Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Da napravimo domaći sudžukDomaći sudžuk ne može da se poredi po ukusu i aromi sa gotovim koji se prodaju u prodavnicama. Ukoliko želite da probate ukus pravog domaćeg sudžuka, napravite ga sami kod kuće....
14. feb.
Da napravimo domaću sušenu kobasicuNije teško napraviti pravu domaću sušenu kobasicu, ali treba da se naoružate strpljenjem, zato što se ne dobija za jedan dan....
13. januar
Kako napraviti domaći majonezAli da bismo uspeli da napravimo gust majonez, a da se pritom ne osećaju sastojci, postrebno je pravo mastorstvo i umeće, a to ne polazi za rukom baš svakoj domaćici....
29. april
Domaći sudžukSvaki drugi dan skidajte sudžuke i flašom ili oklagijom ih pritiskajte da dobiju oblik potkovice. Dok je je još svež, sudžuk možete peći na roštilju....
17. feb.
Kako da čuvamo domaći sudžuk i krvavicuKod domaćih sudžuka i lukanki se primećuje kako od crvenih postaju braon i na kraju skroz pocrne.
Niske temperature zaustavljaju proces oksidacije....
10. januar
Pikantan domaći sudžukSvo meso isečemo oštrim nožem na veoma sitne komade.
Pomešamo sa svim začinima i lepo promešamo da mogu začini lepo da se pomešaju sa mesom.
Stavljamo u veliku posudu da odstoje na hladnom oko jedan dan. Nakon toga...
07. sep.
Kako da napravimo domaći nektarKod nas je najrasprostranjeniji nektar od breskvi i kajsija koji možemo opušteno da spremimo i u domaćim uslovima, dok treba da se primeti da je najukusniji nektar od domaće gajenog voća....
25. avgust
Domaći ovčiji sudžukMesto koje će biti kraj svakog sudžuka uvijamo.
Na kraju ih okačimo na odgovarajuće mesto da se suše. Izaberite suvo i hladno mesto. Sledećeg dana izbušite da bi izašao preostali vazduh i ponovo zakačite....
23. sep.
Domaći sudžuk od svinjske plećkeGotove sudžuke ređamo na štap.
Domaći sudžuk od svinjske plećke ostavljamo da se suši na provetrenom i zaštićenom mestu....
27. dec.
Domaći sudžuk sa balkanskim čubromNapunite creva pomoću mašine za kobasicei čvrsto zavežite sa obe strane.
Okačite sudžuke na dobro provetrenom mestu, povremeno ih ispeglajte flašom.
Domaći sudžuci sa balkanskim čubrom su gotovi....
11. sep.
Kako da sami napravite domaći sušeni lukZbog toga i zbog obnavljanja rezervi vitamina i minerala, možemo pripremiti domaći sušeni luk koji možemo koristiti godinama.
Postupak sušenja luka uopšte nije naporan, sve dok poštujete osnovne korake....
17. okt.
Kako da napravite domaći sok i sirupNema ništa ukusnije od domaćeg soka i sirupa. Oni se mogu napraviti po vašem ukusu - sa manje ili više šećera, da budu ređi ili gušći. Pritom, ne sadrže veštačke boje ni konzervanse....
23. januar
Domaći sudžuk sa dve vrste mesaMožete uviti sudžuk u potkovicu ili da napravite kao običnu kobasicu.
Ako ćete kao potkovicu, gnječite svaki dan, stavite da se suši na provetrivom mestu 2-3 nedelje, nakon toga je gotovo za jelo....
02. sep.
Kako da sušimo domaći sudžuk?Svaka porodica ima svoj recept za pripremu domaćeg sušenog sudžuka, s tim što su glavne razlike u vrsti i odnosu namirnica, koje se koriste za njegovu pripremu....
03. nov.
Kako da napravimo domaće suvo grožđeDa biste sami pripremili suvo grožđe, koristite samo grožđe bez semenki. U suprotnom, semenke će promeniti ukus suvom grožđu i biće gorko.
Stavite 5 litara vode, dodajte u nju sto grama sode za hleb. Stavite grožđe...
15. maj
Kako da napravimo domaće balsamiko sirćeVeliki deo poznatih kuvara u inostranstvu koristi balsamiko sirće koje su sami pripremili. Svako može da pripremi kvalitetno balsamiko sirće koje će uneti mirisnu notu u jela i salate.
Balsamiko sirće se pravi jednostavno...
16. januar
Domaći sudžuk od konjskog i svinjskog mesaGotove sudžuke poređajte na dugačak prut dok se ne osuše. Kad budu skoro suvi, možete ih preći oklagijom....
29. nov.
Kako da napravimo domaću pastu od maslinaLako možete da napravite pastu od maslina u domaćim uslovima.
Pasta od maslina može da se čuva u teglicama u frižideru dva meseca.
Neophodni sastojci: 200 grama crnih maslina bez koštica....
27. jul
Kako da napravimo domaću limunadu i citronaduZa pripremu domaće limunade je potrebno samo zrelo voće, jer im se koristi i kora i unutrašnjost. Voda treba da bude mineralna ili prethodno filtrirana.
Po želji, možete koristiti i gaziranu vodu....
16. jul
Kako da napravimo tofu u domaćim uslovimaUživajte u vašem domaćem niskokaloričnom tofu siru. Dodajte ga u razne supe, glavna jela, salate ili razle recepte za tofu....
24. dec.
Da napravimo domaći ratlukVeoma lako možete da napravite sami ratluk i da počastite svoje goste ovim ukusnim desertom. Možete da napravite ratluk različitih aroma i ukusa....
12. avgust
Da napravimo domaći kečapDa biste dobili ukusan domaći kečam po klasičnom receptu, potrebni su 1 glavica crvenog luka, 1 stabljika celera, 2 čena belog luka, pola ljute paprike, 1 vezica bosiljka, 1 supena kašika semena korijandera, 1 kašičica...
07. feb.