Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kako da napravimo domaći kravlji sirDomaći sir od kravljeg mleka je toliko ukusan da ćete već želeti uvek sami da ga pravite.
Za sir koristim domaće kravlje mleko....
13. januar
Kako da zamrznete leblebije?Evo načina kako da zamrznete leblebiju i da je koristite odmah, kada vam se jedu ćuftice od leblebije, janija sa leblebijom ili neko drugo jelo....
25. avgust
1
Kako pravilno da kombinujemo začinePravilna kombinacija začina može da učini hranu koju spremamo ili mnogo ukusnom, ili da pokvari njen ukus, zato ne smemo da podcenjujemo moć začina....
06. jul
Kako da sačuvamo sirNajbolje je da se sir čuva u frižideru, umotan u foliju ili u papiru od pirinča, zato što ga običan papir isušuje.
Sir se neće osušiti bar jednu nedelju, ako se u tanjir do njega stavi parče šećera i dobro poklopi drugim...
06. mart
Kako da pravilno začinite salatu?Ne zaboravite da salate morate da začinite neposredno pre posluženja i da ih konzumirate odmah nakon toga. U suprotnom, izgubićete veliki deo korisnih sastojaka u njima....
08. jun
Kako pravilno da skuvamo špagete?One su dragocena zamena za hleb koji je balkanac navikao da konzumira uz svaki obrok, i jednostavne su i brze za pripremu....
19. maj
Kako da pravilno umutite belanca?Ako su belanca pravilno umućena, pena neće ispasti iz posude. Međutim, ovaj metod je malo rizičan. Da biste proverili, samo prođite nožem po peni. Ako ostane jasan i vidljiv trag, onda su belanca pravilno umućena!...
02. april
Kako da pravilno pečemo divljačMeso divljači je izuzetno ukusno samo ako znate kako da ga pripremite. Za njega je karakteristično što je suvlje, a mišići životnja su tvrđi i žilavi. To je pre svega zbog činjenice da ono živi na slobodi, aktivno se kreće...
08. feb.
Kako da pravilno pržimo ribu?Ipak, pravilno ispržena riba je nezamenjivo kulinarsko zadovoljstvo kojeg ne bi trebalo da se lišavamo....
18. januar
Kako da pravilno jedemo banane?Međutim, ispostavilo se da ljudi ne znaju kako pravilno da konzumiraju bananu. Prema studijama, oko 90% onih koji jedu banane bacaju njihov najkorisniji sastojak....
08. maj
Kako da pravilno pripremimo čajNajbolje je da se konzumira 20-30 minuta pre obroka, jer neposredno ispijanje čaja pre jela razređuje pljuvačku i želudčani sok....
27. jul
Kako pravilno da kuvamo mesoVažno pravilo prilikom kuvanja mesa je da se ono u celim komadima spušta i da za vreme kuvanja bude prekriveno vodom....
09. jul
Kako da prepoznate pravi sirMeđutim, šta se u stvari dešava ako proizvođači u mlekarama ne poštuju ove rokove i da li je opasno konzumirati nedovoljno zrele sireve....
15. feb.
Kako da prepoznamo dobar avokado i kako da ga čuvamoAvokado je bogat mononezasićenim kiselinama koje nam pomažu da se izborimo sa mastima u oblasti torzoa, koje predstavljaju rizik od kardiovaskularnih bolesti.
Osim toga, avokado ima visko sadžaj kalijuma, magnezijuma...
26. feb.
Kako da pravilno čuvamo kiseli kupusKako pravilno čuvati kiseli kupus
- Ako odlučite da zamrznete domaći kiseli kupus, zadržaćete njegova korisna svojstva, ali ga morate konzumirati odmah nakon što se odmrzne....
20. dec.
Kako da pravilno začinimo pečeno pile?Pečena piletina odlična je ideja za jelo u bilo koje doba godine. To je ne samo ukusno, već je i zdravo jelo, jer je meso pernatih životinja lagano i hranjivo, ne sadrži štetne masti.
Sam recept za pečeno pile u rerni...
05. avgust
Kako da pravilno začinimo mleveno meso?Ako ste ljubitelji specijaliteta od mesa, verovatno bi ste teško odlučili šta da skuvate, ako nemate mleveno meso. Mleveno meso je najčešće korišćena smesa od mesa u meniju za ručak i večeru, a ponekad čak i za doručak...
16. jul
Domaći sitan sirOstavite smesu da se potpuno ohladi i stavite u frižider. Nakon dva sata procedite kroz gazu.
Dobije se veoma ukusan sitan sir od maslaca....
11. jun
Kako pravilno da čuvamo luk kod kućeZa bi se to izbeglo, da uštedite pare i zajedno sa tim uvek da imate luk pri ruci, nudimo vam da shvatite kako da pravilno čuvamo luk....
30. nov.
Kako da pravilno sečemo luk, bez suza?Suzenje očiju prilikom sečenja luka je dosta neprijatno stanje i prouzrokuje negativne emocije. Zašto se mi zapravo rasplačemo dok sečemo luk? To se dešava zato što luk oslobađa supstancu alinazu koja ispušta iritirajući...
30. april
Sitan sir sa šargarepomSitni sir se umuti zajedno sa kiselim mlekom do jednolične, vazdušaste smese.
Dodajte očišćenu, opranu i sitno narendanu šargarepu i posolite po ukusu.
Po želji možete dodati orahe....
05. sep.
1
Bakin domaći sitan sirSvake sekunde koja prođe u šerpi se vidi kako se stvara sitan sir.
Ako volite neslan, nemojte stavljati so. Ona nije odnovni sastojak bez kojeg ne možemo da pripremimo sitan sir....
28. maj
Beli biber i kako da ga koristimoDa li ste umorni od dobro poznatog crnog bibera? Tražite nešto novo da svoje obroke podignete na novi nivo? Ne tražite dalje, probajte beli biber.
Relativno je nov začin za naše krajeve, u azijskim zemljama se više...
28. jun
Kako brzo očistiti lignje i kako da ih pravilno pripremite?Lignje su čiste, ali sirove i sada ćete saznati kako da ih pravilno skuvate.
Pravilno kuvanje lignji
Stavite lonac čiste vode na šporet, dodajte jednu kašiku soli....
26. avgust