Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kako da napravimo domaći kravlji sirKako da napravimo domaći kravlji sir
13. januar
Domaći sir od kravljeg mleka je toliko ukusan da ćete već želeti uvek sami da ga pravite. Za sir koristim domaće kravlje mleko....
Kako da zamrznete leblebije?Kako da zamrznete leblebije?
25. avgust
1
Evo načina kako da zamrznete leblebiju i da je koristite odmah, kada vam se jedu ćuftice od leblebije, janija sa leblebijom ili neko drugo jelo....
Kako da napravimo domaću jufkuKako da napravimo domaću jufku
14. jul
Već znate kako da napravite domaću jufku. Prijatno!...
Kako pravilno da kombinujemo začineKako pravilno da kombinujemo začine
06. jul
Pravilna kombinacija začina može da učini hranu koju spremamo ili mnogo ukusnom, ili da pokvari njen ukus, zato ne smemo da podcenjujemo moć začina....
Kako da sačuvamo sirKako da sačuvamo sir
06. mart
Najbolje je da se sir čuva u frižideru, umotan u foliju ili u papiru od pirinča, zato što ga običan papir isušuje. Sir se neće osušiti bar jednu nedelju, ako se u tanjir do njega stavi parče šećera i dobro poklopi drugim...
Kako da pravilno začinite salatu?Kako da pravilno začinite salatu?
08. jun
Ne zaboravite da salate morate da začinite neposredno pre posluženja i da ih konzumirate odmah nakon toga. U suprotnom, izgubićete veliki deo korisnih sastojaka u njima....
Kako pravilno da skuvamo špagete?Kako pravilno da skuvamo špagete?
19. maj
One su dragocena zamena za hleb koji je balkanac navikao da konzumira uz svaki obrok, i jednostavne su i brze za pripremu....
Kako da pravilno umutite belanca?Kako da pravilno umutite belanca?
02. april
Ako su belanca pravilno umućena, pena neće ispasti iz posude. Međutim, ovaj metod je malo rizičan. Da biste proverili, samo prođite nožem po peni. Ako ostane jasan i vidljiv trag, onda su belanca pravilno umućena!...
Kako da pravilno pečemo divljačKako da pravilno pečemo divljač
08. feb.
Meso divljači je izuzetno ukusno samo ako znate kako da ga pripremite. Za njega je karakteristično što je suvlje, a mišići životnja su tvrđi i žilavi. To je pre svega zbog činjenice da ono živi na slobodi, aktivno se kreće...
Kako da pravilno pržimo ribu?Kako da pravilno pržimo ribu?
18. januar
Ipak, pravilno ispržena riba je nezamenjivo kulinarsko zadovoljstvo kojeg ne bi trebalo da se lišavamo....
Kako da pravilno jedemo banane?Kako da pravilno jedemo banane?
08. maj
Međutim, ispostavilo se da ljudi ne znaju kako pravilno da konzumiraju bananu. Prema studijama, oko 90% onih koji jedu banane bacaju njihov najkorisniji sastojak....
Kako da pravilno pripremimo čajKako da pravilno pripremimo čaj
27. jul
Najbolje je da se konzumira 20-30 minuta pre obroka, jer neposredno ispijanje čaja pre jela razređuje pljuvačku i želudčani sok....
Kako pravilno da kuvamo mesoKako pravilno da kuvamo meso
09. jul
Važno pravilo prilikom kuvanja mesa je da se ono u celim komadima spušta i da za vreme kuvanja bude prekriveno vodom....
Kako da prepoznate pravi sirKako da prepoznate pravi sir
15. feb.
Međutim, šta se u stvari dešava ako proizvođači u mlekarama ne poštuju ove rokove i da li je opasno konzumirati nedovoljno zrele sireve....
Kako da prepoznamo dobar avokado i kako da ga čuvamoKako da prepoznamo dobar avokado i kako da ga čuvamo
26. feb.
Avokado je bogat mononezasićenim kiselinama koje nam pomažu da se izborimo sa mastima u oblasti torzoa, koje predstavljaju rizik od kardiovaskularnih bolesti. Osim toga, avokado ima visko sadžaj kalijuma, magnezijuma...
Kako da pravilno čuvamo kiseli kupusKako da pravilno čuvamo kiseli kupus
20. dec.
Kako pravilno čuvati kiseli kupus - Ako odlučite da zamrznete domaći kiseli kupus, zadržaćete njegova korisna svojstva, ali ga morate konzumirati odmah nakon što se odmrzne....
Kako da pravilno začinimo pečeno pile?Kako da pravilno začinimo pečeno pile?
05. avgust
Pečena piletina odlična je ideja za jelo u bilo koje doba godine. To je ne samo ukusno, već je i zdravo jelo, jer je meso pernatih životinja lagano i hranjivo, ne sadrži štetne masti. Sam recept za pečeno pile u rerni...
Kako da pravilno začinimo mleveno meso?Kako da pravilno začinimo mleveno meso?
16. jul
Ako ste ljubitelji specijaliteta od mesa, verovatno bi ste teško odlučili šta da skuvate, ako nemate mleveno meso. Mleveno meso je najčešće korišćena smesa od mesa u meniju za ručak i večeru, a ponekad čak i za doručak...
Domaći sitan sirDomaći sitan sir
11. jun
Ostavite smesu da se potpuno ohladi i stavite u frižider. Nakon dva sata procedite kroz gazu. Dobije se veoma ukusan sitan sir od maslaca....
Kako pravilno da čuvamo luk kod kućeKako pravilno da čuvamo luk kod kuće
30. nov.
Za bi se to izbeglo, da uštedite pare i zajedno sa tim uvek da imate luk pri ruci, nudimo vam da shvatite kako da pravilno čuvamo luk....
Kako da pravilno sečemo luk, bez suza?Kako da pravilno sečemo luk, bez suza?
30. april
Suzenje očiju prilikom sečenja luka je dosta neprijatno stanje i prouzrokuje negativne emocije. Zašto se mi zapravo rasplačemo dok sečemo luk? To se dešava zato što luk oslobađa supstancu alinazu koja ispušta iritirajući...
Sitan sir sa šargarepomSitan sir sa šargarepom
05. sep.
1
Sitni sir se umuti zajedno sa kiselim mlekom do jednolične, vazdušaste smese. Dodajte očišćenu, opranu i sitno narendanu šargarepu i posolite po ukusu. Po želji možete dodati orahe....
Bakin domaći sitan sirBakin domaći sitan sir
28. maj
Svake sekunde koja prođe u šerpi se vidi kako se stvara sitan sir. Ako volite neslan, nemojte stavljati so. Ona nije odnovni sastojak bez kojeg ne možemo da pripremimo sitan sir....
Beli biber i kako da ga koristimoBeli biber i kako da ga koristimo
28. jun
Da li ste umorni od dobro poznatog crnog bibera? Tražite nešto novo da svoje obroke podignete na novi nivo? Ne tražite dalje, probajte beli biber. Relativno je nov začin za naše krajeve, u azijskim zemljama se više...
Kako brzo očistiti lignje i kako da ih pravilno pripremite?Kako brzo očistiti lignje i kako da ih pravilno pripremite?
26. avgust
Lignje su čiste, ali sirove i sada ćete saznati kako da ih pravilno skuvate. Pravilno kuvanje lignji Stavite lonac čiste vode na šporet, dodajte jednu kašiku soli....