Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kako da ne mirišemo na luk i beli lukAko volite da dodajete sveži luk i beli luk raznim jelima, to će vam osigurati dobar imuni sistem, ali može da izazove neprijatnost zbog neprijatnog daha koji se javlja nakon njegove konzumacije.
Umesto da žvaćete žvaku...
16. jul
Prženi beli lukZnamo da je beli luk prisutan u hiljadama recepata različitih lekova narodne medicine, tako da nikada nije loše da se pojede malo belog luka....
12. mart
Pečeni beli lukGlavica belog luka se podeli na čenove.
Ređaju se na ugrejanu ploču. Nekoliko puta se okreću sa svih strana.
Predjelo i prilog, najviše ide uz prženu ili pohovanu džigericu....
24. april
Ukiseljeni beli lukOvo se radi da bi tačno odredili koliko vam je potrebno salamure za turšiju.
Prebacite tečnost iz teglica u šerpu i stavite da se prokuva nekoliko minuta. Nakon toga, ponovo prelijte beli luk u teglama....
12. avgust
Kako sušiti beli luk?Zatim glavice stavite u mreže u ne baš velikom sloju i čuvajte ih na mestu koje je suvo i hladno....
06. dec.
Beli lukSveži beli luk se čuva nepokriven u posudama na hladnom i tamnom mestu.
Beli luk u kulinarstvu
U kuvanju, beli luk se često koristi kao začin i kao proizvod - i svež i termički obrađen....
19. januar
Marinirani kiseli beli lukBeli luk se očisti, opere i stavlja se u kipuću vodu da se blanšira oko 5 minuta. Nakon toga se ohladi pod tekućom hladnom vodom.
Po želji se razdvaja na čenove ili čak može da se očisti skroz od ljuski....
28. januar
Kako da ne mirišemo na beli lukBeli luk je ukusan i koristan začin, ali ponekada njegova aroma može stvoriti osećaj neprijatnosti, posebno ako trebate sresti i biti u društvu ljudi.
Kako biste izbegli ovu neprijatnu posledicu konzumiranja belog luka...
29. april
Pečeni beli luk u folijiLepo je da se jede samo beli luk u toku dana, ali je teško, tako da možete jesti laganu hranu zajedno sa belim lukom.
Budite zdravi!...
19. jul
Kako pravilno da čuvamo luk kod kućeOguljeni luk može da se čuva u frižideru do dve sedmice, a iseckani - 7-10 dana.
Kako pravilno da čuvate šalot luk?
Šalot je vrsta luka sa mekšim i slađim ukusom....
30. nov.
Marinirani beli luk sa aromatičnim začinimaStavite beli luk u posudu sa vodom i na ringlu. Kada voda proključa, isipajte je i sipajte novu. Postupak ponovite najmanje 5 puta, kako bi uklonili jak ukus belog luka....
02. maj
Marinirani beli luk na hladan načinUkoliko imate više belog luka, a volite da eksperimentišete sa zimnicom i mariniranim paprikama, sterilizovanim pečurkama, isprobajte i Marinirani beli luk na hladan način....
05. jul
Kako da zamrznete leblebije?Evo načina kako da zamrznete leblebiju i da je koristite odmah, kada vam se jedu ćuftice od leblebije, janija sa leblebijom ili neko drugo jelo....
25. avgust
1
Pečeni beli luk u foliji - lagan receptEvo kako da napravimo najukusniji pečeni beli luk u foliji.
Glavice belog luka oljuštimo samo od spoljašnjih listova, isečemo brkove dole i svaku glavicu stavljamo u duplo parče alu folije....
18. januar
Nekoliko razloga da jedete sveži beli lukBeli luk vam može pravti probleme da ostavite dobar utisak na prvom sastanku, ali i da doživite neuspeh u ljubavi, biće vam lakše, jer ako jedete ovo povrće, imaćete dobro zdravlje direktno iz prirode.
Šalu na stranu...
26. feb.
Limun, beli luk i đumbir kod visokog holesterolaMožete dodati i malo meda, a možete da ga pijete i čisto. Već posle 3 nedelje imaćete pozitivan efekat, bićete sveži i živahni. Pokušajte i budite zdravi!...
05. mart
Kako da jedemo beli luk, a da to ne šteti našem želucuPostoji rasprava, odnostno da li u belom luku ima više koristi ili štete. Skoro su svi čuli da se beli luk naziva prirodnim antibiotikom. To je zbog toga što se u njemu nalazi alicin, koji je sposoban da unušti razne patogene...
24. dec.
Kako da napravimo domaći kravlji sirCediljka sa domaćim sirom se pristiska nečim teškim, u nagnutoj tepsiji, podignuta nečim u jednom kraju kako bi se oblikovao kotur sira i da se dobro iscedi, tako stoji otprilike 12 sati....
13. januar
Kako da sami napravite domaći sušeni lukČuvajte ga u dobro zatvorenim kutijama.
Sušeni luk se koristi na nekoliko načina. Može se staviti direktno u jelo ili da se prethodno natopi vodom. To se radi da bi se vratio donekle prvobitni izgled....
17. okt.
Kako da pravilno sečemo luk, bez suza?Suzenje očiju prilikom sečenja luka je dosta neprijatno stanje i prouzrokuje negativne emocije. Zašto se mi zapravo rasplačemo dok sečemo luk? To se dešava zato što luk oslobađa supstancu alinazu koja ispušta iritirajući...
30. april
Za šta nam pomaže beli luk?Teško da postoji osoba koja ne zna koje su koristi od konzumacije belog luka i koja su njegova korisna svojstva. Beli luk se naziva i superhranom, i to nije slučajno. U ovom članku ćemo razmotriti neke od najvećih koristi...
28. maj
Kako da lako oljuštimo crni luk?Crni luk je univerzalno povrće. Dodaje se u mnoga jela, koristi se u pripremi ćuftica, pljeskavica, knedli, garnirunga. Dodaje se u salate i predjela. Možete čak pripremiti i marmeladu od luka.
Ovo povrće...
03. okt.
LukKoristi od luka
Mladi luk čuva od problema sa zubima kao što je karijes i zubni kamenac, sok u luku čuva od upale desni i koristi se za prevenciju paradentoze....
08. jun
Pečeni lukOljuštite luk.
Poređajtee ga u posudu za pečenje, nakon što ste ga prethodno razrezali na krst, posolite i nalijte ulje.
Pecite na 200 stepeni sat vremena....
24. mart