Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kako da zamrznete leblebije?Evo načina kako da zamrznete leblebiju i da je koristite odmah, kada vam se jedu ćuftice od leblebije, janija sa leblebijom ili neko drugo jelo....
25. avgust
1
Kako da napravimo domaći kravlji sirCediljka sa domaćim sirom se pristiska nečim teškim, u nagnutoj tepsiji, podignuta nečim u jednom kraju kako bi se oblikovao kotur sira i da se dobro iscedi, tako stoji otprilike 12 sati....
13. januar
Kako da skuvamo brancinaBrancin je veoma ukusna riba, posebno ako se pravi tako da vaši gosti poližu prste i da zažele dodatnu porciju.
Postoji na stotine recepata za pripremanje brancina od kojih ćeme ovde predstaviti 2 od njih, a ostale...
16. feb.
Kako da napravimo savršen ganašGanaš je možda najukusniji nadev, s kojim možete da napravite torte i čokoladne kolače koje poželite. Pored toga što je pogodan za punjenje, on takođe može da posluži i kao osnova za manje kolače kao što su tartufi ili...
03. sep.
Kako da napravimo savršen topingKada govorimo o topingu uglavnom mislimo na one proizvode koji se prodaju u obližnjoj poslastičarnici, kojima volimo da prelijemo odabrani sladoled ili drugi desert od sladoleda.
Međutim, istina je da toping može...
07. april
Kako da blanširamo pirinač?Od blanširanog pirinča možete napraviti ukusnu svinjetinu sa pirinčem, pirinač sa povrćem, tikvice sa pirinčem, pa čak i kuglice od pirinča....
23. januar
Kako pravilno da skuvamo špagete?Kada znate kako da pravilno skuvate špagete, preporučujemo da probate neki od naših recepata za:
- špagete Bolonjeze;
- špagete Karbonara;
- špagete sa pečurkama;
- ili špagete sa piletom;...
19. maj
Kako da napravimo savršene ćufticeVelika ćufta, napravljeno sopstvenim rukama, aromatično i vrelo, zauvek ostaje simbol toplog doma. Nema odrasle osobe ili deteta, osim ako nisu zakleti vegetarijanci, koji mogu mirno odoleti mogućnosti da probaju tek...
08. maj
Kako da napravite savršeni frape?Nema sumnje, samo savršeni frape može biti zamena ljubiteljima kafe tokom dugih vrelih letnjih dana i ne samo tada....
27. okt.
Kako da spremite savršenu jagnjetinuNajvažnija karakteristika kod izbora jagnjetine je da nađete meso od mlade životinje i ako je moguće da bude ženskog pola. Najbolje je meso jagnjeta od 4 meseca (težine oko 20 kg). Ono je već počelo da se hrani travom i...
20. feb.
Kako da kuvamo smeđi pirinačProces se ponavlja još jednom dok se pirinač u potpunosti ne skuva, ovo je tajna ukusnog italijanskog rižota....
21. sep.
Kako da skuvate jezik?Kada je već skuvan, ogulite kožu i jezik je spreman za pripremu po izabranom receptu. Izabrali smo recept za punjeni teleći jezik. Ima dosta pripreme, ali rezultat je zaista ukusno jelo....
22. sep.
Evo kako da napravite savršeni PatišpanjSrećom, priprema savršenog patišpanj testa je užasno jednostavna - sve dok se pridržavate recepta i koristite tepsije odgovarajućih dimenzija....
01. mart
Kako da pripremimo savršeni Ribaj stekAli kako da prirpemimo savršeni Ribaj stek?
Pre nego što počnete da kuvate, začinite ga dobro. Uradite to samo sa solju i biberom - ništa drugo!...
07. jul
Kako da napravite ukusan prženi pirinač?Pogledajte takođe:
- Trikovi za savršeno kuvani pirinač;
- Kako kuvati pirinač prema naučnicima;
- Začini za pirinač....
23. maj
Kako da skuvamo jaja da budu čitava, da nijedno ne pukneSavršeno meko kuvano jaja treba da ima tvrdo belance i tečno žumance. Budite veoma pažljivo kada vadite jaja iz vode. Koristite kašiku kako biste izvadili svako jaje kako viste izbegli pucanje....
08. jul
Kako da skuvamo pirinač al denteDa bismo skuvali pirinač al dente prvo treba da budemo sigurni da konkretan recept koji smo izabrali to dozvoljava ili je u njemu izričito pomenut kao preporuka i zahtev....
26. feb.
Kako da nam se ne lepi pirinačVode, kao što znate, treba da bude tri puta više nego pirinča - na 1 šolju pirinča se stavlja 3 šolje vode.
3. Nakon što se pirinač malo izdinstao, počnite da dodajete vodu, ali ne sve odjednom....
18. feb.
Kako da skuvate pšenicu i speltu?Pšenica podrazumeva cela i neobrađena zrna, koja sadrže sva 3 sloja uključujući i spoljašnji sloj (mekinje), klicu i unutrašnji deo (endosperm). Spelta spada u najdrevnije vrste žitarice.
Pšenica, odnosno spelta...
07. mart
Nekoliko trikova za savršeno spremljen pirinačKratki pirinač je mnogo mekan i lepljiv, on je savršen za suši i druga jela od pirinča koja treba da sačuvaju svoj oblik....
02. avgust
Pirinač u čašiZapržimo u maslacu iseckan luk, šargarepu, suvo grožđe i pirinač. Sipamo bujon u začinjavamo solju i biberom.
Čim se pirinač skuva, dodajemo narendan sir i šunku, isečenu na kocke....
01. mart
Kako da na pravilan način skuvate heljdu- Kada skuvate heljdu, sklonite je sa vatre, ali nemojte dizati poklopac, već preko njega stavite peškir i neka tako dostoji 15 minuta....
13. mart
Kako sa skuvamo domaćeg petlaGotov petao služi se uz testeninu, pirinač ili krompir. Skuvanu testeninu rasporedite u posude sa malo bujona ili tople vode, na vrh stavite meso petla, prelijte vinskim sosom i pecite na 200 stepeni 20 minuta....
14. okt.