Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kako da zamrznete leblebije?Kako da zamrznete leblebije?
25. avgust
1
Evo načina kako da zamrznete leblebiju i da je koristite odmah, kada vam se jedu ćuftice od leblebije, janija sa leblebijom ili neko drugo jelo....
Kako da napravimo domaću jufkuKako da napravimo domaću jufku
14. jul
Već znate kako da napravite domaću jufku. Prijatno!...
Kako da napravimo domaći kravlji sirKako da napravimo domaći kravlji sir
13. januar
Cediljka sa domaćim sirom se pristiska nečim teškim, u nagnutoj tepsiji, podignuta nečim u jednom kraju kako bi se oblikovao kotur sira i da se dobro iscedi, tako stoji otprilike 12 sati....
Kako da čuvamo testo?Kako da čuvamo testo?
22. april
Čuva se u zamrzivaču oko pola godine. Najbolje je da testo ne čuvate duže od dva ili tri dana u frižideru. Što duže čuvate testo, ono više gubi elastičnost i počinje da postaje krhko....
Kako da čuvamo lubenicuKako da čuvamo lubenicu
19. avgust
Kako da čuvate lubenicu 1. Da biste čuvali isečene lubenice, držite ih na sobnoj temperaturi od 18 do 20 stepeni....
Kako da čuvamo šargarepeKako da čuvamo šargarepe
07. mart
Zrelije i starije šargarepe su tvrđe po strukturi i najbolje se čuvaju. Kako da čuvamo šargarepe u frižideru? Prvo, uklonite donje zelene delove šargarepe, s obzirom da crpe vlagu iz korena....
Kako da čuvamo krompir?Kako da čuvamo krompir?
16. dec.
Krompir se čuva na suvom i tamnom, kao i na provetrenom mestu, koje je nedostupno hladnoći. Krompir je najbolje čuvati u podrumu, jer tamo nema stalnog svetla....
Kako da čuvamo brokoli?Kako da čuvamo brokoli?
04. dec.
Čuvanje zamrznutog brokolija u zamrzivaču Na ovaj način moći ćete da čuvate brokoli do oko godinu dana, ali ćete izgubiti mali deo njegovih vrednih sastojaka....
Grožđe, jabuke, kruške... Kako da izaberemo najlepše?Grožđe, jabuke, kruške... Kako da izaberemo najlepše?
05. nov.
Što se tiče kruške, kora treba da bude "dovoljno čvrsta" u trenutku kupovine, ali i mekana blizu drške. Za razliku od jabuke, jedna sazrela kruška se poznaje po aromi koja je manje ili više zasićena....
Kruške u crvenom vinuKruške u crvenom vinu
04. januar
Ogulite kruške, ostavljajući netaknutu stabljiku i pazeći da ne ošteti meso krušaka. Odrežite malo od dna krušaka da biste stvorili ravno dno....
Kako da pravilno čuvamo kiseli kupusKako da pravilno čuvamo kiseli kupus
20. dec.
Ako ćete kiseli kupus čuvati u frižideru, najbolje je izabrati tegle ili kutije kapaciteta 2-3 litra. Ako ćete ga čuvati u podrumu ili ormanu - najbolje je izabrati posudu kapaciteta 5 litara....
Kako da prepoznamo dobar avokado i kako da ga čuvamoKako da prepoznamo dobar avokado i kako da ga čuvamo
26. feb.
Kako da čuvamo avokado? Ostavite tvrdi avokado da sazri na sobnoj temperaturi, nakon čega možete da ga čuvate 1 nedelju u frižideru. Ako je mnogo tvrd, ostavite ga nekoliko dana da sazri....
Poširane kruške u aromatičnom sosuPoširane kruške u aromatičnom sosu
18. mart
Kod tvrđih i većih krušaka ovaj proces može oduzeti 30 minuta, zato procenite dobro u zavisnosti veličine, sorte i koliko j evoće zrelo. Pre svega nemojte da dozvolite da kruške omekšaju mnogo....
Smuti od kruške i mandarineSmuti od kruške i mandarine
30. nov.
Oljuštimo i isečemo krušku i očistimo mandarinu od semenki. Stavljamo sve u blender i dodajemo bademovo mleko. Dodajemo maku i konoplju. Mutimo na drugoj brzini 30 sekundi....
Kako da čuvamo domaći sudžuk i krvavicuKako da čuvamo domaći sudžuk i krvavicu
10. januar
Poželjno je da se čuvaju na mesu bez sunčeve svetlosti. Preporučuju se potkrovlja. Domaći sudžuci i krvavice treba da se konzumiraju do dve-tri nedelje od proizvodnje....
Kako da čuvamo sudžuk i drugo mezeKako da čuvamo sudžuk i drugo meze
07. dec.
Sudžuk i sušena kobasica se čuvaju i u zamrzivaču, dobro uvijene u najlon. Takođe, u zamrzivaču mogu da se čuvaju i dimljena mesa....
Kako da čuvamo ulje i maslinovo uljeKako da čuvamo ulje i maslinovo ulje
18. mart
Flaše sa uljem treba da se čuvaju na tamnom i hladnom mestu. Bolje se čuva učje koje je zatvoreno u staklenim flašama, a ne u plastičnim....
Kako da čuvamo biber i alevu paprikuKako da čuvamo biber i alevu papriku
27. januar
Kada smo već razjasnili kako se čuva aleva paprika, da vidimo i kako tačno da čuvamo crni biber. Kod ovog začina možemo da izaberemo u zrnu ili mleveni....
Kako pravilno da čuvamo luk kod kućeKako pravilno da čuvamo luk kod kuće
30. nov.
Oguljeni luk može da se čuva u frižideru do dve sedmice, a iseckani - 7-10 dana. Kako pravilno da čuvate šalot luk? Šalot je vrsta luka sa mekšim i slađim ukusom....
Kruške sa gorkom čokoladomKruške sa gorkom čokoladom
02. nov.
Isecite kruške po dužini na komade i uklonite semenke. Stavljaju se u sok od đumbira i začinjavaju medom. Otopljeni kakao maslac se pomeša sa kakaom i komadići kruške su potopljeni u ovu mešavinu....
Poširane kruške sa rumomPoširane kruške sa rumom
19. mart
Oljuštite srednje mekanu sočnu krušku i lepo je utrljajte limunom da ne potamni....
Pečene kruške sa čokoladomPečene kruške sa čokoladom
09. jul
Pečene kruške sa čokoladom su efektan desert za goste....
Kako da čuvate sveže začine?Kako da čuvate sveže začine?
21. okt.
Ako čuvate začinsko bilje u frižideru, pokrijte vrh tegle prozirnom plastičnom kesom. Korijander voli hladne temperature i treba ga čuvati u frižideru....
Pečene kruške u korama za pituPečene kruške u korama za pitu
30. mart
Oljuštite, prepolovite i očistite kruške od unutrašnjosti. Pospite sa svih strana sa malo soka od limuna da ne potamne. 2. Otvorite kore za pitu i namažite maslinovim ulje....
Aromatične kruške sa belim vinomAromatične kruške sa belim vinom
14. dec.
Kada provri i šećer se istopi, stavljamo kriške kruške. Ostavljamo da se kuvaju približno tri minuta i izvadimo kruške. U sirup dodajemo sok od limuna i ostavljamo da se skuva gust sirup....