Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kako da ne mirišemo na luk i beli lukKako da ne mirišemo na luk i beli luk
16. jul
Ako volite da dodajete sveži luk i beli luk raznim jelima, to će vam osigurati dobar imuni sistem, ali može da izazove neprijatnost zbog neprijatnog daha koji se javlja nakon njegove konzumacije. Umesto da žvaćete žvaku...
Prženi beli lukPrženi beli luk
12. mart
Znamo da je beli luk prisutan u hiljadama recepata različitih lekova narodne medicine, tako da nikada nije loše da se pojede malo belog luka....
Pečeni beli lukPečeni beli luk
24. april
Glavica belog luka se podeli na čenove. Ređaju se na ugrejanu ploču. Nekoliko puta se okreću sa svih strana. Predjelo i prilog, najviše ide uz prženu ili pohovanu džigericu....
Ukiseljeni beli lukUkiseljeni beli luk
12. avgust
Ovo se radi da bi tačno odredili koliko vam je potrebno salamure za turšiju. Prebacite tečnost iz teglica u šerpu i stavite da se prokuva nekoliko minuta. Nakon toga, ponovo prelijte beli luk u teglama....
Kako sušiti beli luk?Kako sušiti beli luk?
06. dec.
Zatim glavice stavite u mreže u ne baš velikom sloju i čuvajte ih na mestu koje je suvo i hladno....
Beli lukBeli luk
19. januar
Sveži beli luk se čuva nepokriven u posudama na hladnom i tamnom mestu. Beli luk u kulinarstvu U kuvanju, beli luk se često koristi kao začin i kao proizvod - i svež i termički obrađen....
Marinirani kiseli beli lukMarinirani kiseli beli luk
28. januar
Beli luk se očisti, opere i stavlja se u kipuću vodu da se blanšira oko 5 minuta. Nakon toga se ohladi pod tekućom hladnom vodom. Po želji se razdvaja na čenove ili čak može da se očisti skroz od ljuski....
Kako da ne mirišemo na beli lukKako da ne mirišemo na beli luk
29. april
Beli luk je ukusan i koristan začin, ali ponekada njegova aroma može stvoriti osećaj neprijatnosti, posebno ako trebate sresti i biti u društvu ljudi. Kako biste izbegli ovu neprijatnu posledicu konzumiranja belog luka...
Pečeni beli luk u folijiPečeni beli luk u foliji
19. jul
Lepo je da se jede samo beli luk u toku dana, ali je teško, tako da možete jesti laganu hranu zajedno sa belim lukom. Budite zdravi!...
Kako pravilno da čuvamo luk kod kućeKako pravilno da čuvamo luk kod kuće
30. nov.
Oguljeni luk može da se čuva u frižideru do dve sedmice, a iseckani - 7-10 dana. Kako pravilno da čuvate šalot luk? Šalot je vrsta luka sa mekšim i slađim ukusom....
Marinirani beli luk sa aromatičnim začinimaMarinirani beli luk sa aromatičnim začinima
02. maj
Stavite beli luk u posudu sa vodom i na ringlu. Kada voda proključa, isipajte je i sipajte novu. Postupak ponovite najmanje 5 puta, kako bi uklonili jak ukus belog luka....
Marinirani beli luk na hladan načinMarinirani beli luk na hladan način
05. jul
Ukoliko imate više belog luka, a volite da eksperimentišete sa zimnicom i mariniranim paprikama, sterilizovanim pečurkama, isprobajte i Marinirani beli luk na hladan način....
Kako da zamrznete leblebije?Kako da zamrznete leblebije?
25. avgust
1
Evo načina kako da zamrznete leblebiju i da je koristite odmah, kada vam se jedu ćuftice od leblebije, janija sa leblebijom ili neko drugo jelo....
Pečeni beli luk u foliji - lagan receptPečeni beli luk u foliji - lagan recept
18. januar
Evo kako da napravimo najukusniji pečeni beli luk u foliji. Glavice belog luka oljuštimo samo od spoljašnjih listova, isečemo brkove dole i svaku glavicu stavljamo u duplo parče alu folije....
Nekoliko razloga da jedete sveži beli lukNekoliko razloga da jedete sveži beli luk
26. feb.
Beli luk vam može pravti probleme da ostavite dobar utisak na prvom sastanku, ali i da doživite neuspeh u ljubavi, biće vam lakše, jer ako jedete ovo povrće, imaćete dobro zdravlje direktno iz prirode. Šalu na stranu...
Kako da napravimo domaću jufkuKako da napravimo domaću jufku
14. jul
Već znate kako da napravite domaću jufku. Prijatno!...
Limun, beli luk i đumbir kod visokog holesterolaLimun, beli luk i đumbir kod visokog holesterola
05. mart
Možete dodati i malo meda, a možete da ga pijete i čisto. Već posle 3 nedelje imaćete pozitivan efekat, bićete sveži i živahni. Pokušajte i budite zdravi!...
Kako da jedemo beli luk, a da to ne šteti našem želucuKako da jedemo beli luk, a da to ne šteti našem želucu
24. dec.
Postoji rasprava, odnostno da li u belom luku ima više koristi ili štete. Skoro su svi čuli da se beli luk naziva prirodnim antibiotikom. To je zbog toga što se u njemu nalazi alicin, koji je sposoban da unušti razne patogene...
Kako da napravimo domaći kravlji sirKako da napravimo domaći kravlji sir
13. januar
Cediljka sa domaćim sirom se pristiska nečim teškim, u nagnutoj tepsiji, podignuta nečim u jednom kraju kako bi se oblikovao kotur sira i da se dobro iscedi, tako stoji otprilike 12 sati....
Kako da sami napravite domaći sušeni lukKako da sami napravite domaći sušeni luk
17. okt.
Čuvajte ga u dobro zatvorenim kutijama. Sušeni luk se koristi na nekoliko načina. Može se staviti direktno u jelo ili da se prethodno natopi vodom. To se radi da bi se vratio donekle prvobitni izgled....
Kako da pravilno sečemo luk, bez suza?Kako da pravilno sečemo luk, bez suza?
30. april
Suzenje očiju prilikom sečenja luka je dosta neprijatno stanje i prouzrokuje negativne emocije. Zašto se mi zapravo rasplačemo dok sečemo luk? To se dešava zato što luk oslobađa supstancu alinazu koja ispušta iritirajući...
Za šta nam pomaže beli luk?Za šta nam pomaže beli luk?
28. maj
Teško da postoji osoba koja ne zna koje su koristi od konzumacije belog luka i koja su njegova korisna svojstva. Beli luk se naziva i superhranom, i to nije slučajno. U ovom članku ćemo razmotriti neke od najvećih koristi...
Kako da lako oljuštimo crni luk?Kako da lako oljuštimo crni luk?
03. okt.
Crni luk je univerzalno povrće. Dodaje se u mnoga jela, koristi se u pripremi ćuftica, pljeskavica, knedli, garnirunga. Dodaje se u salate i predjela. Možete čak pripremiti i marmeladu od luka. Ovo povrće...
LukLuk
08. jun
Koristi od luka Mladi luk čuva od problema sa zubima kao što je karijes i zubni kamenac, sok u luku čuva od upale desni i koristi se za prevenciju paradentoze....
Pečeni lukPečeni luk
24. mart
Oljuštite luk. Poređajtee ga u posudu za pečenje, nakon što ste ga prethodno razrezali na krst, posolite i nalijte ulje. Pecite na 200 stepeni sat vremena....