konzervirate....
29. jul
Evo kako da napravimo koristan Živi hleb (Seoski hleb od kiselog testa)U prošlosti kada nije bilo kvasca, naše bake su mesile hleb sa kvasom i sa sodom za hleb.
Danas kvasac čini hleb laganim, veštački naduvenim, a pravi hleb je težak....
12. januar
1
Kako da bajati hleb bude ponovo svež i mekUz poneki trik, možete lako povratiti svežinu bajatog hleba, a on takođe ponovo može biti i mek kao kupljeni.
Jedan od načina jeste da hleb stavite u mikrotalasnu pećnicu....
19. mart
Šta da skuvate od ostataka hleba?Pita od starog hleba
Hleb se iseče na srednje debele kriške i skine se korica. Stavite ih čvrsto jednu pored druge u nauljen pleh. Ako je hleb previše suv, može se natopiti svežim mlekom....
16. januar
1
Kako da sačuvamo pečurke?Ovo će zaustaviti dejstvo enzima, a na taj način ćete sačuvati njihov kvalitet i veoma je važno da ne propustite ovaj korak. Možete ih samo blanširati i nakon toga zamrznuti....
21. maj
Kako da sačuvamo šampinjone?Zbog toga je veoma važno da znamo kako da ih sačuvamo da budu sveži i u isto vreme ukusni....
29. mart
Kako da sačuvamo masline?Nezavisno od toga da li volite crne masline ili zelene masline, punjene ili drugu vrstu, uvek ćete sebi postaviti pitanje kako da sačuvate ovaj ukusni plod, ako ste kupili veću količinu....
20. feb.