Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kako da zamrznete leblebije?Evo načina kako da zamrznete leblebiju i da je koristite odmah, kada vam se jedu ćuftice od leblebije, janija sa leblebijom ili neko drugo jelo....
25. avgust
1
Kako da napravimo domaći kravlji sirCediljka sa domaćim sirom se pristiska nečim teškim, u nagnutoj tepsiji, podignuta nečim u jednom kraju kako bi se oblikovao kotur sira i da se dobro iscedi, tako stoji otprilike 12 sati....
13. januar
Kako da spremimo brancina?Kako da spremimo brancina?
Ribu Brancin možete spremiti celu ili isečenu na filete, da izaberete različite začine za ribu koji će dati unikatan ukus i aromu jelu....
03. feb.
Kako da spremimo dijetetsko meso?taj način, izaberite površinsko prženje, pri čemu se meso stavlja bukvalno u sekundama ili najviše dva minuta na masnoću, nakon čega se ocedi dobro na kuhinjskom ubrusu;
- Najdijetetskiji način na koji možete da spremite...
25. mart
Kako da spremimo pečenu bundevuSve zavisi od načina kako se ona spremi. Kako bi bundeva bila ukusna i kako bi se u njoj sačuvale sve korisne materije, najbolje je da se ona ispeče u rerni. Postoji nekoliko načina za to....
27. feb.
Kako da pravilno pržimo ribu?Riba je izuzetno korisna, hranljiva i ukusna hrana. Ona je osnova svih zdravih dijeta. Može da se priprema na različite načine - pržena, pečena, kuvana na pari ili u obliku riblje čorbe.
Prženje i pečenje su najpopularniji...
18. januar
Kako da prepoznamo dobru ribu?Nemasna riba se široko koristi u dijetalnoj ishrani.
Međutim, nije svakoj domaćici jasno da je riba proizvod koji se brzo kvari. Razlog za to je njeno krhko meso, zasićeno vodom. Ovo stvara sredinu za brz razvoj bakterija...
06. jul
Evo kako da izaberemo najukusniju lubenicuDa li je moguće odabrati "savršenu lubenicu"? I ko kaže da nije moguće? ! Naravno, često se dešava, naročito leti, da kupite lubenicu i da s nestrpljenjem iščekujete da pojedete osvežavajuće parče, vraćajući se kući, nađete...
20. avgust
Kako da spremite školjkeKada spremite školjke, treba ih odmah konzumirati.
Spremljene školjke se ne mogu čuvati, a još manje da se ponovo zagrevaju, jer postoji veliki rizik od trovanja....
28. sep.
Kako da spremite vrganjeDa spremite ukusno jelo ili garnir od vrganja, uvek koristite samo sveže pečurke. Mlade pečurke, čija visina ne prelazi više od 7 cm, smatraju se najmekšim i najukusnijim....
25. sep.
Kako da spremite bukovaču?Iz tog razloga uspešno poprima apsolutno sve sastojke i začine, koje dodajete jelu, pa samim tim se mogu spremiti i iskoristiti na razne načine u kulinarstvu....
07. mart
Kako da spremite savršenu jagnjetinuNajvažnija karakteristika kod izbora jagnjetine je da nađete meso od mlade životinje i ako je moguće da bude ženskog pola. Najbolje je meso jagnjeta od 4 meseca (težine oko 20 kg). Ono je već počelo da se hrani travom i...
20. feb.
Kako da spremimo špargle - 6 jednostavnih načinaŠpargle na roštilju
Visoka temperatura brzo spremi špargle i daje miris dima....
19. feb.
Kako da dimite ribu u kućnim uslovima?Ako volite dimljenu ribu, možete je pripremiti kod kuće i biće još ukusnija od one iz prodavnice. Pre nego što dimite ribu, treba da je usolite.
Na kilogram ribe se dodaje 100 grama soli, riba se pritisne težinom i ostavi...
30. sep.
Kako da lako i brzo očistite ribu?Za čišćenje ribe treba koristiti kuhinjske makaze ili oštar i fleksibilan nož. Budite pažljivi, jer je sveža riba veoma klizava. Ako želite da je držite čvrsto i da se ne posečete, potrebno je da pripremite so i salvetu....
30. maj
Kako odmrznuti ribu?Kupite zamrznutu ribu i sve što treba da uradite je da je odmrznete i skuvate. Dakle, koji je najbolji način za odmrzavanje ribe?
Kako se riba odmrzava?
Glavna briga prilikom odmrzavanja smrznute ribe je bezbednost....
19. sep.
Kako da spremite ukusne pileće trticeMogu se spremiti na nekoliko načina:
1. Ražnjići sa trticama na roštilju - nanižite trtice na ražnjić i pecite na roštilju, a povremeno ih mažite marinadom.
2....
01. okt.
Kako kuvati ribu iglicuRiba iglica je deo darova mora. To je riba grabljivica koja ide u jatima, a odlikuje je veoma izduženo telo, kao i veoma izdužene čeljusti nalik kljunu. Često se meša sa jeguljom, ali ove dve vrste ribe su potpuno drugačije...
05. okt.
Nedostatak proteina - kako da ga prepoznamo i sprečimoPrema nekima, proteini su mnogo težak sastojak i baš zbog toga je važno da se ograniči njegov unos. Ali, da li je to tako i koja je istina o proteinima?
I tako, oni su nezamenljiva komponenta i osnovni su gradivni materijal...
26. jun
Kako da brzo i lako spremite pastrmkuNije vam potrebno više od 30 - 40 minuta da spremite ribu na ovaj način. Riba će biti još mekša ako je pre pečenja stavite u posoljenu kipuću vodu oko 4 minuta....
22. sep.
Kako spremiti oktopoda?Okotpod je pogodan za glavna jela ili za salate, može da se spremi pečen, kuvan, dinstan na maslacu ili mariniran....
01. maj
Kako spremiti patlidžan, a da ne bude gorakKako bismo počeli sa uklanjanjem gorčine patlidžana, prvo treba da ustanovimo koji su njegovi delovi korisni, a koji ne treba da budu deo procesa spremanja jela.
Na primer, kožica patlidžana je u potpunosti pogodna za...
03. feb.
Šta da spremimo sa zelenom salatom?Zelena salata je popularno lisnato povrće koje je veoma popularno na balkanskoj trpezi i po tradiciji jedemo je u sirovom stanju. Sveže zelene salate su osnovna komponenta klasičnih prolećnih i vaskršnjih salata. Koriste...
02. sep.
Šta da spremimo sa suncokretovim brašnom?Suncokretovo brašno, raznovrsno i bogato hranljivim materijama alternativa je tradicionalnom brašnu, a postaje sve popularnije u svetu kulinarstva. Napravljeno od semenki suncokreta, ovo brašno bez glutena i bogato proteinima...
28. avgust