Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kako da pravilno začinimo mleveno meso?Kako da pravilno začinimo mleveno meso?
16. jul
Ako ste ljubitelji specijaliteta od mesa, verovatno bi ste teško odlučili šta da skuvate, ako nemate mleveno meso. Mleveno meso je najčešće korišćena smesa od mesa u meniju za ručak i večeru, a ponekad čak i za doručak...
Kako da zamrznete leblebije?Kako da zamrznete leblebije?
25. avgust
1
Evo načina kako da zamrznete leblebiju i da je koristite odmah, kada vam se jedu ćuftice od leblebije, janija sa leblebijom ili neko drugo jelo....
Kako da napravimo domaću jufkuKako da napravimo domaću jufku
14. jul
Već znate kako da napravite domaću jufku. Prijatno!...
Kako da napravimo domaći kravlji sirKako da napravimo domaći kravlji sir
13. januar
Cediljka sa domaćim sirom se pristiska nečim teškim, u nagnutoj tepsiji, podignuta nečim u jednom kraju kako bi se oblikovao kotur sira i da se dobro iscedi, tako stoji otprilike 12 sati....
Kako se pravilno seče meso?Kako se pravilno seče meso?
18. jun
Glavna pravila za sečenej mesa Generalno, nema mnogo pravila za sečenje mesa. Jedno od najvažnijih pravila je važna priprema. Takođe treba da kupujete uvek samo sveže meso....
Kako da kuvamo kestenje?Kako da kuvamo kestenje?
04. jun
Kestenje kuvamo oko 30-35 minuta, pazimo da se ne prekuva. Najbolje je da pratite kad počnu da puciaju. To znači da su gotovi....
Kako se pravilno kuvaju jaja?Kako se pravilno kuvaju jaja?
28. mart
Ukoliko više volite tvrdo kuvana jaja, potrebno je 5 minuta kuvanja. Guščija jaja se operu i stave u hladnu vodu. Kuvaju se 15 minuta na srednjoj vatri i u poklopljenoj posudi....
Kako da pravilno začinimo mleveno meso za ćuftice i ćevapeKako da pravilno začinimo mleveno meso za ćuftice i ćevape
21. mart
Evo pravilne pripreme mlevenog mesa za ćuftice i ćevape, začinjavanje i aromatizovanje mlevenog mesa....
Kako da odmrznemo mesoKako da odmrznemo meso
08. jun
Pravilno odmrzavanje mesa je veoma važno. To je zato što meso sadrži mnogo važnih sastojaka za organizam, koji bi se izgubili ako se ne odmrzne na pravilan način....
Kako da kuvamo crnu leblebiju?Kako da kuvamo crnu leblebiju?
27. jun
Ova sorta leblebija, u poređenju sa belom, ima mnogo bogatiji i izraženiji ukus i s njom možete da kuvate različita jela od leblebije. Nije ni čudno što je šefovi kuhinje sve više koriste u svojim jelima....
Kako da kuvamo smeđi pirinačKako da kuvamo smeđi pirinač
21. sep.
Posle se stavlja u šerpu sa vodom i kuva se na tihoj vatri otprilike 40-45 minuta. Posoli se po ukusu i idealan je garnirung uz mečeno meso....
Kako da kuvamo zamrznute školjke?Kako da kuvamo zamrznute školjke?
05. feb.
Ako ćete kuvati cele školjke, bez uklanjanja oklopa, nije potrebno unapred, pre toplotne obrade da ih odmrznete....
Kako da kuvamo na pariKako da kuvamo na pari
19. dec.
Takođe naučite: - kako kuvati ribu na pari; - kako kuvati meso na pari; - kako kuvati karfiol na pari;...
Kako da pravilno jedemo banane?Kako da pravilno jedemo banane?
08. maj
Međutim, ispostavilo se da ljudi ne znaju kako pravilno da konzumiraju bananu. Prema studijama, oko 90% onih koji jedu banane bacaju njihov najkorisniji sastojak....
Kako da pravilno pripremimo čajKako da pravilno pripremimo čaj
27. jul
Čaj ne treba da se kuva previše dugo. Ako stoji previše u tečnosti, on će izgubiti svoja korisna svojstva, jer fenoli, lipidi i lagane masti i ulja u sastavu počinju da oksidišu....
Kako pravilno da kombinujemo začineKako pravilno da kombinujemo začine
06. jul
Svakom kuvaru početniku je potrebna mala pomoć kako bi uspeo da iskombinuje najpogodnije začine za određena jela....
Kako da pravilno začinite salatu?Kako da pravilno začinite salatu?
08. jun
Nepravilno začinjavanje salata teškim i nezdravim dresinzima krije u sebi rizik za vaš želudac, a samim tim i za vaše zdravlje. Upravo zbog toga, pazite kakve soseve kupujete u prodavnicama, a u najboljem slučaju - pripremite...
Kako pravilno da skuvamo špagete?Kako pravilno da skuvamo špagete?
19. maj
Imajte u vidu da Italijani preferiraju špagete u sirovijem obliku, nego Bugari, ali ukoliko želite da pripremite prave al dente italijanske špagete, pratite njihova pravila; 9....
Kako da pravilno umutite belanca?Kako da pravilno umutite belanca?
02. april
Ako su belanca pravilno umućena, pena neće ispasti iz posude. Međutim, ovaj metod je malo rizičan. Da biste proverili, samo prođite nožem po peni. Ako ostane jasan i vidljiv trag, onda su belanca pravilno umućena!...
Kako da pravilno pečemo divljačKako da pravilno pečemo divljač
08. feb.
Meso divljači je izuzetno ukusno samo ako znate kako da ga pripremite. Za njega je karakteristično što je suvlje, a mišići životnja su tvrđi i žilavi. To je pre svega zbog činjenice da ono živi na slobodi, aktivno se kreće...
Kako da pravilno pržimo ribu?Kako da pravilno pržimo ribu?
18. januar
Ipak, pravilno ispržena riba je nezamenjivo kulinarsko zadovoljstvo kojeg ne bi trebalo da se lišavamo....
Kako da spremimo dijetetsko meso?Kako da spremimo dijetetsko meso?
25. mart
Meso je igralo važnu ulogu u ishrani čovečanstva od pamtiveka, ali s njim ne treba preterivati. Poznato je da je dobro da se izbegava ovčije, svinjsko i goveđe meso, jel sadrže veću količinu holesterola, pa čak se...
Kako da kuvamo sa mladim lukom?Kako da kuvamo sa mladim lukom?
09. avgust
Kako da kuvamo sa mladim lukom?...
Kako da napravimo kuvano testoKako da napravimo kuvano testo
12. avgust
Odakle potiče samo kuvano testo nije baš najjasnije, jer i italijani i francuzi pripisuju sebi zasluge da su ga baš oni izmislili. Šta vam je neophodno kako bi pripremili kuvano testo?...
Kako da kuvate makaroneKako da kuvate makarone
05. sep.
Testenina visokog kvaliteta se kuva 8-10 do 12 minut. Ali vreme kuvanja zavisi od oblika i količine testenina. Jedini siguran na čin da proverite da li je gotova je tako što ćete je probati....