Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kako da zamrznete leblebije?Kako da zamrznete leblebije?
25. avgust
1
Evo načina kako da zamrznete leblebiju i da je koristite odmah, kada vam se jedu ćuftice od leblebije, janija sa leblebijom ili neko drugo jelo....
Kako da napravimo domaću jufkuKako da napravimo domaću jufku
14. jul
Već znate kako da napravite domaću jufku. Prijatno!...
Kako da napravimo domaći kravlji sirKako da napravimo domaći kravlji sir
13. januar
Cediljka sa domaćim sirom se pristiska nečim teškim, u nagnutoj tepsiji, podignuta nečim u jednom kraju kako bi se oblikovao kotur sira i da se dobro iscedi, tako stoji otprilike 12 sati....
Jezik u maslacuJezik u maslacu
16. avgust
Ako ne želite da pržite jezik, prosto ga poređajte na tanjir, prelijte rastopljenim kravljim maslacem i začinite....
Kako da skuvate pšenicu i speltu?Kako da skuvate pšenicu i speltu?
07. mart
Pšenica podrazumeva cela i neobrađena zrna, koja sadrže sva 3 sloja uključujući i spoljašnji sloj (mekinje), klicu i unutrašnji deo (endosperm). Spelta spada u najdrevnije vrste žitarice. Pšenica, odnosno spelta...
Kako da skuvamo brancinaKako da skuvamo brancina
16. feb.
Brancin je veoma ukusna riba, posebno ako se pravi tako da vaši gosti poližu prste i da zažele dodatnu porciju. Postoji na stotine recepata za pripremanje brancina od kojih ćeme ovde predstaviti 2 od njih, a ostale...
Svinjski jezik u rerniSvinjski jezik u rerni
31. jul
Operemo veoma dobro svinjski jezik pre nego što počnemo da ga spremamo. Da bi lakše očistili jezik, natopimo ga jedan sat u hladnoj vodu, dodajući sok od jednog limuna, tako je jednostavnije da se očisti....
Svinjski jezik u đuvečariSvinjski jezik u đuvečari
08. okt.
Najbolje je da koristite ekspres lonac i u njemu će vam trebati oko 20-25 minuta da skuvate jezike. Dok pripremite povrće, u isto vreme skuvajte i jezike. tako će sve biti gotovo u isto vreme....
Teleći jezik u maslacuTeleći jezik u maslacu
28. jun
Skuvajte jezik u slanoj vodi. Oljuštite kožu i nasecite ga na listiće. Posebno pripremite beli luk, takođe nasečen na listiće. U posudi na vatri istopite maslac i u njemu upržite beli luk. Dodajte nasečeni jezik....
Kako da na pravilan način skuvate heljduKako da na pravilan način skuvate heljdu
13. mart
- Kada skuvate heljdu, sklonite je sa vatre, ali nemojte dizati poklopac, već preko njega stavite peškir i neka tako dostoji 15 minuta....
Kako da skuvamo divljeg zecaKako da skuvamo divljeg zeca
11. januar
Kada je već ukiseljen, dolazi vreme da ga skuvamo....
Kako da skuvamo savršen pirinačKako da skuvamo savršen pirinač
30. april
Nemojte misliti da je nemoguće da skuvate mekani beli pirinač, zrna koja su odvojena jedno od drugog, i ne liče na kašu....
Kako pravilno da skuvamo špagete?Kako pravilno da skuvamo špagete?
19. maj
Kada znate kako da pravilno skuvate špagete, preporučujemo da probate neki od naših recepata za: - špagete Bolonjeze; - špagete Karbonara; - špagete sa pečurkama; - ili špagete sa piletom;...
Jezik sa povrćemJezik sa povrćem
21. april
Jezik, zajedno sa 2-3 lovorova lista, nekoliko zrna pimenta, nekoliko zrna bibera i pola glavice luka, se skuva u ekspres loncu oko jedan sat na 2-3 stepenu ringle. Gotov jezik se oljušti i iseče na kriške....
Teleći jezik u kiseloj pavlaciTeleći jezik u kiseloj pavlaci
15. nov.
U šerpu sipamo vodu, dodajemo mirođiju, beli luk, so i zrna bibera, dodajemo jezik i kuvamo dok ne bude gotovo. Gotov jezik oljuštimo i natrljamo sa malo soli, uvijemo u pergament da se apsorbuje so....
Jezik u maslacu u rerniJezik u maslacu u rerni
28. jun
Jezik očistite i skuvajte sa biberom u zrnu, lovorovim listom i kašikom sirćeta. Skuvani jezik oljuštite i nasecite na kriške. Poređajte ih u nauljeni pleh i začinite....
Aromatični teleći jezik u maslacuAromatični teleći jezik u maslacu
28. jun
Operite i dobro očistite teleći jezik. Skuvajte ga u slanoj vodi sa lovorovim listom. Istopite maslac u tiganju i dodajte jezik. Pržite oko 1-2 minuta, dodajte so, biber i kumin po ukusu da jezik primi arome....
Teleći jezik u belom sosuTeleći jezik u belom sosu
24. jul
Teleći jezik dobro skuvajte u ekspres loncu oko 50 minuta. Dodajte dva lovorova lista, jednu kašičicu soli, zrna pimenta i biber....
Teleći jezik u ekspres loncuTeleći jezik u ekspres loncu
04. jul
Dobro operemo jezik i stavljamo ga u ekspres lonac. Sipamo 2 litre vode i ostavljamo da provri. Otvaramo lonac, procedimo bujon i dodajemo glavice luka cele, koren peršuna, celer, lovorov list i biber....
Brza radionica: Kako da pripremimo goveđi i svinjski jezikBrza radionica: Kako da pripremimo goveđi i svinjski jezik
24. nov.
Skuvajte meso u vodi bez soli - svako zna da je bolje da posolite jezik kada je skuvan prem posluživanja. Kako da odredite koliko vremena oduzima kuvanje goveđeg i svinjskog jezika?...
Svinjski jezik u maslacu u rerniSvinjski jezik u maslacu u rerni
06. sep.
Dobija se veoma ukusan jezik u maslinovom ulju. Svinjski jezik u maslacu u rerni je odlično meze za svako veče!...
Teleći jezik u sosu od vinaTeleći jezik u sosu od vina
19. jul
Dodajte vodu, tako da voda pokrije jezik, poklopite i kuvajte 5 minuta - u mikrotalanoj na 100% , a zatim 40 minuta na 50%. Jezik izvadite iz posude. Kada se ohladi, ogulite i isecite na komade....
Teleći jezik sa sosomTeleći jezik sa sosom
26. april
Skuvajte jezike zajedno sa zeleni za supu u posoljenoj vodi. Dok su još topli oljuštite ih i isecite. Od brašna i maslaca napravite zapršku, razredite je bujonom u kome su se kuvali jezici....
Teleći jezik sa kačkavaljemTeleći jezik sa kačkavaljem
05. januar
Jezik skuvajte, oljuštite i ostavite ga da se ohladi. nasecite ga na tanke komade i dinstajte ga u maslacu. Posolite i dodajte biber po ukusu. Poređajte pripremljeni jezik u pleh i odozgo pospite narendani kačkavalj....
Teleći jezik na roštiljuTeleći jezik na roštilju
19. jul
Počinjemo da ređamo kriške telećeg jezika i pustimo da kratko porumene sa obe strane. Teleći jezik na roštilju je raskošno i ukusno predjelo - posebno sa sosom od senfa....