Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kako da zamrznete leblebije?Kako da zamrznete leblebije?
25. avgust
1
Evo načina kako da zamrznete leblebiju i da je koristite odmah, kada vam se jedu ćuftice od leblebije, janija sa leblebijom ili neko drugo jelo....
Kako da napravimo domaću jufkuKako da napravimo domaću jufku
14. jul
Već znate kako da napravite domaću jufku. Prijatno!...
Kako da napravimo domaći kravlji sirKako da napravimo domaći kravlji sir
13. januar
Cediljka sa domaćim sirom se pristiska nečim teškim, u nagnutoj tepsiji, podignuta nečim u jednom kraju kako bi se oblikovao kotur sira i da se dobro iscedi, tako stoji otprilike 12 sati....
Kako da spremate, a da vam kuhinja ostane čista?Kako da spremate, a da vam kuhinja ostane čista?
24. januar
Mirisi ostaju, a nije baš prijatno kada se probudite da vidite neurednu kuhinju. Operite sudove i stavite hranu koja vam je ostala u frižider ili je bacite. 2....
Nekoliko razloga da jedemo trešnjeNekoliko razloga da jedemo trešnje
26. jun
Trešnje povišavaju nivo energije, Ako se osećate malaksalo, nemate energije ni za šta, prosto pojedite trešnje. Odmah nakon konzumiranja ćete osetiti priliv energije; 14. Trešnje su idealna hrana za ravan stomak....
Da napravite sami koktel trešnjeDa napravite sami koktel trešnje
01. maj
Koktel trešnje, takođe poznate i kao maraskino trešnje, složene su za proizvodnju kada se prave u fabrici....
Da napravimo domaću slatku pavlakuDa napravimo domaću slatku pavlaku
28. mart
Tokom prva tri sata treba da mešate pavlaku tri puta, nakon čega se ostavi da se ukiseli na miru....
Kako da kontrolišete svoju želju za slatkimKako da kontrolišete svoju želju za slatkim
31. avgust
Ovo vas tera da mislite da slatko rešava vaše probleme....
Kako da napravite slatko, marmeladu i sirup od ribizleKako da napravite slatko, marmeladu i sirup od ribizle
20. sep.
Saznajte kako da napravite slatko, marmeladu i sirup od ribizle. Sveže slatko od ribizle Ovo slatko je odlično jer se tokom pravljanja gube manje količine vitamina i minerala ribizle....
TrešnjeTrešnje
26. nov.
Trešnje su kratkotrajne i retko sazrevaju nakon berbe. Da bi se čuvale trešnje, moraju se odmah nakon kupovine staviti u frižider. Trešnje mogu da ostanu sveže u frižideru bar dva dana....
Kako odabrati zrelu i slatku lubenicu?Kako odabrati zrelu i slatku lubenicu?
29. nov.
Ako je tup i dubok zvuk, onda je ovo vaša slatka lubenica. Pogledajte dršku Potrudite se da pogledate oblik drške ploda – ako je dobro sazrela, ovaj deo treba da bude suv....
Nutricionista: Evo kako da se klonite slatkih stvari!Nutricionista: Evo kako da se klonite slatkih stvari!
24. avgust
Naravno da možete da jedete po nešto slatko ponekad, a ne da se to pretvara u cilj vešg života, zaboravljajući na sve druge radosti. Međutim, u nekim slučajevima izbacivanje slatkog je posebno važno....
Kako se pravi slatko testoKako se pravi slatko testo
28. feb.
Sada već imate slatko testo. Možete ga iskoristiti za pravljenje najrazličitijih vrsta kolača, gurabija itd....
Karamelizovane TrešnjeKaramelizovane Trešnje
12. jul
Dodajte trešnje. Karamel će se zgustiti, ali ovo ne treba da vas brine. Trešnje će pustiti vodu/sok i istopiće se. Smanjite ringlu i kuvajte dok ne ostane bez tečnosti....
Domaće kandirane trešnjeDomaće kandirane trešnje
29. avgust
Zatim sirup procedite i kuvajte dok se ne zgusne (treba da se smanji na 2/3 zapremine). Vratite trešnje u sirup i kuvajte 5 minuta. Uklonite sa vatre i ostavite da se potpuno ohladi....
Sirup od trešnjeSirup od trešnje
12. feb.
Ako je previše gusto, možete da razredite sa malo vode. 4. Procedite koncentrat od trešnje kroz finu cediljku i sipajte u flaše, dobro ih zatvorite i čuvajte u frižideru....
Rakija od trešnjeRakija od trešnje
05. jun
Izaberite uzrele trešnje, bez trulih mesta i oštećenja. Dobro ih operite. Uklonite koštice i ispasirajte trešnje. Dodajte šećer i vodu i dobro promešajte....
Kako se prave perlice šećera?Kako se prave perlice šećera?
10. nov.
Ostavljaju se da se osuše....
Jednostavni kolač od trešnjeJednostavni kolač od trešnje
17. jun
Očistite trešnje od koštica. Napravite testo muteći jaja sa šećerom, dodajte brašno i ostale sastojke, osim šećera u prahu. Promešajte dobro i dodajte trešnje (možete da koristite i zamrznuto voće)....
Domaći liker od trešnjeDomaći liker od trešnje
11. mart
/undefined Trešnje dobro operite i očistite, a one treba da budu dobro zrele i ne zelenkaste. Rasporedite ih u flaše sa širokim grlom i ravnomerno pospite šećerom....
Pržene cele paprikePržene cele paprike
13. okt.
Paprike se operu i ispeku. Oljušte se, posole se i zaprže se u malo ulja, dodaju se jaja i isprže se dok ne budu gotove....
Kako da pogača ostane mekana?Kako da pogača ostane mekana?
04. maj
A kada je testo umešeno, kvalitet pogače nakon pečenja je takav da ona ostaje mekana i vazdušasta. Dodajte više masnoće u testo i tada će pogača imati drugačiji izgled i mekša je od pogače bez ulja u testu....
Kako da pita ostane podignuta?Kako da pita ostane podignuta?
02. okt.
Pita treba da ostane u tom položaju oko 30 minuta....
Kokos rolat da keksomKokos rolat da keksom
27. dec.
Napomena: Možete rolat dodatno da glazirate po želji, predlog je da otopite 100 gr. čokolade sa 1 s.k. arome pomorandže. Kokos rolat da keksom je gotov!...
Trouglovi prste da poližešTrouglovi prste da poližeš
30. avgust
2
Prethodno skuvamo sirup od šećera i vode i ostavljamo da se ohladi. Trouglove prelivamo u pelehu i ostavljamo 3-4 sata da upiju sirup, posle jedemo sa užitkom. Neka vam je slatko!...