Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Koliko vremena se peče pile?Koliko vremena se peče pile?
28. maj
Kada pečete pile, morate da znate koliko će vremena trebati da postane veoma nežno, a da kožica postane mirisna, zlatna i hrskava. Spremnost pileta i kada se ono ispeklo, utvrđuje se probijanjem mesa viljuškom....
Koliko vremena se peče jagnjetina?Koliko vremena se peče jagnjetina?
05. maj
Najukusnije jagnjeće pečenje se dobija kada se jagnjetina peče na niskoj temperaturi (oko 170 stepeni) duže vreme, a to vreme je određeno veličinom komada mesa i sadržajem masti u njemu....
Kako se prave perlice šećera?Kako se prave perlice šećera?
10. nov.
Razlika između ova dva recepta je u tome što se u prvom duže vreme suše i više se lepe, to je verovatno zbog dodavanja brašna, dok se kod drugog recepta brzo suše i pre svega, što se meni dopada, što se u potpunosti čuva...
Kako se kuva artičokaKako se kuva artičoka
15. jun
Seku se spoljašnji grubi listovi, s vremena na vreme se potapa u limunsku vodu. Dno istrljamo od dlačica uz pomoć kašičice i artičoku ostavljamo u vodi sa sokom od limuna....
Kako se kuva grašakKako se kuva grašak
13. jun
Koliko vremena se kuva grašak? Suvi grašak se normalno kuva oko 2 sata, a ponekad i duže, pošto ovde sve zavisi od sorte i potrebne konsistencije jela koje pravite....
Kako se kuva kukuruzKako se kuva kukuruz
27. april
Bitno je da se pravilno skuva, tako da se ne izgube nutritivne vrednosti, ali u isto vreme da ima prijatan ukus, u kome možete uživati sa vašom porodicom. Možete skuvati kukuruz na dva načina - na klipu ili u zrnu....
Koliko dugo se kuva različito povrćeKoliko dugo se kuva različito povrće
13. nov.
Zbog toga je neophodno znati koje povrće i koliko vremena kuvanja treba da bude gotovo tokom ove termičke obrade. Vreme za koje se različito povrće kuva Cvekla - ovo povrće se najduže kuva....
Koliko vremena se kuvaju supe i čorbe?Koliko vremena se kuvaju supe i čorbe?
05. avgust
Priprema se relativno brzo prema vremenu potrebnom za kuvanje pojedinih delova piletine - bataka, džigerice ili celog pileta. Pojedinačni delovi piletine se kuvaju oko 30 minuta. Celo pile se kuva 40-50 minuta....
Koja se hrana za koliko vremena vari?Koja se hrana za koliko vremena vari?
31. dec.
Potrebno je da znate koliko je vremena potrebno da se neka hrana svaki, da biste napravili pravilan režim ishrane. Povezano je u velikoj meri da odvojenom ishranom....
Koliko vremena se mariniraju različite vrste mesaKoliko vremena se mariniraju različite vrste mesa
12. okt.
Vreme stajanja zavisi od toga koliko je žilavo meso, ali obično dva-tri sata....
Kako se kuva crveni pasulj?Kako se kuva crveni pasulj?
14. okt.
Koliko dugo i kako se kuva crveni pasulj koji je prethodno bio namočen? Nakon što je pasulj odstajao neophodno vreme, on se ocedi od vode i stavlja se u posudu u kojoj će se kuvati....
Kako se kuva sveži kupusKako se kuva sveži kupus
01. avgust
Svako ko se bar malo oseća lagodno u svojoj kuhinji, zna kako se priprema ukusna salata od kupusa sa šargarepim ili krastavcima. Ništa komplikovano, dovoljno je da isečete kupus sitno i da ga začinite kako treba. Odlična...
Kako se kuva lep pirinačKako se kuva lep pirinač
10. feb.
Pre nego što ga sipate u njega prvo koristite neku meru po kojoj da znate posle koliko vode treba da dodate u njega za vreme termičke ovrade. Vaša mera može da bude najobičnija čaša....
