Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kako da zamrznete leblebije?Evo načina kako da zamrznete leblebiju i da je koristite odmah, kada vam se jedu ćuftice od leblebije, janija sa leblebijom ili neko drugo jelo....
25. avgust
1
Kako da napravimo domaći kravlji sirCediljka sa domaćim sirom se pristiska nečim teškim, u nagnutoj tepsiji, podignuta nečim u jednom kraju kako bi se oblikovao kotur sira i da se dobro iscedi, tako stoji otprilike 12 sati....
13. januar
Kako da napravite alkalnu vodu?Možda ste čuli za alkalnu vodi, ali ne znate detalje. Alkalna voda se preporučuje za dobro zdravlje, za vreme bolesti i tokom lečenja, tokom aktivnog treninga, ali ne i svo vreme. Za pravilno funkcionisanje organizma...
24. dec.
Kako da pročistimo vodu u kućnim uslovimaEkolozi u celom svetu upozoravaju da je kvalitete vode svake godine sve gori i gori i da je broj mesta sa čistom izvornom vodom sve manji. Svaka nedestilovana voda sadrži razne primese kao što su: fosfati, hloridi, sulfati...
29. mart
Koju vodu treba da pijemo?Čista i bezbedna voda iz česme je jedno od najvećih dostignuća civilizacije. Flaširana voda postaje sve popularnija, ali postoji zabrinutost zbog njenog uticaja na životnu sredinu i nedostatka konkretnih dokaza da ima...
29. jun
Koliko tačno treba da pijemo mineralnu voduKoristi od mineralne vode su dosta, ali kao i sa drugim darovima prirode, ne treba preterivati ni sa ovom vodom. Ona iajjači uticaj ima na ljudski organizam kada se pijem ujutru na prazan stomak.
Iako je taj način nedostupan...
26. jun
Pijte vodu po rasporedu da biste smršaliTeško je naći osobu, koja može sa čistim srcem da kaže da se sviđa sama sebi 101% i da ne želi ništa da menja u svojoj figuri. Želja za savršenstvom je sasvim normalna i prirodno je da želimo da se usavršavamo, kako fizički...
13. maj
Kako da pripremite đumbirovu vodu?Đumbirova voda može biti vaš letnji i osvežavajući napitak. Trebalo bi da je uvrstite u svoj dnevni jelovnik.
Piće je blago ljutkastog i prijatnog ukusa, a njegove koristi su velike. Uz ovaj napitak možete izgubiti težinu...
04. jul
Kako da prokuvamo tvrdu vodu?Voda koju ljudi koriste za svakodnevnu upotrebu može imati različit hemijski sastav. Što je voda tvrđa, to ona teže postaje kisela. Što je mekša, lakše postaje kisela. Tvrda voda je pufer protiv naglog zakiseljavanja....
31. avgust
Kako da sami gaziramo vodu?Najbolji način da u kućnim uslovima napravite gaziranu vodu je uz pomoć boce sa ugljen-dioksidom. Ovaj metod je zamena za veoma korišćenu varijantu sa sifonom i specijalnim kapsulama, punjenim ugljen-dioksidom.
Kao što...
08. sep.
Trouglovi prste da poližešPrethodno skuvamo sirup od šećera i vode i ostavljamo da se ohladi.
Trouglove prelivamo u pelehu i ostavljamo 3-4 sata da upiju sirup, posle jedemo sa užitkom. Neka vam je slatko!...
30. avgust
2
Đuveč Prste da poližešIsecite meso na kockice i propržite. Dodajte luk, isečen na rebarca i šargarepu na kolutiće.
Dodajte krompire, paradajz, začinei vino. Nakon što malo vri, dodajte iseckano suvo meso i masline.
U đuvečaru sipajte malo...
14. feb.
Kokos rolat da keksomNapomena: Možete rolat dodatno da glazirate po želji, predlog je da otopite 100 gr. čokolade sa 1 s.k. arome pomorandže.
Kokos rolat da keksom je gotov!...
27. dec.
Kako da prepoznamo dobar avokado i kako da ga čuvamoAvokado je bogat mononezasićenim kiselinama koje nam pomažu da se izborimo sa mastima u oblasti torzoa, koje predstavljaju rizik od kardiovaskularnih bolesti.
Osim toga, avokado ima visko sadžaj kalijuma, magnezijuma...
26. feb.
Kako da ispečemo patlidžanPatlidžani se peku na ringli, što je ujedno i klasičan način, ali nakon pečenja povrća ringla treba da se dobro očisti. Kako ne bi gubili vreme sa čišćenjem, stavite parče folije na ringlu i stavite patlidžan preko. Tako...
26. jul
Kako da pripremite kinouKinoa je južnoamerička žitarica, koja je u poslednje vreme veoma popularna širom sveta. Seme kinoe su mala zrna prečnika od 2 mm i veoma su korisna.
Kinoa je biljka koja je uzgajana od strane drevnih Inka. Sadrži više...
21. jul
Kako da pripremimo tunuTuna se priprema na različite načine u različitim krajevima sveta. U Italiji se pravi zapečena tuna sa krompirom i alevom paprikom ili se servira karpačo - fino isečeno sirovo meso tune. U Japanu, kao što je već...
16. mart
Kako da sačuvamo sirNajbolje je da se sir čuva u frižideru, umotan u foliju ili u papiru od pirinča, zato što ga običan papir isušuje.
Sir se neće osušiti bar jednu nedelju, ako se u tanjir do njega stavi parče šećera i dobro poklopi drugim...
06. mart
Kako da nabavimo estrogenEstrogen predstavlja celu grupu steroidnih hormona, koji su odgovorni za normalno funkcionisanje reproduktivnog sistema.
Oni imau ključnu ulogu u održavanju trudnoće, organizma majke i ploda. Regulišu menstrualni...
30. mart
Kako da izaberemo šporet?Kada dođe vreme da zamenimo stari šporet novim, treba dobro da razmislimo koju dostojnu zamenu da nađemo. Prvo što treba da uzmemo u obzir je prostor kojim raspolažemo, enterijer u kuhinji i šta nam je zaista prioritet...
22. mart
Kako da spremite bukovaču?Pečurka bukovača spada u najomiljenije pečurke, koje osim što su pogodne za jelo, one su veoma ukusne i lake za pripremu.
Najčešće se mogu naći tokom jeseni, kad aje kišno vreme, baš pre prvog snega, ali ih je moguće...
07. mart
Kako da iskokate kokiceSvi mi znamo kako izgledaju kesice sa kokicama, koje su namenjene za kokanje kokica u mikrotalasnoj pećnici. Uprkos tome, nema ništa prijatnijeg, a ni ukusnijeg od toga da sami napravimo kokice.
One se mogu iskokati...
05. mart
Kako da napravimo šlagŠlag u suštini predstavlja mekani krem. Možete ga napraviti i kod kuće, tako što koristite biljnu ili mlečnu tečnu pavlaku. Od kisele pavlake se ne može napraviti šlag, jer se pri mućenju dobija različita vrsta krema, dosta...
01. mart