Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kako da zamrznete leblebije?Evo načina kako da zamrznete leblebiju i da je koristite odmah, kada vam se jedu ćuftice od leblebije, janija sa leblebijom ili neko drugo jelo....
25. avgust
1
Kako da napravimo domaću jufkuPecite je u prethodno zagrejanoj rerni na 190 °C dok ne postane zlatasta.
Već znate kako da napravite domaću jufku.
Prijatno!...
14. jul
Kako da napravimo karamel bez greškeZnajte da kad jednom zagori, karamel ne može da bude spašen i treba da počnete celu proceduru od početka.
Ako se u karamelu formira mnogo grumuljica ili je zrnast, ne brinite se....
17. mart
Krem-karamelTemperatura ne treba da bude jaka i voda ne treba da kipi, zato što krem karamel postaje rupičast. Ako je potrebno, za vreme pečenja se može dodati još vode u pleh.
Servirajte krem karamel hladan i okrenut u tanjiru....
24. feb.
Kada i kako da beremo koprivuJoš početkom proleća kopriva pušta svoje listove. Možete je naći svuda - po parkovima, dvorištu, planini, tamo gde ništa drugo ne može da raste. Ona nema pretencije za teren, samostalna je i izdržljiva. Nekada je bila...
24. sep.
Kada i kako da pijemo propolis?Gotov proizvod se čuva u frižideru.
Propolis se uzima dva puta dnevno posle jela, razblažujući jednu supenu kašiku u 200 g mleka ili tople vode....
27. jun
Japanski krem karamelRasporedite krem karamel u čaše.
Stavite ih pleh, pun vodom. Pecite na pari na 160 stepeni oko sat vremena.
Izvadite, ostavite da se ohladi i serivrajte hladan japanski krem karamel....
29. maj
Krem karamel AmaretoOstavlja se da se ohladi i stavljaju se u frižider na nekoliko sati da očvrsne struktura.
Krem karamel sa Amareto se odvoji nožem od zidova kalupa i okreće se u tanjir....
19. maj
Katalonski krem karamelDodajte skrob i ponovo mešajte da se ne bi pojavile grudvice. Kada bude gotovo, sipajte u posebne čašice i stavite u frižider.
Kada servirate katalonski krem karamel, pospite šećerom i zagrejte dok se ne karamelizuje....
14. april
Specijalni krem karamelKrem karamel ja gotov, kada se blago stvrdne. Probajte čačkalicom ili viljuškom.
4. Nakon što izvadite iz rerne ostavite da se ohladi i stavite u frižider na 3-4 sata tako će se još stegnuti.
5....
20. feb.
Argentinski krem karamelTo je desert koji se sastoji od dve komponente - krem i karamel.
Krem karamel može biti različitih ukusa. Možete uživati i u drugim mirisima kao što je kada, čokolada, kakao itd....
29. januar
Neodljivi krem karamelPečemo u umernoj rerni na 180 stepeni, voda ne treba da provri.
Krem karamel serviramo okrenut na hladnu tacnu!...
14. jul
Drugačiji krem karamelPaziti da voda u posudi ne provri, a ukoliko do toga dođe, dodati malo hladne vode.
Ohlađeni krem karamel okrenuti u odgovarajuću posudu....
15. avgust
Domaći krem karamelStavite pleh u rernu i pecite na pari dok ne bude gotovo. Ohladite pre serviranja....
22. maj
Jednostavan krem karamelU lončić se stavlja malo šećera i meša se da ne zagori.
U pleh se ređaju posudice za krem karamel i stavlja se malo karamela, nakon toga se dodaje po kutlača smese za krem karamel....
16. maj
Najukusniji krem-karamelPečete na pari na temperaturi od 140 stepeni dok ne bude gotovo, ili oko jedan sat. Gotov krem-karamel ostavite da se ohladi.
Okrenite na tanjir i servirajte....
10. mart
Lažni krem karamelPre sam pravila sa 6 jaja, ali svaki put ne mogu da nađem jaja i sada ga pravim sa brašnom - deca mnogo vole krem karamel....
13. okt.
Keto krem karamelSipamo u vatrostalne posudice i pečemo krem karamel na pari otprilike 40 minuta (dok ne bude gotovo ili dok se ne zgusti).
Keto krem karamel je gotov....
03. mart
Savršeni krem karamelImajte u vidu da čak i kada se skloni sa ringle, karamel nastavlja da vri i da postaje tamnije boje i prema tome ima gorak ukus.
Vrući ćilibarni karamel pažljivo raspoređujemo po dnu kalupa otpornih na toplotu....
02. mart
Gladak krem karamelSada već priremate karamel, šećer i vodu stavite na vatru i mešajte da ne zagori.
Kad karamel bude gotov, rasporedite ga u posudice, ali nemojte zaboraviti da pre toga voda u plehu treba da bude topla....
02. april