Kako se kuva sa multikukerom?Kako se kuva sa multikukerom?
24. januar
poklopac uređaja zatvoren za vreme pečenja....
Kako se kuva Crveni zubatac?Kako se kuva Crveni zubatac?
16. nov.
Ako niste čak takvi ljubitelji ribe i ne poštujete zlatno pravilo koje glasi da riba treba da se konzumira barem jednom sedmično (požejno i više), onda teško da ste čuli za ribu crveni zubatac. Crveni zubatac je riba...
Kako se kuva povrće na pariKako se kuva povrće na pari
02. nov.
Kuvanje na pari je tehnika za pripremu namirnica, koja može biti priprema za drugu toplotnu obradu ili namenjena za direktnu konzumaciju. Povrće je uglavnom ukusno i samo kuvano na pari, ali sve je stvar ukusa. Kuvanje...
Kako se kuva u vok tiganjuKako se kuva u vok tiganju
17. avgust
Nemojte stavljati u vok tiganj previše proizvoda u isto vreme. To će smanjiti temperaturu kuvanja i na kraju možete dobiti kuvano, a ne hrskavo povrće. Količina proizvoda koja može da se prži odjednom je do 300 grama....
Kako se kuva sa kokosovim uljem?Kako se kuva sa kokosovim uljem?
20. januar
Kokosovo ulje ima prijatnu aromu kokosa i veoma upečatljiv ukus. Spada u najzdravije namirnice koje možemo otkriti. Ovo je uslovljeno njegovom stabilnošću prilikom kuvanja. Kada se kuva sa određenom vrstom ulja...
Pastrmka na roštilju sa marinadom - kako se pripremaPastrmka na roštilju sa marinadom - kako se priprema
07. avgust
Ako ne kuvate prvi put i već znate kako da kuvate meso na vatri, dajte slobodu eksperimentima - nove marinade i začini će vam pomoći da diverzifikujete ukuse....
Kako se kuva pasulj na pravilan načinKako se kuva pasulj na pravilan način
26. feb.
- Različitim vrstama pasulja je potrebno različito vreme da se skuvaju. Uvek poštujte uputstvo, koje piše na pakovanju pasulja. - Dok se kuva, s vremena na vreme probajte po neko zrno pasulja....
Koliko vremena oduzima varenje hrane?Koliko vremena oduzima varenje hrane?
01. april
Evo šta treba da znate o tome šta se dešava za vreme varenja hrane i koliko ono obično vremena oduzima....
Kako se kuva ukusan šaran od A do ŠKako se kuva ukusan šaran od A do Š
15. feb.
Šaran je slatkovodna riba koja se nalazi u većini jezera i mirnijim rekama. Karakteristična osobina za ovu vrstu ribe je da voli blatna staništa, pa se pored reka i jezera nalazi i u duže stajaćim vodama. Ovde ćemo vam...
Koliko je vremena potrebno da se različite vrste alkohola razgrade u teluKoliko je vremena potrebno da se različite vrste alkohola razgrade u telu
08. april
Evo koliko je potrebno vremena da se žestina razgradi. Na primer, 50 g votke se razgrađuje za sat i po, a 100 g votke za 3 - 3 i po sata....
Koliko vremena se kuva ječam?Koliko vremena se kuva ječam?
12. maj
Nakon naznačenog vremena, isključuje se i ostavlja deset minuta bez otvaranja. Danas je tehnologija veoma napredna. Sa ekspres loncem ovo vreme se prepolovi, odnosno za 30 minuta je spreman za jelo....
Koliko vremena se kuva sočivo?Koliko vremena se kuva sočivo?
03. april
Dobar je izbor za ljude koji su na dijeti i žele da se hrane zdravo, ali nemaju previše vremena za pripremu drugih jela. Vreme kuvanja zelenog sočiva je skoro isto kao i crvenog, male su razlike....