Facebook
Omiljeno
Pinterest
Kako da zamrznete leblebije?Evo načina kako da zamrznete leblebiju i da je koristite odmah, kada vam se jedu ćuftice od leblebije, janija sa leblebijom ili neko drugo jelo....
Kako da napravimo domaći kravlji sirCediljka sa domaćim sirom se pristiska nečim teškim, u nagnutoj tepsiji, podignuta nečim u jednom kraju kako bi se oblikovao kotur sira i da se dobro iscedi, tako stoji otprilike 12 sati....
Kako da se hranimo sa protezom?Proteza je jedan dobar instrument za poboljšavanje osmeha i korekciju vilice. Naravno, o njima posebno treba voditi računa, kao i o samim zubima. Posebna pažnja se obraća na hranu koju koju uzimate.
Ukoliko se proteze...
Kako da se hranimo kod dijarejeBeli pirinač i krompir pire
Govorimo o komfortnoj hrani! Zahvaljujući niskom sadržaju vlakana i visokom sadržaju skroba on se lako upija od strane stomačno-crevnog trakta....
Kako da se hranimo kod kolitisa?Kolitis je zapaljenje unutrašnje sluzokože debelog creva. Razlozi za njegovo pojavljivanje su različite prirode. Intestinalne bakterije, dugotrajna upotreba antibiotika, disbakterioza, nepravilna ishrana i bolesti organa...
Kako da se hranimo kod anemije?Osnove pravilne ishrane kod anemije
Glavni izvori gvožđa u hrani su govedina i džigerica. Dobro ih je imati u hrani 2-3 puta nedeljno. U ostalom vremenu preporučuju se ptice, riba, morski plodovi....
Kako da se hranimo nakon gripa i prehlade?Lečenje gripa i prehlade uglavnom uspeva konzumacijom raznih medikamenata, koji se uspešno bore sa visokom temperaturom, glavoboljom, bolovima u mišićima, kašljem i drugim tipičnim simptomima.
Unos vitamina...
Kako da se hranimo kod pojačane kiseline u želucu?Žgaravica ili gorušica (pojačano lučenje kiseline u želucu) je nešto što su mnogi ljudi iskusili nakon jela. Ovo je neprijatan osećaj vezan za digestivni sistem, koji se izražava u vraćanju slanog i kiselog sadržaja želuca...
Kako da se hranimo zdravo i jeftino tokom letaKako da se inače hranimo prema njihovim preporukama, budući da je mnogo korisnih namirnica sa visokom cenom? Pokazuje se da i to može da se desi ako dobro planiramo obroke i kupujemo razumno....
Đuveč Prste da poližešIsecite meso na kockice i propržite. Dodajte luk, isečen na rebarca i šargarepu na kolutiće.
Dodajte krompire, paradajz, začinei vino. Nakon što malo vri, dodajte iseckano suvo meso i masline.
U đuvečaru sipajte malo...
Kokos rolat da keksomNapomena: Možete rolat dodatno da glazirate po želji, predlog je da otopite 100 gr. čokolade sa 1 s.k. arome pomorandže.
Kokos rolat da keksom je gotov!...
Trouglovi prste da poližešPrethodno skuvamo sirup od šećera i vode i ostavljamo da se ohladi.
Trouglove prelivamo u pelehu i ostavljamo 3-4 sata da upiju sirup, posle jedemo sa užitkom. Neka vam je slatko!...
Znaci da se nezdravo hraniteČesto smo skloni da mislimo, da ako jedemo nekoliko puta dnevno, da imamo kvalitetan i zdrav jelovnik. Međutim, treba imati u vidu da češći obroci ne podrazumevaju zdravu ishranu i trebalo bi više voditi računa o tome da...
Čokoladni čizkejk da Oreo keksićimaDa napravite koru: U procesoru za hranu zdrobite Oreo kolačiće u fine mrvice. Dodajte rastopljeni maslac i mešajte dok se ne sjedine. Pritisnite keks na dno posude prečnika 20 cm. Stavite u frizider dok pravite fil....
Kako se prave perlice šećera?Recept Lusi Evtimove je sa dodatkom brašna, tačnije: Na 3 supene kašike šećera se dodaje 1 supena kašika brašna, meša se dok se ne dobije pasta, tako da se drži u ruci, da bude lepljiv, prebacuje se na papir za pečenje i...
Kako da se otarasimo gasova?Ranije ili kasnije svako se suočava sa gasovima. Ponekad jednostavno prolaze, drugi put stanje je izuzetno bolno. Toliko bolno da praktički ne dozvoljava da se vrše bilo kakve svakodnevne aktivnosti. Bol je oštar, osećamo...
Kako da se odreknemo hlebaMozak dobija signal za sitost, ali nakon određenog vremena čovek ponovo želi da jede, s obzirom da organizam brzo usvaja ugljene hidrate....
Kako da se oslobodimo nitrata?Zahvaljujući njima možemo odrediti koliko se nitrata sarži u našoj hrani.
4. Nemojte konzumirati voće i povrće koje je stajalo, nego sveže, oljuštite ga i potopite ih dobro u vodu.
5....