Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kako da zamrznete leblebije?Kako da zamrznete leblebije?
25. avgust
1
Evo načina kako da zamrznete leblebiju i da je koristite odmah, kada vam se jedu ćuftice od leblebije, janija sa leblebijom ili neko drugo jelo....
Kako da napravimo domaću jufkuKako da napravimo domaću jufku
14. jul
Već znate kako da napravite domaću jufku. Prijatno!...
Kako da napravimo domaći kravlji sirKako da napravimo domaći kravlji sir
13. januar
Cediljka sa domaćim sirom se pristiska nečim teškim, u nagnutoj tepsiji, podignuta nečim u jednom kraju kako bi se oblikovao kotur sira i da se dobro iscedi, tako stoji otprilike 12 sati....
Kako da skuvamo brancinaKako da skuvamo brancina
16. feb.
Brancin je veoma ukusna riba, posebno ako se pravi tako da vaši gosti poližu prste i da zažele dodatnu porciju. Postoji na stotine recepata za pripremanje brancina od kojih ćeme ovde predstaviti 2 od njih, a ostale...
Kako da napravimo savršen ganašKako da napravimo savršen ganaš
03. sep.
Ganaš je možda najukusniji nadev, s kojim možete da napravite torte i čokoladne kolače koje poželite. Pored toga što je pogodan za punjenje, on takođe može da posluži i kao osnova za manje kolače kao što su tartufi ili...
Kako da napravimo savršen topingKako da napravimo savršen toping
07. april
Kada govorimo o topingu uglavnom mislimo na one proizvode koji se prodaju u obližnjoj poslastičarnici, kojima volimo da prelijemo odabrani sladoled ili drugi desert od sladoleda. Međutim, istina je da toping može...
Kako da blanširamo pirinač?Kako da blanširamo pirinač?
23. januar
Od blanširanog pirinča možete napraviti ukusnu svinjetinu sa pirinčem, pirinač sa povrćem, tikvice sa pirinčem, pa čak i kuglice od pirinča....
Kako da skuvamo divljeg zecaKako da skuvamo divljeg zeca
11. januar
Kada je već ukiseljen, dolazi vreme da ga skuvamo....
Kako pravilno da skuvamo špagete?Kako pravilno da skuvamo špagete?
19. maj
Kada znate kako da pravilno skuvate špagete, preporučujemo da probate neki od naših recepata za: - špagete Bolonjeze; - špagete Karbonara; - špagete sa pečurkama; - ili špagete sa piletom;...
Kako da napravimo savršene ćufticeKako da napravimo savršene ćuftice
08. maj
Velika ćufta, napravljeno sopstvenim rukama, aromatično i vrelo, zauvek ostaje simbol toplog doma. Nema odrasle osobe ili deteta, osim ako nisu zakleti vegetarijanci, koji mogu mirno odoleti mogućnosti da probaju tek...
Kako da napravite savršeni frape?Kako da napravite savršeni frape?
27. okt.
Nema sumnje, samo savršeni frape može biti zamena ljubiteljima kafe tokom dugih vrelih letnjih dana i ne samo tada....
Kako da spremite savršenu jagnjetinuKako da spremite savršenu jagnjetinu
20. feb.
Najvažnija karakteristika kod izbora jagnjetine je da nađete meso od mlade životinje i ako je moguće da bude ženskog pola. Najbolje je meso jagnjeta od 4 meseca (težine oko 20 kg). Ono je već počelo da se hrani travom i...
Kako da kuvamo smeđi pirinačKako da kuvamo smeđi pirinač
21. sep.
Proces se ponavlja još jednom dok se pirinač u potpunosti ne skuva, ovo je tajna ukusnog italijanskog rižota....
Kako da skuvate jezik?Kako da skuvate jezik?
22. sep.
Kada je već skuvan, ogulite kožu i jezik je spreman za pripremu po izabranom receptu. Izabrali smo recept za punjeni teleći jezik. Ima dosta pripreme, ali rezultat je zaista ukusno jelo....
Evo kako da napravite savršeni PatišpanjEvo kako da napravite savršeni Patišpanj
01. mart
Srećom, priprema savršenog patišpanj testa je užasno jednostavna - sve dok se pridržavate recepta i koristite tepsije odgovarajućih dimenzija....
Kako da pripremimo savršeni Ribaj stekKako da pripremimo savršeni Ribaj stek
07. jul
Ali kako da prirpemimo savršeni Ribaj stek? Pre nego što počnete da kuvate, začinite ga dobro. Uradite to samo sa solju i biberom - ništa drugo!...
Kako da napravite ukusan prženi pirinač?Kako da napravite ukusan prženi pirinač?
23. maj
Pogledajte takođe: - Trikovi za savršeno kuvani pirinač; - Kako kuvati pirinač prema naučnicima; - Začini za pirinač....
Kako da skuvamo jaja da budu čitava, da nijedno ne pukneKako da skuvamo jaja da budu čitava, da nijedno ne pukne
08. jul
Savršeno meko kuvano jaja treba da ima tvrdo belance i tečno žumance. Budite veoma pažljivo kada vadite jaja iz vode. Koristite kašiku kako biste izvadili svako jaje kako viste izbegli pucanje....
Kako da skuvamo pirinač al denteKako da skuvamo pirinač al dente
26. feb.
Da bismo skuvali pirinač al dente prvo treba da budemo sigurni da konkretan recept koji smo izabrali to dozvoljava ili je u njemu izričito pomenut kao preporuka i zahtev....
Kako da nam se ne lepi pirinačKako da nam se ne lepi pirinač
18. feb.
Vode, kao što znate, treba da bude tri puta više nego pirinča - na 1 šolju pirinča se stavlja 3 šolje vode. 3. Nakon što se pirinač malo izdinstao, počnite da dodajete vodu, ali ne sve odjednom....
Kako da skuvate pšenicu i speltu?Kako da skuvate pšenicu i speltu?
07. mart
Pšenica podrazumeva cela i neobrađena zrna, koja sadrže sva 3 sloja uključujući i spoljašnji sloj (mekinje), klicu i unutrašnji deo (endosperm). Spelta spada u najdrevnije vrste žitarice. Pšenica, odnosno spelta...
Nekoliko trikova za savršeno spremljen pirinačNekoliko trikova za savršeno spremljen pirinač
02. avgust
Kratki pirinač je mnogo mekan i lepljiv, on je savršen za suši i druga jela od pirinča koja treba da sačuvaju svoj oblik....
Pirinač u čašiPirinač u čaši
01. mart
Zapržimo u maslacu iseckan luk, šargarepu, suvo grožđe i pirinač. Sipamo bujon u začinjavamo solju i biberom. Čim se pirinač skuva, dodajemo narendan sir i šunku, isečenu na kocke....
Kako da na pravilan način skuvate heljduKako da na pravilan način skuvate heljdu
13. mart
- Kada skuvate heljdu, sklonite je sa vatre, ali nemojte dizati poklopac, već preko njega stavite peškir i neka tako dostoji 15 minuta....
Kako sa skuvamo domaćeg petlaKako sa skuvamo domaćeg petla
14. okt.
Gotov petao služi se uz testeninu, pirinač ili krompir. Skuvanu testeninu rasporedite u posude sa malo bujona ili tople vode, na vrh stavite meso petla, prelijte vinskim sosom i pecite na 200 stepeni 20 minuta....