Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kako da zamrznete leblebije?Kako da zamrznete leblebije?
25. avgust
1
Evo načina kako da zamrznete leblebiju i da je koristite odmah, kada vam se jedu ćuftice od leblebije, janija sa leblebijom ili neko drugo jelo....
Kako da napravimo domaću jufkuKako da napravimo domaću jufku
14. jul
Već znate kako da napravite domaću jufku. Prijatno!...
Kako da napravimo domaći kravlji sirKako da napravimo domaći kravlji sir
13. januar
Cediljka sa domaćim sirom se pristiska nečim teškim, u nagnutoj tepsiji, podignuta nečim u jednom kraju kako bi se oblikovao kotur sira i da se dobro iscedi, tako stoji otprilike 12 sati....
Kako da uzgajamo avokado iz koštice?Kako da uzgajamo avokado iz koštice?
01. nov.
Može da se ne baca i pomoću nje oni koji žele da uzgajaju mogu to da rade u kućnim uslovima. Šta je potrebno da se uradi za taj cilj korak po korak? Pre svega treba da se pripremi rasad....
Kako da uzgajamo bambus kod kućeKako da uzgajamo bambus kod kuće
05. mart
Bambus možete uzgajati u saksiji ili vazi. Ako izaberete varijantu sa saksijom, nije neophodno da zemlja bude posebna, ali treba da ima dobru drenažu....
Kako da gajimo mirođiju u saksijiKako da gajimo mirođiju u saksiji
23. mart
Veoma je praktično i više nego udobno kada imate sveže začine. Jela koja se spreme sa njima budu dosta aromatičnija i ukusnija. Zato možete i sami da odgajate mirođiju kod kuće....
Kako da čuvate sveže začine?Kako da čuvate sveže začine?
21. okt.
Čuvajte začine tako što ćete uvek ukloniti mali deo osnove stabljike i ukloniti svo promenjeno ili osušeno lišće....
Kako pravilno da kombinujemo začineKako pravilno da kombinujemo začine
06. jul
Začini uz koje ide su: đumbir, ljuta aleva paprika, kumin i limun. Origano Origano je začin kog skoro svako meso voli....
Kako da sami uzgajate bejbi spanać?Kako da sami uzgajate bejbi spanać?
14. april
Da biste uzgajali bejbi spanać, potrebno vam je seme, mešavina zemlje, velika saksija, nekoliko manjih saksija za sadnice....
Kako da začinite šnicleKako da začinite šnicle
28. sep.
Kada se tako začine, možete ih staviti na roštilj ili u gril tiganj. 2....
Možemo li da uzgajamo godži beri u saksiji?Možemo li da uzgajamo godži beri u saksiji?
05. nov.
Gogži beri se relativno lako uzgaja i u poljskim uslovima i kod kuće - u saksiji. Biljka je visoko otporna na hladnoću i lako podnosi niske temperature u našoj zemlji....
Kako sami da napravimo začine od povrćaKako sami da napravimo začine od povrća
06. april
Jedno dobro rešenje tokom letnjih meseci, kada imamo na raspolaganju razno povrće i začine, jeste da spremimo univerzalne začine od povrća koje ćemo koristiti tokom zimskih meseci....
Kako da pravilno začinite salatu?Kako da pravilno začinite salatu?
08. jun
Po želji, salate možete da začinite i sa svežim ili sušenim biljem, prema vašem ukusu. Ne zaboravite da salate morate da začinite neposredno pre posluženja i da ih konzumirate odmah nakon toga....
Zašto treba da uzgajate zelene biljke i začine kod kuće?Zašto treba da uzgajate zelene biljke i začine kod kuće?
04. feb.
Svrha ovog članka je da vam olakša sadnju ovih dragocenih biljaka i začina govoreći vam kako ih lako možete uzgajati kod kuće. Peršun u saksiji Počinjem sa svima nama omiljenim začinom - peršunom....
Kako da začinite svinjska rebra? Upravo ovakoKako da začinite svinjska rebra? Upravo ovako
22. mart
Začini su: ruzmarin, biber, aleva paprika i so po želji....
Kako pravilno oprati sveže začine?Kako pravilno oprati sveže začine?
26. okt.
Zelene začine treba oprati čak i ako ste ih uzgajali u bašti, a ne kupili na pijaci ili u prodavnici....
Kako se prave perlice šećera?Kako se prave perlice šećera?
10. nov.
Ostavljaju se da se osuše....
Kokos rolat da keksomKokos rolat da keksom
27. dec.
Napomena: Možete rolat dodatno da glazirate po želji, predlog je da otopite 100 gr. čokolade sa 1 s.k. arome pomorandže. Kokos rolat da keksom je gotov!...
Trouglovi prste da poližešTrouglovi prste da poližeš
30. avgust
2
Prethodno skuvamo sirup od šećera i vode i ostavljamo da se ohladi. Trouglove prelivamo u pelehu i ostavljamo 3-4 sata da upiju sirup, posle jedemo sa užitkom. Neka vam je slatko!...
Đuveč Prste da poližešĐuveč Prste da poližeš
14. feb.
Dodajte krompire, paradajz, začinei vino. Nakon što malo vri, dodajte iseckano suvo meso i masline. U đuvečaru sipajte malo ulja. Na dno stavite parčiće sira. Odozgo sipajte smesu iz tiganja....
Kako pripremiti arapski začin Zaatar?Kako pripremiti arapski začin Zaatar?
27. januar
Zaatar je reč koja se koristi za naziv mešavine začina koja ima ukus majčine dušice i origana....
Kako da čuvate sušene začineKako da čuvate sušene začine
23. jun
Skladištenje začina treba da bude dalje od bilo kakvih direktnih izvora toplote. Dobro mesto za čuvanje u mraku i dalje od toplote održaće vaše začine suvim. Budite pažljivi kada dodajete začine u jela....
Kako da prepoznamo dobar avokado i kako da ga čuvamoKako da prepoznamo dobar avokado i kako da ga čuvamo
26. feb.
Avokado je bogat mononezasićenim kiselinama koje nam pomažu da se izborimo sa mastima u oblasti torzoa, koje predstavljaju rizik od kardiovaskularnih bolesti. Osim toga, avokado ima visko sadžaj kalijuma, magnezijuma...
Kako da blanširamo pirinač?Kako da blanširamo pirinač?
23. januar
Blanširanje je jedna od osnovnih tehnika kuvanja. To je proces u kome se blanširani proizvod - povrće ili meso - potapa u ključalu vodu na nekoliko minuta. Najčešće se blanšira povrće koje će biti duboko zamrznuto u...
Kako da zamrznemo kukuruz?Kako da zamrznemo kukuruz?
20. dec.
Zamrznuti kukuruz je veoma pogodan za pripremu različitih vrsta jela, kao i za konzumaciju nakon dinstanja sa uljem i začinima. Možete zamrznuti sami kukuruz. Zadržaće svoj ukus kada se zamrzne. Kukuruz šećerac je veoma...