Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kako da zamrznete leblebije?Kako da zamrznete leblebije?
25. avgust
1
Evo načina kako da zamrznete leblebiju i da je koristite odmah, kada vam se jedu ćuftice od leblebije, janija sa leblebijom ili neko drugo jelo....
Kako da napravimo domaću jufkuKako da napravimo domaću jufku
14. jul
Već znate kako da napravite domaću jufku. Prijatno!...
Kako da napravimo domaći kravlji sirKako da napravimo domaći kravlji sir
13. januar
Cediljka sa domaćim sirom se pristiska nečim teškim, u nagnutoj tepsiji, podignuta nečim u jednom kraju kako bi se oblikovao kotur sira i da se dobro iscedi, tako stoji otprilike 12 sati....
Kako da osušimo mirođiju?Kako da osušimo mirođiju?
22. sep.
Nije dobro sušiti mirođiju na starim novinama, jer na taj način možete uništiti ceo proces. Dok se suši na starim novinama, mirođija će doći u kontakt sa štamparskim mastilom koje sadrži štetne materije....
Kako da sušimo divlju nanu?Kako da sušimo divlju nanu?
05. okt.
Na identičan način se suše i čuvaju još i čubar, peršun, bosiljak, mirođija, selen, celer i origano....
Kako da gajimo mirođiju u saksijiKako da gajimo mirođiju u saksiji
23. mart
Takva je sorta mirođije - Gribovski. U bašti mirođija može rasti na gotovo svakakvom zemljištu....
Čuvanje mirođije i peršunaČuvanje mirođije i peršuna
02. dec.
Da biste sačuvali aromu i korisna svojstva mirođije i peršuna, morate ih pravilno čuvati. Nakon kupovine peršuna ili mirođije, umotajte ih u novine i stavite novine u plastičnu kesu....
Zamrzavanje peršuna i mirođijeZamrzavanje peršuna i mirođije
13. okt.
Nakon što osušite, iseckajte peršun ili mirođiju, kao kad ih dodajete u jelo. Isečenu mirođiju i peršun možete pomešati i sastaviti. Možete opušteno da pripremite zeleni miks po ukusu....
Kako da osušite origano i majčinu dušicu?Kako da osušite origano i majčinu dušicu?
25. maj
Zbog toga ih nikada ne treba sušiti na direktnoj sunčevoj svetlosti. Najbolja tehnologija za sušenje majčine dušice i origana je na drvenoj rešetki na koju je razvučena tkanina ili gaza....
Čaj od origana (Origanum vulgare)Čaj od origana (Origanum vulgare)
14. feb.
Origano se široko koristi kod raznih ženskih bolesti - kod bolesti praćenim krvarenjem, pomaže u periodu klimakterijuma da se sklone topli talasi i da se smiri glavobolja....
Pogačice sa origanom i maslacemPogačice sa origanom i maslacem
08. januar
U prosejano brašno dodajuemo kvasac, so, šećer i origano. Dobro promešamo. U sredini pravimo udubljenje, u njega stavljamo jaje, ulje, mleko, sirće i isečene masline. Mesimo dok ne dobijemo meko i elastično testo....
Grisine sa origanom i bosiljkomGrisine sa origanom i bosiljkom
12. april
U vodu se stavlja kvasac i šećer i ostavlja se da naraste. Žumance se umuti. U njega se dodaje kiselo mleko sa sirćetom. Meša se dok se smesa ne homogenizuje. Stavlja se maslinovo ulje, bosiljak, so i origano....
Tikvice sa origanom u prezlamaTikvice sa origanom u prezlama
07. april
Začinite ih solju i ostavite ih da se ocede. Ocedite tikvice od soka, pospite ih suvim origanom i uvaljajte u prezle. Poređajte ih u posudu za pečenje postavljenu kuhinjskim papirom....
Bageti sa origanom i parmezanomBageti sa origanom i parmezanom
05. avgust
Koristite program za pripremu testa, koji uključuje da testo treba da nadođe. Posmatrajte testo i ako je potrebno dodajte brašno. Kad se mašina oglasi, dodajte parmezan i origano....
Paradajz sa mocarelom, origanom i maslinamaParadajz sa mocarelom, origanom i maslinama
20. sep.
Na kraju pospite origanom, malo ulja i posolite po ukusu. Na rupice u tanjiru između paradajza poređajte masline! Živeli!...
Fokača sa maslinama, origanom i ruzmarinomFokača sa maslinama, origanom i ruzmarinom
17. dec.
Odozgo se posipa maslinama, prethodno očišćenim od koštica i isečenim, origanom i ruzmarinom. Peče se u zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 30 minuta....
OriganoOrigano
07. april
origano; - Sveži origano se čuva u papirnoj ambalaži u frižideru ; - Osušeni origano se čuva u staklenoj posudi sa poklopcem na tamnom, hladnom i suvom mestu; Origano u kulinarstvu - Origano se uvek dodaje jelu na...
Kako sušiti banane?Kako sušiti banane?
06. april
Banane se leti mogu seći i sušiti na suncu, ispod gaze, koja sprečava insekte da dođu do ploda. Periodično, banane se okreću i stavljaju u šarenu senku....
Pasta od maslina sa origanom i pomorandžomPasta od maslina sa origanom i pomorandžom
20. jun
Najbolje je da to učinite u posudi za merenje koja ide uz vaš pasator ili štapni mikser. Dodajte origano i sok od pomorandže....
PeršunPeršun
28. nov.
Nastavite da čitate i saznaćete o koristima i kvalitetima peršuna. Dve najpopularnije vrste peršuna su kovrdžavi peršun i italijanski peršun sa ravnim listovima....
Kako da čuvamo svežu mirođiju?Kako da čuvamo svežu mirođiju?
12. dec.
Neki kulinari vole da mirođiju očuvaju postupkom soljenja. Kada operete mirođiju, sitno je naseckajte i stavite u staklenu posudu (teglu). Zatim pokrijte mirođiju sa dosta soli....
Iverak sa laganim sosom od origana i limunaIverak sa laganim sosom od origana i limuna
17. nov.
Uvijam ih aluminijumskom folijom kako bih ih sačuvala tople. Sipam sos iz tepsije u malu šerpu i sačekam da provri. Dodajem ostale 2 supene kašike peršuna i probam ukus....
Kako sušiti beli luk?Kako sušiti beli luk?
06. dec.
Tako poređan beli luk se ostavi da se suši na mestu gde je suvo i veoma dobro provetreno. Veoma je važno da dok se beli luk suši ne pada na njega direktna sunčeva svetlost....
Da očistimo organizam čajem od peršunaDa očistimo organizam čajem od peršuna
21. jul
Svi znamo peršun kao zelen i aromatičan začin, koji se najčešće koristi u pripremi različitih salata. Istina je da sok i čaj od peršuna takođe imaju puno lekovitih svojstava....
Kako se suši koren peršuna?Kako se suši koren peršuna?
02. avgust
Ukoliko nemate sušionicu u vašem domaćinstvu, najlakša varijanta jeste da sušite u rerni ili na suncu. Njbolja produkcija za sušenje korenja peršuna je nakon druge godine biljke....