Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kako da pravilno pržimo ribu?Kako da pravilno pržimo ribu?
18. januar
Ipak, pravilno ispržena riba je nezamenjivo kulinarsko zadovoljstvo kojeg ne bi trebalo da se lišavamo....
Kako da zamrznete leblebije?Kako da zamrznete leblebije?
25. avgust
1
Evo načina kako da zamrznete leblebiju i da je koristite odmah, kada vam se jedu ćuftice od leblebije, janija sa leblebijom ili neko drugo jelo....
Kako da napravimo domaću jufkuKako da napravimo domaću jufku
14. jul
Već znate kako da napravite domaću jufku. Prijatno!...
Kako da izaberemo šporet?Kako da izaberemo šporet?
22. mart
Kada dođe vreme da zamenimo stari šporet novim, treba dobro da razmislimo koju dostojnu zamenu da nađemo. Prvo što treba da uzmemo u obzir je prostor kojim raspolažemo, enterijer u kuhinji i šta nam je zaista prioritet...
Kako da napravimo domaći kravlji sirKako da napravimo domaći kravlji sir
13. januar
Nakon toga ga vadimo iz cediljke i usolimo ga. Domaći kravlji sir je gotov....
Cvekla kao iz prodavniceCvekla kao iz prodavnice
02. maj
1
Prijatno uz cveklu kao iz prodavnice!...
Pitice kao iz prodavnicePitice kao iz prodavnice
14. januar
Od navedenih sastojaka zamesite glatko i tvrdo testo, koje treba da odstoji 10-15 minuta. Podelite na 10 lopti i odozgo ih malo premažite. Ostavite takođe da odstoje 10-ak minuta....
Kako da spremimo najukusniju ribuKako da spremimo najukusniju ribu
27. dec.
Prilikom pečenja rive takođe važi pravilo da se prati boja oka - ona treba da postane mlečno bela da bismo bili sigurni da je dobro skuvana....
Kako da prepoznamo dobru ribu?Kako da prepoznamo dobru ribu?
06. jul
Nemasna riba se široko koristi u dijetalnoj ishrani. Međutim, nije svakoj domaćici jasno da je riba proizvod koji se brzo kvari. Razlog za to je njeno krhko meso, zasićeno vodom. Ovo stvara sredinu za brz razvoj bakterija...
Evo kako da izaberemo najukusniju lubenicuEvo kako da izaberemo najukusniju lubenicu
20. avgust
Kako da izaberemo lubenicu Bogata vodom, lubenica je korisno i osnažujuće voće, idealno za leto. Kriška lubenice je savršena za jutarnji obrok kako kod kuće, tako i na plaži sa prijateljima....
Kako da pravilno pripremimo čajKako da pravilno pripremimo čaj
27. jul
Postoje mnoga pravila za pripremu čaja, ali ih mi često zanemarujemo. Mnogi smatraju da čaj treba da se pije vruć. Ipak, to može da dovede do opekotina sluzokože u ustima, grlu, pa čak i želucu....
Kako pravilno da kuvamo mesoKako pravilno da kuvamo meso
09. jul
Važno pravilo prilikom kuvanja mesa je da se ono u celim komadima spušta i da za vreme kuvanja bude prekriveno vodom....
Kako da pravilno jedemo banane?Kako da pravilno jedemo banane?
08. maj
Međutim, ispostavilo se da ljudi ne znaju kako pravilno da konzumiraju bananu. Prema studijama, oko 90% onih koji jedu banane bacaju njihov najkorisniji sastojak....
Kako pravilno da kombinujemo začineKako pravilno da kombinujemo začine
06. jul
Pravilna kombinacija začina može da učini hranu koju spremamo ili mnogo ukusnom, ili da pokvari njen ukus, zato ne smemo da podcenjujemo moć začina....
Kako da pravilno začinite salatu?Kako da pravilno začinite salatu?
08. jun
Nepravilno začinjavanje salata teškim i nezdravim dresinzima krije u sebi rizik za vaš želudac, a samim tim i za vaše zdravlje. Upravo zbog toga, pazite kakve soseve kupujete u prodavnicama, a u najboljem slučaju - pripremite...
Kako pravilno da skuvamo špagete?Kako pravilno da skuvamo špagete?
19. maj
Imajte u vidu da Italijani preferiraju špagete u sirovijem obliku, nego Bugari, ali ukoliko želite da pripremite prave al dente italijanske špagete, pratite njihova pravila; 9....
Kako da pravilno umutite belanca?Kako da pravilno umutite belanca?
02. april
Veoma je važno da sami izaberete jaja. Najbolje je koristiti belanca na sobnoj temperaturi....
Kako da pravilno pečemo divljačKako da pravilno pečemo divljač
08. feb.
Meso divljači je izuzetno ukusno samo ako znate kako da ga pripremite. Za njega je karakteristično što je suvlje, a mišići životnja su tvrđi i žilavi. To je pre svega zbog činjenice da ono živi na slobodi, aktivno se kreće...
Kako da izaberemo škembiće u prodavnici?Kako da izaberemo škembiće u prodavnici?
06. jun
Mnogi profesionalni kuvari znaju koliko sočan, nežan i aromatičan može da bude komad škembića kada se pravilno spremi....
Šta sadrži majonez iz prodavnica?Šta sadrži majonez iz prodavnica?
22. januar
Majonez koji kupujemo u prodavnicama je mešavina nezdravih masti, konzervansa i šećera sumnjivog porekla. Studija je pokazala da se kupovni majonez priprema uglavnom od sojine, kukuruzne ili druge biljne masti. Biljna...
Grožđe, jabuke, kruške... Kako da izaberemo najlepše?Grožđe, jabuke, kruške... Kako da izaberemo najlepše?
05. nov.
Jesenje voće i povrće preliva se sa tezgi, ali da li znamo kako da izaberemo najbolje od njih. Tako da kada se vratimo kući ne budemo razočarani što je skoro ugljilo ili nije posebno ukusno....
Vrste kvasca za hleb. Kako da izaberemo?Vrste kvasca za hleb. Kako da izaberemo?
21. jun
U mnogim receptima za pečenje hleba i pogača nalazi se kvasac za hleb. Ovde se pojavljuje pitanje: Koju vrstu kvasca je najbolje koristiti? Zato što je u pravljenju hleba ovaj sastojak važna tačka. Teško je odgovoriti...
Kako da izaberemo mašinu za pranje sudovaKako da izaberemo mašinu za pranje sudova
13. dec.
Nakon što ste sasvim logično stigli do zaključka da je vašem domu potrebna mašina za pranje sudova verovatno ćete početi da se pitate kako tačno da je izaberete....
Kako da pravilno začinimo pečeno pile?Kako da pravilno začinimo pečeno pile?
05. avgust
Pečena piletina odlična je ideja za jelo u bilo koje doba godine. To je ne samo ukusno, već je i zdravo jelo, jer je meso pernatih životinja lagano i hranjivo, ne sadrži štetne masti. Sam recept za pečeno pile u rerni...
Kako da pravilno začinimo mleveno meso?Kako da pravilno začinimo mleveno meso?
16. jul
Ako ste ljubitelji specijaliteta od mesa, verovatno bi ste teško odlučili šta da skuvate, ako nemate mleveno meso. Mleveno meso je najčešće korišćena smesa od mesa u meniju za ručak i večeru, a ponekad čak i za doručak...