Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kako da zamrznete leblebije?Kako da zamrznete leblebije?
25. avgust
1
Evo načina kako da zamrznete leblebiju i da je koristite odmah, kada vam se jedu ćuftice od leblebije, janija sa leblebijom ili neko drugo jelo....
Kako da napravimo domaću jufkuKako da napravimo domaću jufku
14. jul
Već znate kako da napravite domaću jufku. Prijatno!...
Kako da napravimo domaći kravlji sirKako da napravimo domaći kravlji sir
13. januar
Cediljka sa domaćim sirom se pristiska nečim teškim, u nagnutoj tepsiji, podignuta nečim u jednom kraju kako bi se oblikovao kotur sira i da se dobro iscedi, tako stoji otprilike 12 sati....
Kako se prave perlice šećera?Kako se prave perlice šećera?
10. nov.
Recept Lusi Evtimove je sa dodatkom brašna, tačnije: Na 3 supene kašike šećera se dodaje 1 supena kašika brašna, meša se dok se ne dobije pasta, tako da se drži u ruci, da bude lepljiv, prebacuje se na papir za pečenje i...
Kako da nam se ne lepi pirinačKako da nam se ne lepi pirinač
18. feb.
Vode, kao što znate, treba da bude tri puta više nego pirinča - na 1 šolju pirinča se stavlja 3 šolje vode. 3. Nakon što se pirinač malo izdinstao, počnite da dodajete vodu, ali ne sve odjednom....
Kako da blanširamo pirinač?Kako da blanširamo pirinač?
23. januar
Od blanširanog pirinča možete napraviti ukusnu svinjetinu sa pirinčem, pirinač sa povrćem, tikvice sa pirinčem, pa čak i kuglice od pirinča....
Kako se kuva lep pirinačKako se kuva lep pirinač
10. feb.
Iako većina od nas već zna kako da se izbori sa raznim vrstama pirinča (beli pirinač, pirinač za suši, blanširani pirinač, crni pirinač itd.), mnogi ljudi koji su "došljaci" u kuhinji nailaze na poteškoće upravo sa njim...
Kako da kuvamo smeđi pirinačKako da kuvamo smeđi pirinač
21. sep.
Nakon toga, smeđi pirinač se ostavlja na još 12 minuta, začini se maslacem i servira se kao ukusan garnirung. Italijanski način pripreme smeđeg pirinča je malo drugačiji....
Kako da skuvamo savršen pirinačKako da skuvamo savršen pirinač
30. april
Isperite i natopite Isperite pirinač nekoliko puta u hladnoj vodi. Dva su razloga za ispiranje pirinča. Neke od fabrika koje proizvode pirinač stavljaju talk kao pomoćno sredstvo pri mlevenju....
Pastrmka na roštilju sa marinadom - kako se pripremaPastrmka na roštilju sa marinadom - kako se priprema
07. avgust
Ako ne kuvate prvi put i već znate kako da kuvate meso na vatri, dajte slobodu eksperimentima - nove marinade i začini će vam pomoći da diverzifikujete ukuse....
Kako da popravimo presečeni majonez?Kako da popravimo presečeni majonez?
16. mart
Presečeni majonez se može popraviti na sledeće načine: - U jedan kraj posude sipamo nekoliko kapljica vode....
Kako da popravimo presoljeni pasulj?Kako da popravimo presoljeni pasulj?
12. avgust
Druga mogućnost je da u šerpu sa presoljenim pasuljem ubacite jednu krišku dobro prepečenog hleba. Odaberite jedan od ova dva načina, koji vam se više sviđe, ali nikako nemojte da jedete presoljeno jelo....
Kako da popravimo presoljeni pasulj?Kako da popravimo presoljeni pasulj?
18. mart
U šerpu sa presoljenim pasuljem možete da stavite i sirovi pirinač na 5-10 minuta. Uzmite čistu pamučnu krpu, stavite pirinač u nju, pa sve stavite u pasulj....
Proverene metode kako da spasete presoljeno jeloProverene metode kako da spasete presoljeno jelo
27. sep.
1
Operite lepo pola šolje pirinča i dodajte u jelo, pirinač možete zameniti sa šoljom za kafu svežeg mleka....
Kako da popravimo presoljeno jelo?Kako da popravimo presoljeno jelo?
10. januar
1
Pitanje koje svi sebi postavljaju je kako da popravimo presoljeno jelo i da nam nakon toga bude ukusno....
Kako da napravite ukusan prženi pirinač?Kako da napravite ukusan prženi pirinač?
23. maj
Kako da pržite pirinač Prženje pirinča se odvija u jako zagrejanoj masnoći, uz mešanje, dok ne poprimi staklast izgled....
Kako da popravimo presoljeni kiseli kupus?Kako da popravimo presoljeni kiseli kupus?
20. mart
Da biste popravili preslani kiseli kupus, potrebno vam je oko 1,5-2 kg šargarepe i zelenog paradajza. Izbušite ih viljuškom ili štapićem za ražnjć i dodajte ih u kupus. Tako će upiti višak soli....
Da li se deblja od pirinča?Da li se deblja od pirinča?
21. dec.
Beli pirinač ima proteine koji se lako vari, ali smeđi pirinač ima deterdžente koji uništavaju štetne proteine koji ulaze u telo....
Kako da se otarasimo gasova?Kako da se otarasimo gasova?
10. april
Osim klasičnih lekova koji obećavaju da će se stanje brzo i lako popraviti, možete i kod kuće da preduzmete mere. Ponekad jedina stvar koju treba da uradite jeste da odete u toalet....
Kako da se odreknemo hlebaKako da se odreknemo hleba
30. januar
Ljudi su naučili da obrađuju pirinač, brašno i šećer. Počela je aktivna proizvodnja pekarskih i slatkih proizvoda. Slatka peciva, hleb i beli pirinač su brzi ugljeni hidrati....
Kako da se oslobodimo nitrata?Kako da se oslobodimo nitrata?
16. jul
Nitrati su soli azotne kiseline. Obično su beli i bezbojni, prašaste kristalne supstance koje se dobro rastvaraju u vodu. Nitrati se masovno koriste u mnogim industrijama - u poljoprivredi kao visoko efektivna đubriva...
Kako da se oslobodimo refluksaKako da se oslobodimo refluksa
13. jul
Milioni ljudi pare od problema sa kiselinom. Kada su oni sporadični, često nije potrebno lečenje. Međutim, ako patite od gastroezofagialne refluksne bolesti, lečenje je potrebno, zato što konstantno lučenje velike doze...
Pirinač u čašiPirinač u čaši
01. mart
Zapržimo u maslacu iseckan luk, šargarepu, suvo grožđe i pirinač. Sipamo bujon u začinjavamo solju i biberom. Čim se pirinač skuva, dodajemo narendan sir i šunku, isečenu na kocke....
Kako da se hranimo sa protezom?Kako da se hranimo sa protezom?
21. dec.
Proteza je jedan dobar instrument za poboljšavanje osmeha i korekciju vilice. Naravno, o njima posebno treba voditi računa, kao i o samim zubima. Posebna pažnja se obraća na hranu koju koju uzimate. Ukoliko se proteze...
Kako da se hranimo kod dijarejeKako da se hranimo kod dijareje
20. maj
Jedite pirinač i krompir u jednakim delovima, ali bez maslaca ili drugih masti, zato što to može iritrati vaš sistem i da doprinosi grčevima u crevima. 3....