Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kako da čuvate sveže začine?Kako da čuvate sveže začine?
21. okt.
Ali kako da naše sveže začine zadržimo svežim duže vreme? Teglu ili čašu za vodu delimično napunite vodom i stavite krajeve stabljika začinskog bilja u vodu u tegli (isecite mali deo stabljika bilja)....
Kako pravilno da kombinujemo začineKako pravilno da kombinujemo začine
06. jul
Pravilna kombinacija začina može da učini hranu koju spremamo ili mnogo ukusnom, ili da pokvari njen ukus, zato ne smemo da podcenjujemo moć začina....
Kako da pravilno začinite salatu?Kako da pravilno začinite salatu?
08. jun
Po želji, salate možete da začinite i sa svežim ili sušenim biljem, prema vašem ukusu. Ne zaboravite da salate morate da začinite neposredno pre posluženja i da ih konzumirate odmah nakon toga....
Univerzalni začin od povrćaUniverzalni začin od povrća
05. jun
Povrće oprati i očistiti. Naseći ga na parčiće, da bude lakše da se melje. Povrće samleti u mašini za meso. Staviti u doboku šerpu ili čist lavor, promešati i dodati so. Ostaviti na hladnom jedan sat....
Kako pravilno oprati zelenu salatu?Kako pravilno oprati zelenu salatu?
24. maj
Sveža zelena salata sa pijaca i prodavnica može biti domaćin različitih patogena i bolesti, pa je izuzetno važno da je dobro operete i osušite pre jela. Šta je zelena salata?...
Moj univerzalni začin od povrćaMoj univerzalni začin od povrća
13. feb.
1
Rasporedite začin u odvojene kesice i stavite u zamrzivač. Kada vam zatreba, jednostavno odlomite malo i dodajte u jelo....
Kako da pravilno umutite belanca?Kako da pravilno umutite belanca?
02. april
Ako su belanca pravilno umućena, pena neće ispasti iz posude. Međutim, ovaj metod je malo rizičan. Da biste proverili, samo prođite nožem po peni. Ako ostane jasan i vidljiv trag, onda su belanca pravilno umućena!...
Kako da pravilno pečemo divljačKako da pravilno pečemo divljač
08. feb.
Meso divljači je izuzetno ukusno samo ako znate kako da ga pripremite. Za njega je karakteristično što je suvlje, a mišići životnja su tvrđi i žilavi. To je pre svega zbog činjenice da ono živi na slobodi, aktivno se kreće...
Kako da pravilno pržimo ribu?Kako da pravilno pržimo ribu?
18. januar
Riba će biti ukusna i krhka, ako se namoči na 20-25 minuta u posoljenom svežem mleku, posle se suši i pohuje....
Kako da pravilno jedemo banane?Kako da pravilno jedemo banane?
08. maj
Međutim, ispostavilo se da ljudi ne znaju kako pravilno da konzumiraju bananu. Prema studijama, oko 90% onih koji jedu banane bacaju njihov najkorisniji sastojak....
Kako da pravilno pripremimo čajKako da pravilno pripremimo čaj
27. jul
Postoje mnoga pravila za pripremu čaja, ali ih mi često zanemarujemo. Mnogi smatraju da čaj treba da se pije vruć. Ipak, to može da dovede do opekotina sluzokože u ustima, grlu, pa čak i želucu....
Kako pravilno da kuvamo mesoKako pravilno da kuvamo meso
09. jul
Važno pravilo prilikom kuvanja mesa je da se ono u celim komadima spušta i da za vreme kuvanja bude prekriveno vodom....
Kako se pravilno seče meso?Kako se pravilno seče meso?
18. jun
Glavna pravila za sečenej mesa Generalno, nema mnogo pravila za sečenje mesa. Jedno od najvažnijih pravila je važna priprema. Takođe treba da kupujete uvek samo sveže meso....
Kako se pravilno kuvaju jaja?Kako se pravilno kuvaju jaja?
28. mart
Manje je verovatno da će sveža jaja pući tokom "spremanja". To je zbog nižeg pH u belancu, zbog čega se belance pridržava unutrašnje membrane školjke, "držeći" ih zajedno....
Kako pravilno da skuvamo špagete?Kako pravilno da skuvamo špagete?
19. maj
Italijani obično ne stavljaju masnoću u vodu u kojoj se kuvaju špagete, ali po želji možete da dodate malo maslinovog ulja, kao i začine. Uz špagete najbolje ide origano i bosiljak; 4....
Špageti u rerni sa mnogo začina i kačkavaljaŠpageti u rerni sa mnogo začina i kačkavalja
15. mart
Stavimo i začine u sos. 5. Sipamo špagete u posudu za pečenje. Sipamo i već spreman sos preko njih i dobro promešamo. 6. Narendamo kačkavalj odozgo i stavimo u rernu da se zapeče....
Kako se pravilno čuva sveže sirovo meso?Kako se pravilno čuva sveže sirovo meso?
28. nov.
Zbog ovakvih situacija veoma je važno da znate kako da čuvate sveže meso. Pravilno čuvanje pomaže ne samo da se sačuva ukus mesa, već ga čuva od kvarenja....
Kako čuvati svež ruzmarin?Kako čuvati svež ruzmarin?
27. april
Pogodan je začin za skoro sva jela od mesa, za čorbe, za ukusan pečeni krompir i za šta sve ne....
Kako se kuva sveži kupusKako se kuva sveži kupus
01. avgust
Ništa komplikovano, dovoljno je da isečete kupus sitno i da ga začinite kako treba. Odlična salata koja se priprema u svim godišnjim dobima. Međutim, da li znate kako se kuva sveži kupus?...
Kako da pravilno začinimo pečeno pile?Kako da pravilno začinimo pečeno pile?
05. avgust
Pre dodavanja aromatičnih začina, pticu je potrebno oprati i dobro osušiti. Preterana vlaga će pokvariti ukupni rezultat....
Kako da pravilno začinimo mleveno meso?Kako da pravilno začinimo mleveno meso?
16. jul
Bez obzira na to kakve ste začine odabrali da začinite mleveno meso, imajte na umu, da je dobro da mleveno meso ostavite sa njima najmanje 30 minuta, kako bi začini oslobodili arome....
Kako da pravilno čuvamo kiseli kupusKako da pravilno čuvamo kiseli kupus
20. dec.
A evo glavnih načina za pravilno čuvanje kiselog kupusa....
Kako da zamrznete leblebije?Kako da zamrznete leblebije?
25. avgust
1
Evo načina kako da zamrznete leblebiju i da je koristite odmah, kada vam se jedu ćuftice od leblebije, janija sa leblebijom ili neko drugo jelo....
Sveže MlekoSveže Mleko
04. sep.
Odabir i čuvanje svežeg mleka Prvo pravilo kod odabira svežeg mleka jeste da obratite pažnju na rok trajanja. Birajte mleko iz najhladnijih delova frižidera u prodavnici i zatim ih uvek čuvajte u svojem frižideru....
Kako sveže makarone pomažu da bolje ispečete kolač?Kako sveže makarone pomažu da bolje ispečete kolač?
31. mart
Kad je izvadimo za nju ne treba da je zalepljeno testo; - Ponekad kolač koji pečemo pregori, ostavimo ga da se ohladi i onda ga ostružemo pažljivo sitnim rendetom; - Da sačuvamo kolač duže svežim treba da prekrijemo...