Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Listovi papaje - kako da ih koristimoPogledajte još koristi soka od papaje i za šta pomažu semenke papaje....
23. jul
ŽelatinUlepšavanje sa želatinom
Osim što se koristi u kulinarstvu, želatin nas može trajno prolepšati....
20. maj
Mille-feuille (hiljadu listova) sa jagodamaOdozgo pospite šećerom u prahu i ukrasite jagodama i listićima mente.
Servirajte ohlađeno....
24. feb.
Kako se radi sa želatinomŽelatin se koristi za razne vrste deserata, a pomoću njega se ukrašavaju torte, kremovi i kolači....
21. nov.
Kako da zamrznete leblebije?Evo načina kako da zamrznete leblebiju i da je koristite odmah, kada vam se jedu ćuftice od leblebije, janija sa leblebijom ili neko drugo jelo....
25. avgust
1
Koristi od listova brusniceTradicionalna medicina često koristi listove brusnica, a ne plodove, s obzirom na to da je njihova letina mnogo lakša za sakupljanje i čuvanje....
09. avgust
Kako se prave perlice šećera?Veoma često i pre svega u evropskim slatkišima primećuje se da se za posipanje određenog slatkiša, na primer milibrota, koriste šećerne perlice. Njihova priprema je jednostavna.
Nudim dva recepta, jedan je Lusi Evtimove...
10. nov.
Kako da koristite stevijuDrugi način - Koristite sveže listove stevije
Koristite listove stevije da zasladite čaj. Ako možete doći do svežih listova stevije, možete da koristite sveže listove stevije kao zaslađivač....
13. jun
Kako i za šta se koristi želatin?Svake večeri pacijenti treba da potope 2 kašičice želatina u 1/4 čaše hladne vode, a sledećeg jutra da ovu smesu popiju na prazan stomak.
Želatin se koristi u medicini za proizvodnju kapsula za lekove....
20. dec.
Kako da napravimo domaći kravlji sirAko se brinete da mleko nosi bakterije, možete da koristite pasterizovano....
13. januar
Koristi i primene listova avokadaNapitak od listova avokada
Iako se koristi i u kulinarske svrhe, smatra se da je najbolji način za izvlačenje koristi od listova avokada da se od njih pravi čak ili napitak....
02. nov.
Listovi artičoke - koristi i primenaZa šta su dobri listovi artičoke
- Listovi artičoke su korisni za čišćenje jetre od toksina, za otklanjanje nakupina steatoze, za uklanjanje upale jetre....
09. feb.
Listovi cvekle - koristi i primenaZašto je korisno koristiti zelene delove cvekle i da li je zaista vredno obratiti pažnju na ovaj deo korenaste kulture, pokušajmo da razumemo....
13. dec.
Listovi dunje - koristi i primenaOsim u ishrani dunja se koristi i u medicinske svrhe kod gihta i čira; u poremećaju varenja i za snižavanje temperature; kao tonik za opštu fizičku i psihičku slabost....
05. okt.
Listovi kupine - koristi i primeneMeđutim, koristi kupina i njihovih listova bile su mnogo dobro poznate još našim precima i u mnogim državama kupina je poznata kao "crna malina"....
31. avgust
Čaj od brusnice i njenih listova za zdrave mokraćne puteveČaj od brusnica može da se spremi na isti način i samo listovi, što je iznenađujuće, imaju ukus sličan matičnjaku!...
25. sep.
Mille-feuille (hiljadu listova) sa kremom od vanile i jagodamaU međuvremenu, potopite 2 lista želatina u hladnu vodu. Kada je krem gotov, iscedite listove želatina i dodajte ih u krem. Mešajte dok se želatin ne istopi....
27. jul
Da li je želatin štetanOn se mnogo koristi u sferi ishrane, proizvodnji lekova i industriji.
Želatin je poznat još i kao E441....
26. maj
Pogača sa listovimaU polovini svežeg mleka smo izmrvili kvasac i dodali smo šećer i 1 supenu kašiku brašna. Kad se aktivira, dodajemo i preostale sastojke i umesimo meko elastično testo.
Ostavljamo da nadođe na toplom i kad je gotovo ga...
23. april
Listovi rena - sve koristi i upotrebaTakođe se pokazalo da listovi rena pomažu muškarcima kod problema sa libidom. U tu svrhu se koristi tinktura, što je najčešći oblik leka....
09. januar
Kako da koristimo sojino mleko?Ovo su najčešće sretani načini na koje se koristi biljno mleko kao što je sojino, ali možete kupiti i nezaslađenu verziju koju ćete koristiti u različitim pikantnim receptima kao što su supa ili đuveci, krompir pire i drugo...
27. avgust
Pogača Kruna sa listovimaPremazati sa 1 kašikom umućenog žumanca, bez listova, i peći u zagrejanoj rerni na 170 stepeni 35-40 minuta do kraja. Vadi se, premaže se maslacem i pokrije krpom. Ukusno i lepo!...
29. feb.
Sarme u listovima prazilukaUnutrašnji listovi su veoma uski i ne mogu se koristiti za uvijanje sarme. Nadev pripremite tako što ćete luk i šargarepu kratko prodinstati ili dok ne omekšaju....
08. avgust
Supa sa listovima cvekleListovi se dodaju u supu, spušta se i zamrznut domaći bujon, isečeni listovi sveže nane i začinjava po ukusu solju i biberom....
05. avgust