Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kako da napravimo domaći kravlji sirKako da napravimo domaći kravlji sir
13. januar
Domaći sir od kravljeg mleka je toliko ukusan da ćete već želeti uvek sami da ga pravite. Za sir koristim domaće kravlje mleko....
Kako da zamrznete leblebije?Kako da zamrznete leblebije?
25. avgust
1
Evo načina kako da zamrznete leblebiju i da je koristite odmah, kada vam se jedu ćuftice od leblebije, janija sa leblebijom ili neko drugo jelo....
Kako da napravimo domaću jufkuKako da napravimo domaću jufku
14. jul
Već znate kako da napravite domaću jufku. Prijatno!...
Da napravimo domaći sudžukDa napravimo domaći sudžuk
14. feb.
Pogledajte i ove ukusne recepte za domaći sudžuk i/ili kako se čuva sudžuk....
Kako da čuvamo sudžuk i drugo mezeKako da čuvamo sudžuk i drugo meze
07. dec.
Kada ste već upoznati sa tim kako da čuvate domaće sušene kobasice i meze, pogledajte kako da napravite domaću sušenu kobasicu, domaći sudžuk i suvo meso....
Domaći sudžukDomaći sudžuk
17. feb.
Okačite ih na promaju da se suše. Svaki drugi dan skidajte sudžuke i flašom ili oklagijom ih pritiskajte da dobiju oblik potkovice. Dok je je još svež, sudžuk možete peći na roštilju....
Kako napraviti domaći sudžuk i kobasicu LukankaKako napraviti domaći sudžuk i kobasicu Lukanka
11. feb.
Ništa ne može da se poredi sa domaćom kobasicom Lukanka ili domaćim sudžukom....
Kako da čuvamo testo?Kako da čuvamo testo?
22. april
Čuva se u zamrzivaču oko pola godine. Najbolje je da testo ne čuvate duže od dva ili tri dana u frižideru. Što duže čuvate testo, ono više gubi elastičnost i počinje da postaje krhko....
Kako da čuvamo kruške?Kako da čuvamo kruške?
07. okt.
Plodovi sa otkinutim drškama počinju da se kvare i nemaju šansu da se se čuvaju čak i dve nedelje....
Kako da čuvamo lubenicuKako da čuvamo lubenicu
19. avgust
Kako da čuvate lubenicu 1. Da biste čuvali isečene lubenice, držite ih na sobnoj temperaturi od 18 do 20 stepeni....
Kako da čuvamo šargarepeKako da čuvamo šargarepe
07. mart
Zrelije i starije šargarepe su tvrđe po strukturi i najbolje se čuvaju. Kako da čuvamo šargarepe u frižideru? Prvo, uklonite donje zelene delove šargarepe, s obzirom da crpe vlagu iz korena....
Kako da čuvamo krompir?Kako da čuvamo krompir?
16. dec.
Krompir se čuva na suvom i tamnom, kao i na provetrenom mestu, koje je nedostupno hladnoći. Krompir je najbolje čuvati u podrumu, jer tamo nema stalnog svetla....
Kako da čuvamo brokoli?Kako da čuvamo brokoli?
04. dec.
Čuvanje zamrznutog brokolija u zamrzivaču Na ovaj način moći ćete da čuvate brokoli do oko godinu dana, ali ćete izgubiti mali deo njegovih vrednih sastojaka....
Pikantan domaći sudžukPikantan domaći sudžuk
07. sep.
Pomešamo sa svim začinima i lepo promešamo da mogu začini lepo da se pomešaju sa mesom. Stavljamo u veliku posudu da odstoje na hladnom oko jedan dan. Nakon toga meljemo na mašinici na krupnijoj rešetki....
Kako da sušimo domaći sudžuk?Kako da sušimo domaći sudžuk?
03. nov.
Svaka porodica ima svoj recept za pripremu domaćeg sušenog sudžuka, s tim što su glavne razlike u vrsti i odnosu namirnica, koje se koriste za njegovu pripremu....
Kako da napravimo domaći nektarKako da napravimo domaći nektar
25. avgust
Kod nas je najrasprostranjeniji nektar od breskvi i kajsija koji možemo opušteno da spremimo i u domaćim uslovima, dok treba da se primeti da je najukusniji nektar od domaće gajenog voća....
Kako da ispečemo domaći hlebKako da ispečemo domaći hleb
24. jul
Možete ga čuvati uvijen u odgovarajuću krpu. Kao što vidite, možete brzo i lako napraviti domaći hleb, kad god poželite....
Domaći ovčiji sudžukDomaći ovčiji sudžuk
23. sep.
Mesto koje će biti kraj svakog sudžuka uvijamo. Na kraju ih okačimo na odgovarajuće mesto da se suše. Izaberite suvo i hladno mesto. Sledećeg dana izbušite da bi izašao preostali vazduh i ponovo zakačite....
Domaći svinjski sudžukDomaći svinjski sudžuk
05. dec.
Stavite da se suše na hladnom i provetrivom mestu. Odlično meze, isečeno na komade, sa čašom domaćeg vina!...
Domaći sudžuk od svinjske plećkeDomaći sudžuk od svinjske plećke
27. dec.
Gotove sudžuke ređamo na štap. Domaći sudžuk od svinjske plećke ostavljamo da se suši na provetrenom i zaštićenom mestu....
Domaći sudžuk sa balkanskim čubromDomaći sudžuk sa balkanskim čubrom
11. sep.
Okačite sudžuke na dobro provetrenom mestu, povremeno ih ispeglajte flašom. Domaći sudžuci sa balkanskim čubrom su gotovi....
Pečeni domaći sudžuk na roštiljuPečeni domaći sudžuk na roštilju
09. dec.
Pečeni domaći sudžuk na roštilju je spreman....
Kako da pravilno čuvamo kiseli kupusKako da pravilno čuvamo kiseli kupus
20. dec.
Kako pravilno čuvati kiseli kupus - Ako odlučite da zamrznete domaći kiseli kupus, zadržaćete njegova korisna svojstva, ali ga morate konzumirati odmah nakon što se odmrzne....
Domaći sudžuk sa dve vrste mesaDomaći sudžuk sa dve vrste mesa
02. sep.
Možete uviti sudžuk u potkovicu ili da napravite kao običnu kobasicu. Ako ćete kao potkovicu, gnječite svaki dan, stavite da se suši na provetrivom mestu 2-3 nedelje, nakon toga je gotovo za jelo....
Kako da prepoznamo dobar avokado i kako da ga čuvamoKako da prepoznamo dobar avokado i kako da ga čuvamo
26. feb.
Kako da čuvamo avokado? Ostavite tvrdi avokado da sazri na sobnoj temperaturi, nakon čega možete da ga čuvate 1 nedelju u frižideru. Ako je mnogo tvrd, ostavite ga nekoliko dana da sazri....