Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kako da zamrznete leblebije?Evo načina kako da zamrznete leblebiju i da je koristite odmah, kada vam se jedu ćuftice od leblebije, janija sa leblebijom ili neko drugo jelo....
25. avgust
1
Kako da napravimo domaći kravlji sirCediljka sa domaćim sirom se pristiska nečim teškim, u nagnutoj tepsiji, podignuta nečim u jednom kraju kako bi se oblikovao kotur sira i da se dobro iscedi, tako stoji otprilike 12 sati....
13. januar
Kako da uzgajamo avokado iz koštice?Može da se ne baca i pomoću nje oni koji žele da uzgajaju mogu to da rade u kućnim uslovima.
Šta je potrebno da se uradi za taj cilj korak po korak?
Pre svega treba da se pripremi rasad....
01. nov.
Kako da uzgajamo bambus kod kućeBambus možete uzgajati u saksiji ili vazi. Ako izaberete varijantu sa saksijom, nije neophodno da zemlja bude posebna, ali treba da ima dobru drenažu....
05. mart
Kako da gajimo mirođiju u saksijiVeoma je praktično i više nego udobno kada imate sveže začine. Jela koja se spreme sa njima budu dosta aromatičnija i ukusnija.
Zato možete i sami da odgajate mirođiju kod kuće....
23. mart
Kako da čuvate sveže začine?Čuvajte začine tako što ćete uvek ukloniti mali deo osnove stabljike i ukloniti svo promenjeno ili osušeno lišće....
21. okt.
Kako pravilno da kombinujemo začineZačini uz koje ide su: đumbir, ljuta aleva paprika, kumin i limun.
Origano
Origano je začin kog skoro svako meso voli....
06. jul
Kako da sami uzgajate bejbi spanać?Da biste uzgajali bejbi spanać, potrebno vam je seme, mešavina zemlje, velika saksija, nekoliko manjih saksija za sadnice....
14. april
Kako da začinite šnicleKada se tako začine, možete ih staviti na roštilj ili u gril tiganj.
2....
28. sep.
Možemo li da uzgajamo godži beri u saksiji?Gogži beri se relativno lako uzgaja i u poljskim uslovima i kod kuće - u saksiji. Biljka je visoko otporna na hladnoću i lako podnosi niske temperature u našoj zemlji....
05. nov.
Kako sami da napravimo začine od povrćaJedno dobro rešenje tokom letnjih meseci, kada imamo na raspolaganju razno povrće i začine, jeste da spremimo univerzalne začine od povrća koje ćemo koristiti tokom zimskih meseci....
06. april
Kako da pravilno začinite salatu?Po želji, salate možete da začinite i sa svežim ili sušenim biljem, prema vašem ukusu.
Ne zaboravite da salate morate da začinite neposredno pre posluženja i da ih konzumirate odmah nakon toga....
08. jun
Zašto treba da uzgajate zelene biljke i začine kod kuće?Svrha ovog članka je da vam olakša sadnju ovih dragocenih biljaka i začina govoreći vam kako ih lako možete uzgajati kod kuće.
Peršun u saksiji
Počinjem sa svima nama omiljenim začinom - peršunom....
04. feb.
Kako da začinite svinjska rebra? Upravo ovakoZačini su: ruzmarin, biber, aleva paprika i so po želji....
22. mart
Kako pravilno oprati sveže začine?Zelene začine treba oprati čak i ako ste ih uzgajali u bašti, a ne kupili na pijaci ili u prodavnici....
26. okt.
Kokos rolat da keksomNapomena: Možete rolat dodatno da glazirate po želji, predlog je da otopite 100 gr. čokolade sa 1 s.k. arome pomorandže.
Kokos rolat da keksom je gotov!...
27. dec.
Trouglovi prste da poližešPrethodno skuvamo sirup od šećera i vode i ostavljamo da se ohladi.
Trouglove prelivamo u pelehu i ostavljamo 3-4 sata da upiju sirup, posle jedemo sa užitkom. Neka vam je slatko!...
30. avgust
2
Đuveč Prste da poližešDodajte krompire, paradajz, začinei vino. Nakon što malo vri, dodajte iseckano suvo meso i masline.
U đuvečaru sipajte malo ulja. Na dno stavite parčiće sira. Odozgo sipajte smesu iz tiganja....
14. feb.
Kako pripremiti arapski začin Zaatar?Zaatar je reč koja se koristi za naziv mešavine začina koja ima ukus majčine dušice i origana....
27. januar
Kako da čuvate sušene začineSkladištenje začina treba da bude dalje od bilo kakvih direktnih izvora toplote. Dobro mesto za čuvanje u mraku i dalje od toplote održaće vaše začine suvim.
Budite pažljivi kada dodajete začine u jela....
23. jun
Kako da prepoznamo dobar avokado i kako da ga čuvamoAvokado je bogat mononezasićenim kiselinama koje nam pomažu da se izborimo sa mastima u oblasti torzoa, koje predstavljaju rizik od kardiovaskularnih bolesti.
Osim toga, avokado ima visko sadžaj kalijuma, magnezijuma...
26. feb.
Kako da blanširamo pirinač?Blanširanje je jedna od osnovnih tehnika kuvanja. To je proces u kome se blanširani proizvod - povrće ili meso - potapa u ključalu vodu na nekoliko minuta. Najčešće se blanšira povrće koje će biti duboko zamrznuto u...
23. januar
Kako da zamrznemo kukuruz?Zamrznuti kukuruz je veoma pogodan za pripremu različitih vrsta jela, kao i za konzumaciju nakon dinstanja sa uljem i začinima.
Možete zamrznuti sami kukuruz. Zadržaće svoj ukus kada se zamrzne. Kukuruz šećerac je veoma...
20. dec.