Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kako da čuvate sveže začine?Ali kako da naše sveže začine zadržimo svežim duže vreme?
Teglu ili čašu za vodu delimično napunite vodom i stavite krajeve stabljika začinskog bilja u vodu u tegli (isecite mali deo stabljika bilja)....
21. okt.
Kako pravilno da kombinujemo začinePravilna kombinacija začina može da učini hranu koju spremamo ili mnogo ukusnom, ili da pokvari njen ukus, zato ne smemo da podcenjujemo moć začina....
06. jul
Kako da pravilno začinite salatu?Po želji, salate možete da začinite i sa svežim ili sušenim biljem, prema vašem ukusu.
Ne zaboravite da salate morate da začinite neposredno pre posluženja i da ih konzumirate odmah nakon toga....
08. jun
Univerzalni začin od povrćaPovrće oprati i očistiti. Naseći ga na parčiće, da bude lakše da se melje. Povrće samleti u mašini za meso.
Staviti u doboku šerpu ili čist lavor, promešati i dodati so. Ostaviti na hladnom jedan sat....
05. jun
Kako pravilno oprati zelenu salatu?Sveža zelena salata sa pijaca i prodavnica može biti domaćin različitih patogena i bolesti, pa je izuzetno važno da je dobro operete i osušite pre jela.
Šta je zelena salata?...
24. maj
Moj univerzalni začin od povrćaRasporedite začin u odvojene kesice i stavite u zamrzivač. Kada vam zatreba, jednostavno odlomite malo i dodajte u jelo....
13. feb.
1
Kako da pravilno umutite belanca?Ako su belanca pravilno umućena, pena neće ispasti iz posude. Međutim, ovaj metod je malo rizičan. Da biste proverili, samo prođite nožem po peni. Ako ostane jasan i vidljiv trag, onda su belanca pravilno umućena!...
02. april
Kako da pravilno pečemo divljačMeso divljači je izuzetno ukusno samo ako znate kako da ga pripremite. Za njega je karakteristično što je suvlje, a mišići životnja su tvrđi i žilavi. To je pre svega zbog činjenice da ono živi na slobodi, aktivno se kreće...
08. feb.
Kako da pravilno pržimo ribu?Riba će biti ukusna i krhka, ako se namoči na 20-25 minuta u posoljenom svežem mleku, posle se suši i pohuje....
18. januar
Kako da pravilno jedemo banane?Međutim, ispostavilo se da ljudi ne znaju kako pravilno da konzumiraju bananu. Prema studijama, oko 90% onih koji jedu banane bacaju njihov najkorisniji sastojak....
08. maj
Kako da pravilno pripremimo čajPostoje mnoga pravila za pripremu čaja, ali ih mi često zanemarujemo.
Mnogi smatraju da čaj treba da se pije vruć. Ipak, to može da dovede do opekotina sluzokože u ustima, grlu, pa čak i želucu....
27. jul
Kako pravilno da kuvamo mesoVažno pravilo prilikom kuvanja mesa je da se ono u celim komadima spušta i da za vreme kuvanja bude prekriveno vodom....
09. jul
Kako se pravilno seče meso?Glavna pravila za sečenej mesa
Generalno, nema mnogo pravila za sečenje mesa. Jedno od najvažnijih pravila je važna priprema. Takođe treba da kupujete uvek samo sveže meso....
18. jun
Kako se pravilno kuvaju jaja?Manje je verovatno da će sveža jaja pući tokom "spremanja".
To je zbog nižeg pH u belancu, zbog čega se belance pridržava unutrašnje membrane školjke, "držeći" ih zajedno....
28. mart
Kako pravilno da skuvamo špagete?Italijani obično ne stavljaju masnoću u vodu u kojoj se kuvaju špagete, ali po želji možete da dodate malo maslinovog ulja, kao i začine. Uz špagete najbolje ide origano i bosiljak;
4....
19. maj
Špageti u rerni sa mnogo začina i kačkavaljaStavimo i začine u sos.
5. Sipamo špagete u posudu za pečenje. Sipamo i već spreman sos preko njih i dobro promešamo.
6. Narendamo kačkavalj odozgo i stavimo u rernu da se zapeče....
15. mart
Kako se pravilno čuva sveže sirovo meso?Zbog ovakvih situacija veoma je važno da znate kako da čuvate sveže meso.
Pravilno čuvanje pomaže ne samo da se sačuva ukus mesa, već ga čuva od kvarenja....
28. nov.
Kako čuvati svež ruzmarin?Pogodan je začin za skoro sva jela od mesa, za čorbe, za ukusan pečeni krompir i za šta sve ne....
27. april
Kako se kuva sveži kupusNišta komplikovano, dovoljno je da isečete kupus sitno i da ga začinite kako treba. Odlična salata koja se priprema u svim godišnjim dobima.
Međutim, da li znate kako se kuva sveži kupus?...
01. avgust
Kako da pravilno začinimo pečeno pile?Pre dodavanja aromatičnih začina, pticu je potrebno oprati i dobro osušiti. Preterana vlaga će pokvariti ukupni rezultat....
05. avgust
Kako da pravilno začinimo mleveno meso?Bez obzira na to kakve ste začine odabrali da začinite mleveno meso, imajte na umu, da je dobro da mleveno meso ostavite sa njima najmanje 30 minuta, kako bi začini oslobodili arome....
16. jul
Kako da pravilno čuvamo kiseli kupusA evo glavnih načina za pravilno čuvanje kiselog kupusa....
20. dec.
Kako da zamrznete leblebije?Evo načina kako da zamrznete leblebiju i da je koristite odmah, kada vam se jedu ćuftice od leblebije, janija sa leblebijom ili neko drugo jelo....
25. avgust
1
Sveže MlekoOdabir i čuvanje svežeg mleka
Prvo pravilo kod odabira svežeg mleka jeste da obratite pažnju na rok trajanja. Birajte mleko iz najhladnijih delova frižidera u prodavnici i zatim ih uvek čuvajte u svojem frižideru....
04. sep.
Kako sveže makarone pomažu da bolje ispečete kolač?Kad je izvadimo za nju ne treba da je zalepljeno testo;
- Ponekad kolač koji pečemo pregori, ostavimo ga da se ohladi i onda ga ostružemo pažljivo sitnim rendetom;
- Da sačuvamo kolač duže svežim treba da prekrijemo...
31. mart