Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kako da zamrznete leblebije?Evo načina kako da zamrznete leblebiju i da je koristite odmah, kada vam se jedu ćuftice od leblebije, janija sa leblebijom ili neko drugo jelo....
25. avgust
1
Kako da napravimo domaći kravlji sirCediljka sa domaćim sirom se pristiska nečim teškim, u nagnutoj tepsiji, podignuta nečim u jednom kraju kako bi se oblikovao kotur sira i da se dobro iscedi, tako stoji otprilike 12 sati....
13. januar
Jezik u maslacuAko ne želite da pržite jezik, prosto ga poređajte na tanjir, prelijte rastopljenim kravljim maslacem i začinite....
16. avgust
Kako da skuvate pšenicu i speltu?Pšenica podrazumeva cela i neobrađena zrna, koja sadrže sva 3 sloja uključujući i spoljašnji sloj (mekinje), klicu i unutrašnji deo (endosperm). Spelta spada u najdrevnije vrste žitarice.
Pšenica, odnosno spelta...
07. mart
Kako da skuvamo brancinaBrancin je veoma ukusna riba, posebno ako se pravi tako da vaši gosti poližu prste i da zažele dodatnu porciju.
Postoji na stotine recepata za pripremanje brancina od kojih ćeme ovde predstaviti 2 od njih, a ostale...
16. feb.
Svinjski jezik u rerniOperemo veoma dobro svinjski jezik pre nego što počnemo da ga spremamo.
Da bi lakše očistili jezik, natopimo ga jedan sat u hladnoj vodu, dodajući sok od jednog limuna, tako je jednostavnije da se očisti....
31. jul
Svinjski jezik u đuvečariNajbolje je da koristite ekspres lonac i u njemu će vam trebati oko 20-25 minuta da skuvate jezike.
Dok pripremite povrće, u isto vreme skuvajte i jezike. tako će sve biti gotovo u isto vreme....
08. okt.
Teleći jezik u maslacuSkuvajte jezik u slanoj vodi. Oljuštite kožu i nasecite ga na listiće.
Posebno pripremite beli luk, takođe nasečen na listiće. U posudi na vatri istopite maslac i u njemu upržite beli luk.
Dodajte nasečeni jezik....
28. jun
Kako da na pravilan način skuvate heljdu- Kada skuvate heljdu, sklonite je sa vatre, ali nemojte dizati poklopac, već preko njega stavite peškir i neka tako dostoji 15 minuta....
13. mart
Kako da skuvamo savršen pirinačNemojte misliti da je nemoguće da skuvate mekani beli pirinač, zrna koja su odvojena jedno od drugog, i ne liče na kašu....
30. april
Kako pravilno da skuvamo špagete?Kada znate kako da pravilno skuvate špagete, preporučujemo da probate neki od naših recepata za:
- špagete Bolonjeze;
- špagete Karbonara;
- špagete sa pečurkama;
- ili špagete sa piletom;...
19. maj
Jezik sa povrćemJezik, zajedno sa 2-3 lovorova lista, nekoliko zrna pimenta, nekoliko zrna bibera i pola glavice luka, se skuva u ekspres loncu oko jedan sat na 2-3 stepenu ringle.
Gotov jezik se oljušti i iseče na kriške....
21. april
Teleći jezik u kiseloj pavlaciU šerpu sipamo vodu, dodajemo mirođiju, beli luk, so i zrna bibera, dodajemo jezik i kuvamo dok ne bude gotovo.
Gotov jezik oljuštimo i natrljamo sa malo soli, uvijemo u pergament da se apsorbuje so....
15. nov.
Jezik u maslacu u rerniJezik očistite i skuvajte sa biberom u zrnu, lovorovim listom i kašikom sirćeta. Skuvani jezik oljuštite i nasecite na kriške.
Poređajte ih u nauljeni pleh i začinite....
28. jun
Aromatični teleći jezik u maslacuOperite i dobro očistite teleći jezik.
Skuvajte ga u slanoj vodi sa lovorovim listom.
Istopite maslac u tiganju i dodajte jezik.
Pržite oko 1-2 minuta, dodajte so, biber i kumin po ukusu da jezik primi arome....
28. jun
Teleći jezik u belom sosuTeleći jezik dobro skuvajte u ekspres loncu oko 50 minuta. Dodajte dva lovorova lista, jednu kašičicu soli, zrna pimenta i biber....
24. jul
Teleći jezik u ekspres loncuDobro operemo jezik i stavljamo ga u ekspres lonac. Sipamo 2 litre vode i ostavljamo da provri.
Otvaramo lonac, procedimo bujon i dodajemo glavice luka cele, koren peršuna, celer, lovorov list i biber....
04. jul
Brza radionica: Kako da pripremimo goveđi i svinjski jezikSkuvajte meso u vodi bez soli - svako zna da je bolje da posolite jezik kada je skuvan prem posluživanja.
Kako da odredite koliko vremena oduzima kuvanje goveđeg i svinjskog jezika?...
24. nov.
Svinjski jezik u maslacu u rerniDobija se veoma ukusan jezik u maslinovom ulju.
Svinjski jezik u maslacu u rerni je odlično meze za svako veče!...
06. sep.
Teleći jezik u sosu od vinaDodajte vodu, tako da voda pokrije jezik, poklopite i kuvajte 5 minuta - u mikrotalanoj na 100% , a zatim 40 minuta na 50%.
Jezik izvadite iz posude. Kada se ohladi, ogulite i isecite na komade....
19. jul
Teleći jezik sa sosomSkuvajte jezike zajedno sa zeleni za supu u posoljenoj vodi. Dok su još topli oljuštite ih i isecite.
Od brašna i maslaca napravite zapršku, razredite je bujonom u kome su se kuvali jezici....
26. april
Teleći jezik sa kačkavaljemJezik skuvajte, oljuštite i ostavite ga da se ohladi. nasecite ga na tanke komade i dinstajte ga u maslacu. Posolite i dodajte biber po ukusu.
Poređajte pripremljeni jezik u pleh i odozgo pospite narendani kačkavalj....
05. januar
Teleći jezik na roštiljuPočinjemo da ređamo kriške telećeg jezika i pustimo da kratko porumene sa obe strane.
Teleći jezik na roštilju je raskošno i ukusno predjelo - posebno sa sosom od senfa....
19. jul