Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kako da napravimo domaći kravlji sirDomaći sir od kravljeg mleka je toliko ukusan da ćete već želeti uvek sami da ga pravite.
Za sir koristim domaće kravlje mleko....
13. januar
Kako da zamrznete leblebije?Evo načina kako da zamrznete leblebiju i da je koristite odmah, kada vam se jedu ćuftice od leblebije, janija sa leblebijom ili neko drugo jelo....
25. avgust
1
Da napravimo domaći sudžukPogledajte i ove ukusne recepte za domaći sudžuk i/ili kako se čuva sudžuk....
14. feb.
Kako da čuvamo sudžuk i drugo mezeKada ste već upoznati sa tim kako da čuvate domaće sušene kobasice i meze, pogledajte kako da napravite domaću sušenu kobasicu, domaći sudžuk i suvo meso....
07. dec.
Domaći sudžukOkačite ih na promaju da se suše.
Svaki drugi dan skidajte sudžuke i flašom ili oklagijom ih pritiskajte da dobiju oblik potkovice. Dok je je još svež, sudžuk možete peći na roštilju....
17. feb.
Kako napraviti domaći sudžuk i kobasicu LukankaNišta ne može da se poredi sa domaćom kobasicom Lukanka ili domaćim sudžukom....
11. feb.
Kako da čuvamo testo?Čuva se u zamrzivaču oko pola godine.
Najbolje je da testo ne čuvate duže od dva ili tri dana u frižideru. Što duže čuvate testo, ono više gubi elastičnost i počinje da postaje krhko....
22. april
Kako da čuvamo kruške?Plodovi sa otkinutim drškama počinju da se kvare i nemaju šansu da se se čuvaju čak i dve nedelje....
07. okt.
Kako da čuvamo lubenicuKako da čuvate lubenicu
1. Da biste čuvali isečene lubenice, držite ih na sobnoj temperaturi od 18 do 20 stepeni....
19. avgust
Kako da čuvamo šargarepeZrelije i starije šargarepe su tvrđe po strukturi i najbolje se čuvaju.
Kako da čuvamo šargarepe u frižideru?
Prvo, uklonite donje zelene delove šargarepe, s obzirom da crpe vlagu iz korena....
07. mart
Kako da čuvamo krompir?Krompir se čuva na suvom i tamnom, kao i na provetrenom mestu, koje je nedostupno hladnoći.
Krompir je najbolje čuvati u podrumu, jer tamo nema stalnog svetla....
16. dec.
Kako da čuvamo brokoli?Čuvanje zamrznutog brokolija u zamrzivaču
Na ovaj način moći ćete da čuvate brokoli do oko godinu dana, ali ćete izgubiti mali deo njegovih vrednih sastojaka....
04. dec.
Pikantan domaći sudžukPomešamo sa svim začinima i lepo promešamo da mogu začini lepo da se pomešaju sa mesom.
Stavljamo u veliku posudu da odstoje na hladnom oko jedan dan. Nakon toga meljemo na mašinici na krupnijoj rešetki....
07. sep.
Kako da sušimo domaći sudžuk?Svaka porodica ima svoj recept za pripremu domaćeg sušenog sudžuka, s tim što su glavne razlike u vrsti i odnosu namirnica, koje se koriste za njegovu pripremu....
03. nov.
Kako da napravimo domaći nektarKod nas je najrasprostranjeniji nektar od breskvi i kajsija koji možemo opušteno da spremimo i u domaćim uslovima, dok treba da se primeti da je najukusniji nektar od domaće gajenog voća....
25. avgust
Kako da ispečemo domaći hlebMožete ga čuvati uvijen u odgovarajuću krpu.
Kao što vidite, možete brzo i lako napraviti domaći hleb, kad god poželite....
24. jul
Domaći ovčiji sudžukMesto koje će biti kraj svakog sudžuka uvijamo.
Na kraju ih okačimo na odgovarajuće mesto da se suše. Izaberite suvo i hladno mesto. Sledećeg dana izbušite da bi izašao preostali vazduh i ponovo zakačite....
23. sep.
Domaći svinjski sudžukStavite da se suše na hladnom i provetrivom mestu. Odlično meze, isečeno na komade, sa čašom domaćeg vina!...
05. dec.
Domaći sudžuk od svinjske plećkeGotove sudžuke ređamo na štap.
Domaći sudžuk od svinjske plećke ostavljamo da se suši na provetrenom i zaštićenom mestu....
27. dec.
Domaći sudžuk sa balkanskim čubromOkačite sudžuke na dobro provetrenom mestu, povremeno ih ispeglajte flašom.
Domaći sudžuci sa balkanskim čubrom su gotovi....
11. sep.
Kako da pravilno čuvamo kiseli kupusKako pravilno čuvati kiseli kupus
- Ako odlučite da zamrznete domaći kiseli kupus, zadržaćete njegova korisna svojstva, ali ga morate konzumirati odmah nakon što se odmrzne....
20. dec.
Domaći sudžuk sa dve vrste mesaMožete uviti sudžuk u potkovicu ili da napravite kao običnu kobasicu.
Ako ćete kao potkovicu, gnječite svaki dan, stavite da se suši na provetrivom mestu 2-3 nedelje, nakon toga je gotovo za jelo....
02. sep.
Kako da prepoznamo dobar avokado i kako da ga čuvamoKako da čuvamo avokado?
Ostavite tvrdi avokado da sazri na sobnoj temperaturi, nakon čega možete da ga čuvate 1 nedelju u frižideru. Ako je mnogo tvrd, ostavite ga nekoliko dana da sazri....
26. feb.