Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kako da zamrznete leblebije?Kako da zamrznete leblebije?
25. avgust
1
Evo načina kako da zamrznete leblebiju i da je koristite odmah, kada vam se jedu ćuftice od leblebije, janija sa leblebijom ili neko drugo jelo....
Kapama od divljeg zecaKapama od divljeg zeca
19. okt.
Ostavite jelo da se kuva na tihoj vatri....
Kako da napravimo domaću jufkuKako da napravimo domaću jufku
14. jul
Već znate kako da napravite domaću jufku. Prijatno!...
Kako da napravimo domaći kravlji sirKako da napravimo domaći kravlji sir
13. januar
Cediljka sa domaćim sirom se pristiska nečim teškim, u nagnutoj tepsiji, podignuta nečim u jednom kraju kako bi se oblikovao kotur sira i da se dobro iscedi, tako stoji otprilike 12 sati....
Musaka od divljeg zeca sa makaronamaMusaka od divljeg zeca sa makaronama
18. okt.
Musaka od divljeg zeca sa makaronama je spremna....
Ćuftice od divljeg zeca u paradajz sosuĆuftice od divljeg zeca u paradajz sosu
13. januar
Ćuftice od divljeg zeca u paradajz sosu se ukrašavaju ostalim listićima bosiljka! Neka vam je slatko!...
Kako da skuvamo brancinaKako da skuvamo brancina
16. feb.
Brancin je veoma ukusna riba, posebno ako se pravi tako da vaši gosti poližu prste i da zažele dodatnu porciju. Postoji na stotine recepata za pripremanje brancina od kojih ćeme ovde predstaviti 2 od njih, a ostale...
Kako da pripremimo mekanog zecaKako da pripremimo mekanog zeca
17. jul
Ako niste uspeli da pronađete domaćeg zeca ili kunića, dobro je da divljeg zeca potopite u marinadu, u koju ste osim vode, stavili so, sirće i začine po izboru....
Kako pravilno da skuvamo špagete?Kako pravilno da skuvamo špagete?
19. maj
Kada znate kako da pravilno skuvate špagete, preporučujemo da probate neki od naših recepata za: - špagete Bolonjeze; - špagete Karbonara; - špagete sa pečurkama; - ili špagete sa piletom;...
Kako da skuvamo savršen pirinačKako da skuvamo savršen pirinač
30. april
Nemojte misliti da je nemoguće da skuvate mekani beli pirinač, zrna koja su odvojena jedno od drugog, i ne liče na kašu....
Kako da skuvate jezik?Kako da skuvate jezik?
22. sep.
Kada je već skuvan, ogulite kožu i jezik je spreman za pripremu po izabranom receptu. Izabrali smo recept za punjeni teleći jezik. Ima dosta pripreme, ali rezultat je zaista ukusno jelo....
Kako da pravilno pečemo divljačKako da pravilno pečemo divljač
08. feb.
Ukoliko želite da skuvate meso divljači u đuveču, takođe nećete pogrešiti. Većina lovaca smatra da meso divljih svinja postaje najukusnije upravo na ovaj način....
Kako da sušimo divlju nanu?Kako da sušimo divlju nanu?
05. okt.
Malo poznata činjenica je da divlja nana uspešno čuva sirovo sveže mleko da ne prokisne kada se stavi u njega. Sušenje divlje nane nije težak zadatak. Začin je potreban u svakoj kući u svako vreme....
Kako da skuvamo jaja da budu čitava, da nijedno ne pukneKako da skuvamo jaja da budu čitava, da nijedno ne pukne
08. jul
Ukoliko volite dobro skuvana jaja, izvadite ih iz vode nakon 5-7 minuta. Dobro skuvano jaja je ono kod kojeg je žumance delimično tečno u samom centru i trvrđe po krajevima, a belance u potpunosti tvrdo....
Kako da skuvate pšenicu i speltu?Kako da skuvate pšenicu i speltu?
07. mart
Pšenica podrazumeva cela i neobrađena zrna, koja sadrže sva 3 sloja uključujući i spoljašnji sloj (mekinje), klicu i unutrašnji deo (endosperm). Spelta spada u najdrevnije vrste žitarice. Pšenica, odnosno spelta...
Kako da na pravilan način skuvate heljduKako da na pravilan način skuvate heljdu
13. mart
- Kada skuvate heljdu, sklonite je sa vatre, ali nemojte dizati poklopac, već preko njega stavite peškir i neka tako dostoji 15 minuta....
Kako sa skuvamo domaćeg petlaKako sa skuvamo domaćeg petla
14. okt.
Kako da skuvamo petla sa pivom Petao se slaže dobro i uz pivo. Ovo jelo je pogodno za zimske mesece....
Šta da skuvamo za večeruŠta da skuvamo za večeru
04. mart
Skuva se krompir, oljušte se i iseku na sitno....
Šta da skuvamo za 5 minuta?Šta da skuvamo za 5 minuta?
30. jun
Ali kada se osećamo bukvalno „slomljeno“, dobro je da znamo šta bismo mogli da skuvamo za najviše 5 minuta. Evo nekoliko ideja....
Kako da skuvamo kukuruz?Kako da skuvamo kukuruz?
22. januar
Može se koristiti i za direktnu konzumaciju - samo je potrebno skuvati kukuruz, da se posoli i spreman je. Kuvanje kukuruza je veoma važan deo njegove pripreme....
Kako da skuvamo leblebije?Kako da skuvamo leblebije?
05. okt.
Leblebije pripadaju porodici mahunarki, i kao ostale mahunarke, one se kuvaju najbolje nakon što se prethodno potope u vodi. Ako propustite njihovo potapanje u hladnu vodu, rizikujete da zbog toga dobijete neprijatne gasove...
Kako da skuvamo pile?Kako da skuvamo pile?
24. april
Pile može da bude kuvano celo, ili podeljeno na porcije. Osim toga ono može da se kuva u običnoj šerpi ili u ekspres loncu, što bi značajno skratilo vreme kulinarske obrade. Ako ste odlučili da kuvate celo pile, treba...
Kako skuvati uskršnja jaja?Kako skuvati uskršnja jaja?
17. feb.
Kada se skuvaju, stavite ih pod mlaz hladne vode 1 - 2 minuta, dok se ne ohlade. Minuti Zdrava i ukusna uskršnja jaja se kuvaju tačno 8 minuta, ni minut manje, ni minut više....
Šta da skuvam sa paprikama?Šta da skuvam sa paprikama?
27. avgust
Paprike su zdrave, pune vitamina i dobro su došle na letnju trpezu, a i ne samo na nju. Iako potiču iz Amerike, hrskave paprike su svojstvene za mediteranska jela i savršeno se kombinuju sa drugim sezonskim osnovnim proizvodima...
Supa od zecaSupa od zeca
02. april
Glavu, srce i rebra od zeca prelijte hladnom vodom i stavite da se skuvaju. Kada provri dodajte so po ukusu, isečene luk, celer, korene peršuna, šargarepe i zrna bibera....