Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Da napravimo domaći sudžukDa napravimo domaći sudžuk
14. feb.
Domaći sudžuk ne može da se poredi po ukusu i aromi sa gotovim koji se prodaju u prodavnicama. Ukoliko želite da probate ukus pravog domaćeg sudžuka, napravite ga sami kod kuće....
Da napravimo domaću sušenu kobasicuDa napravimo domaću sušenu kobasicu
13. januar
Nije teško napraviti pravu domaću sušenu kobasicu, ali treba da se naoružate strpljenjem, zato što se ne dobija za jedan dan....
Kako napraviti domaći majonezKako napraviti domaći majonez
29. april
Ali da bismo uspeli da napravimo gust majonez, a da se pritom ne osećaju sastojci, postrebno je pravo mastorstvo i umeće, a to ne polazi za rukom baš svakoj domaćici....
Domaći sudžukDomaći sudžuk
17. feb.
Svaki drugi dan skidajte sudžuke i flašom ili oklagijom ih pritiskajte da dobiju oblik potkovice. Dok je je još svež, sudžuk možete peći na roštilju....
Kako da čuvamo domaći sudžuk i krvavicuKako da čuvamo domaći sudžuk i krvavicu
10. januar
Kod domaćih sudžuka i lukanki se primećuje kako od crvenih postaju braon i na kraju skroz pocrne. Niske temperature zaustavljaju proces oksidacije....
Pikantan domaći sudžukPikantan domaći sudžuk
07. sep.
Svo meso isečemo oštrim nožem na veoma sitne komade. Pomešamo sa svim začinima i lepo promešamo da mogu začini lepo da se pomešaju sa mesom. Stavljamo u veliku posudu da odstoje na hladnom oko jedan dan. Nakon toga...
Kako da napravimo domaći nektarKako da napravimo domaći nektar
25. avgust
Kod nas je najrasprostranjeniji nektar od breskvi i kajsija koji možemo opušteno da spremimo i u domaćim uslovima, dok treba da se primeti da je najukusniji nektar od domaće gajenog voća....
Domaći ovčiji sudžukDomaći ovčiji sudžuk
23. sep.
Mesto koje će biti kraj svakog sudžuka uvijamo. Na kraju ih okačimo na odgovarajuće mesto da se suše. Izaberite suvo i hladno mesto. Sledećeg dana izbušite da bi izašao preostali vazduh i ponovo zakačite....
Domaći svinjski sudžukDomaći svinjski sudžuk
05. dec.
Odlično meze, isečeno na komade, sa čašom domaćeg vina!...
Domaći sudžuk od svinjske plećkeDomaći sudžuk od svinjske plećke
27. dec.
Gotove sudžuke ređamo na štap. Domaći sudžuk od svinjske plećke ostavljamo da se suši na provetrenom i zaštićenom mestu....
Domaći sudžuk sa balkanskim čubromDomaći sudžuk sa balkanskim čubrom
11. sep.
Napunite creva pomoću mašine za kobasicei čvrsto zavežite sa obe strane. Okačite sudžuke na dobro provetrenom mestu, povremeno ih ispeglajte flašom. Domaći sudžuci sa balkanskim čubrom su gotovi....
Pečeni domaći sudžuk na roštiljuPečeni domaći sudžuk na roštilju
09. dec.
Pečeni domaći sudžuk na roštilju je spreman....
Kako da sami napravite domaći sušeni lukKako da sami napravite domaći sušeni luk
17. okt.
Zbog toga i zbog obnavljanja rezervi vitamina i minerala, možemo pripremiti domaći sušeni luk koji možemo koristiti godinama. Postupak sušenja luka uopšte nije naporan, sve dok poštujete osnovne korake....
Kako da napravite domaći sok i sirupKako da napravite domaći sok i sirup
23. januar
Nema ništa ukusnije od domaćeg soka i sirupa. Oni se mogu napraviti po vašem ukusu - sa manje ili više šećera, da budu ređi ili gušći. Pritom, ne sadrže veštačke boje ni konzervanse....
Domaći sudžuk sa dve vrste mesaDomaći sudžuk sa dve vrste mesa
02. sep.
Možete uviti sudžuk u potkovicu ili da napravite kao običnu kobasicu. Ako ćete kao potkovicu, gnječite svaki dan, stavite da se suši na provetrivom mestu 2-3 nedelje, nakon toga je gotovo za jelo....
Kako da sušimo domaći sudžuk?Kako da sušimo domaći sudžuk?
03. nov.
Svaka porodica ima svoj recept za pripremu domaćeg sušenog sudžuka, s tim što su glavne razlike u vrsti i odnosu namirnica, koje se koriste za njegovu pripremu....
Kako da napravimo domaće suvo grožđeKako da napravimo domaće suvo grožđe
15. maj
Da biste sami pripremili suvo grožđe, koristite samo grožđe bez semenki. U suprotnom, semenke će promeniti ukus suvom grožđu i biće gorko. Stavite 5 litara vode, dodajte u nju sto grama sode za hleb. Stavite grožđe...
Kako da napravimo domaće balsamiko sirćeKako da napravimo domaće balsamiko sirće
16. januar
Veliki deo poznatih kuvara u inostranstvu koristi balsamiko sirće koje su sami pripremili. Svako može da pripremi kvalitetno balsamiko sirće koje će uneti mirisnu notu u jela i salate. Balsamiko sirće se pravi jednostavno...
Kako da napravimo domaći kravlji sirKako da napravimo domaći kravlji sir
13. januar
Domaći kravlji sir je gotov....
Domaći sudžuk od konjskog i svinjskog mesaDomaći sudžuk od konjskog i svinjskog mesa
29. nov.
Gotove sudžuke poređajte na dugačak prut dok se ne osuše. Kad budu skoro suvi, možete ih preći oklagijom....
Kako da napravimo domaću pastu od maslinaKako da napravimo domaću pastu od maslina
27. jul
Lako možete da napravite pastu od maslina u domaćim uslovima. Pasta od maslina može da se čuva u teglicama u frižideru dva meseca. Neophodni sastojci: 200 grama crnih maslina bez koštica....
Kako da napravimo domaću limunadu i citronaduKako da napravimo domaću limunadu i citronadu
16. jul
Za pripremu domaće limunade je potrebno samo zrelo voće, jer im se koristi i kora i unutrašnjost. Voda treba da bude mineralna ili prethodno filtrirana. Po želji, možete koristiti i gaziranu vodu....
Kako da napravimo tofu u domaćim uslovimaKako da napravimo tofu u domaćim uslovima
24. dec.
Uživajte u vašem domaćem niskokaloričnom tofu siru. Dodajte ga u razne supe, glavna jela, salate ili razle recepte za tofu....
Da napravimo domaći ratlukDa napravimo domaći ratluk
12. avgust
Veoma lako možete da napravite sami ratluk i da počastite svoje goste ovim ukusnim desertom. Možete da napravite ratluk različitih aroma i ukusa....
Da napravimo domaći kečapDa napravimo domaći kečap
07. feb.
Da biste dobili ukusan domaći kečam po klasičnom receptu, potrebni su 1 glavica crvenog luka, 1 stabljika celera, 2 čena belog luka, pola ljute paprike, 1 vezica bosiljka, 1 supena kašika semena korijandera, 1 kašičica...