Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kako da zamrznete leblebije?Evo načina kako da zamrznete leblebiju i da je koristite odmah, kada vam se jedu ćuftice od leblebije, janija sa leblebijom ili neko drugo jelo....
25. avgust
1
Kako da napravimo domaći kravlji sirCediljka sa domaćim sirom se pristiska nečim teškim, u nagnutoj tepsiji, podignuta nečim u jednom kraju kako bi se oblikovao kotur sira i da se dobro iscedi, tako stoji otprilike 12 sati....
13. januar
Kako da spremite vrganjePotopite pečurke u slanu vodu na pola sata, ponovo ih operite i onda su spremne za kulinarsko remek-delo....
25. sep.
Kako da spremite bukovaču?Iz tog razloga uspešno poprima apsolutno sve sastojke i začine, koje dodajete jelu, pa samim tim se mogu spremiti i iskoristiti na razne načine u kulinarstvu....
07. mart
Kako da kuvamo zamrznute školjke?Ako pazarite direktno meso iz školjki, ono treba da bude svetložute boje, da je elastično i da ima svežu morsku aromu.
U zavisnosti od recepta koji ćete spremati, školjke treba da budu obrađene na poseban način....
05. feb.
Kako da spremite savršenu jagnjetinuNajvažnija karakteristika kod izbora jagnjetine je da nađete meso od mlade životinje i ako je moguće da bude ženskog pola. Najbolje je meso jagnjeta od 4 meseca (težine oko 20 kg). Ono je već počelo da se hrani travom i...
20. feb.
Kako da spremimo brancina?Kako da spremimo brancina?
Ribu Brancin možete spremiti celu ili isečenu na filete, da izaberete različite začine za ribu koji će dati unikatan ukus i aromu jelu....
03. feb.
Školjke u tiganjuDodajte očišćene školjke i sipajte vino.
Poklopite tiganj i rastresite dobro.
Ostavite da se kuvaju, dok se školjke ne otvore, pri čemu rastresate s vremena na vreme.
Začinite solju i biberom gotove školjke....
28. april
Kako da spremite ukusne pileće trticeMogu se spremiti na nekoliko načina:
1. Ražnjići sa trticama na roštilju - nanižite trtice na ražnjić i pecite na roštilju, a povremeno ih mažite marinadom.
2....
01. okt.
Kako da spremimo najukusniju ribuVrste ribe i kako da je spremimo
Masna plava riba
Živi i kreće se po površinskim slojevima vodenih tela. Još se naziva i "masna riba" zbog toga što je njen sastav masti najmanje 5% njenog sastava....
27. dec.
Kako da spremimo pečenu bundevuSve zavisi od načina kako se ona spremi. Kako bi bundeva bila ukusna i kako bi se u njoj sačuvale sve korisne materije, najbolje je da se ona ispeče u rerni. Postoji nekoliko načina za to....
27. feb.
Kako da spremimo dijetetsko meso?Ali nije samo izbor mesa bitan kad vam je dosta posnih jela, već i način na koji ga spremate. Evo kako možete da pripremite dijetetsko meso.
- Zaboravite na prženje i pohovanje mesa....
25. mart
Kako da sprečite kvarenje vaše hraneKvarenje hrane izazivaju mali nevidljivi organizmi nazvani bakterije. Bakterije su svuda gde odemo i većina njih nam ne nanosi nikakvu štetu. Zaprvo dosta njih je korisno za nas.
Šta vole bakterije?
Dok živi organizmi...
12. nov.
Pohovane školjke u marinadiSipajte unutra školjke, izmešajte i ostavite da se začini na pola sata.
Za pohovanje umutite jaja zajedno sa svežim mlekom, solju i brašnom.
Umočite školjke u ovo pohovanje i uvaljajte ih u prezle....
18. feb.
Donaks školjke u tiganjuZa to vreme sve bi trebalo da se otvore i odmah ih skinite sa vatre. Prekuvane bele školjke budu suve i gube ukus mora, zato ih nemojte kuvati više od toga....
07. jul
Kako da brzo i lako spremite pastrmkuNije vam potrebno više od 30 - 40 minuta da spremite ribu na ovaj način. Riba će biti još mekša ako je pre pečenja stavite u posoljenu kipuću vodu oko 4 minuta....
22. sep.
Školjke na pločiKada počne blago da se dimi, stavite školjke na rastojanju jednu od druge, da imaju mesta da se dobro otvore. Ako vam ne staju sve u tiganj ili na ploču, spremite ih iz dva puta.
4....
04. mart
Školjke na pariČim se školjke otvore, skinite ih sa vatre odmah, kako bi bile mekane i sočne. Izvadite lovorov list i koru od limuna iz šerpe.
5....
07. jul
Spremite školjke na brz i lak načinKada se školjke otvore, preko njih se sipa sos i one su odmah spremne za serviranje....
23. sep.
Pržene pohovane školjke u testuOčišćene školjke se vade iz ljuštura i kratko se dinstaju.
Gotove školjke ohladite i začinite maslinovim uljem i sokom od limuna.
U ovoj marinadi treba da ostanu oko pola sata....
20. sep.
Školjke u sosu od pivaDrmajte ih s vremena na vreme tokom 3 minuta ili dok se ne uverite da su se sve školjke u tiganju otvorile.
Prebacite u duboki tanjir i poslužite tople školjke u sosu od piva....
28. avgust
Školjke u pikantnom paradajz sosuDa bi se sve školjke u tiganju istovremeno skuvale i otvorile ravnomerno, ne bi trebalo da budu u debelom sloju.
Poslužite školjke u pikantnom sosu od paradajza tople uz čašu belog vina.
Prijatno!...
01. sep.
Kako da spremate, a da vam kuhinja ostane čista?Spremajte jednostavna jela
Spremajte sa manje od 10 proizvoda, dok ne promenite navike i uspete da održite red u kuhinji.
3....
24. januar
Pikantne školjke na grčki način (Školjke Saganaki)Pošto je sos veoma ukusan, poželjno je da se školjke saganaki serviraju sa dosta prepečenog hleba za umakanje, a ako niste servirali kašiku, ljuštura školjke može pomoći.
Prijatno i živeli!...
23. jul