Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kako da zamrznete leblebije?Kako da zamrznete leblebije?
25. avgust
1
Evo načina kako da zamrznete leblebiju i da je koristite odmah, kada vam se jedu ćuftice od leblebije, janija sa leblebijom ili neko drugo jelo....
Kako da čuvate sveže začine?Kako da čuvate sveže začine?
21. okt.
Postoji mnogo opcija za čuvanje svežih začina - njihovo zamrzavanje, sušenje i pravljenje jakih aromatičnih prahova - ovo je veoma dobra opcija ako imate velike količine zelenog luka....
Kako da napravimo domaću jufkuKako da napravimo domaću jufku
14. jul
Već znate kako da napravite domaću jufku. Prijatno!...
Kako da napravimo domaći kravlji sirKako da napravimo domaći kravlji sir
13. januar
Cediljka sa domaćim sirom se pristiska nečim teškim, u nagnutoj tepsiji, podignuta nečim u jednom kraju kako bi se oblikovao kotur sira i da se dobro iscedi, tako stoji otprilike 12 sati....
Kako da napravimo sušene šljiveKako da napravimo sušene šljive
11. mart
Pakuju su u kesice od konoplje ili papira, u kojima se duže vreme čuvaju. Ako želite brže da pripremite suve šljive, možete koristiti rernu....
Kako da pripremimo sušeni paradajzKako da pripremimo sušeni paradajz
13. januar
Dobro je da začine izgnječite u avanu pre dodavanja u maslinovo ulje kojim ćete preliti paradajz. Možete takođe dodati sitno iseckan beli luk u maslinovom ulju. Za sušenje će vam biti potrebna morska so....
Kako pravilno da kombinujemo začineKako pravilno da kombinujemo začine
06. jul
Začini uz koje ide su: đumbir, ljuta aleva paprika, kumin i limun. Origano Origano je začin kog skoro svako meso voli....
Kako da čuvate sok od limete?Kako da čuvate sok od limete?
29. nov.
Sveže limete, koje se čuvaju na sobnoj temperaturi imaju rok trajanja ne duži od jedne nedelje. Frižider ovaj rok povećava na 10-14 dana....
Kako da čuvamo krompir?Kako da čuvamo krompir?
16. dec.
Krompir se čuva na suvom i tamnom, kao i na provetrenom mestu, koje je nedostupno hladnoći. Krompir je najbolje čuvati u podrumu, jer tamo nema stalnog svetla....
Kako da čuvamo brokoli?Kako da čuvamo brokoli?
04. dec.
Čuvanje zamrznutog brokolija u zamrzivaču Na ovaj način moći ćete da čuvate brokoli do oko godinu dana, ali ćete izgubiti mali deo njegovih vrednih sastojaka....
Kako da čuvamo testo?Kako da čuvamo testo?
22. april
Gotovo testo za picu je vrlo jednostavno za čuvanje - može se čuvati i u frižideru i u zamrzivaču. Može se čuvati u frižideru najviše tri dana, a zatim počinje da gubi elastičnost i ne može se više koristiti....
Kako da čuvamo kruške?Kako da čuvamo kruške?
07. okt.
Plodovi sa otkinutim drškama počinju da se kvare i nemaju šansu da se se čuvaju čak i dve nedelje....
Kako da čuvamo lubenicuKako da čuvamo lubenicu
19. avgust
Možete držati lubenicu u frižideru za kratkotrajno čuvanje. Kako da čuvate lubenicu 1. Da biste čuvali isečene lubenice, držite ih na sobnoj temperaturi od 18 do 20 stepeni....
Kako da čuvamo šargarepeKako da čuvamo šargarepe
07. mart
Šargarepe su povrće jakog ukusa, korisne su, trajne i dobre za čuvanje....
Kako da uzgajamo začine u saksijiKako da uzgajamo začine u saksiji
24. jun
Na primer divlja nana, čubar i ruzmarin su odgovarajući za sušenje i možete da ih čuvate u teglicama. Neke možete i da zamrznete - mirođija, peršun itd. Izaberite prema svojim kulinarskim preferencijama....
Kako da začinite šnicleKako da začinite šnicle
28. sep.
Kada se tako začine, možete ih staviti na roštilj ili u gril tiganj. 2....
Univerzalni začin od povrćaUniverzalni začin od povrća
05. jun
Tokom jedne nedelje svaki da okretati tegle. Napomena: Povrtni začin nema potrebe sterilisati, velika količina soli ga drži i neće se pokvariti....
Kako da pripremite sušeno voće kod kućeKako da pripremite sušeno voće kod kuće
04. jul
Naravno, poželjne su staklene posude, a ako želite da sušeno voće čuvate duže vreme, trebalo bi da ga čuvate u frižideru. Suvo voće se čuva i u staklenoj posudi sa zatvorenim poklopcem....
Kako da sami napravite domaći sušeni lukKako da sami napravite domaći sušeni luk
17. okt.
Čuvajte ga u dobro zatvorenim kutijama. Sušeni luk se koristi na nekoliko načina. Može se staviti direktno u jelo ili da se prethodno natopi vodom. To se radi da bi se vratio donekle prvobitni izgled....
Kako sami da napravimo začine od povrćaKako sami da napravimo začine od povrća
06. april
Čuvaju se na suvom i hladnom mestu, kao i u zamrzivaču....
Moj univerzalni začin od povrćaMoj univerzalni začin od povrća
13. feb.
1
Izvadite ga u činiju i zatim iseckajte i ostalo povrće (ne previše sitno, da ne biste dobili pire). Pomešajte dobro i ostavite da se ocedi u đevđiru. Rasporedite začin u odvojene kesice i stavite u zamrzivač....
Kako da pravilno začinite salatu?Kako da pravilno začinite salatu?
08. jun
Po želji, salate možete da začinite i sa svežim ili sušenim biljem, prema vašem ukusu. Ne zaboravite da salate morate da začinite neposredno pre posluženja i da ih konzumirate odmah nakon toga....
Kako da čuvate beli luk i crni luk?Kako da čuvate beli luk i crni luk?
10. okt.
Treba znati da se beli luk najduže čuva na temperaturi od 1 do 4 stepena. Kako čuvati luk Luk je višegodišnja biljka i jedan je od glavnih začina u svim kuhinjama širom sveta....
Kako da čuvate borovnice i drugo šumsko voćeKako da čuvate borovnice i drugo šumsko voće
02. april
Nažalost, ako se borovnice ne čuvaju na pravilan način, brzo će propasti, postaće meke, pa čak se može pojaviti i buđ. Kako da na pravilan način čuvate borovnice u frižideru ili zamrzivaču?...
Kako da prepoznamo dobar avokado i kako da ga čuvamoKako da prepoznamo dobar avokado i kako da ga čuvamo
26. feb.
Kako da čuvamo avokado? Ostavite tvrdi avokado da sazri na sobnoj temperaturi, nakon čega možete da ga čuvate 1 nedelju u frižideru. Ako je mnogo tvrd, ostavite ga nekoliko dana da sazri....